Vyoperovanie maternice

Ahoj docela dost ste my pomohla aj mna caka operacia. Mojim problemom je rakovina krcku maternice bohuzial mam 26 rokov a nador ma uz 3 cm odporucaju my vsetko von �� Nemam ziadne deticky a asi sa musim stim virovnat ze ani nebudu ��. Taky je moj osud. Dufam ze sa da vsetko do poriatku a budem zit. Uz 3 tyzden cakam na operaciu moc sa bojim.

Mne povedali, že tieto “ženské” rakoviny sú najlepšie liečiteľné a je veľmi vysoký predpoklad úplného vyliečenia. Horšie je vo vašom prípade, že ste ešte mladá a nemáte deti. Ja som už trochu staršia a mám dve dospelé dcéry. V nemocnici som sa však stretla s mnohými ženami s podobnými onkologickými problémami a boli to ženy všetkých vekových kategórií od celkom mladých až po osemdesiatročné starenky.
Operácie sa bojí každý, ale dá sa to vydržať. Možno po nej si poviete ako ja, že keby som bola dopredu vedela, ako to bude, tak sa ani nebudem báť. Držím palce, aby vám to dobre dopadlo!

Ahojte baby! Ja som po operacii myomov na maternici mam 38 rokov a sanca mat vlastne dieta je nulova snazim sa s tym vyrovnat ale ide to tazko. Som doma dva tyzdne a uz ma poslali do prace neviem ako to zvladnem ale co uz. Drzim ti Nika palce aby to dobre dopadlo a nezufaj v zivote su aj ine pekne veci ktore nas budu tesit. Drzim palce aby si bola v poriadku.

Ďakujem pekne za skorú odpoveď na internete som sa veľa toho nenačítala a moja doktorka nieje moc zhovorčivá. Bojím sa všetkého lebo keď sa povie rakovina myslí človek na to najhoršie: ( Ale musím byť optimista nesmiem sa báť však koľko ľudí sa s tejto strašnej choroby dostalo. No tu na nete to moc povzbudivé nieje tak som rada za toto fórum

Takže dnes my volali v piatok ma už operujú. Teraz neviem či sa mám tešiť alebo čo? Ale mala by som to brať tak že my to zachráni život. Ja viem rakovina sa môže aj vrátiť ale snáď to nebude môj prípad. Však koľko ľudí sa znej vyliečilo! Baby mate skúsenosť aj s takými ľuďmi? Tu na nete každí píše len o smrti, oni si naozaj neuvedomujú ako tím ľudom ubližujú. Čo keby račej písali o tom ako sa s toho ľudia dokážu vyliečiť ani si nevedia predstaviť ako by tím ktorí potrebujú pomoc a útechu a hľadajú ju na nete pomohli. Však je určite kopu ľudí čo sa vyliečili. No nie ? Som rada za toto fórum :smiley:

Takže dnes my volali v piatok ma už operujú. Teraz neviem či sa mám tešiť alebo čo? Ale mala by som to brať tak že my to zachráni život. Ja viem rakovina sa môže aj vrátiť ale snáď to nebude môj prípad. Však koľko ľudí sa znej vyliečilo! Baby mate skúsenosť aj s takými ľuďmi? Tu na nete každí píše len o smrti, oni si naozaj neuvedomujú ako tím ľudom ubližujú. Čo keby račej písali o tom ako sa s toho ľudia dokážu vyliečiť ani si nevedia predstaviť ako by tím ktorí potrebujú pomoc a útechu a hľadajú ju na nete pomohli. Však je určite kopu ľudí čo sa vyliečili. No nie ? Som rada za toto fórum :smiley:

Takze mam 4den po operacii rakovina je uz fuc a dufam ze budem jej nazov pouzivat len v minulom case �� Nakoniec my zobrali len krcok a uzliny este pockat na hystologiu a zistime ci je potrebna ina liecba. Tak babule drzte palceky ��. A hlavne nech sa podari miminko dakujem��

Mna operovali 17. 2. Vybrali mi maternicu a vajcovody v nemocnici som bola 7 dni a dalo sa to vydrzat. Ale este stale ma pobolieva brucho nad rezom aj ked ultrazvuk ukazal ze je to tam vsetko v poriadku. Neviem ci to moze byt aj zo zmeny pocasia teraz. Ma z vas tiez este aj po mesiaci a pol bolesti od operacie? lekar mi planuje uz kupele ze mi pomozu…

Mna operovali 17. 2. Vybrali mi maternicu a vajcovody v nemocnici som bola 7 dni a dalo sa to vydrzat. Ale este stale ma pobolieva brucho nad rezom aj ked ultrazvuk ukazal ze je to tam vsetko v poriadku. Neviem ci to moze byt aj zo zmeny pocasia teraz. Ma z vas tiez este aj po mesiaci a pol bolesti od operacie? lekar mi planuje uz kupele ze mi pomozu…

Nika, mňa operovali na rakovinu pred 17 rokmi, hoci nie gyn. org. Vtedy mal syn 1, 5 roka a ja som sa doslova modlila o to aby som ho aspoň od plienok odnaučila aby mal manžel menej starostí. Pred dvomi týždňami ma to, chlapča, , už s vodičákom zobralo na ďaľšiu operáciu, tentokrát totál hysterektomiu. Reagujem na tvoje obavy, ktoré má každý, netu nemôžeš vyčítať reálne príbehy, ktoré žiaľ končia aj horšie. Ja som urobila pre seba úpravy aby ma tákéto neg. správy nerozkymácali, že som si zakázala akékoľvek pozeranie seriálov zo zdr. prostredia. Veď počas liečby som ich mala pred sebou na nem. lôžkach. Dávala som si ciele, najprv krátkodobé a potom aj dlhodobé. No najviac ma povzbudzovala nádej z BS a ľudí, ktorí majú rovnaký cieľ. Neviem ako dopadnú výsledky po tejto operácii a aká bude liečba ale som rozhodnutá eliminovať neg. ako sa len dá z mojej strany a zamestnávať sa tým dobrým. Prajem veľa síl v poznávaní seba samej a v pokorovaní choroby.

A nemali ste problem aby vam schvalil kupele

Nemala som problem aby mi schvalil kupele sam lekar mi odporucil kupele… vravel ze mi tie procedury pomozu v kupeloch… vcera boli 2 mesiace od operacie a chvalabohu sa citim uz dobre… pomaly zabudam ze som prekonala rakovinu a tie bolesti po operacii… :slight_smile:

Ahoj Siska,
prepáč, že otravujem, ale som pred operáciou myómu, ktorý mi idú odstrániť aj s maternicou a mám sa rozhodnúť či mi majú odobrať vaječníky alebo nie. Mám 51 rokov, viem že teória hovorí, že za pár rokov nastupuje menopauza, ale zatiaľ mám menštruáciu absolútne pravidelnú, čiže žiadny problém v tomto nemám. Len neviem čo urobí so mnou radikálne zablokovanie hormónov zo dňa na deň. Tak sa chcem spýtať, či si s tým nemala problém a či si brala hormóny a vakej forme?
Ďakujem a prajem veľa zdravíčka

Som stastna za kazdeho cloveka co sa stoho dostal alebo dostava. Po operacci uz budem mat mesiac �� Zvladla som to pocujete ! ZVLADLA a to som sa tak bala. Nakoniec chvala bohu my vyoperovali len zasiahnuti krcok a okolite uzliny, to sa robi pre prevenciu. Rakovina uz je prec a dufam ze navzdy Boch my pomahaj. Stale sa bojim mam pochybnosti ci uz bude vsetko ok a pevne verim ze tieto pochybnosti sa casom stratia a ja sa uz nebudem bat. Babule ja mam 26 rokov bala som sa jak cert a nakonec to dopadlo tak ze to bolo prve stadium a nebude potrebna dalsia liecba. A vam pani dakujem ze ste my otvorila oci a ukazala ze clovek dokaze zit aj 17 rokov a v nasom pripade verim ze omnoho dlhsie �� Skore uzdravenie zelam.

Dobry den, tak ma napadlo ked mate take problemy ako vykyvy nalad. depresie a padanie vlasov ci to nesuvisi aj so stitnou zlazou… Mne ano : (

Áno, kúpele sú super. Ja som bola v Lúčkach a bolo perfektne a veľmi to pomohlo!

Ja som nemala žiadny problém so schválením kúpeľov, ale termín bol problém. Bola som operovaná 19. 6 2013 a do pol roka treba absolvovať kúpele, tak som chcela september, ale mám poisťovňu dôveru, tak mi dali termín 25. 11 - 16. 12, bola síce zima, skoro tma, niektoré procedúry boli aj o 4 tej poobede, tak sa nedalo chodiť na turistiku, ale procedúry boli úžasné a ten oddych neopísateľný!

Ahoj ja som mala operaciu 29. 4 v nemocnici som bola 7dni mam 32rokov. Mam velku podporu u svojho priatela takze som rada, ze ho mam… Mne to robili laparoskopicky a kvoli tomu, ze som mala vysoko maternicu aj cez posvu. Co sa tyka po psy. stranke este som sa nezmierila… Mam sice dve deti ale mam aj toho spominaneho priatela a chcela som mat aj s nim, ale co uz…

Lekárka mi hneď navrhla vypísanie žiadosti na kúpeĺnú liečbu. Operovaná som bola 29. januára, žiadosť na kúpele som odniesla 7. 4. na zdravotnú poisťovňu kde mi pracovínčka dopísala podľa môjho priania Lúčky. Už mám aj termín nástupu 3. 7. Teším sa.

U mňa to zatiaľ s kúpeľmi moc nádejne nevypadá. Operovaná som bola 17. 3. 2014 pre onkologický nález na maternici. Keď som sa po 6 týždňoch od operácie pýtala mojej obvodnej gynekologičky na liečenie, tak ma zahriakla, kde sa ponáhľam, vraj najskôr mi musí dať doporučenie onkogynekológ z Trenčína, kde som bola operovaná. Tam idem na kontrolu po 3 mesiacoch koncom júna. Som sa tešila, že mi liečenie výjde na leto, ale takýmto spôsobom sa to môže pretiahnúť až do Vianoc a priznám sa, ísť na liečenie v zime na moc neláka. Podotýkam, že žiadna ďalšia onkologická liečba ma nečaká, moje problémy poriešila dostatočne operácia. Moja gynekologička sa asi bojí poslať ma na liečenie…