Ahoj, pred 5 rokmi mi zistili tetaniu, strastne mi je zle, kruti sa mi hlava a mam strastne bolesti tela, chcela by som sa vas spytat, ako prekonat tie bolesti, uzivam lieky magnum b6 a neurol. Chcem sa vas opytat, ci mavate tiez take priznaky a ci je to normalne pri tej chorobe a stale sa nemozem s tym vyrovnat, bojim sa, ze stratim pre tuto chorobu aj svoju rodinu, prosim vas o radu. Dakujem vam.
Dobrý deň, mojej známej pomohli kvapky Emulips, Alfa, Beta a Gama. Teraz je bez bolestí, kŕčov a žije normálny plnohodnotný život.
Ahoj hlavne si to nepripustaj a nedovol tetanii, aby ti nicila zivot a uz vobec nie aby si prisla o rodinu! Ja mavam tiez taketo stavy este aj horsie mavam ale prastala som sa sledovat ak to na mna pride, tak sasnazim rychlo zacat nieco robit uoratujem skrinu pustim si dobru hudbu a snazim sa tancovat. Teraz je dobry bycikel prechadzky. Hlavne sa nevzdavaj a nedovol aby tetania nad tebou vladla. Drzim ti palceky.
Dobry den. Ja mám tetaniu diagnostikovanu už pár rokov. Keď sa moj stav zhoršuje, tak sa v noci budím zo strpnutými prstami na oboch rukách. Mám ích úplne roztvorené a strpnuté, vtedy mi musí manžel pomaly rozmasírovať celé dlane, aby to trochu prešlo. Držím palce každému, aby sa mu stav trochu zlepši, lebo viem, čo je táto choroba. Kto ju nemá-našťastie-nepochopí.
Tetaniu mám 4 roky. Spočiatku som mávala zách-
vaty často, niekedy som skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti. Tak ako popisuješ, mávala som panické stavy pri množstve ľudí, pri očakávaní väčších výkonov, všade, kde sa sústredilo viac ľudí a súviselo to podľa mňa so strachom, že tam dostanem záchvat. Dodnes beriem ľahšie antidepresívum-Citalec / nie je návykový / , pri záchvatoch som brala Xanax, ale ten už dlho neužívam, lebo mi záchvaty prestali. Sa-mozrejme magnézium a vitamíny B, D. Prvé dva roky tejto choroby boli pre mňa najhoršie roky v mojom živote. Ale teraz je to už dobré. Zostali len minimálne príznaky, ktoré mi už život neovplyvňujú. Pri celom procese liečenie je ale najpodstatnejšie psychicky to zvládať a nedať tetanii príležitosť ovládnuť ťa. Ak chceš, ozvi sa na mail-adrese. Držím palce.
Diagnostikovali mi tetaniu pred rokom a pol po viacnásobnom celoživotnom odpadávaní do bezvedomia, ktoré mi prichádzalo tak s odstupom 1-2rokov od malička. Posledný krát sa mi to stalo však dosť nepríjemne, upadla som do 3-minútového bezvedomia. Ťažko som sa z toho spamätávala, ale učím sa s tým bojovať. Prichádza to tiež v supermarketoch, kde je množstvo ľudí, u lekára v čakárni, niekedy v MHD alebo v stresových situáciach - pri kriku druhých ľudí či hádkach. Neurologička mi predpísala len Magné B6 a som jej za to vďačná. Pretože sama viem, že človek s tým musí bojovať hlavne sám. Už tu niekto spomenul stratégiu prepnutia na inú činnosť. Vo chvíli, keď to na Vás príde, svoju pozornosť preniesť na niečo iné urýchlene. Neviem, nakoľko tu niekto má stavy odpadnutia do bezvedomia, ale osobne si myslím, že je to dosť vážne nedýchať 3minúty a predsa som to zvládla bez liekov. Tak zrejme poprajem aj násť lekára, ktorý silou mocou do vás nenacpe kopec liekov, keď človek zvládne skutočne veľa aj sám!
Mňa neustále dosť nadchýňa to, že ľudia s tetaniou len majú pocit, že im je na odpadnutie a berú nejaké antidepresíva alebo psycholeptiká a ja, čo som za život odpadla asi 20-krát skutočne do bezvedomia všetko zvládam s Magnéziom! Ľudia, prečo nezabojujete?
Dobrý deň. Ak sa neurazíte Vy všetci milí, ktorí trpíte tetániou, skúste dať vedieť, či niektorí z Vás neboli pred prepuknutím Vašich ťažkostí očkovaní nejakými vakcínami. Vďaka.
Ahoj Matej, úplne s Tebou súhlasím v tom, že keď sa človek zle cíti, tak ho nič nebaví a či chce alebo nechce, musí nepríjemné pocity znášať. Keď čítam príspevky, aké majú ľudia problémy, tak zisťujem, že veľmi podobné príznaky som mala aj ja približne pred 2 a pol rokom. Svoje príznaky / zhoršovanie zraku, pálčivá bolesť za hrudnou kosťou, ktorá prechádzala až na chrbát pod lopatky, pichanie v ľavej časti akoby pri srdci, nevoľnosť, slabosť, potenie, bolesti svalov, únava, bolesť ĺavého ramena, ktorá prechádzala do lakťa ľavej ruky, bolesť prstov na na ľavej nohe, tupá bolesť hlavy na temene / som v skratke opísala na stránke ryžová kúra pod skratkou Ria NHD. Chcem len povedať, že som chodila po lekároch, ale nič mi nezistili, maximálne na čo mohli prísť bolo predpísanie liekov proti vysokému tlaku. Ja som absolvovala 2x RK na jar 2OO9 a 2O1O a tiež som začala chodiť na masaáže do relaxačného centra v Lučenci, kde sa tiež robí diagnostika cez reflexné body na nohách a musím povedať, že lepsie vyšetrenie vo všetkých súvislostiach som nepočula od žiadneho lekára / bohužiaľ /. Musím tiež súhlasiť s tými, ktorí hovoria o detoxikácii tela od škodlivín, / ja som napr. brala veľmi veľa antibiotík /, ale to chce veľa pevnej vôle a sebazapretia. Podľa mojich pozorovaní ľudia radšej chodia od jedného lekára po druhého a stojí ich to vela peňazí, ale nie sú ochotní si nič odrieknuť a na sebe pracovať. Ja som t. č. úplne bez liekov, ale som tiež úplne zmenila životosprávu. To sú moje skúsenosti, ktoré som naozaj zažila a bolo mi naozaj veľmi veľmi zle a niekedy som myslela aj na to najhoršie. S pozdravom Ria
Ahoj, ja som mala tiez prvy krat z neziaducich ucinkov a to som brala lieky na candidu a tiez ma lekar neupozornil, ze si mam davat calcium a magnezium popri liecbe tych antibiotik, takze ja som ju dostala takouto formou a uz ju mam 5 mesiacov a nic moc nezabera, len beham po lekaroch a pohotovostiach, ale vsade pozeraju po mne jak po … a kazdy povie to je stresom. Uz aj v robote ma to chytilo a to robim v nakupnom centre a prisla zachranka, ta mi ani lieky nepodala, len zobrala domov a nakazali mi dat xanax. Teraz ale berem neurol, ale stale musim teraz som vynechala 2 dni, ze jak mi je fajn a hned ma to vcera v noci chytilo.
Áno, očkovanie tetanovkou a bolo mi z nej zle.
Ahoj Iolit, podobnymi problemami ako tu vsetci popisuju trpim asi tak rok a pol a nemam pocit, ze by mi klasicka medecina nejak vedela pomoct. Dokonca uz mi bolo aj naznacene aj z inej strany, ze tie problemy mozu byt sposobene niecim, co naznacujes vo svojich prispevkoch ty. Chcem sa preto spytat, ci nepoznas nejakych liecitelov, ktory by mi s tym vedeli poradit. Vopred dakujem za ochotu.
matoliska@stonline.sk
Je tu niekto z Michaloviec, kto ma tetaniu?
Bola mi podaná proti-tetanová injekcia, zašívali mi tržnú ranu na ruke, pár týždňov na to sa to spustilo, neiem, či to s tým súvisí.
Ahoj, už som to tu písala aj ja mám Tetániu a beriem už 5 mesiac xanax a ked ho znižujem, tak mi je strašne zle, tŕpne mi celá pusa, trasiem sa, trpnu mi končatiny a celá hlava, neviem sa toho zbaviť. Už som nebrala xanax 4 dni a bolo mi lepšie, kúpila som si Stress Plex, Calcium, magnézium a ten beriem, no uvidím či to pomôže odpíš ako si sa zbavila Xanaxu a hlavne tej triašky, ďakujem za pomoc.
Ahojte všetci, aj ja som si vždy vyhľadávala všelijaké rady, lieky, ale dôležité je nevzdať sa. Naučiť sa žiť s tetaniou. Ja mám hyperventilačnú, beriem už 2 roky Citalec a magne B6. Niekedy mi je super, že tom ani neriešim, inokedy horšie, ale treba o tom diskutovať, nájsť si spriaznenú dušu, a mne pomáha dosť šport, behám. Treba sa na začiatku aj preliečiť ak chceš plnohodnotne žiť a potom je to už len na tebe ako s tou hnusnou tetaniou zatočíš, držte sa!
Odporúčam na môj príspevok z 30. 12. 2008. Ešte na doplnenie tetania nie je ochorenie, len príznak,
nie je dedičná, psychika u neho zohráva veľkú rolu a väčšinou nie je dôvodom na invalidizáciu.
Ahojte, chcem sa podelit o moju skusenost. Tetaniu mi zistili pred troma rokmi. Brala som spitomin, atarax, citalec, cipralex, nic mi nezaberalo. Tie AD mi zabrali mozno na pol roka, a teraz sa moje priznaky vratili a zhorsili. Teraz beriem neurol, najnovsie mi dali escitalopram a popri tom MGB6. Som zufala, pretoze sa trasiem den aj noc. Aj ked sa snazim na to nemysliet. Aj ked beriem tie lieky. Viem, ze to nie je zivot ohrozujuce, ale ked sa celu noc trasiem, a nespim, na druhy den nevladzem ani zit, pritom sa musim starat o malu dcerku, o mamu, a pritom aj varit, upratovat, a kedze staviame dom tak este aj okolo toho musim behat. Skusala som aj liecitelku, priznaky sa mi este zhorsovali, tak som to nechala islo to dost aj do penazi, chodila som rok aj na psychiatriu, aj psychologicke, ktora usudila ze nie som psychycky chora, tak teraz neviem ci je to tou psychykou, alebo je to nejaka ina skryta fyzicka vada, snazim sa na to nemysliet, ale ta triaska mi velmi zneprijemnuje zivot, mam aj ine priznaky bolest hlavy, zavraty, zle videnie, mravcenie v koncatinach v hlave, hucanie v hlave, busenie srdca, pocit arytmie srdca, celodnove chvenie celeho tela, dost mi to zacina prekazat pretoze mam pocit, ze aj mne sa zacina rozpadat rodina. Vie mi niekto pomoct? alebo poradit?
Dnes mi potvrdili pozitívny test EMG, očkovali ma pred mesiacom a potom nastali príznaky.
Mne diagnostikovali tetaniu pred 6. rokmi a neznesiteľné príznaky trvali asi len rok no teraz sa mi zase objavujú a už som prišla na ich príčinu. Príznaky sú podmienené u mna stresom a následne strachom. Treba odstrániť problém zo života a prejdú aj príznaky tetanie. Ja dám život za to, že to je zo strachu a z nervov a nikdy by som nepovedala, že aj od vzrušenia z očakávanej situácie, ale aj to je jeden u mna zo spúšťačov. Trpím hyperventilačnou tetaniu a u mna sa prejavuje, že sa nemôžem nadýchnuť a následne sa začnem celá triasť. Kedysi som to riešila privolaním sanitky a paradoxne sa mi ulavilo ak boli za dvermi, nemusieli mi ešte ani nič pichnúť a mne sa už začalo uľavovať, to je jasný náznak, že sa stačí ukludniť a všetko prejde.