Titánová platnička

Prosím o radu, mňa čaká operácia a výmena platničky za titánovú v kríž. chrbtici o dva týždne. Neviem sa rozhodnúť, nemám sa s kým poradiť, neviem čo ma vlastne po operácii čaká, preto prosím, podeľte sa so mňou o vaše skúsenosti. Ďakujem!

Prosím, ak máš už po operácii a operoval ťa primár Illeš, napíš mi, mňa to čaká 26. 5. 2010, veľmi sa bojím, váham, či ísť, či to nebude ešte horšie ako je to teraz, nakoľko ma operovali už 3x.

Prosím, napíš mi ako sa cítiš s odstupom času, mňa čaká takáto operácia 26. 5. 10, váham či ísť alebo nie, bojím sa aby to nebolo ešte horšie a nebude cesty späť.

Zdravím všetkých platničkárov. Mám 25 rokov pred dvoma rokmi sa mi zlomila platnička navštívil som http://www.ortoped.sk/index.php/personal/60-vojtassak Robil mi obstreky z boku chrbáta až po platničku. Po cca mesiaci zdravý. Dva roky bez problémov robil som na stavbe cvičil v posilovni. Pred 2 - týždňami pri kopaní kanálu som padol na kolená a bolo to spať. Neohnem sa zuby neumyjem, ťažko sa mi chodí. Ale operácia bude isto posledná možná alternatíva. Poznám ľudí, čo dopadli aj horšie ako pred ňou. Ale pán prof. Vojtaššák je jeden z najlepších!

Ja mám túto platničku už piatý rok a vôbec neviem čo je bolesť.

Ahoj, cital som Vas prispevok o platnicke. Mne tiez doktor oporucil vymenu platnicky za titanovu, podla toho co ste pisali by ste mali byt uz par mesiacov po opreracii. Budem velmi rad ak sa so mnou podelite o svoje skusenosti, co najviav informacii by som uvital. Doba pobytu v nemocnici, pooperacne stavy, ako prebieha rekonvalescencia a pod. Ak si najdete cas a podelite sa so mnou o svoje skusenosti budem velmi rad. Dakujem.

Ahoj, cital som tvoj prispevok o platnicke, pisal si, ze uz mas piaty rok platnicku. Chcel by som sa opytat, ci fungujes ako so zdravou platnickou, nakolko mne lekar povedal, ze ked chcem plnohodnotne zit, odporuca titanovu. Je mi jasne, ze stopercntne to nebude, ale chcel by som aspon trosku sportovat ako predtym, tiez uvitam info o priebehu liecenia a v podstate cokolvek ta napadne. Budem rad ak si najdes trosku casu a zareagujes na moj mail. S pozdravom.

Pekny vecer. Su tu sice uz starsie prispevky, ale predsa napisem. Mne davali 2 titanove platnicky pred 6 rokmi v B. Bystrici. Bola to moja 4. operacia chrbtice. Pan doktor Rusnak, ktory ma tam vtedy operoval, pracuje dnes vo vojenskej nemocnic v Ruzomberku. Okrem titanovych platniciek mi museli chrbticu aj stabilizovat. Po operacii som bola 2 dni na jiske a potom ma prelozili na izbu. Postavit som sa mohla az na 4 den za pritomnosti rehabilitacnej sestry. Este pred operaciou ma pomerali a vyhotovili mi trojbodovy korzet, v ktorom som musela chodit asi 3 v kuse a potom som ho pomaly na urcity cas skladala. Sadnut som si mohlla az po tyzdni asi na 5 minut, no a takto kazdy den som si po troske pridavala minuty. Rekonvalescencia trva dost dlho. Asi po pol roku som bola 2 mesiace v Kovacovej, kde ma naucili vsetko co mozem. Dnes je to uz celkom fajn, aj ked dobre to uz nikdy nebude. Ale som stastna, ze chodim.

Ahoj, nemáte niekto informáciu na koľko rokov je titánová náhrada, alebo je to už navždy, ďakujem.

Julia, ja mam 2 titanove platnicky 10-ty rok a pri operacii mi nevraveli, ze by sa po nejakom case mali vymenit. Takze prepokladam, ze ich mam navzdy. Ked mi ich davali mala som 33 rokov.

Ahojte aj ja som jednou adeptkou na operaciu krcnej chrbtice okrem toho, ze mam poskodene 2 platnicky mam aj 2 vyrastky Vas poprosit o radu ci operovat, alebo nie. Kazdy lekar mi povie ine, tak neviem co mam robit.

Dovol mi reagovat!.. Podla ludi zo SVK co pocuvam ABSOLUTNA SPICKA je p. Dr. ROBERT RUSNAK v Ruzomberku… nic ine by som pre sena neriesil!

Dobrý deň, píšem, lebo aj mńa čaká výmena platničky a veľmi sa bojím, prosím vás, ako sa máte teraz? nemáte bolesti? budem rada, ak sa mi ozvete.

Dobry vecer, mam byt operovana tiez na chrbticu. maju mi davat obidve platinove platnicky. bola som dnes u d. rusnaka… chcem vediet ake to je pri prebudeni. su velke bolesti? ako dlho mi bude trvat kym sa dostanem do normalnej kolaji… bojim sa. mam strach. mam vyrastky ktore mi tlacia do miechy. zuzeny kanalovy spinac. a ine… vdaka

Zdravim vsetkych:) , na Vase otazky je jednoducha odpoved. Ak trpite bolestami kazdy den ( ako aj ja posledny cas) , tak nie je na vyber! Ak zlyhali konzervativne liecby, je tu len operacia mozna! Pri lahkych poskodeniach, napr. protruzii ak je platnicka v dobrej kondicii, je najlepsia Tessys metoda (na SK ale nie bohuzial). Po par dnoch fungujete na 100%. Endoskopicky ale z bocnej strany! Vam odstrania co sa dostalo z platnicky von. Pri neüoskodenej ale vysunutej platnicke ak je ale zdrava je skvela operacia laserom ( na SK nie bohuzial ) , pri mensich prolapsoch je tiez dobra Katheterterapia ( obdoba ozonu na SK). No aj mna ale caka vymena za tit. implantat M6. Moja je uz znicena bohuzial, ale lepsie skusit ako trpiet bolestami, nie je aj tak co stratit! Mna ale operuju v stredu v Nemecku.

Ahoj Rici

Mám tiež problémy s platničkou a zvažujem operáciu v zahraničí ale neviem ako začať, nemám žiadny kontakt atď, keď budeš fit a budeš mať chuť nechaj email alebo č telefonu rád sa poradím

Prajem čoskoré uzdravenie Marcel

Ahojte. Mam 33 rokov byvali sportovec. Ja mam znicenu platnicku L5S1, dodrbal som ju vo fitness pri tazkych vahah, lebo som chcel byt velky :slight_smile: No a teraz sa trapim 11mesiacou, skusam kadeco, cvicim sm-system, natieram si krize lubovnikovym olejom, zevraj sa dostane az k platnicke a uvolnuje napetie, co mozem potvrdit, bio-lampa, turistika s palicami je fakt dobra, teraz do toho chcem zacat chodit na plavaren, ale len lahke plavanie na chrbate, znak, , Mam pocit ze prvorady je pohyb, pohyb a pohyb. Keby mal niekto zaujem si dlhsie pisat som na FB pod menom Platko Tomas Kosice, rad by som si popisal s niekym kto ma pod problem, troska si vypomoct, podrzat sa, ved psychika robi aj tak najviac :slight_smile: dakujem, ahojte :slight_smile:

Ja som po operacii uz 2 mesiace. Mam vymenenene 2 krcne platnicky za implantaty. Citim sa dobre. Operovali ma v Kosiciach vo fakultnej.

0949709700

Ahoj rici podla datumu uz mas po operacii v Nemecku. dufam ze ti to dobre dopadlo, mam podobny problem ako ty, rozpradnuta platnicka L4 / 5 trpnutie noh, doktor mi operaciu ale neodporuca, preto sa chcem spytat teba, ako si dopadol, ako si sa dostal do Nemecka, financnu stranku a dalsie info, ktore by mi mohlo pomoct. Prajem ti rychle uzdravenie! Dakujem, moj mail: lubo555@centrum.sk