Vitiligo

ahoj adka ja som viktor nechcem ti brat nadej ale ja som si to dal zatetovat to svinstvo casom vileze cez tu farbu a vsade okolo takze nic moc sorry.

ahoj ja som ju prave dnes dostal do ruk a tiez by som rad vedel co a ako…

Ahojte. Chcela by som vám povedať alebo poradiť čo by ste si mohli skúsiť na Vitiligo. Ja užívam už 2 roky cez leto MELA-d od LA ROCHE-POSAY a dávam si to na biele fliačiky každé ráno. Už mi tie flaky nieje poriadne ani vidno. Veľmi sa teším. Ako je mi to vidno ale nie až tak ako na začiatku. Užívam to tento rok 2 mesiace a už mi to zaberá. Keby ste sa niečo chceli opýtať tak píšte na E-mail : p.budzelova@centrum.sk

Ahoj,

velmi nerozumiem tomu spáleniu pokožky. Bola si bez natretia vystavená na slnku a spálila sa ti koža. Za aké obdobie zmizli flaky?

Ja mám vitiligo asi od 25 rokov a teraz mám 57 a už som celá biela,nemám žiadne fľaky iba sa nemôžem opaľovať nakoľko mi pokožka vždy očernevie a páli. Mne bolo povedané,že na to liek žiadnem neexistuje nakoľko nevedia určiť príčinu ochorenia.Lekári dokonca hovoria o kozmetickej chybe a nie o chorobe. Spočiatku som chodila na kožné odd,ale keď mi to nepomáhalo vzdala som to.
Chcela by som vedieť či je už niekto ako ja ,nemá vôbec pigment ,že ako sa chráni v lete.Ja by som chcela ísť aj k moru ale neodvážim sa.
ďakujem a držte sa všetci ,čo máte vitiligo.

Mila andrejka,pokial je to mozne neopaluj sa vobec,pretoze slnko ti este viac skodi.Natieraj sa kazde rano,to je jedno za akeho pocasia,ochrannym faktorom 50.Aj toto ta dost dobre ochráni.

Ahoj mám skúsenosti z vitiligom veľmi dobrý, znovu sa obnovuje pigment, na vlastné oči som to videla, ozvi sa mi na t.č.0905 755 356
Dagmar, Nitra

skus opalovace mlieko 50+

Ja používam Daylong 50+, som pod slnečníkom a do vody chodím v tričku. Robím to tak už niekoľko rokov. Pokožku chránim pred opálením celé leto, kontrasty tak nie sú viditeľné.

mohla by si mi prosim napisat na mail? mám nejake otazky co sa tyka toho vitilemu.dakujem

Dobry den, len pred nedavnom som objavil tuto stranku a dostal som sa az k vasmu prispevku. Ja mam vitiligo asi 10 rokov, ale toto leto sa mi objavil flak nad hornou perou a to mi dost prekaza. Mohli by ste mi na moj mail poslat kontakt na tu pani doktorku zo Svidnika?

Vopred dakujem

ahojte, ja som si to tiez dala potetovat a pravdu povediac je to este horsie pretoze sa mi okolo jaziev od liniek na tetovani spravili dalsie flaky :(… takze neodporucam, ja som sice vyrovnana a nehanbím sa za to, ale myslim, ze tetovanie nieje to prave riešenie…

No ja to mam od 11r mal som stim komplexi menejcennosti ale v 14r som sa stim vyrovnal mal som 3 dlhodobe vstahy a ani jednej to nevadilo ,ale pozor s psichologickeho hladiska- som si prestal vsimat lúdi a to je zle ,teras som si zacal vsimat a nieje to prijemne hlavne pohlady dievcat fuha silna kava tomu verte . Ale som sylny clovek a verim ze ak si niekedy najdem tu spravnu partnerku a nebude pozerat na biele flaky ale dokaze pochopit aj dusu a dobre vlasnosti tak ten liek ani nepotrebujem

Vitiligo je ĹĄaĹľkĂ© lieÄŤiĹĄ z toho dĂ´vodu, Ĺľe je to nedostatoÄŤnosĹĄ troch vecĂ­: Acetylcholin (vzniká v mozgu z B vitamĂ­nu a hroznovĂ©ho cukru), ukladá sa v koĹľi a viaĹľe sa naĹ? pigment.TyrozĂ­n - hormĂłn štĂ­tnej žľazy, ktorĂ˝ sa premieĹ?a na pigmnentovĂ˝ faktor koĹľe za pomoci medi, mangánu a Ĺľelezo je zas nevyhnutnĂ© pre metabolizmus B vitamĂ­nov, ktorĂ˝ch nedostatok (PABA) tieĹľ spĂ´sobujĂş stratu pigmentu. Dá sa to prirovnaĹĄ ku klincu a obrazu. KeÄŹ nie je klinec,obraz nevisĂ­. KeÄŹ chĂ˝ba obraz, niet ÄŤo zavesiĹĄ. A do tretice je slabosĹĄ ĹľlÄŤnĂ­ka/peÄŤene - ĹľlÄŤovĂ© kyseliny-pri podráždenĂ­ ĹľlÄŤnĂ­ka sa dostanĂş do krvi a depigmentujĂş ju. Maliari používajĂş oÄŤistenĂş býčiu ĹľlÄŤ na bielenie obrazov (lebo bieli a nepoškodzuje plátno.)Ä˝udia, ktorĂ­ majĂş vitiligo tieĹľ ÄŤasto trpia na ÄŤierny dermografizmus - keÄŹ prejdete po koĹľi kovovĂ˝m predmetom ostanĂş ÄŤierne ÄŤiary. To svedÄŤĂ­ o vysokom nedostatku B vitamĂ­nov. ÄŚo s tĂ˝m: na jednej strane treba drĹľaĹĄ diĂ©tu: vylúčiĹĄ mastnĂ©, dráždivĂ©, vysmážanĂ©, tieĹľ kávu, ÄŤokoládu, kyslĂ© vĂ­na a kyslĂ© ovocie so zrnieÄŤkami, aj niektorĂ© mlieÄŤne potraviny, stres, na druhej strane treba plnohodnotnĂş stravu: veÄľa B vitamĂ­nu, stopovĂ© prvky, surová zelenina, ÄŤierny chlieb, droĹľdie, vajcia, peÄŤeĹ?, obilnĂ© klĂ­ÄŤky, nekyslĂ© ovocie, listová zelenina, zelenĂ˝ jaÄŤmeĹ?. VeÄľa B vitamĂ­nu a stopovĂ˝ch prvkov, Ĺľiadny stres, ÄľahkĂ© telesnĂ© cviÄŤenia, dĂ˝chanie podÄľa van Lysebetha a opaÄľovaĹĄ sa aj v zime s UV lampou Dermalight 80 (info@svetlolecba.cz)alebo sa objednaĹĄ do Tomesy. A používaĹĄ krĂ©my s B vitamĂ­nom, detskĂ© krĂ©my, na depigmentovanĂş koĹľu Dermabest, Anti-vitiligo, moĹľno Gerovital H3 od prof. Aslan. KaĹľdĂ˝, kto vyskúšal, nech napíše.

nieeee, len tetovanie nie…Poranena pokožka, kde je viligo je priliž citliva…a každe zranenie si pamata a znasobuje sa…teda ja som si obarila ruku a za pol roka 2x tolko vitiliga mam…čitala som na nete a teraz to vidim na vlastne oči:(

co to je???

chcem Vás poprosiť o radu, mám vitiligo a prečítala som si Váš príspevok.ako sa znovu pigment obnovuje a vďaka čomu?ďakujem spozdravom A. Ilčisková

ako sa k tej lampe dostat marek

ahoj silvi kde sizakupila lampu prosim

Dobry den.aj ja trpim chorobou Vitiligo a chcela by som vediet kde to mozem zohnat ci je to dostupne v lekarniach a kolko to stoji,ake to ma ucinky?Kedze to pouzivate len v lete co v zime?Budte taka dobra a odpiste mi.Dakujem