Tiež som mala vitiligo. Objavilo sa zrazu pred 10 rokmi a mala som z toho trošku šok. Dnes už nemám skoro žiadne biele fľaky. Pri vyšetreniach mi zistili vysoké protilátky proti štítnej žľaze. Treba hľadať príčinu vzniku autoimunnej reakcie, napr. ja som mala chron. zápal mandlí, absolvovala som operáciu. Užívala som vitamín C, vylúčila som niektoré potraviny. Tiež som absolvovala liečbu UVB 311 na kožnom oddelení a tam som stretla veľa pacientov ktorým sa stav zlepšil. Je ale pravda, že som toto všetko absolvovala hneď na začiatku ochorenia. Podľa mňa je naozaj problém niekde v organizme a imunitný systém zareaguje scestne. Tiež sa normálne opalujem, všimla som si, že slnko mi to pomaly všetko zapigmentovalo. Dávam si ale obrovský pozor na spálenie. To je moja skúsenosť s vitiligom.
Ahojte. Biele fliaciky sa mi objavili asi pred 4mesiacmi. Zacala som liecbu Tomesa v Saci (Košice okolie). Da sa povedat, ze uz na existujuce fliaky ako tak pomoze, ale stale mi pribudaju nove : ( Rozmyslam nad nimbovým olejom, alebo nad kyselinou listovou, B12, Q10, no neviem…
Nie je pravda, ze sa ti neda vyliecit, ja som Vitiligo dostala ako 12 rocna a v sestnastich mi zmizlo uplne
Dobrý večer, prosím název preparátu. vřelý dík
Aj mne sa to objavilo tak isto z večera do rána, mám to asi 20 rokov, absolvoval som všetky možné vyšetrenia, som zdravý, no neexistuje na toto zatiaľ nič, ani mastička, ani iné kúry či prostriedky. Je to chybička krásy s ktorou je potrebné zmieriť sa.
Katka trapim sa s tym už 18 rokov treba urobiť vyšetrenia kompletne tzv. krvny obraz celkove aj na štitnu žlazu. mne prišli teraz vo vysledkoch že mam zapal štitnej žlazy, dôležity organ na vitiligo. tak ma čaka endokrinologia a uvidi sa ale z vela časti tela mam už zapigmentovane ale verim v to, že štitna žlaza je na vine a všetci verte a zapamätajte si, že ak raz niečo prišlo tak aj odide! :-I
Tomesa centrum, 25 terapii 70 eur a ostatne hradi poistovna a davky sa stupnuju tie vam dava sestrička, tak aby ste sa aj nespalili, prijemne opalovanie v slanej vode
Bylinky som mala na prečistenie tenkeho a hrubeho čreva, čaj a aj tabletky ginko biloba su vraj dobre a brala som aj kyselinu listovu. a teraz sa natieram mastou vitamin E.
Bylinky som mala na prečistenie tenkeho a hrubeho čreva, čaj a aj tabletky ginko biloba su vraj dobre a brala som aj kyselinu listovu. a teraz sa natieram mastou vitamin E.
Tomesa centrum, 25 terapii 70 eur a ostatne hradi poistovna a davky sa stupnuju tie vam dava sestrička, tak aby ste sa aj nespalili, prijemne opalovanie v slanej vode
Vyskusajte nimbovy olej alevo telove mlieko, podporuje produkciu melatoninu, ktr. je zodpovedny za sfarbenie pokozky, znamej to pomohlo, flaky nie su take svetle, len treba poctivo denne nanasat, aj niekolko mesiacov:
http://www.nutrimas.sk/Nimbove-telove-mlieko-Thera-Neem-Leaf-and-Oil-Body-Lotion-240ml-d40.htm
Musím aj ja povedať, že v Doste u MUDr. Zelenkovej to naozaj funguje, sestra ma vitiligo už cca 6-7 rokov, zo začiatku to nevedel nikto riešiť, začala chodiť tam, pravidelne 3x do týždňa - samozrejme výsledky sa objavili až po dlhšom čase, ale krásne sa jej obnovuje pigment, vitiligo sa zastavilo, nerozširuje sa, fľaky sa zmenšujú, na niektorých miestach ich už vôbec nie je vidieť…
Prosím vás o recept na samoliečbu. Mám 12 rokov a vitiligo mám už 5 rokov skúšali sme už všetko ale nič mi nepomohlo… Ďakujem
Ahojte. Nehladajte problem na pokozke ale v tele. Zacnite s ocistou napr. zelene potraviny (tabletky chlorella - precistenie organizmu najma pecene). Kupte si kremik - pakminovu mast.
Ja pouzivam krem Vitix a tabletky PABA, no ale sa mi objavilo este jedno lozisko : (
Skuste vynechat z jedalnicka mlieko, bielu muku, sladkosti atd. A zapamataj te si, ze vsetko ide zvnutra. Cize no stress!
Ahojte, vie mi niekto povedať koľko stojí terapia vo Svidníku? a môže sa to liečiť aj v lete? ďakujem
Ahoj, moze aj v lete, plati sa za pernamentku a za mast a plus cestovne-podla toho odkial si.
Vitiligo - kupte si knihu od “claudia rainville”, len jeden je v CZ a pokopite preco mate vitigo, potom musite odpustit a potom budete vilieceni, za 3 mesiac som likvidoval vitiligo ktore som mal 10 rokov, a mozem vam povedat ze som dal vela peniaze u doctore zbitocne
Ahoj, mohol by si o tom napisat viac? dakujem
Ahoj, mas s nim skusenost? Pouziva sa na potieranie, alebo na pitie