Vzácne mince, kde zoženiem

S tými zbierkami aj niečo robíte potom? Či len sa tak vytešujete, že čo sa vám podarilo uloviť.

mam znameho, ktory ma takeuto zbierku a ked sme sa ho na to pytali, tak proste povedal, ze ma z toho radost. ci na tom cce do buducna zarobit to neviem, ale tak pokial ma z toho radost tak preco nie. kazdy by mal mat nejaky konicek

Tak ja mám radosť, že mi niečo nové do zbierky pribudne. Nič s tou zbierkou nerobím, proste sa vytešujem keď príde každá jedna minca:-)

mnohi ludia maju taketo zbierky a proste zbieraju nieco len pre radost a nemaju so samotnou zbierkou ziadne dalsie umysli

Pre mna su prave takyto ludia pravi zberatelia, ktori zbieraju veci hlavne pre svoju radost

Presne tak, koníček má baviť a to je dôležité. Ja som na Národnej Pokladnici začiatkom roka tiež objednal prvé a už sa mi podarilo nazbierať zopár. Síce niektoré len za nejakých 5 Eur čo tam mali ale aj to sa ráta a poteší.

to mi inak ani nenapadlo, ze take nieco este niekto vobec zbiera:) v dnesnej dobe je to take nezvycajne az by som povedala.

jasne, ze zbieraju este stale. najdu sa vselijaki ludia, ktori zbieraju aj take veci, co by si vobec nepovedala :smiley:

Nooo to hej. Kedysi som pozeravala taky dokument o ludoch, ktori zbierali fakt doslova bizardnosti

Ja zase napríklad poznám dosť ľudí čo niečo podobné zbierajú, väčšinou nejaké známky, pohľadnice. Myslím, že jeden dokonca má stovky vrchnákov z pív doma:-) Ono je to zase lepšie mať takýto koníček, človeka to aspoň baví. Pre mňa je úplná radosť keď mi tie mince doručujú a vlastne niekedy je výhoda, že keď napríklad objednám nejakú tú historickú udalosť na minci tak si o tom niečo aj preštudujem a som vlastne z dejín aj múdrejší. Takže aj také plus to má:-)

daju sa potom tie mince aj niekde realne predat?

je tu niekto taky, kto tie mince este realne aj zbiera?:slight_smile: zistila som, ze ocino sa tomu venuje.uz nejaky ten piatok, tak pripadne keby nejaku tu mincu potreboval, tak by som ho chcela potesit/prekvapit:)

Heh no pekne a to si akoze vobec netusila, ze sa niecomu takemu venuje?