Vyoperovanie maternice

Ahojte, treba si dat ziadost do kupelov, chodi sa na 21 dni, je tam poplatok asi 42 eur. Ja som bola v Vysnych Ruzbachoch, ale chodi sa aj do Nimnice, Lucok. Ja som bola rada, ze ma dali do Ruzbach lebo to nie je daleko od Kosic, bolo super, kupele treba absolvovat do pol roka od operacie.

Dakujem za info.

Ahojte žienky, 2.3. 2011 mi taktiež vyoperovali maternicu, urobili mi prednú aj zadnú plastiku, vaječníky mi nechali. Robili mi to cez pošvu, a môžem povedať, že sa cítim ozaj veľmi dobre, nepociťujem žiadne bolesti. Chcem sa len spýtať ako je to s kúpeľmi po operácii. Mne totižto lekár, ktorý ma operoval, povedal (ešte pred operáciou), že na to nemám nárok, že to nie je tak komplikovaná operácia, kde sa mám na to pýtať?

Ahoj Danka, presne taky typ operacie som prekonala ja v auguste, mna operovali v KE v Novej nem. a Teba kde? Tak isto mi vaj. nechali, aj plastiky mi robili, mozes mi napisat kolko mas rokov? Ja som bola aj v kupeloch, aj mne hovorili, ze mi nepatria kupele, ale som sa dala ziadost a poistovna to bez problemov odsuhlasila. Ahoj.

Ahoj Danka, mne sestrička povedala, že pôjdem na liečenie, ale až keď mi skončí PN-ka. Viac ohľadne kúpeľnej liečbe neviem, ale rada by som na ňu išla.

Ahoj ELa, mňa operovali v TT, mám 53 rokov, prosím Ťa, tú žiadosť na kúpele si vzala odkiaľ, môžeš mi napísať? Ja mám vraj ísť za tým lekárom, čo ma operoval, a od neho si mám žiadať odporučenie na kúpele. Je mi to trápne ísť za ním, keď ešte pred operáciou mi povedal, že na kúpele nemám nárok.

Ahoj mamina, aj mne povedal obvodný lekár, že si môžem zažiadať o kúpele dva mesiace po operácii - žiadať u lekára, ktorý ma operoval.

Ahoj Danka, mne moj osetrujuci lekare v nemocnici nevedel povedat o kupeloch, ze to sa mam pytat svojho zenskeho lekara. Ja som bola operovana cez brucho.

Ahoj Danka, o týždeň idem na kontrolu, tak sa podrobnejšie popýtam na kúpele a potom Ti sem napíšem.

Zdravím všetkých pooperovaných. Mňa operovali 14.3.2011, odstránili mi maternicu a jeden vaječník. Som teda 10 dní po operácií, bolesti brucha ešte mám a pohybovo som na tom tiež ešte slabšie, najmä čo sa týka vstávania z postele. Pokiaľ viem, poukazy do kúpeľov sú zatiaľ na 21 dní, ale má sa to zmeniť na 14 dní /pri žiadostiach podávaných po 1.3.2011/. Spravidla sú schválené u všetkých operácii klasických, teda cez brušnú stenu. Pri laparoskopických operáciách to zrejme záleží na poisťovni, ale už som počula o tom, že neboli schválené. Čítala som tu o návaloch tepla, ktoré ste mali po operácii. Ja mám skôr návaly zimnice, po ktorých sa mám problém zohriať a potom sa spotím. Zažil to niekto alebo som zasa niečo mimo? Vďaka.

Díky moc mamina, budem ti povďačná. :slight_smile:

Mala som 49r. a tu ziadost mi vypisala Dr., co ma operovala, ona mala to tlacivo, ale pocula som, ze to predavaju v sevte, tak neviem, a vypisala mi ju az po PN, bola som doma 2,5 mesiaca, neviem ci to je malo alebo vela, ale ja mam tazku pracu, aj dvihanie tazkych veci, tak mi dala aj papier do roboty, aby som nemusela dvihat tazke veci, tak ma trosku od toho oslobodili, ale aj tak sa ani v beznom zivote nevyhne clovek tomu, aby daco tazke nedvihol, tak neviem co bude dalej, lebo ked som bola teraz nedavno na kontrole, tak mi povedali, ze moc. mechur mi pada dole, tak len cvicit cviky na panvove dno. Ahoj.

Ahoj Ela, ako som už písala, som po operácii 3 týždne, cítim sa vcelku dobre (to je asi tým, že ma operovali cez spodok) a počula som, že poisťovne skracujú pobyt v kúpeľoch, a vraj ja ani nemusím kúpele dostať, ked som nebola operovaná cez brucho. A tiež mi lekár, povedal, že mám si pýtať kúpele až dva mesiace po operácii.

Ta tvoja operacia bola ako moja, aj mna cez spodok aj tie plastiky mi robili, len si daj tu ziadost ja mam Doveru a ziadne problemy neboli, schvalili mi to do 2 tyzdnov a o par dni som isla a takisto v nem. lekari hovorili, ze teraz nedaju kupele len ak by boli komplikacie, ahoj.

Môžem Vám poradit Dr. Trebuňová. Mňa operovala pred dvoma týždňami. Je to veľmi príjemná lekárka a odborníčka. Pracuje v Košiciach na Rastislavovej v starej nemocnici. Držím palce.

Ahoj Danka, dnes som bola na kontrole a mne bolo povedané ohľadne kúpeľov toto: nárok na kúpele mám, keď sa mi ukončí PN-ka asi za dva týždne mi môj doktor vypíše návrh na kúpele, to sa odošle na poisťovňu a tá rozhodne, kedy a kde pôjdem. Niečo si budem platiť, nejaký poplatok a do pol roka mám kúpele hradené poisťovňou.

Ahoj mamina. Ďakujem veľmi pekne za info, zdravím ťa a pokúsim sa potom aj ja ísť za tým lekárom.

Prosím vás, neviete mi niekto poradiť? Mám 29 rokov a mám za sebou 5 operácií na endometriózu. Mávam strašné bolesti pri menzese aj 5 dní vkuse. Rozmýšlala som nad vybratím maternice, ale nie som na to ešte mladá? Už som naozaj zúfalá.

Nie som lekár, ale keď už nejaké detičky máš a ďalšie neplánuješ, takto sa trápiš, asi by to bolo najlepšie riešenie. Počula som, že tieto operácie absolvovali aj takéto mladé ženy. Veľmi sa ti uľaví a keby si mala nejaké problémy s hormónmi, iste ti lekár niečo predpíše. Je to vždy menšie zlo, ako takto trpieť. Ja za sebou hysterektomiu už mám, operovali ma v 43 rokoch a aj to som ešte na to mladá. Teraz mi je fajn, žiadne hormóny neberiem, nemám zatiaľ našťastie návaly ani žiadne problémy.

Angie, deticky nemam a ani neplanujem, lebo moj zdravotny stav mi to asi ani nedovoli. Teraz este skusam prvy mesiac Nuvaring, ale pochybujem, ze mi to pomoze, vzdy mi to len viac uskodilo ta antikoncepcia, tak uvidim, zatial mi je dost zle.