ahojte tiez od detstva mam vitiligo ak si dobra pametam zacalo to na chrbte okolo znamienok ktore mi asi preto zacali odpadavat s tym som bola na koznom doktorka mi zakazala sa opalovat no ale obcas si tie fliaciky spalim jedno take som si dala vybrat je to uz dlha doba a ziaden pigment sa neobjavil rozmyslam aj tie ostatne odstranit co je ale moj vasci problem ze stratu pigmentu mam aj na intímnych miestach no s tymto som ale nikde nebola je mi to dost neprijemne jedine vie o tom priatel ten to zobral dobe a gynekologička., je pravda ze vitiligo zatazeju pecen?mohlo by sa toto ochorenie preniest aj na moje deti?ked od kedy ho mam ma tu istu velkost nemizne ale ani sa nezvacsuje,dakujem
je dobre pouzivat UVB 311nm ozarovanie,ja som si taku rucnu lampu s philips 311nm ziarovkou kupil,doniesol som ju zo zahranicia za 199eur,ak bi niekto chcel nemal bi bit problem doniest mu ju. Vitix a Melangenina sa dost tazko zhanaju a niekedy su az predrazene.
na intimnych miestach to az taky problem nieje keby to tam aj ostalo, ani mojej priatelke to nevadi, lenze ono to postupuje dalej po tele, vraj je to zo zvyseneho stresu.
Ahojteee
Ja mam vitiligo uz 20 rokov zacalo mi to v detstve a bolo to pre mna tazke…
Tiez som sa nabehala po doktoroch a bez uspechu.Ale nastastie musim “zaklopat” sa mi nerozsiruju a mam ich po tele len zahyboch takze sa to da maskovat…
Aj ked si clovek povie naucil som sa s tym zit nikdy to tak neni lebo pocas taplych dni neni ani minuta aby na to nemyslel.
Ja som blondina s bledsou pokozkou a chodim sa aj opalovat potom trochu scervenaju ale da sa to zvladnut…Ale bola by som velmi rada keby sa to dalo v buducnosti liecit…
Ahoj, ja mam vitiligo uz cca 20 rokov - asi od 4-5. Nejake fliaciky mi pribudli, ale v podstate sa to celkom ustalilo. Tetovat sa nechcem dat, s oslabenou imunitou sa bojim reakcie koze na cudzie latky - farbiva. Beriem to tak, ze tie biele flaky su vlastne akoby tetovania bielou farbou
Jeden velky flak mam spredu na krku a ked sa drze decka pytaju, co to mam, tak im poviem, ze jazvu po nabodnuti na ostnaty drot…potom sa uz nepytaju :))))
Na flaky som si uz tak zvykla, ze to beriem ako prednost - v dnesnej dobe chce byt kazdy vynimocny, tak preco nie takto? Predsa nenajdes dvoch ludi s identickymi flakmi, nie?
Tak kasli na tetovania a ber to tak, ze tie biele flaky su same o sebe sexi
Pekny dnik!
je učinok taky isty ako pri kabine?
ahoj ja som andrea a dnes som bola v liecebnom centre tomesa v bratislave,moje cislo 0908332210
ohladom vitiliga,nemam kazdy den pristup na internet tak preto som udala tel,cislo,moj brat ma vitiligo na tvari a skusam tiez hocico,ma 21 rokov a TRAPI HO TO A MNA ESTE VIAC,VIEM SU HORSIE CHOROBY-SOM ZDRAVOTNA SESTRA,ALE VIEM ZE ZIADNOU PSYCHYCKOU POMOCOU MU NEPOMOZEM-V DNESNOM MODERNOM SVETE KDE SA NA NAS Z KAZDEHO PLAGATU USMIEVAJU KRASNE TVARE MUZOV A ZIEN SA TO NEDA,ALE KAZDY MA NA TO SVOJ NAZOR,PRVU KONZULTACIU V LIECEBNOM CENTRE TOMESA MAME 14,3,09 TAK UVIDIME,DRZIM VAM VSETKYM PRSTY AK NIEKTO CHCE POKECAT TAK KLUDNE 0908332210–ANDREA
ahoj Kachoorka,samozrejme sa treba na vec pozerať pozitívne ale vitiligo sú biele škvrny a nie hnedé a keby si ich mala na tvári určite by ťa to v kutiku duše trápilo a nebola by si naň pyšna.
dobry den, nasla som uz vas starsi prispevok, a cghcela by som sa spytat ako to prebiehalo vtedy v tom centre Tomesa. Este tam chodite? pomaha to? dakujem Denisa
dobry den, prosim poradte mi kde v Bratislave sa zaoberaju liecbou Vitiliga? poradte nejaku lekarku alebo zdravotnicke zariadenie. Dakujem
Denisa
Ahojte vsetci co trpite stratou pigmentu a mate na tele biele flaky. ja ich mam uz 4 roky nastastie sa nerozsiruju. Chcem vam poradit na vitiligo pokial je biele nie tmave, nezaberaju vyrobky ako WHITE OBJECTIVE od Biodermy a podobne. najlepsia je kyselina listova s kombinaciou B12. co najmenej jest vyprazane mastne jedla,obmedzit mliecne vyrobky .kludne mi napiste a mozme si vymenit nejake nove info ,MIRKA.
Čaute. POviem vám svoje skúsenosti ktoré mám s vitiligo. Mám ho od malička, podľa mňa, a mojich skusenosti ho možno dostať bud dedične, alebo do nadmerného stresu. Pamätajte si že vitiligo je odrazom toho čo sa vám odohráva v duši. Presne sa vitiligo objavilo v tom istom období aj mojej mame, a presne aj mne. Prežili sme vtedy dosť stresujúce situácie. Takže skuste brať život v pohode. Viem že nie stále sa to dá.
Čo sa týka liečby, prosto si vitiligo veľmi nevšímam, nemám ho síce veľmi viditeľné, mám ho len sem tam. Len v lete je s ním problém, mám ho okolo očí aj úst. Ale aj tak si to nikto nevšimne, vidno ho iba v určitom svetle. Všimol som si že pokial si ho nevšímate a netrapite, prosto ste v pohode, tak vitiligo mi samo zmizlo. Mal som jedne veľký fľak na hrudi aj kolene, a či mi veríte alebo nie, samo mi zmizlo. Najprv sa začali vytvárať malé hnedé bodky, z opálenie a zrazu som ho tam už nemal. Niekedy však vzniknú nové fliačiky. Ako vravím, treba byť duševne v pohode a byť vyrovnaní. Ešte časom možno vyskúšam tú lampu UVB 311 nm, dá sa objdednať z ČR z netu.
Budte v pohode. Keby ste niečo potrebovali tak kľudne napište maila.
ahoj Mirka,ja mám tiež vitiligo no nepomáha absolutne nič,porad niečo
ja rozmyslam ze tie miesta si dam potetovat lebo uz neznesiem tie horucavi a ja mam neustale dlhe nohavice a ked sa namna budu ludia pozerat ako na basistu ja viem ze pre mna to bude ZNOVU ZRODENIE
mne kozna doktorka poradila dermablend na prekrytie flakov a poviem,citim sa sebavedomejsie…
…rad by som vedel ake mate skusenosti s uvb 311nm,este som len zacal liecbu tak chcem vediet ci sa oplati tento beh na dlhu trat… dakujem
Ahojte všetci:) Ja mám vitiligo od svojich 17-tich rokov, teraz mám 45… takže ho mám väčšiu časť svojho života. V mladosti som to znášala horšie, keďže som bola mladá baba, ale môžem Vám povedať, že teraz si túto kozmetickú vadu nevšímam… človek, keď prežije rôzne situácia, častokrát podstatne horšie, život ohrozujúce, zistí, že vitiligo je naozaj iba kozmetická vada… nebolí… a potom si myslím, že okolie možno zaregistruje, že človek túto chorobu má, ale v konečnom dôsledku viac záleží na tom, ako sa človek správa, čo robí, ako to ako vyzerá… to je môj názor…
reagujem na tvoj dotaz,vitiligo ide odstrániť pomocou elektroakupunktúrnej terapie sama som živým príkladom,len treba trpezlivosť nakoľko je to dlhoročná záležitosť,ale s pozitývnym prístupom k terapii ide všetko ODPIS Janett
Ahoj Janett, vitiligom trpím aj ja. Ani by mi to nevadilo, ale mám ho práve na tvári a bojujem s ním už asi od 15 rokov a tiež sa mi objavilo zo dňa na deň. Používam rôznu kozmetiku, teraz najnovšie Biodermu, ktorá by mala odtieň medzi vitiligom a kožou trocha zjemniť. Vieš mi k tej terapii povedať niečo viac, dosť ma to zaujíma. Nevadilo by mi aj keby to bola dlhodobá záležitosť, ale s dobrým záverom. Ďakujem. Zuzana