Aj mňa čaká operácia 19. 5 a mám taký divný pocit. Niekto hovorí, že maternicu von, druhý zasa nie. Človek nevie kedy urobí dobre, ale už som sa rozhodla, byť stále na liekoch a priberať, 7 rokov - 10 kg, každú chvíľu na záchod a najhoršie je to v noci a 4 krát. Držte palce!
Operácia 19. 6, už som teraz v strese, keď si mýlim 5 so 6 tkou.
Ahoj ženičky. Chcela by som reagovať - či operovať, alebo nie. Som po operácii maternice aj vaječníkov dva roky. Mala som problém taký, že som chodila stále cikať. Aj v noci 4-5 krát. Môj lekár mi hovoril, že mi odporúča operáciu, vraj mám spadnutú maternicu a tlačí mi na mechúr. Tak som súhlasila. Mala som 55 rokov, menštruáciu pravidelnú a inak žiadne problémy. Operovali ma laparoskopicky. No problémy s častým močením mi vôbec neprestali. Po operácii musím užívať hormóny, inak mám návaly, depresie, no cítim sa hrozne. Pól roka po operácii mi začali navyše padať vlasy a nedá sa to zastaviť. Nechala som už spústu peňazí za všeliaké vitamíny, vodičky, no výsledok žiadny. Lekár mi včera povedal, že mám vyskúšať hormóny na prírodnej báze. Včera som užila prvú tabletku, no dnes som skoro zošalela. Musela som užiť normálny hormón. Vidím to tak, že zostanem bez vlasov. Lebo bez tabletiek nemôžem existovať. Tak na záver len toľko, že keby sa to dalo vrátiť, tak by som sa operovať nedala. Ale ak sú iné zdravotné problémy, tak operácia je určite dôležitá. Držím palce.
Ja mam operaciu na 18.06., tak sa tam stretneme, tiez sa velmi bojim, som z Trencina, takze budu mi to robit tam. Ale uz rok to odkladam.
Zdravim vas, ja mam silnu menstruaciu uz niekolko rokov, doktor v Trnave povedal, ze vybrat nie, ze som mlada mam 44 rokov, mam za sebou 3 kyretaze, posledna bola teraz 11.06.2013, aj mirenu mi ponukal, ze sa to iste upravi, no to som nechcela a zase zacinam krvacat, neviem co mam robit, ci zmenit gynekologa?
Ahoj Gabika, aj ja som mala take problemy ako mas ty. A da sa povedat bola som este o dva roky mladsia od teba, ked ma operovali, maternicu dali von, vajecniky nechali a nemala som potom ani teraz ziadny problem, nepribrala som, navaly nemam, proste vsetko OK. Tak sa netrap a neboj sa, operacia ti pomoze. Drzim palce.
Ďakujem za tieto slová, pomohli ste mi v rozhodovaní.
Iwanka, tak isto mám 46 rokov a čakám na výsledky s histólogie po odstráneni polipov, ale už mi povedali, že treba odstránit maternicu. A pavučik mi pomohol v rozhodovaní.
Mňa operovali minulý týždeň, všetko vybrali, nebolo to nič hrozného, cítim sa super a považujem to za záchranu života.
Tak už mám po tom, som rada, ale hlavne musím poďakovať gyn. pôr. odd. v Trenčíne za profesionalitu, prístupu k pacientkám a ochotu. Perfektní doktori a doktorky, super sestričky! Vrele odporúčam. Ešte to bolí, je to opuchnuté, ale zo dňa na deň lepšie…
Dobrý deň, aký má význam zobrať maternicu a vaječníky v 54 rokoch? Som už v menopauze, mala som myom, ktorý mi nerastie, problémy žiadne nemám. Nechápem preto môjho lekára, ktorý mi pri preventívnej prehliadke podsúva papier, kde sa mám podpísať, že nesúhlasím s operáciou. Citológiu mám tiež v poriadku. Po každej preventívnej prehlidke u gynekológa odchádzam znechutená. Prečo ma nepriamo núti k operácií? Anna
Milé žienky, já som podstupila operáciu pred 3týždnami-vybratie maternice a vaječníkov, možem povedať, že prvé dni to nieje nič príjemné, ale dá sa to zvládať, riadne som sa cez noc potila, ako keby na mna vyliali vedro vody, vše zvládam bez liekov, a možem povedať, že už je to o veľa lepšie, i ked to ešte potrvá, než sa človek dostanem do 100%pohody, začala som kus špiniť, ale to patrí k čisteniu organizmu… pokiaľ vám to lekár odporučí, máte problémy-neváhajte, zvládne to každá, neskoršie sa ozvem ako to vše pokračuje, je to predsa ešte čerstvé… držím palce všetkým, ktorých to čaká
Dobrý deň, chcem reagovať na návrh vášho lekára na zavedenie MIRENY. Ja som ich mala dva krát, lekár mi ju predpísal zo zdravotných dôvodov, nakoľko som každý mesiac silno krvácala a samozrejme s tým veci spojené-chudokrvnosť, znížená imunita. Prvé teliesko mi vydržalo rok a druhé dva (má vydržať 5 rokov). potom som dostala bolesti a tlak krvi mi ho vytlačil. je to anomália, ktorú má možno jedna zo sto žien. Ale i napriek tomu, s telieskom to bolo super, krvácanie slabé a bez bolesti, akurát čo bolo mínus, boli výtoky, ktoré mi teliesko spôsobovalo. Teraz som už tri týždne bez telieska a je to hrozné. Krvácam v kuse. Mám 45 rokov, okolie ma tlači do operácii, ale lekár mi to ešte nanavrhol.
Mne vybrali maternicu 29.05.2013. Mam 43 rokov a stale som krvacala. Bala som sa toho, robili mi to cez brusnu stenu (vajecniky mi nechali) a teraz som spokojna. Keby som vedela, ze mi bude potom tak dobre, isla by som na operaciu ovela skor.
Som 2 mesiace po operácii a mám 52 rokov, zobrali mi všetko, doktor mi po 3 týždňoch predpísal Estrofem-horm. liečbu, nakoľko som sa bála nežiaducich účinkov, tak som ich nebrala, posledné dni som začala byť nervózna, návaly a veľké potenie neprechádzalo, tak som sa rozhodla brať, beriem ich 5 deň a nejaký rozdiel nevidím, ale stále neviem, či som sa dobré rozhodla a začínam priberať. Prosím poraďte mi, rada by som brala niečo prírodné. Ďakujem.
Mna caka hysterektomia zaciatkom septembra, pojdu von aj vajecniky, kedze mam 46 rokov, kupila som si prirodne estrogeny Hormonatur, vyskusam ten radsej a uvidim, ci to bude stacit.
Tak toto je neskutočný príspevok ja sa mám rozhodnúť do októbra čo so mnou, mám 39 rokov, ale už som rozhodnutá, vďaka za povzbudenie.
Vidíš, ja mám 34 a všetko vonku, iba kúsok vaječníka mi ostal, prežila som, prežiješ aj ty, neboj.
Ja som týžden po operácii. Vyoperovali mi maternicu aj vaječníky cez brušnú stenu. Mala som myomy a dlhý menzes a následnú anémiu. Mám 46 rokov a cítim sa dobre. Slabo som krvácala len v nemocnici prvé dva dni. Najhoršie sú tri dni od operácie, potom sa to dá vydržat. Držím palce všetkým, ktoré to čaká.
Som už 10 rokov po totálnej hysterektómii. A som šťastná. Problémy som mala veľké. Nadmerné krvácanie, ktoré bolo už tak neúnosné, že som nemohla ani vychádzať z domu. Po operácii som ostala bez hormonálnej liečby. Na radu lekárky. Avšak navštívala som odborného lekára psychiatra, ktorý mi predpísal vhodné antidepresíva. A všetko som zvládla bez problémov. Žiadne návaly ani potenie ani výkyvy nálad. Doporučujem všetkým pacientkám po tejto operácii. Len treba prekonať predsudky lebo musíte navštíviť psychiatria. Liek totiž môže predpísať len psychiater. Ale ja som fakt šťastná, že som sa odhodlala a spravila tento krok…