Vyoperovanie maternice

Ahojte zienky. moj gynekolog mi odporucil vybratie maternice s 1 vajecnikom pretoze mam myom na maternici ktory stale rastie. hormonalna liecba mi vobec nepomohla. mam 45 rokov. dakujem za vase odpovede

Teda pavucik, aka ty si superna babenka, no prajem Ti ten najuzasnejsi zivot a super ludi okolo teba, ako si ty :slight_smile: :heart:

Zdravim vas žienky! Som 7 tyzdnov po gynekologickej operacii. Mala som 9 cm myom v maternici. Tiez som sa pred operaciou velmi bala, tak Som citala na nete co som nasla a tato diskusia mi velmi pomohla, tak som sa rozhodla pridat aj ja svoj pribeh. Kedze myom bol moc velky, robili mi to rezom cez brucho. Lekar mi dal pred operaciou podpisat ze suhlasim ze v pripade ak to bude nevyhnutne tak mi zoberu maternicu a aj vajecniky. Mam 45 rokov. Operacie som sa napodiv nebala aj napriek tomu ze som nikdy v nemocnici nebola,teda okrem porodu. Horsie to bolo potom... Po operacii vas nechaju lezat, ale na druhy den musite vstat. Ja som s tym mala obrovsky problem, lebo som obezna a mam velke brucho. Dalsi problem bol aj ten, ze mi urobili rez nielen v podbrusku, ale aj smerom dohora,k pupku, tzv. Tecko. lebo ked ma otvorili, nasli nieco na creve a nemohli sa k tomu dostat, tak ma narezali viac. Nastastie,zhubne,to.nebolo. Nechali mi vsetko aj maternicu aj vajecniky. Najhorsie bolo prvy tyzden sadnut si z lahu. Skuste sa posadit bez pouzitia brusnych svalov a este pri tej nadvahe.Z nemocnice ma pustili na 5 den po operacii. Bola som strasne nestastna lebo rana sa mi trocha otvorila na 2 miestach a mokvala. Male som tam aj akusi bakteriu, tak som brala 3 tyzdne antibiotika a wobenzyn. A chodila som kazdy den na prevezy do nemocnice. Bala som sa ze sa mi to nikdy nezahoji, lebo to mam pod previsom brucha a tym padom ta rana nedycha. Dnes uz to mam Ok, ale fakt som sa o to starala. Laliove listy, repik, chlorofil. A co poradit? Dat maternicu prec alebo nie ? Kazdy vam povie inac.lebo kazdy je iny. Ja viem z mojho okolia o 3 pripadoch, kedy zobrali vsetko. Mojej mamine a dvom kamaratkam. Nestazovali si na nic a su spokojne. Ja som uz 2x krvacala po 4 dni. Tak neviem....Hadam sa to napravi. Drzim vam vsetkym palce.

Andrejka aj ja by som Vás rada poprosila o kontakt na mail : silviaker@yahoo.com pretoze mi hrozi odstranenie maternice. dakujem velmi pekne aj ked pisem po roku.. citam vsetko o hladam pomoc

Prosim Vás mohli by ste mi poslat kontakt na pána, ktorý pomáha ženám,s liečbou myomov na maternici? Vopred srdečná vďaka.

Ahojte. Som tyzden po operacii. Mam 42 rokov. Pred operaciou som zhanala info kde sa dalo, samozrejme aj tu. Mala som na maternici 5 cm myom, lekar sa rozhodol zobrat telo maternice, ponechat krcok a aj vajecniky. Operaciu mi robili laparoskopicky, mam 4 rezne rany na bruchu. Maternicu vyberali cez malicku 2 cm reznu ranu v podbrusku. Myom aj maternicu vytahovali po castiach, je to narocne na sikovnost chirurga setrnejsie pre zenu. Po operacii som nemala ziadne bolesti a zo spodu som "neporusena" Samozrejme, clovek citie tie male rezne rany ked sa hybe alebo ked zakasle.Jedine co bolo neprijemne po operacii bol tlak plynu (ktorym plnia brusnu dutinu). Ten tlak som citila az v ramenach. AKo v uvode uvadzam, dnes je to presne tyzden od operacie. Hospitalizovana som bola 5 dni. Uz som doma a som v pohode. Necitim sa unavena, nemam ziadne bolesti. Akurat sa clovek musi setrit kvoli tomu aby prilisnou namahou prvy mesiac od operacie nevznikli zrasty. Nemate sa vsak coho bat. Drzim vsetkym palce :)
Mna operovali v Rakusku - mam tu zdravotne poistenie

Ahoj.Hladala som info o liecbe myomov, nakolko aj mne diagnostikovali pocetne myomy a mala som aj silnu menzes. Som prekvapena, kolko sa pise o operaciach, ked su dnes aj ine moznosti. Mne lekar navrhol liecbu ulipristal acetatom - Esmyou , vcelku novy liek a na myomy jediny, Uzasne mi pomohol s velkostou myomov a aj s krvacanim. Uzivala som uz 2 liecebne cykly a planujem v pripade potreby opakovat liecbu, lebo na operaciu sa necitim, ze by som prisla o meternicu,bojim sa toho. Lekar povedal, ze s tymto liekom to vieme zvladnut aj bez operacie. Je tu niekto, kto ma tiez skusenosti s touto liecbou dlhodobo?

Ahoj.v apríli som absolvovala zákrok na odstránenie polypu na maternici.tak som mesiac nemala menštruáciu a potom v priebehu 3 mesiacov som ju mala 5 krát.šla som za gynekológom a ten mi povedal že musím ísť na hysterektomiu...som momentálne v šoku...všade čítam že túto závažnú operáciu ženy mali pri myomoch,rakovinach silných menštruáciach.ja som dovtedy nemala žiaden problém.len teraz.vraj v mojom veku mám 48 je to normálne a nebudem vyčerpávať telo čo sa týka krvi.liečim sa aj na anemiu.neviem čo mám robiť...mám pocit že je to unáhlené rozhodnutie....viete mi niektorá prosím udobriť alebo nie tento krok???dakujem

Ahoj ja mám 29 rokov a skúsenosti s liecbou - Esmya. Na zaciatku som mala 3,5 cm myom plus dva mensie. Liecbu som absolvovala 3 mesiace - myomy sa zmensili,,, Po dalsom 3 mesacnom cykle liecby sa myomy zväčšili plus narástli ďalšie nove.
Teraz mam 5 cm myom a veľa ďalších, bolesti... HY ma caká v októbri...

Ja som sice osobne neabsolvovala ale zalezi aj od veku. Vacsinou su zeny viac doplasene a pritom pre lekarov je to uz dnes rutinny zakrok.Netreba sa bat zienky vsetko dobre zelam :slight_smile:

Pokiaľ je to urobené ešte pred tehotenstvom tak je to veľká škoda ale po tehotenstve si myslím že je to pre zdravie lepšie tak to tak treba aj brať. Myslím že sa neoplatí hazardovať

Neoplati sa hazardovat a radsej dat vybrat vsetko babatko sa da vzdy aj adoptovat ale ak z toho maju byt komplikacie tak radsej ano

netreba z toho robiť strašiaka každá žena sa zľakne ak jej niečo nájdu ale vždy sa to dá riešiť :slight_smile:

Zdravíčko prajem. Chcel by som sa len spýtať, či máte nejaké skusenosti s Hyalobarrier gel na zrasty. Doktor to odporúča manželke. ďakujem

fu tak s týmto produktom nemám ale že vôbec skúsenosti ale tak pokiaľ jej to doktor odporučil tak snáď vie čo je dobré a čo potrebuje, no nie?

Ahoj. Nasla som tu vas prispevok o problemoch po hysterektomii - bolesti pri vetroch a stolici. Ja mam momentalne ten isty problem, mozete mi prosim napisat ci sa vam to upravilo?

Prečo to nepreberieš radšej s lekárom?

z vlastneho zivota mozem poveda, ze to az take hrozne nie je. clovek sa s tym musi postupne zmierit no da sa ist v pohode dalej

Monika
Ja som druhy tyzden Po laparoskopickej operacii
Krvacam piaty den a stale silnejsie
Aj mne povedali ze nebudem mat menzes Ale mne to pripada ze to krvacanie nikdy neprestane
Ja màm Malo zeleza v krvi a Nico so zrazanlivostou
Mozno to mà aj vo vasom pripade nieco s krvou spolocné

Ahoj. Prosím Vás, mohli by ste mi odporúčat dobrého odborníka na odstránenie maternice , mam veľký myom aj anémie. Vopred ďakujem za pomoc.