Užívate antikoncepciu a cítite, že už je ten správny čas na bábätko?

Význam prekoncepčnej starostlivosti je obrovský. To čo môžete urobiť pre seba a svoje bábätko ešte pred počatím je pripraviť svoje telo. Začať so starostlivosťou až po otehotnení by mohlo byť neskoro.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14258-uzivate-antikoncepciu-a-citite-ze-uz-je-ten-spravny-cas-na-babatko

Toto je aktualna tema momentalne u nas doma. Dlhodobo uzivam antikoncepciu a teraz posledne dni si vycitam, ze som si ju vobec niekedy nasadila. Obavam sa ako to teraz bude, ked sme sa s drahym dohodli, ze by sme sa zacali snazit o dietatko. Priala by som si keby sa mi podarilo otehotniet na prvykrat, ale nejako sa u mna usidlila neistota :frowning:

S antikoncepciou je to podľa mňa na dlhú debatu, ja nie som zásadne proti, každá robíme tak ako považujeme za vhodné, len si neuvedomujeme, že ako to môže aj do budúcna vplývať na naše telo a to je asi celkom aj chybou :frowning:

tiez som antiku uzivala a ked sme sa rozhodli, ze chceme babatko, tak som s poslednym balenim, tak ako sa pise aj v tom clanku zacala uzivat vitaminy, posielam ti ich aj na fotke :slight_smile:
dnes uz mam antikoncepciu vysadenu a uzivam uz len tento doplnok a k tomu sa snazime o prirastok :wink: hlavne klud a nestresuj :slight_smile: vitaminy su velmi podstatne, co som si zistovala, ked sa chcete o babo snazit rovnako ako aj my :wink:
IMG_0420

ako casto ho uzivas? To sa berie jedna tableta denne alebo je potrebne brat viac tychto vitaminov?
Kolko sa uz takto snazite? :slight_smile:
Rada by som tiez uz bola keby som mala babatko, len keby to len tak jednoducho slo :-/

Len ja sa teraz uz aj obavam, ci ta antikoncepcia mi celkovo nemohla nejako ublizit, respektive ovplyvit to, ci vobec budem moct mat deti. Som z toho celkom smutna, ze som na to nemyslela predtym, ze som myslela len na to ako neostat tehu a teraz myslim na to aby sa nam to podarilo.
Myslis, ze tieto vitaminy maju taku silu aby pomohli?

su to hormony, cize keby som ti napisala, ze ziadny vplyv to na telo nema, tak asi by som ti klamala, ale zase netreba robit hned z toho vedu, nemusi vobec nic taketo sa stat, ake mas predstavy, predtuchy :slight_smile:
vsetko moze byt napokon uplne inak, len treba aby ste sa zacali snazit, aby si mala dostatok vitaminov, aby si postupne tu antikoncepciu vysadila a bude to vsetko dobre nemusis sa obavat :wink:
myslim si, ze ano ja som sa k nim dostala cez moju dobru kamaratku, im sa nejaku dobu vobec nedarilo mat babatko a gyn jej poradila tieto vitaminy zacala ich uzivat a uz o dva mesiace zistila, ze je tehotna :slight_smile:

Pýtala si sa na užívanie toho doplnku, čo tu pridala kočka fotku. Mám s ním skúsenosť, tak ti o tom aj ja môžem niečo napísať :slight_smile:
Užíva sa 1 tableta, jedenkrát denne s hlavným jedlom :wink:
Na niektoré veci je potrebné si počkať, treba sa obrniť trpezlivosťou, myslieť na pekné veci a ono to príde, len to nesil :wink:

Ty si vitamíny užívala na margo čoho? Taktiež pri snažení ako o tom píšu baby?
Obrniť sa trpezlivosťou je najlepšia rada v tomto akú som kedy čítala, ale zároveň ti poviem a myslím, že keď máš skúsenosť, že budeš so mnou súhlasiť, že je to aj tá najťažšia časť snaženia :confused:

Na margo čoho? Keď sme sa snažili o Oliverka tak vtedy som si vitamíny nasadila, aby som mala dosť vitamínov, ktoré by som potom dala jemu, keď bude v mojom brušku.
Ale samozrejme, že aj počas tehotenstva som ich užívala :wink:

V tomto ti dáme za pravdu asi všetky, čo sme sa dlhšie o dieťa snažili. Ale treba veriť a robiť maximum pre to aby bolo všetko v poriadku a aby dieťatko mohlo prísť na svet, aby mohla žena vidieť na teste tie vytúžené dve čiarky.
Mne sa vyplatilo to, že som sa snažila neriešiť. Najskôr som si v hlave usporiadala, čo všetko je potrebné aby som otehotnela, čo to dieťa bude potrebovať, keď bude v mojom tele, o to som sa postarala a potom som to nechala už tak a venovala som sa maľovaniu, prechádzkam vo voľnom čase a prišlo to :stuck_out_tongue:

Hlavne ľahšie to ide, keď to telo má všetky potrebné vitamíny, keď je pripravené na príchod dieťatka. Keď vie poskytnúť dieťaťu všetky vitamíny. Presne ako si napísala.
Je dobré si nájsť niečo čo bude tú našu myseľ zamestnávať aj takým tým iným smerom :wink:

Presne mne sa to vyplatilo ako som napísala, ja som v sebe našla normálne talent aj na maľovanie, pri tom som úplne vypla a myslím, že aj to mi z časti pomohlo, aj keď veľkú úlohu a význam prikládam vitamínom :slight_smile:

1 Like

Čiže nie len pred otehotnením, ale aj počas tehotenstva, jasné :slight_smile: Najdôležitejšie je zdravie bábätka :slight_smile:
@haniena To som rada, že si mi dala za pravdu, napísala som to z vlastnej skúsenosti, lebo viem, čo všetko to obnáša a ozaj si to vyžaduje dávku trpezlivosti a pozitívneho myslenia. Ale samozrejme to nie je všetko. To je milé, že si sa skrz toto dostala k tomu maľovaniu, to je pekná činnosť, na to by som sa aj ja dala, len ja neviem ani panáčika nakresliť :smiley:

Áno, aj pred otehotnením, aj počas tehotenstva a ešte aj po pôrode, kým som kojila. Pred otehotnením som ich začala brať preto, lebo od mnohých aj lekárov aj kamošiek som počula o tom, aké je dôležité pre správny vývin dieťaťa aby malo dostatok vitamínov a keďže som trošku čo sa týka stravy prieberčivá, tak som začala hľadať možnosti čo spraviť, ako telo pripraviť na tehotenstvo, aby malo všetky vitamíny, ktoré by potom dieťatku mohlo odovzdať :slight_smile:

Vieš ako mi to dobre padlo? Aj som sa odreagovala, aj to bolo niečo nové a aj mi to pomohlo, čo sa týka psychiky a tým pádom myslím, že to malo vplyv aj na to celé moje tehotenstvo, tožvie akoby to bolo keby som iné veci robila :slight_smile:

kludne, dakujem, ze si mi napisala :slight_smile:
Podstatne je pre mna to, ze mi niekto zodpovedal moju otazku a ze si mi poradila, to je pre mna najdolezitejsie :wink:
Hej? To je super, ze jedna denne, cize asi by bolo fajn okolo obeda, ked pises, ze s hlavnym jedlkom, co?

držím palce. Tiež sme skušali a podarilo sa. len som velmi chcela rodit klasicky a musela som na cisarsky. No jazva sice bolela ako čert, ale to babatko sa to stojí

Niekedy to nejde tak akoby sme si predstavovali, ale myslím, že v tomto prípade je oveľa dôležitejšie to, že je dieťatko zdravé a úplne v poriadku, radšej cisársky a nech je zdravé akoby malo ísť klasicky a mohlo by sa náhodou niečo stať.
To je zase riziko, lekári podľa môjho pohľadu vedia čo robia a prečo to robia :slight_smile:

Teším sa z toho, že moja rada padla na úrodnú pôdu, že ti pomohla, je to pre mňa dobrý pocit, že som ti mohla poradiť :slight_smile:
Viem aké je to keď nevieš, tá nevedomosť je divný pocit, najmä keď by si chcela ovládať všetko na svete! Že? :slight_smile: Tak tak ako píšeš, ale dobré je keď je to v približne rovnakom čase :wink: