Vitamíny pre diabetikov

Dobrý deň.
Začala by som asi tým, že pred troma rokmi mi zistili že mám cukrovku. Bol to pre mňa ako i pre moju celú rodinu šok. Nevedela som čo robiť, našťastie som mala dobrého lekára, ktorý mi všetko dôkladne povysvetľoval a stanovil dobrú liečbu. Aj vďaka tomu, som teraz tam kde som:-) Moja otázka znie ale trošku inak. Cez víkend som trošku viac študovala na internete prípady cukroviek a natrafila som na produkt “vitamíny pre diabetikov”. Preto by som chcela vedieť, či niekto máte s týmito tabletkami osobné skúsenosti? A na čo sú vlastne dobré?

Ďakujem za odpovede

@miranda to mi je luto ze trpis tymto ochorenim, ale hore hlavu. Su ludia, ktory maju o vela horsie ochorenia a ziju. Za tri roky si si uz snad aj zvykla, ci? V akom stadiu mas cukrovku?

co je to za vitaminy? o nich pocujem prvy krat. sice videla som ich v e-lekarnach, ale som to len prebehla ocami lebo som objednavala ine lieky. su urcene len pre diabetikov, alebo?

Ahoj Dorkip, sice tieto tabletky neuzivam priamo ja, ale objednavala som ich mojej sestre ktora trpi cukrovkou. Nevedela som tiez o nich, az tu som sa o nich dozvedela. Tu mi ich baby poradili, ktore s nimi maju skusenosti. Dost dobre mi vysvetlili ako ich uzivat a naco je dobre aby ich ludia uzivali. Tak snad ti to uz budem vediet aj ja dobre vysvetlit, kedze som si vsimla ze si sem pisala. Tieto vitaminy, to su vlastne vyzivove doplnky. Jedna tabletka obsahuje vsetky dolezite vitaminy a antioxidanty. Su urcene predovsetkym pre diabetikov. Co ta este zaujima?

Práve preto ďakujem že mám len cukrovku lebo poznám veľmi veľa ľudí, ktorý majú zákernejšie choroby a žijú o veľa horší život ako ja. Nechcela som, aby to vyznelo, že chcem aby ste ma tu ľutovali, to vôbec nie. Skôr som chcela vyzistiť tie informácie o tých vitamínoch. Ty ich poznáš, máš s nimi skúsenosť? Mám diabetes 1 typu

@miranda ani to tak nevyznelo, neboj. Ano, mam s tymi tabletkami skusenosti, teda nie ja ale moj manzel kedze on ma tiez cukrovku a minuly rok na jesen mu ich odporucil doktor aby si ich v lekarni kupil. Hned sme isli do toho a kupili sme ich, aby sme ich vyskusali. Od kedy ich uziva, tak sa jeho zdravotny stav polepsil, ma viac energie a nebyva tak casto chory. Je to pravda, ze clovek potrebuje vsetky vitaminy a tym ze jemu sa zo stravy dobre nevstrebavali tak sme to museli poriesit takto. Kukni som ti ich aj odfotila :slight_smile:

1 Like

Som rada že to tak nevyznelo:-) Úplne chápem keďže aj ja bývam v poslednej dobe neustále chorá. V lete takéto problémy nemám ale teraz asi tým že je zima a že organizmus je taký náchylnejší pociťujem že sa zle cítim a preto som začala aj pátrať či neexistujú nejaké doplnky na podporu imunity. Ďakujem ti že si mi ich aj odfotila. Aspoň budem vedieť ako vyzerajú keď si ich budem kupovať v lekárni. Oni nie sú na predpis,že?

Ja zvyknem svojmu ockovi kupovať DIAbox. Nenachádza sa v každej lekárni a je to o čosi “vzácnejšie” ale ja vždy objednávam z tejto stránky https://www.pilulka.sk/diabox-vitaminy-pre-diabetikov-ureagamma-darcek . Je to 30 tabletové takže vždy mu objednám 2, 3 balenia. Neberie to poctivo každý deň, ale vraj je mu lepšie. Snáď to nevraví len pre našu spokojnosť :smiley:
Ja som na tieto tabletky narazila na jednom fóre a boli pri ňom aj tieto kupóny (http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/) takže posúvam svoju dobrú skúsenosť ďalej a dúfam že pomôže :slight_smile:

@miranda je to uplne normalne ze cez zimu je ludsky organizmus viacej nachylny na ochorenie ako cez leto. Preto sa ani necudujem ze chces a potrebujes posilnit imunitu. Nie je zaco:-) Tiez som to brala tak, ze ti to pomoze:-) Nie, nepotrebujes na tieto vitaminy recept od doktora, su volnopredajne

Tento box som veru nevidela v každej lekárni, to máš pravdu, ale pokiaľ si človek chce kúpiť iba buď samostatne tú mastičku alebo tie vitamíny pre diabetikov, tak to majú pomaly v každej lekárni a dokonca aj v e-lekárni. Mojej mamke ich tiež kupujem, keďže už 5 rokov trpí cukrovkou :confused: Myslím si že tá cena je tak prijateľná, že ani žiadne kupóny ľudia nepotrebujú. Ale možno niekto využije :slight_smile: Tvojmu ockovi pomáhajú vitamíny? Ako dlho ich už berie?

Niečo mi hovor, veď sa neviem už dva týždne choroby zgabať. Už som si aj myslela že ma to prechádza, tak som začala chodiť aj do roboty a o pár dni som zase ostala v posteli, hrozné:/ Ma to už vôbec nebaví:/ Ale kúpila som si už tie vitamíny, tak snáď tie budú zaberať a už nebudem bývať tak často chorá

@miranda to ti verim ale teraz mi pride ze bolo aj take chripkove obdobie tak to mozno aj preto ta tak chytilo a potom sa vratilo. Aj kamoska bola takto nonstop tri tyzdne chora. Snad ti teda vitaminy budu pomahat a prajem ti aby si sa cim skor vyliecila :wink:

presne tieto sú pre diabetikov-ich cena je niečo nad 3€ za 30 kusov-tiež ich užívam

@liva50 ano mas pravdu ze su pre diabetikov, poznam tie vitaminy a preto som ich radila aj druhym. Hovoris, ze tebe tiez pomahaju? Dlho ich uz uzivas? Super je, ze ich cena nie je vysoka a ze si ich vsetci diabetici mozu dovolit

Nezdalo sa ti to, to aj tak bolo. Bolo fakt veľa ľudí chorých a to bolo možno aj tým počasím, alebo bol nejaký vírus vo vzduchu. Dúfam, že budeš mať pravdu. Veď už ich nejaké dva týždne užívam a zatiaľ sa dobre cítim. Prajem aj tebe veľa zdravia a drž sa. A ešte ti chcem poďakovať za všetky rady;-):wink:

aj som si citala celu tuto diskusiu, aj som celkom pochopila, co je to za vitaminy ale stale neviem, ci to je iba pre cukrovkarov alebo aj pre normalnych ludi? ved su to len vyzivove doplnky, nie? budem rada ak mi to tu niekto este lepsie vysvetli, kedze mam podozrenie na cukrovku, len este cakam pokial pojdem diabetologicke a na nejake ine vysetrenia…

Ahoj Gabika. Keby som si tvoj komentar vsimla skor, tak by som ti uz davno odpisala. Tieto vitaminy su pre diabetikov. Ako dopadlo tvoje podozrenie na cukrovku? Potvrdilo sa, ci?

no dost neskoro si si vsimla moj komentar ale nevadi, dakujem ze si mi napisala. no uz vsetky informacie mam pozistovane.a ako dopadlo podozrenie? no nie dobre:-( mam cukrovku :frowning:

Nechodila som sem, tak to preto. Az minuly tyzden ma napadlo, ze mam konto aj tu a mala som chvilku casu, tak som isla kuknut co nove a nasla som tvoj komentar. No neskoro ale nevadi. Mozno ti este v niecom pomozem :slight_smile: To vazne? To mi je luto. A aku mas liecbu?

Ospravedlnujem sa ze rusim, ale zbadala som tuto temu a chcela by som sa zopar informacii o tychto vitaminoch dozvediet. Moja mamina trpi cukrovkov a ona ziadne doplnkove tabletky neuziva. Su az take dobre a dolezite?