ale ja som nevedela, ze krivica je taky problem a ze moze mat na deti taky vplyv
Sabkasabca ten je dobry, co si pisala? Ty mas skusenost s nim teda??
Kubiara to dufam, ze sa v tom zorientujem, ze budem vsetko vediet. Lebo nemam rada nevedomost, najma v takomto smere ee
mame ho dom aj my. tieto kvapky su super, davame ich denne, po dve kvapky, tak nam to detska doktorka predpisala a ja mam istotu, ze je vsetko ako ma byt doplnkov, ktore decko obsahuju je kvantum, ale toto su jedine kvapky, ktore predpisuju lekari a ktore preplaca poistovna
Je dobry, su to kvapky, ktore predpisuju lekari a ktore aj preplaca poistovna. Ine decko nepreplaca a teda lacna zalezitost to nie je a myslim, ze je zbytocne kupovat decko v inej podobe, ked takto je to dostupne, nie je to drahe a ked lekari maju skusenosti s nim, tak to o niecom tiez sveci si myslim
ano, kvapky su podla mna aj najlepsou variantou najma pre deti a dve kvapky denne to je uplne, ze nic, malinko a deti nemaju problem s uzitim aspon teda u nas s tym nemusime bojovat
MA TO VYZNAM - podla mna keby to nebolo podstatne pre deti, tak by takyto vitamin detski doktori nepredpisali.
Predsa neviem preco by chceli detom zle alebo nieco take. A dve kvapky to je uplne malinko a dokaze to vela. Ale stale co si vsimam aj v mojom okoli tak je kopa mamiciek, co vyznam tohto vitaminu podcenuju a neuvedomuju si ako v tej chvili hazarduju so zdravim deti.
…len dve kvapky denne??..to je akoze dostatocne??..
áno… pri Vigantole sú dve kvapky dostatočné… v príbalovom letáku je písané, že jednu alebo dve… ale väčšinou pediatri predpisujú po dve kvapky… viacej dávať netreba najmä nie ak sa bavíme o bábätkách o pár mesačných detičkách, ktorým sa predpisuje tento vitamín najmä ako prevencia pred krivicou, lebo toto je problém, ktorí deti ohrozuje najmä v prvom roku života…
Naše názory veľmi ovplyvňuje to s kým sa stretávame a skúsenosti iných ľudí, tiež som si kopu vecí myslela kým som sa sama nestala mamou. Dovtedy som myslela, že mi je všetko jasné, že som na všetko pripravená, ale opak bol pravdou.
Je iné o materstve čítať, počúvať a iné je si to zažiť.
V čom si sa akože mýlila? Alebo čo ťa v tom materstve prekvapilo?
Mna prekvapilo kadeco. Najma som si nevedela uz pri prvom kupani poradit sa ma zmocnil taky zvlastny pocit. Ale zvladla som to. Prisla som na to, ze je to vsetko len o praxi.
Ja by som skor kocky chcela vediet nieco o tom ako davate starsim detom, ktore uz napriklad do skolky chodia, ci vobec decko davate alebo nedavate? Ci to ozaj staci prve mesiace? Prvy rok ci dlhsie?
ako sa tie kvapky davaju? Na lyzicke len tak samotne alebo ako je najvhodnejsie ich davat?
Co si ja pamatam ako dieta, tak kvapky nam davala mamka zakazdym len na lyzicku a my sme ich zjedli, neviem si predstavit ako inak by si to davkovanie predstavovala
Vigantol sa samostatne nedáva… teda nemal by sa… kvapky by sa mali dávať na lyžičke s mliekom alebo kašou… keďže vitamín D je rozpustný v tukoch, tak by sa tak aj mal užívať, aby to malo význam… niekto tie kvapky zvykne dávať aj do fľašky s mliekom, ale to nie je dobré, lebo tie dve kvapky sa môže stať, že ostanú na stene fľaše… a k drobcovi sa nedostanú…
Ale nie sú kvapky ako kvapky, niektoré sa tak bez problémov môžu dávať, ale niektoré tak nie je vhodné, lebo nedostaneme potom do detí a celkovo do tela toľko toho vitamínu ako treba, dobré je to zmiešať v niektorých prípadoch aby na lyžičke neostalo nič, ale aby sa všetko do tela dostalo
Je ale vhodne davat de vitamin dlhodobo? Nemoze to nejako uskodit, ked sa bude brat dlhu dobu? A rada by som este vedela, ze do akeho veku ho detom davate
preco by to malo uskodit, podla mna to telu moze len dobre urobit, ze bude mat pravidelny prisun tohto vitaminu, lebo to ma vplyv aj na kosti, kozu a tiez aj zuby, pretoze pomaha spravnemu vstrebavaniu vapnika, tiez aj posilnuje imunitu a ma vplyv aj na centralny nervovy system, co vobec nie je na skodu
je to vitamin, takze skodit by to asi nemalo, aj ked moze sa stat, ze nejakeho vitaminu ma clovek nadbytok, ale je toto ten pripad? ked kvantum ludi ma problemy skor s nedostatkom?
dakujem, ze si mi napisala ako sa ma davat. Ako sa ma uzivat. Vobec som nevedela, ze sa rozpusta v tukoch, to je pre mna nova vec, ale tak budem aspon vediet, ze to nie je jedno a to pozriem aj skrz seba este na nete, ze ktore dalsie vitaminy sa takto rozpustaju aby som vedela ci aj ja vobec vitaminy spravne uzivam, ci ich neuzivam zbytocne
nemáš začo, som rada ak ti to pomohlo… vieš čo je sranda?.. že veľa ľudí to nevie… mám kamošku, čo má zdravotné problémy a pri nich jej lekári odporúčali užívanie déčka a tá si ho dávala do vody dlho… čo som ja sama ostala prekvapená, že prečo to tak robí…
@bekka a prečo nie?.. pri dlhodobom braní je fajn ako prevencia…
Romiara neviem, nemam skusenosti nejako preto sa pytam. Niekde v casopise som nedavno citala o tom, ze vela ludi bojuje s nedostatkom. Lenze som sa nikde nedozvedela, ze ci je vhodne vitamin brat dlhodobo alebo len nejaku dobu alebo ako to je. Pomaha vstrebavaniu vapnika? To som nevedela
Anet46 toto mas pravdu, o tom nedostatku som sa dozvedela. Ale aj tak ma to tak zacalo zaujimat, ze co dalej
Katkoslava prevencia pred cim?