A keď mi tŕpnu prsty, to automaticky znamená, že mám problém s karpálnym tunelom?
nemusi to automaticky znamenat karpalny tunel, aj ked je to jedna z castych pricin. priznaky mozu pochadzat z roznych miest v nervovom systeme, od krcnej chrbtice az po zapastie. najcastejsie trpnu palec, ukazovak, prostrednik a polovica prstenika. u mna to bolo takto, zacalo to koncekmi prstov, postupne to prechadzalo dalej.
Vidíš a presne. Mne len v bruškách dvoch prstov tak podivne mravčí, neviem, či je to dáka predzvesť alebo čo.
ja uzivam toto, vyskusaj. pomohlo mi to. ono je kazopadne super, ked to podchytis skor ako ti to prepukne a budu ti trpnut nohy, ruky, lebo aj to sa moze uplne v pohode stat.
asi by som nestrasila takto zbytocne nie je to nevyhnutne. no a kazdemu to zacne inak, niekomu len mravci, inemu trpnu dokonca aj cele koncatiny. niekomu to do toho trpnutia vobec prejst nemusi, ono to je celkom individualne. neviem od coho to zavisi, ale ten zivotny styl a sposob zivota to dost ovplyvnuje.
To môžu byť karpály, alebo cviknuté nejaké nervy. Treba prísť na příčinu a liečiť. Ja mám problém s tŕpnutím koli tomu že pracujem s PC každý deň. Aj v noci sa budím že mám stŕpnuté ruky. Pomáhajú cviky ale nie úplne, je to miernejšie
Ja tiež cvičím, pravidelne. Dokonca dvakrát do týždňa s fyzioterapeutom. Je to lepšie, ale občas to proste cítim.
Tak to je super, že si sa na to dala, ja sa stále akosi neviem dokopať, zatiaľ aspoň doma skúšam nejaké jemné cviky, čo som našla na uvoľnenie šije a ramien, lebo odtiaľ to podľa mňa ide. A aj mne sa to deje hlavne keď veľa sedím a ešte blbo bez opory, skrútená jak paragraf. To mravčenie v prstoch je potom len taký varovný výkrik tela, že „haló, rob niečo“
Cvičenie pomáha ale bohužial nie vždy. No za pokus to určite stojí. Moja mama musela na operáciu oboch zápästí:-((
tak to uz musela mat riadne vysoke stadium a aj velmi velke bolesti si myslim. ja som to az take hrozne nemala, takze mne operacia nehrozila nastastie. aj lekar mi povedal, ze sa to da este pekne stiahnut doplnkami, becko mi odporucil uzivat, brala som Revitanerv a zabral mi.
No mala, poriadne si obe ruky necítila a stále ju boleli. A ešte k tomu pracovala manuálne, takže nemala na výber. Ale po operáci super, žiadne bolesti, takže to pomohlo.
Ja budem rada, ak sa zaobídem bez tej operácie. Podľa toho, čo tak čítam, tak to podstupuje akože fakt dosť ľudí. To si užívala z vlastnej iniciatívy či to ti odporučil lekár alebo ako?
ved som pisala, ze mi ho odporucil lekar samej by mi to istotne nenapadlo, aj ked som skusala kadeco, ale toto predtym nie. len co som nasla volne dostupne, najlacnejsie, ale nezabralo nic z toho.
Tak pardon, asi som zle prečítala Tak super, že ti takto pomohol aj bez predpisu. To si rovno mohla skočiť do lekárne a neriešiť to s doktorom, či?
V lekárni nevedia poradiť pri takomto probléme?