Vitiligo

Ahoj Mirka,
ja tiež používam dlhodobejšie celú sadu od Biodermy, ale tiež nebadám nijaké pokroky. Ono, keby som pigmenty mala na tele, vôbec by mi to nevadilo, ale mám ich okolo očí a úst. A vieš aké to je, keď sa s človekom rozprávaš a pozerá sa stále na “tie biele škvrny”… skús mi napísať aj na môj súkromný mail. ďakujem. Zuzka

Ahoj Janett, mohla by si konkrétnejšie opísať tú elektroakupunktúrnu terapiu. Ja mám vitiligo už 13 rokov a všetci lekári mi tvrdia, že sa to nedá liečiť. Prosím daj mi vedieť, kde sa dá táto terapia absolvovať. A zároveň sa chcem spýtať, či niekto nemá skúsenosti s opaľovacím nástrekom. Prekryje to aspoň trochu tie škvrny, alebo nie. Chcela by som to vyskúšať, ale mám strach, či to nebude vyzerať ešte horšie. Ďakujem Mily

Mily, s opaľovacím nástrekom skúsenosť nemám, ale bude to podobné ako so samoopaľovacími prípravkami. Ja som si samoopaľovacím prípravkom natrela celú pokožku, nielen svetlé miesta. Výsledok bol ten, že kontrasty sa zmiernili. Na podobnom princípe však viac využívam niekoľko rokov ochranu pokožky pred opálením prípravkami s vysokými faktormi. Vyblednutá pigmentová pokožka nerobí veľký kontrast s bezpigmentovými fľakmi. Som bledá, ale to mi nevadí, je to lepšie ako výrazné kontrasty. :slight_smile:

ahoj marek ako si som sa mohol dostat k tomu lieku prosim na ličbu vitiliga

Ahoj Janet … ja mam tiež problem s timto ochorenim a mal by som velky zaujem dozvediet sa vsteko o liecbe . Ak si na mna najdes nikedy cas napis prosim … vopred dakujem

Ahoj Janka,

uz minuly rok som spozorovala na svojom tele, hlavne po rukach male biele flaky…na koznom som zatial nebola, takze neviem presne ci ide o vitiligo. Vedela by si mi poradit, alebo co mam spravit, aby sa tie flaky dalej nesirili?
Vopred dakujem
Jana

Ahoj Mirka to čo si spominala v prispevku tu kyselinu listovu s kombinaciou B12 to máš odskušane? a zaberá to? alebo len vynechanie vypražaneho a mličnych vyrobkou dospieva k zániku vitiliga
dakujem Attila

ZDRAVYM MOZTE MI PORADIT AKO SA DA ZABRANIT VITILIGO NAPISTE MI CISLO BUDEM VAS KONTAKTOVAT DAKUJEM

ciao ja som to vyskusal je to OK ale zo zaciatku je to velmi silne ak chces prekryt flaky tak musis dat viac a po kratkom case to vybledne - myslim ze to nie je vhodne na dlhodobe riesenie

Ahojte,
biele skvrny mam 3 rok. Citim pohlady okolia, ktore nieje treba si vnimat. Stve ma to a snazim sa to od seba odhodit. Bojujem vlastne sama so sebou.
Vsetkym drzim palce.

Vitilem beriem 2 mesiace a uz sa mi robia hnede bodky vsade na flakoch…tesim sa velmi

Dobry den, chcem sa spytat, kde dostat Vitilem, a co to je? Som zo Slovenska.Dakaujem

vitilľgo je určite dedičné mal ho môj ˇotec máme ho vśedci súrodenci týmsa to prejavilo vo vyžšom veku ako mne a má ho teras aj môj syn, mám pocit že spúšťacím mechanizmom je stres strach atd.

čo je tá kabína pleas

Mám Vitiligo. Mala ho aj moja mama. Flaky sa mi objavili s prvým menzesom. Presne na takých istých miestach ako mala mama. Sestra ho nemá. Prežila som si kvôli tomu zakomplexované detstvo ( k všetkému som na tú dobu bola veľmi vysoká), hambila som sa na kúpalisku, všetci si mysleli že som sa popálila. Prestala som to vysvetlovať. Nikdy som ho nemala liečené, len pribúdajúcimi rokmi som sa stala vyrovnanejšou a prestala som to riešiť. Dnes ho mám rozšírenejšie, takže neviem či je to stresom ( nie som stresový typ), alebo vrodenými dispozíciami. K tomu sa mi pridala slnečná alergia, takže pobyt na slnku mám aj tak sťažený. Flaky si chránim vysokým faktorom a ináč to neriešim. Z detí má dcéra len malý flak na kolene. Syn je zatiaľ v poriadku. Nechcem to zlahčovať, verím že každý si to pretrpí, ale bodaj by toto bol najväčší problém sveta. Držte sa.

Ahoj Mily,
ja mam Vitiligo uz 13 rokov a nenormalne tym trpim. Vyskusala som snad vsetko, dokonca aj nastrek u kozmeticky, bolo to sice pekne, teda aspon nebol kontrast medzi hnedou pokozkou a bielou taky velky, ale nevydrzalo to dlho. A v lete ked sa potis, to steka, takze nic moc. NAviac je to draha zalezitost, keby si ju chcela neustale opakovat. Malo to podobny efekt ako samoopalovaci krem. Celkovo si myslim, ze Vitiligo je velmi narocne po kazdej stranke. Tak ako psychicky tak aj financne. Som len stastna, ze to neprekaza mojmu manzelovi a ze to nema moj syncek. Teda dufam, ze to nebude mat ani ked bude starsi. Napriek vsetkemu sa o seba staram, chodim upravena a snazim sa to kompenzovat oblecenim,malovanim, kozmetikou. Pouzivam kvalitny make-up VICHI DERMABLEND, a tak to na tvari nie je skoro vobec vidiet.Vnutorne vsak trpim ako “kon”.Zelam ti vela stastia a psychickej pohody.

Ahojte, moj priatel ma vitilogo uz asi 6 rokov, flaky nie su velke no zacali sa objavovat nove.Neskusil este ziadnu liecbu.S cim ma zacat?prosim poradte … dakujem

Ahojte vsetci,
--------------------
Tak aj ja mam Vitiligo, ale poviem vam, mam ho riadne na salame, aspon sa o to snazim. Mam ho na penise, vypada to ako by bol hnedo biely vojensky maskač :wink: Aspon sa odlysujem od ostatnych ;)) … na druhej strane som zvedavy ci budem mat penis uplne snehobiely… xi To bude riadna haluz. Potom mam bielu skvrnku na pravom chrbate ruky pri koreni palca. a par bielych fliacok na lavej ruke. V zime to skoro nie je vidiet :wink: Som s tym zmiereny viem ze sa to neda liecit (zatial) ale vedzte jedno, radsej rozsiahle vitiligo ako Raka na plucach ;))

Nevie nahodou niekto kde maju UVB kabinu v blizkosti Michaloviec?Navstevovala som koznu kliniku vo Svidniku ,ale je to pre mna casovo narocne absolvovat dalsie ozarovania tam.Dakujem.

Ahoj, no tak nad takymto riesenim uvazujem v poslednom case dost intenzivne aj ja…mam dost velke flaky na laktoch a nemozem preto nosim kratke rukavy, takze rozmyslam,ze si dam tetovanie na tieto miesta, len neviem ci sa to bude dat…uvidime :slight_smile: