Vitiligo

Uz som raz reagovala na tvoj prispevok, ale netusim ci mi ho odoslalo. Katka tebe ta terapia u pani Zelenkovej vobec ani trosku nezabrala, ani maly naznak zmeny? Tiez som to chcela vyskusat, uz som im aj pisala, ale tiez mam vitiligo 22 rokov a po tvojom prispevku naozaj zvazujem ci ma zmysel nieco skusat kedze ako pises pomaha to len ludom ktory to maju kratsiu dobu. Mata

Ahoj tak, nechcem hovoriť dopredu ale začala som chodiť na fototerapiu bola som tam už 17krát a na tvári sa mi už robia dosť veľké hnedé plochy. Tak dúfam že to zaberie :slight_smile:

Ahoj Mati, mne to nepomohlo-ani 1 fliacik sa nezafarbil, ale vela ludom to pomohlo. Pozerala si liecbu v Tomesa v Ke? Skus a uvidis, kazdy sme iny-prajem Ti, aby Ti to pomohlo :slight_smile: drzim prsty :slight_smile:

Ahoj Helenka, tak to som rada, drzim prsteky :slight_smile:

A odkial si, ak smiem vediet :slight_smile:

Ahojte, na vitiligo je celkom ucinne toto mlieko, ktr. podporuje tvorbu melaninu, tie svetle flaky trosku stmavnu tym padom, noe treba aj zmenit stravu: http://www.nutrimas.sk/Nimbove-telove-mlieko-Thera-Neem-Leaf-and-Oil-Body-Lotion-240ml-d40.htm

Mozem sa opytat aky je rozdiel medzi tou lampou za 30libier a za 180libier ?

Je aj za 30 libier ? tak to neviem sorry

Invlado chceba by som sa spýtať na tú UVB lampu. ako to funguje? za aký čas sa objavil nový pigment? dakujem za odpoved

Ahojte vsetci, chcem len poradit jednu stranku na kamuflaz. Poradila mi ju jedna kozna v zahranici. Naozaj tieto kamuflazne kremy FUNGUJU! Su fakt dobre. Pouzivam ich na tvar a nikto to nevidi ze tam mam mejkap. Skuste mozno Vam to pomoze po psychickej stranke. Ak by ste chceli viac info napiste na email.
www.veilcovercream.com Drzte sa !

Ahojte, vsetkych velmi pozdravujem, nahodou som nasla tuto stranku. Som prave v Svidnik na needletherapy pri MUDr. Zelenkovej, ktora je uzasna zena a pomohla mi prvy raz v sestnastich. Potom mi pigment opat zmizol v tehotenstve a uz nepomahalo nic. Teraz mam vitiligo uz prakticky 33 rokov a terapia mi viditelne pomaha, uz som bola 40 krat (treba chodit co najcastejsie) a natierat sa kremom Protopic. Mam “pehy” vsade po tele, okrem chodidiel a ruk, tam je to tazsie. Na tvari to islo najrychlejsie. UVB 311nm a Protopic. A nestresovat, ale uzivat si zivot pozitivne. Prajem vela uspechov.

Ahoj Katka. Ja som z Kosic, ale dlhsiu dobu som pracovala v zahranici a az tak som tomu nevenovala taku pozornost, ale teraz som na Slovensku a rada by som opat nieco skusila, pretoze za poslednych 5 rokov sa mi vitiligo trosku rozsirilo a hlavne koli tomu som to chcela aspon vyskusat na tych oblastiach kde to mam kratsiu dobu kedze ta terapia mozna viac pomoze ludom ktory to nemaju tak dlho. Ale zas za skusku nic nedam. Mata

Ahoj a neuvazovala si o liecbe v Kosiciach v Tomese? :slight_smile:

Pozdrávujem všetkých ktorí majú túto chorobu Vitiligo, ja som dostála v 18 rokoch, a odvtedy mám po celom tele, už som si zvykla, lebo viem že sa to neda vyliečíť, som o tom presvedčena… niekto si mysli že som sa oparíla. Mam6o rokov a zatial nič nepomohlo. Takže prestala som veríť a chodim vonkuaj medzi ľudi taka aka som… Emka

Mne sa objavilo vitiligo na ľavom hornom viečku. Zistila to vlastne lekárka, ktorá zastupovala môjho lekára. Myslela som si, že som zle opálená. Vyzerá to zle a som z toho nešťastná.

Vitiligo je beh na dlhé trate. Kto to má dlhé roky a šíri sa mu to, lepšie to neriešiť. Zlepšenia bývajú len dočasné. Ak sa to ešte neskôr po rokoch skombinuje s autoimunitným ohorením štítnej žľazy, tak sa to nedá vôbec vyliečiť. Moje odporúčanie: snažiť sa “minimalizovať straty” resp. “udržanie stavu”- snažiť sa, aby sa to čo najmenej šírilo. Čo človek môže urobiť: vylúčiť potraviny s vysokým obsahom C vitamínu a vôbec vysoké dávky C vitamínu, lebo to zvyšuje peroxid v koži. - a následne kožu depigmentuje. Tak isto sa neodporúča požívať prípravky na podporu imunity (u tých, čo majú autoimunitné och. št. žľazy potvrdené a berú eutyrox) , pretože tým sa vitiligo zhoršuje. Imunitné bunky totiž vylučujú kyselinu chlórnu, ktorá je 1000x účinnejšia ako peroxid a pôsobí tak, zlikviduje “cudzie” bunky (ale v našom prípade pigmentové bunky) za pár sekúnd. Takže skutočne sa fľaky môžu objaviť “z noci na ráno”. Zrejme to nejak súvisí aj s metabolizmom bielkovín (štítna žľaza). Zdá sa, že v ľahších prípadoch (nejde o autoimunitné och. ) by pomohla pseudokataláza (testovali ju a osvedčila sa v liečení vitiliga). Neviem, či je to masť alebo tablety, je to nové. Mne pomohli pred rokmi dychové cvičenia z jógy podľa Van Lysbetha. Treba sa to dobre naučiť. To bolo jediný raz, kedy sa mi behom dvoch dní pigment spontánne zázračne obnovil na odhalených častiach tela vystavených slnku. Pokiaľ viem, hlboké dýchanie odstraňuje z kože peroxid - čo je príčinou vitiliga v tých ľahších prípadoch. Takže skúste to, treba to cvičiť každý večer aspoň rok. Nerozumiem, prečo sa nikde medzi príčinami vitiliga nespomína ako príčina výpadok enzýmu TYROZINÁZY - tento enzým je potrebný ako pre tvorbu pigmentu, tak pre tvorbu hormónu štítnej žľazy. ČIže ak by prestal pracovať, postupne by došlo k tomu, že na exponovaných alebo inak poškodených častiach tela by sa pigment neobnovoval. Štítna žľaza by tiež začala “spomaľovať”. Možno, že imunitný systém začne napádať “vlastné” bunky bunky a “vlastnú” štítnu žľazu až neskôr, nie hneď od začiatku. Takže je tu nádej, pokiaľ sa choroba menom vitiligo začne liečiť hneď. Kým si ešte telo “pamätá” pôvodný zdravý stav resp. si bunky dokážú “spomenúť” a celý proces sa dá ešte zvrátiť. Ináč pozrite si stránku www.vitiligosupport.org. Sú tam odporúčania aj ohľadne stravy postavené na overených skutočnostiach. A ešte neverte všetkým zázračným mastičkám, tým Vitixom, Novitilom… atď dajte si pozor, čo si na kožu natierate. Môžete si viac uškodiť. Vitiligo je choroba, ktorá ide zvnútra a tak by sa mala aj liečiť.

Ahoj, nepodarilo mi otvorit link-mozes napisat v skratke? dakujem :slight_smile: takze neodporucas ani tomesu v Kosiciach?

Ahoj, nepodarilo sa mi otvorit link, mohla by si minapisat tak v skratke, co sa tam pise? dakujem :slight_smile: takze neodporucasani liecbu v tomesa?

Ja mozem za seba odporucit nimbovy olej a mlieko, pomohli zmiernit prejavy, no viac to treba riesit zvnutra, stravou a psychika, stres tiez zohrava dolezitu ulohu…
Vyskusajte, je to cisto prirodne, tiez som si to kupila na odporucanie: http://www.nutrimas.sk/search-engine.htm?q=vitiligo&qm=2

Ahoj Štefan, chcem sa spýtať o aký preparát, ktorý používaš ide, keď na 8 deň Ti vitiligo mizne
?