no ved prave, ze taku robotu mam aj ja, tak si myslim, ze to moze byt nasledkom toho. teraz boli sviatky, bola som dva tyzdne doma (takto dlho ani dovolenku nemavam, to bola skor vynimka ako pravidlo), takze teraz to dost ustupilo, ale obavam sa, ze hned ako nastupim do prace, sa to znova vrati.
nemavam, ale predtym to pretrvavalo uplne ze kazdy den a takmer cely den.
Mne tiež tŕpnu prsty a ruky ale hlavne v noci. Je pravda že pracujem na PC takže to môže byť aj z toho. Hlavne dfúfam že to nebude nič vážne, po doktoroch sa mi teda behať nechce.
samozrejme, ze je to z toho. kazdy pohyb, ktory vykonavas pravidelne, tak ti sposobi nejaku diagnozu. teraz to vyznelo zle aj pre sport ale v podstate aj bezci maju ponicene kolena, takze to nebude az tak daleko od pravdy.
vazne to rozhodne nie je, ale tak urcite ta to obmedzuje a je to velmi neprijemne, to moze potvrdit uplne kazdy, kto si tym niekedy prechadzal.
Aj mne sa stávalo presne toto isté, hlavne keď som veľa písala na klávesnici. Ja mám takú prácu, že aj som v kancli aj v teréne, ale občas dlhé dni presedením za tým počítačom. Pomohlo mi meniť polohu rúk a robiť si častejšie prestávky a hlavne teda to, keď som zase presedlala na robotu v teréne. Celý čas by som za klávesnicou istotne neobsedela, takže vás aj dosť obdivujem. Všetkého veľa škodí.
aj si bola u neurologa, ci takto s lekarmi si to vobec neriesila?
a s tymto ti realne neurolog vie pomoct? a co predpise lieky ci? lebo neviem, ci v lekarni nieco volnopredajne sa da na to kupit.
No môže ti maximálne tak niečo odporučiť. Mne spomenul, že Revitanerv je na to dobrý napríklad, a ten, pokiaľ viem, tak na predpis nie je, čiže ho kúpiš normálne v lekárni.
ja som ho brala na nieco celkom ine, ale super vediet
Brnenie v prstoch môže byť spôsobené rôznymi dôvodmi, vrátane zlého obehu, poškodenia nervov alebo nedostatku vitamínov. Jednou z bežných príčin je syndróm karpálneho tunela, ktorý spôsobuje kompresiu stredného nervu, čo spôsobuje znecitlivenie a brnenie v prstoch, najmä pri zaťažení rúk. Môže byť tiež spojená s cervikálnou osteochondrózou, keď stlačené nervové korene v chrbtici vedú k nepríjemným pocitom v rukách. Nedostatok vitamínov B, najmä B12, môže spôsobiť neuropatiu, ktorá spôsobuje brnenie, slabosť a necitlivosť prstov.
Cievne poruchy, ako je Raynaudova choroba, môžu spôsobiť dočasné záchvaty necitlivosti a brnenia, najmä pri chlade alebo strese. U diabetikov môže byť mravčenie v prstoch skorým príznakom diabetickej neuropatie, ktorá je spôsobená poškodením malých nervových zakončení v dôsledku vysokej hladiny cukru v krvi. Takéto pocity sa môžu vyskytnúť aj pri zneužívaní alkoholu, dlhodobom užívaní určitých liekov alebo po dlhotrvajúcom tlaku na nervy, napríklad pri spánku v nepohodlnej polohe. Ak sa brnenie objavuje pravidelne alebo je sprevádzané bolesťou a slabosťou, je dôležité navštíviť lekára na diagnostiku a liečbu.
Lekári vám pomôžu zistiť príčinu a vyliečiť chorobu https://doctorpro.pl/wroclaw
Jasné, ale tak má vplyv na viacero vecí a len pozítivne účinky Viacero ľuďom pomohol na úplne iné diagnózy, dokonca aj na bolesť.
a na co s tym zatazovat lekara? myslim si, ze to nie je pri tomto probleme nutne.
jasne, to asi nie je uplne otazka na doktora
ale tak zalezi na tom, ako casto sa to deje a ake je to intenzivne. ak ti obcas brni ruka, ked si ju prilahnes alebo ju mas dlhsie v jednej polohe, tak samozrejme, ze to je normalne ale ak sa to deje pravidelne, moze to suvisiet s karpalnym tunelom alebo chrbticou.
presne, s tým netreba hneď bežať k doktorovi, stačí skočiť do lekárne, tam poradia. mne napríklad začalo mravčenie v prstoch na rukách, občas som ich mala úplne stŕpnuté, hlavne ráno. v lekárni mi odporučili užívať Revitanerv strong – je tam kopa béčiek aj kyselina alfa-lipoová, čo pomáha na nervy. začala som to brať a fakt cítim rozdiel, už to nie je také otravné. takže ak niekto rieši podobný problém, možno by mohol skúsiť.
vdaka za tip. mozno niekomu tymto pomozes poznam niekolko ludi, ktori maju s tymto problem.