s týmto musím len súhlasiť, tiež si myslím že psychika nie je taká všemocná aby mala na svedomí tieto veci to by potom bola možnosť že skutočne chorý ľudia si svoj stav privodia psychikou, a to je predsa blbosť
asi reagujem neskoro ale nedá mi neozvať sa na takúto kapitálnu blbosť… ja som človek ktorý si z ničoho nič nerobí, na tetániu zdaľeka nemyslím nevnímam ju nijako napriek tomu mi stále znepríjemňuje život, hlava ma bolí stále nie že by to niekedy prešlo nikdy ma to neprechádza počas celého dňa to mám vôbec mi nepomohla jóga a všelijaké relaxačné cvičenia, beriem antidepresíva vyše roka STRATA ČASU, proste to nijako s psychikou nesúvisí… možno u niektorých ľudí zaberajú všelijaké psychologické voodo techniky ale tý nemôžu hovoriť aj za tých u ktorých to nezaberá, je to nezodpovedné a zbytočne zavádzajúce
Ahojte všetci.
Tetániu mám už dlhší čas ale diagnostikovali mi ju pred pol rokom. Užívala som Tegretol a samozrejme magnézium.Ked mám tažšie stavy , tak si dám kvapku rivotrilu a idem dalej, musím.Momentálne neužívam nič už dva mesiace ale cítim že sa mi to všetko vracia. Som z toho neštastná. Bolesti hlavy, závraty, slabost do noh a zvláštny pocit , ktorý neviem popísat. Všetkým Vám prajem len to najlepšie.
Ja som prekonala tetaniu asi pred 15 rokmi,2 mes. som bola na PN,odvtedy som neurologa nenavstivila.Mala som tazky stav,ani chodit som nemohla.Ale vtedy som sa vobec s tou chorobou uz viac nezaoberala,ked som citila,ze mi je zle nasadila som si kazdy vecer sumive mag.a po tyzdny boli problemy fuc.A tak to riesim aj teraz,ked citim,ze som vycerpana kupim si mag.tabletky a uzivam kazdy den.Radim Vam nezaoberat sa s tou chorobou,vsetko brat s usmevom,jest zdravo,pestovat nejaky sport,vela pohybu.Moj manzel dodnes nevie,ze som sa liecila na nejaku tetaniu ani to neriesim v rodine.Prajem Vam len pozitivne myslenie a nepoddavat sa.
Ahoj čítala som tvoj článok a zaujal ma mne tetaniu našli pred 13 rokmi brala som sem tam magnezium a nič mi nebolo, ale teraz už mesiac mi trpne jazyk klepem sa včera som bola na eeg tak tam to mám poriadku ale na emg mám pozitívny výsledok beriem xanax a stále mi je zle bola som na neurologií a vraveli že ho mám postupne vysadzovať lebo je navykový tak potom ako sa dá žiť s tetániou ako píšeš ked mi trpne jazyk a buší srdce a trasiem sa dakujem vopred za odpoved dakujem miranda.
Ja idem skúsiť nejakého bylinkára. Potom napíšem ako som dopadla. Tiež sa teraz necítim dobre iba ked sa napcham rivotrilom. Ale tiež to donekonečna nepôjde.
Pekný večer všetkým.
Ahoj,mozem ti poradit kup si magne B6 uzivaj kazdy den,dobry je aj Lexaurin,ale ten je asi na lek. predpis ale skusit mozes v lekarni,mozno ti ho predaju.To je na ukludnenie ja som ho uzivala.Napis mail,napisem viac.
Ja sa liecim na tetaniu uz rok aj marodujem tie to stavy sa mi zacali pred osmymi rokmi,a ziadny lekar nevedel zistit co mi je robili mi rozne vysetrenia.V Bratislave mi zistili ze je to tetania velekrat som skolabovala beriem seroxat a xanax,citim sa lepsie len pri znizovani mam hrozne stavy,porad mi alebo mi povedz ake lieky beries lebo niekedy sa mi neda ani venovat rodine dakujem
aj mne sa stava a dost casto zacala som mat zle videnie nedalo s ami nadychnut,busenie srdca,tocenie no myslela som ze odpadnem kazdu chvilu a zistila som stale sa mi to vracia ked som vo vecsom nakupnom centre,kde je vela ludi a hluk mam z toho strach
ni niesi sibnuta ja sa licim na tetaniju us asi 6 rokov poviem ty da mito zabrad poriadne stale je mi zle a mam bolesty hlavi zalutkaa strach zo vsetkeho a najme som strastne citliva a bolesty hrudnika a stavi co sa nedaju ani popisat … len ten to vie co stov chorobov zije a poviem vam jeto naozaj cudna choroba este stale sa snov neviem popasovat a jeto take vazne ze sa mi as rodina rospada
Dobrý deň, mojej dcére diagnostikovali tetániu a nedávali sme ju do súvislosti s očkovaním. Pred záchvatom ju očkovali proti HVB, to bolo pred rokom, a pred tým proti chrípke. Obidva razy jej išlo o život. Máte s tým nejakú konkrétnu skúsenosť? Ďakujem Šulejová
Ahoj Martin
Ja by som ti poradil chod sa poradit s lekarom, ale jedna vec je istá,že lieky ta vyliecia iba ked to budes vážne chciet aj ty.
Mne sa stal tetanický záchvat v robote z nicoho nic.
Bohuzial ked ma prinisli na pohotovost tak mi lekarka povedala to nic nieje to je tetanický záchvat, ale ked som sa stým v živote nestretol tak nevies co to je a ci neumres… A to nie je dobre hlavne je si vysvetli co je to tetania je to nepríjemná “choroba” (nieje to tak choroba ako psychický stav), ktora ti zneprijemnuje život. Ja mavam stavi tieže a chodim do Nitri do skoly a je to dost narocne newiem byť nikde inde sam ako doma a to je to natom zle, musim sa spoliehat na tých druhých aby som vlastne dosiel do skoly.
Ako sa to da prekonat newiem to na 100% povedat lebo este som to neprekonal uplne, ale uz je to ovela lepsie ako na zaciatku ked som ani doma nebol vo svojej koži…
Poradim ti tolko prechádzaj sa vonku ked je pekne, športuj to je jedno kde ale daj si ciel v sporte, pocuvaj meditacnu hudbu, medituj a hlavne pozitivne myslenie (ked ti pride spatne ze sa ti toci hlava zameraj sa na jeden daleký bod a prejde to skoro okamžite a nemysli na to ze sa ti toci hlava.
Posledna vec co mne osobne pomohla ked ze som aj trener tak som sa musel prekonat aby som chodil na treningy a to je to ze ked sa bojis smrti tak to sa prekonava najtažšie, ale ty si musis povedat že sa nebojis a nic sa ti nestane, v tejto “chorobe” ti pomože odvaha a uvidis ze to prejde…
Ja musim povedat ze este ma to drží berem spitomin rano vecer a frontine podla potreby ale to je asi 3 tabletky denne a v tedy je mi hej… ono tie davky niesu velke 0,25 frontinu ale staci to na to aby som prestal mysliet na hluposti a prestal sa sledovat…
Držim palce nech nas to vsetkých pustí nech žijeme dalej tak ako sa patrí…
Urcite Magne B6 pomaha, ale co ti pomoze je to ak vies meditovat tak to skusaj to je nieco ako liek na psychiku a to je zarucene ze to pomoze…
Dalej ked ides niekam tak nemysli na to ze co ti bude vsetko, ale sustred sa na pritomnost a potom ked budes vecer doma si spomen ze ti to pomohlo a co s toho co by sisi myslel ze ti bude co sa ti s toho stalo…
Je to vlastne jednoduche na vsetko je liek a kazdý ho nosi pri sebe, myslienky ked su pozitívne je nam dobre, ale urcite tvoja otázka je ale ako mam mysliet na nieco pozitívne ked je mi zle?
Jasne vec to je na tom to najtažsie, podla mojich experimentov co robim na sebe tak tvoje myslienky ti pomožu v tedy ked napriklad tažko sa ti dýcha? ano dobre tak zacni pomali nadychovat nosom a vydichovat ustami hlavne je pomaly a popri tom sa este napi minerálky a minerálka pomože okamžite uvidis… Ja som sice mlady 22 rocný ale som trener, študujem, pracujem cez vikendy a mam aj priatelku a presne toto vsetko mi zabezpecilo tetanický záchvat…
tak musis si povedat tak nebojim sa smrti je mi to jedno ci mi bude zle nezaujimama to zvladnem to …ked tomu budes verit 100% ti nic nebudecelý den
ahoj ja mam tiez tetaniu a skusila som homeopaticku a pomohla mi lepsie som sa citila ale slo to do penes ale kaslat nane.
Ahojte,
nedavno mi bola diagnostikovana neurogenna tetania. Vie mi niekto poradit nejakeho konkretneho odbornika-neurologa, ktory sa na tuto chorobu specializuje? Respektive nejakeho lekara s ktorym mate vz osobne dobre skusenosti? Dakujem pekne. Moj mail rla@post.sk. Dik. Robo
Dobry den, ja som si davala vpichovat do nosoustnych vraskach kyselinu hyarulonovu a do tyzna mi diagnostikovali tetaniu. Dermatologicka,ktora mi robila aplikaciu mi tvrdila, ze z toho to nemozem mat. Ale ja som dodnes presvedcena, ze to bol spustac tej choroby.
Psychika je jedna vec, ale aj tá genetika hovorí niečo o tom, pretože ja mám vyslovene predispozíciu, moja stará mama mávala občas podobné stavy a mama v období okolo 35. r. Potom jej to po dlhsom boji preslo. Teraz ma cez 60. No a ja mám 38 a trpim nou uz vyse roka.
Tetaniu mi diagnostikovali pred 7 mesiacmi. Dá sa povedať, že dosť rýchlo, po šiestich týždňoch od môjho prvého silného záchvatu. Spočiatku mi neurologička predpísala len Neurol a Magnézium, ale teraz beriem už 4 mesiace Timonil 150 + magnézium 500 mg a musím povedať, že zaberá veľmi dobre. Je to antiepileptikum, čo je podstatne lepšie ako brať návikové antidepresíva, ktoré aj tak dlhodobo nepomôžu. Takže jednoznačne odporúčam Timonil+ magnéziuma samozrejme vyhýbať sa stresu, pokiaľ možno. No ale uvidím čo sa stane, keď lieky vysadím…Držím palce všetkým!
Ahoj, no asi pol roka mam tetaniu berem neurol 0,25 ale prestava učinkovat, popri tom uživam magnezium 2x200mg denne a čo sa tyka tyc zachvatov, medzi ludmi je to umna bežne, potia sa mi ruky, neviem čo zosebou, dost ma to niči je to hrozne, sam by som bol velmi rad keby mi niekto pomohol a to mam len 21 rokov
Erik, vela moznosti je vo vas samom, viac sa spoznat a vediet so sebou inak zaobchadzata vnimat rozne suvisloti, ktore mozu zachvat vyvolavat. Suvisloti je vela, suvisia aj s rodinnou historiiou, vychovou, rodinnou atmosferou. Ak by ste mali zaujem aspon 5 -6, mozem vam ponuknut sebaskusenostnu skupinu na skumanie aspoznavanie samych seba, co pomoze vnimat suvisloti apodporovat liecenie tetanie.
psychologicka,psychoterapeutka
rita svihranova