Vzácne mince, kde zoženiem

Hľadám niekoho, kto by mi poradil, kde zoženiem mince, ktoré sú považované za vzácne. Verím, že na originály nemám, tak by mi nevadilo aj nejaké repliky:-) Chcela by som urobiť peknú zbierku pre našu rodinu, len tak pre radosť tak postupne by som nejaké mince kupovala a odkladala. Mám doma dvoch chlapcov a oni už zbierajú nejaké veci, tak myslím že by ich aj toto mohlo nadchnúť a možno sa časom zapoja. Budem vďačná za rady.

Skus mozno nejaky bazar popozerat, mozno niekto bude predavat nejake mince.

Na bazosi popozeraj alebo sa aj znamych popytaj :wink:

Jedine na internete alebo možno ešte na nejakých hradoch alebo tak. Niekedy sa stane, že medzi suvenírmi predávajú aj staré mince.

Tak to by som ti veru závidel, keby si mala na originály:-) Záleží, čo konkrétne hľadáš, či sa chceš špecializovať na nejaké konkrétne obdobie, alebo to je jedno. Internet je toho plný, tiež bazáre. Možno by si mohla pozrieť aj spoločnosti čo razia mince. Ja mám nekoľko mincí z Národnej pokladnice a tiež sa tam dá nájsť kadečo aj za rôzne ceny. Inak nápad je to dobrý.

asi tak, tie originaly su neskutocne drahe, to si malo kto moze dovolit!

to ano, ale ono staci mat jednu a si zahojena :stuck_out_tongue:

isto existuju nejake kluby zberatelov, kde prebiehaju nejake tie burzy alebo vymeny. no v tejto dobe ma malokto na nieco take peniaze

No to teda s originálom by som sa mala ako kráľovná:-) Niečo som teda na tej Národnej Pokladnici objednala. Zatiaľ len nejaké lacnejšie na skúšku. Ale celkom dobrý výber, tak ešte popozerám.

Dnes sa o mince zaujima ozaj velmi vela ludi :slight_smile:

keby len o ne, ale aj o znamky :wink:

presne, presne…jeden cas som aj chcela zbierat znamky ale ked som videla, ake cifry si za to pytaju, tak ma to aj odradilo…

Tak kazdy holdujeme niecomu inemu :slight_smile:

Tak z tých mincí sa dá nakúpiť aj lacnejšie, tie ceny sú fakt rôzne. Niekedy mávajú na Národnej pokladnici aj akcie, že sa dá kúpiť len za cenu poštovného, takže aj to pomôže. A zase dať 40 - 50 Eur raz za pol roka nie je zlé, keď si predstavím na čo všetko ľudia míňajú.

vsak ano, to je pravda…kazdy sme ochotni dat za nieco ine peniaze…

ked mam doma stare mince daju sa niekde ohodnotit?

isto existuju zberatelske kluby, kde ponukaju aj taketo sluzby

take kluby?? osobne o tom nic neviem :open_mouth:

tiez som o tom nepocula, ale to mozno preto, ze sa tomu nevenujem :smiley:

kazdy nejaky zberatel sa zaraduje do klubu nech ide o cokolvek :slight_smile: