Ahoj mam 28. rokov a ten isti pripad ako ty. mavam neznesitelne bolesti, chcela by som poradit. Aj mna caka operacia, no velmi sa bojim, bojim sa ze tie bolesti po oeracii nevydrzim. dakujem
Ahoj, mne vyberali maternicu pred tromi mesiacmi, známy mi vtedy poradil užívať Wobenzym čo najskôr po operácii, samozrejme som sa na to pýtala ošetrujúceho lekára, bol s tým v pohode. Sú to prírodné enzými, podporujú hojenie a skracujú dobu hojenia. operácia prebehla v poho a aj rekonvalescencia, používala som mastičku a užívala Wobenzym. Rýchlo som bola fit a žiadne komplikácie.
Ahoj Maja, môžem sa Ťa opýtať, prečo Ti v Tvojom veku vybrali všetko? Ja mám 39 a 5. 11. ma čaká operácia. Von pôjde určite 1 vaječník a maternica. Rozmýšľam, či má nejaký význam nechať si tam ten druhý, aby ma za nejaký čas neoperovali znova.
Ahojte zeny,
som 10 tyzdnov po operacii maternice a vajecnikov, stale som na marodke nakolko pracujem fyzicky, citim sa dobre, nic ma neboli, rez sa mi uz zahojil odporucam vsetkym ist na operaciu cim skor, lebo sa to nezlepsi len to bude horsie, ja som cakakla 7rokov, kym som sa rozhodla, aj podmienky, aj situacie sa zhorsia, co vsak mna zaujima ani jedna zo zien nepise co robit v pripade, ze mam navaly horucav aj 10-15 krat za den a to uz beriem hormonalnu liecbu dva tyzdne a nejak to este nezabralo, prosim poradte kto ma s tym skusenosti
drzim palce Maria
Ahojte…
som 8 tyzdnov po operaci maternice… rez mam cez cele brucho ale nevadi… mala som myom ktory bol podla lekarov ako maly melonik tak musela ist von aj maternica, vajecniky ostali… mam 32r a ziadne deti a vlastne ani mat ich uz nebudem… ale vyrovnala som sa s tym a beriem to ako to je… cistim sa vyborne… ide na konrolu a ak bude vse ok nastupim aj do prace a potom pojdem aj do kupelov… nic ma neboli a to ze nemam menzes neriesim… aj jeto plus a ktoru to caka nebojte sa da sato zvladnut aj ked jeto velka bolest prve dni… drzim palce vsetkym zenam… nebojte zvladnete to…
Ano… poradt sa z vasim gynekologom… no musite to stihnut do pol roka…
Som doma iba od soboty, som po laparoskopickej operácii, maternice-vaječníky mi ostali, ale mám problém s močením, upraví sa to, mám to povedať svojmu gyn. díky.
Tak ja mam po operacii 4 mesiace mam problemi s hormonami nakolko mi nechali vajecniky hned po mesiaci sa mi vytvorila cista zacina mi prechod a je intezivnejsi ako normalni co je u kazdej zeny po odsraneni. maternice mam bolesti takze nie u kazdeho je to ruzove a na sex ani pomyslenie boli to nenormalne to je moj pripad ale vsetkym zelam aby moje skusenosti zostali pri mne.
Som 6týždňov po hysterektomii a ak by sa dal vrátiť čas, určite by som si lepšie PREVERILA nemocnicu a radšej zaplatila operatéra.
1, Pri príjme ma neinformovali, že nemocnica nerobí laparoskopie, to som sa dozvedela, až keď som ráno dostala “náladovku”
2, Po operácii som mala neuveriteľnú triašku a vedľa katetra z brucha vytekal moč / ? /
3, Keďže som mala poškodenie mechúra, vzápätí ma vrátili na sálu a opätovne uspávali.
4, Iba raz sa sestrička pokúsila druhý deň po operácii postaviť ma na nohy / neúspešne / , to sa mi podarilo až na 4-tý deň samej.
5, Klystír pred operáciou mi dávala budúca záchranárka, presvedčená, že jeden stačí. Zrejme
nestačil, vyšiel zo mňa iba malý kúsok a 10dní po operácii som nemala stolicu, bola som nafúknutá v bolestiach. Nebyť sestričky, ktorá ma pustila na kávu s cigaretou, asi dostanem mizerere. A už keď ten hlt kávy s dvoma ťahmi z cigarety črevá uvoľnil, nenašla som na prízemí otvorenú toaletu, pretože bol weekend a toalety sú asi len pre ambulantných pacientov?
6, Teraz idem na kontrolu s obavami, pretože občas mám na nohavičkách kvapky krvi
Čo ma ešte čaká?
A nemenujem konkrétne zariadenie, ani lekárov, takže nejde o konkurenciu.
Ide o upozornenie pre ženy, na čo si majú dať pozor.
čítala som tvoj odkaz a len Ti chcem poradiť, hormonálnu liečbu neber, skončíš s rakovinou prsníka alebo maternice. Hľadaj iný spôsob ako návaly prežiť, táto liečba je veľmi nebezpečná ale finančne zyujímavá pre iných, určite nie pre Teba to len aby si sa radšej včas zamyslela.
Ahoj. Mám 28r a problémy s maternicou… Bolí ma v podbrušku mám výtoky a pobolieva ma aj chrptica… Niekedy je to neznesiteľne… Nedokážem ani pracovať a som dosť podráždená… Prosto mám zväčšenú maternicu a myom… Mám hrozný strach, lekár skúša všetko preto aby mi ju nemusel vybrať ale nepomáha nič… už ma nič nebaví je mi už do plaču a bojím sa vybratia maternice ako to potom bude… kvôli môjmu veku a určitým nasledkom.
Tak toto je super príspevok! Čakám na výsledky z histológie po odsránení myomu. Možno ma čaká hysterektómia. Mám 46 rokov prechod ešte nehrozí, mám menzes na deň presne. Nie veľmi sa mi to páči, ale čo už! Ale toto čo píšeš "PAVUČIK"je super povzbudivé:ĎAKUJEM!
Ahojte zienky, operovali ma 37 rokoch / vybrali mi maternicu, vajecniky nechali / dnes je to uz 13 rokov. Po tej operacii sa cele roky citim ovela lepsie, nemam ziadne problemy, v intimnom zivote to bolo tiez ovela lepsie ako pred tym preto, ze som mala 4 miomy koli ktory som stale krvacala a museli ma operovat. Vobec som nepribrala. Citim sa dobre.
Pekny dnik aj ja mam ten problem neviem čo mam robit ak mi povie lekarka že mam ist na operaciu tak neviem čo dalej
Ahoj ninka, chcem sa poradit, boli to po operacii uz by som to chcela mat za sebou aj ja, stale mam problemy s mocenim, cele brucho ma boli, mam myom a teraz som zacala cely mesiac spinit, som unavena, nic ma nebavi, je to hrozne na psychiku.
Maria, mam 42 a uz 7 rokov som po hysterektomii. Navaly horucav pominuli prave po operacii, mavala som ich pred nou, do dneska ale nemam ziadnu hormonalnu liecbu prave vzhladom k nalezu, kedy by hormon vlastne opat mohol podporit rast nadorov. Ziskala som ale vysoke T-score osteoporozy … -4,1! Keby som nepodstupila operaciu, uz som tu nemusela byt, na oblatku riesim bolesti klbov a panvy, som na invalidny, takze vybratim maternice (vajecniky mam, ale nefunkcne) som sa zbavila navalov, stavov slabosti a stratou vapnika som ich ziskala, ale som tu! Vela Pozitivnych pohladov zelam.
Ahoj Marienka, nevahaj s operaciou, bude ti dobre, neboj, mne robili pred 2mesiacmi laparoskopicky maternicu, preventivne mi zobrali aj vajecniky, vzhladom na moj vek, ale myslim si ze je to lepsie aj pre mladsie, vacsinou sa vyhnu dalsej operacie. Robili ma laparoskopicky, ak chces vediet viac s kludom sa mi ozvy na e-mail
Mile zeny, mne tiez vybrali maternicu asi pred 10 rokmi, nebrala som nic - lieky, zo zaciatku som sa potila, a potom to preslo, od liekov sa len pribera. Operacia nie je nic strasne, ja som sa po nej smiala, je pravda aky pristup k tomu date … necakat ja som tiez cakala 7 rokov, lebo som sa bala, ale netreba oddialovat … drzim Vam palce emka.
Dobry den, citala som, ze ste bola operovana tiez mam problemy 3 roky ma napchavaju hormonamy vlani mi operovali polypy, ktore znova narastli a dnes mi dr. navrhol vnutromaternicove teliesko MIRENU, ze ta by mohla pomoct nadmerne silnej menstrulacii nieco neskutocne, co prezivam zu 3 roky k tomu nizky hemeglobin ze maternicu este nevybrat, ze som mlada, no nezda sa mi mlada 47 rocna neviem ci zo mna netaha len peniaze a nic nepomaha a ja sa trapim nadalej teraz si mam dat to teliesko za 180 eur, ze bude slabsie krvacanie a co ak nie ved sme vyskusali 11 hormonalnych tabletiek. Chcela som sa opytat ako to robia tou formou laparoskopicky ake su pripravy ci to trva dlho velmi ma to zaujima asi sa nato dam vybrat maternicu nechcem takto trpiet. dakujem za odpoved a prajem pekny den