Liečba zatiaľ neexistuje. Rôzne lieky možno pomôžu tak ako placebo.
Mam tinitus cca 5rokov,uz som vyskusal vsetko mozne co ste popisali,okrem tej indickej masazi,mne pomaha strojcek AUDIFON,4hodinky denne 3mesiace,viem ze to vyzera na p…,ale pomohlo mi to nevnimat to sumenie.
…sa poserem,jak mi piska v usach,aj v hlave,a nyt lieku…
Takže ak som dobre pochopila tinitus je psychologickeho povodu a nedá sa liečiť? Tak?
Všetky možné prostriedky a prípravky čo ste tu napísali Vám pomohli len na krátku dobu, ale pomohli aspoň kúsok.
Ja som v tomto nováčik uplný. Nejedná sa o mňa, ale o moju maminu. Lenže najväčší problém je v tom, že to má už dlhodobo a miestami to neviem už uniesť, prichádzajú chvíle kedy to chce vzdať úplne. Môžte mi prosím niekto povedať, či to môže mať až také veľké následky? Ako jej mám pomôcť? Ďakujem.
Babkin brat sa obesil, pretože mal taký silný a neznesiteľný tinitus. Je to hrozná choroba. V Guantaname to bola forma týrania. Nasadili väzňom sluchatka akoby mali tinitus. Tí po pár hodinách boli mimo, takže s tým žiť 24 hodín denne 7 dní v týždni musí byť hrozné. Určite treba zamestnať toho človeka, nech len nesedí v tichu. Pomáha aktívny pohyb, masáže a aj ten prístroj, ktorý sa nosí 4 hodiny denne. Určite netreba padnúť do depresií. Dá sa to zmierniť, len treba na sebe makať
pripomenul si mi nieco… tajomstvo pritazlivosti… precitajte si prispevok tohto chalana pod nickom JOGI a knihu tajomstvo pritazlivosti… a mozno sa vam podari bez liekov a lekarov dostat z toho. drzim vsetkym palce…
Mne trvá tinitus uz 2 roky ,začalo to spolu s tráviacimi ťažkostami,ale vyšetrenia nič závažne nepreukazali a to som prešiel od obvodneho až po neurologa, skušal všetky možné lieky a nič nepomhlo.Som v koncoch …prosím poradte mi lebo je to naozaj niekedy na slučku.
mám tiež takýto problém a som zistila na internete “tinnitus.sk” Google, že liečia :
MUDr.Ľubica Suchová
Foniatrické oddelenie-liečba tinnitu
1.ORL klinika, Zochova 12 Bratislava
tel.: 02/54413500
e-mail.:lubica.suchova@doktor.sk
má dobré výsledky…polovica pacientov je vyliečená
Ahojte po osobných skúsenostiach môžem povedat nie je pískanie ako pískanie príčin je mnoho ale ak Vám v uchu hučí počujete svoj tep a počujete ako Vám prúdi krv v žilách máte zanesené žily v hlave teda aj v celom tele
Ahojte, čítam príspevky o tinituse, a postupne strácam všetku nádej na vyliečenie.
Neviem si predstaviť, ako s tým budem žiť.
Ja mám tinitus asi 8 rokov,bolo to raz lepšie a raz horšie, ale stále mi šumí v ušiach. non-stop. Som úplne mimo a postupne strácam sluch.Čaká ma späť celý rad procedúr, ale nemám žiadnú nádej. Počuli ste o niekom, kto sa aj vyliečil?
pekna sracka ten tinitus a doktori nevedia ako na to.:))))))
Tinnitus sa nedá vyliečiť,lebo to nie je choroba,ale len PRÍZNAK ochorenia,a to:neurologixkého,ušného,cievneho…t.j.môže sa objaviť u pacienta s vysokým tlakom,chorobami krčnej chrbtice,s poruchou sluchu,s ischemickou chorobou srdca atď…a na celom svete neexistuje liek,ktorý by vyliečil tinnitus-môže len zmierniť prejavy,a niekedy ani to nie…bohužiaľ.
Ahojte,mne začalo piskať v pravom uchu tiež z ničoho nič,ale daval som pričinu prievanu,lebo šiel som autom asi 20 km s pokazenym oknom ktore sa nedalo zatvoriť,bol som na ORL vyšetreni a tam mi predpisali lieky tebokan a thiamin,beriem to už tyžden a žiadne zlepšenie a ako čitam vaše riadky zistujem že už to budem mat asi navždy a som z toho trochu smutny,ale budem sa musieť s tym naučiť žiť
pokusala som sa pisat na tento email, ale stale sa mi sprava vrati, že emailova stranka neexistuje. Je tento email spravny na doktorku? lubica.suchova@doktor.sk
Dakujem
Všetci píšete že vám píska v ušiach no nikto nenapísal aká frekvencia to asi je a aká hlasitosť. Mohol by niekto napísať aká je to asi frekvencia a úroveň hlasitosti?
Ja by som môj problém pískania v ušiach skúsil
popísať čo najpresnejšie. Mám ho odhadom asi 7 rokov a je to niekedy veľmi tichý a inokedy silnejšia piskot v oblasti okolo 14 - 15 kHz.
Večer keď je všade ticho to vnímam najintenzívnejšie čiže to je najhlasnejšie.
Ak môžete napíšte vždy aj aká to je asi frekvencia.
Mne píska v hlave rsp. v uchu nepretržite frekvenciou asi 1000 kHZ, ale neviem k čomu je tento údaj dôležitý?
Bol som u dr.Suchovej a poriadne ma sklamala.
Urobila mi par vysetreni audiometria a pod.a predpisala mi ten masker tinitu.Ale že pacient potrebuje dva a poistovna uhradza iba jeden to mi nepovedala.A ked som ju prosil nech mi predpise nieco na spanie,lebo okrem 1mg Xanaxu mi nic ine nezabera tak mi povedala nech beriem ten xanax.Ale xanax to je strasne svinstvo,ludia sa ho nevedia zbavit.Skusam ten masker,susti mi to v uchu,tlaci ma a možem len dufat že mi to pomože v buducnocti spat.Inak som z toho zufaly a neviem co dalej.
Mal si na mysli 1 kHz???
Lebo 1000 kHz nepočuje ani delfín!!!
Totižto 1 kHz je pískanie presne také aké kedysi púšťali na starom dobrom Slovenskom rozhlase pred zahlásením presného času.
To len na vysvetlenie. Ak ti deda píska takýto signál v ušiach a ešte nahlas tak to je na slučku naozaj.
posielam odkaz na stránku, kde je zvukový test na zistenie frekvencie tinitusu
Shoptet.sk: Vlastný e-shop rýchlo od jednotky na trhu
táto informácia je dôležitá, keby ste sa chceli liečiť pomocou meditačnej alebo spánkovej terapie, t.j. počúvať CD s frekvenciou Vášho tinitusu. Pre každý zvuk je proti zvuk, ktorý ho neutralizuje. To platí aj pre tinitus.