Ahojte, kedy sa u vás začala prejavovať inkontinencia? Nejdem sa pýtať na príznaky, lebo tie sú asi u každého rovnaké… Ale aký silný bol u vás únik moču na začiatku. Ako ste to riešili? Len ste to proste prijali a naučili sa s tým fungovať?
U mňa to začalo po pôrode. Najskôr som si myslela, že to je len keď kýchnem, alebo keď zakašlem, ale keďže to neprestávalo, už som vedela, že to nebude obyčajné prechladnutie.
Ahojte, pridám sa do diskusie aj ja, lebo toto je téma, ktorá sa týka mnohých z nás a myslím, že je fajn o tom otvorene hovoriť
U mňa sa inkontinencia začala prejavovať po pôrode, úplne nenápadne. Postupom času sa to, bohužiaľ, trochu zhoršilo a začala som si viac všimnúť potrebu byť pripravená, doma som mala podložky alebo vložky vždy po ruke a vonku som mala so sebou taštičku s náhradou. Na začiatku som to trošku podceňovala a myslela som si, že to “prejde” samo alebo sa naučím ignorovať ![]()
toto akoby ste mi myslienky citali. akurat mi cez vikend mamina hovorila, ze ma problemy. nevieme, z coho sa jej to spustilo, tak reku popozeram na nete, co by to mohlo byt.
niekedy je tazke hned zistit pricinu, hlavne pri inkontinencii. moze to byt z roznych dovodov (starnutie svalov, hormonalne zmeny, infekcie, lieky alebo ine zdravotne problemy). samozrejme konzultacia s lekarom je idealna, aby sa vylucili vaznejsie problemy.
myslim, ze kazda z nas sa takehoto niecoho obava, ze ju postretne. nie som vynimka. preto som zacala davnejsie chodit na pilates a precvicovat tak panvove dno. niekedy sa ale tomu az tak jednoducho zabranit neda.
Ďakujem, že ste sa podelili o to, ako to prebiehalo u vás. Opýtala by som sa ešte, že ktoré tie pomôcky vám sadli najlepšie, keď ste ich začali používať. Je toho veľa, čo som pozerala a skúšať to všetko rad radom asi nemá moc zmysel si myslím.
to by si sa veru naskusala a hlavne by si zbytocne pominala peniaze, lebo povedzme si to, nie je to velmi lacna zalezitost.
Práveže to zmysel má, ako inak by si zistila, čo ti bude vyhovovať
Ja som si nechala zaslať vzorky zdarma a na základe toho som si potom vybrala MoliCare vzorky ZADARMO | HARTMANN direct Tam to máš aj rozpísané, aby si aj podľa toho popisu si vedela vybrať, ktoré by ti relatívne mohli pasovať.
Ja sa zapojim, lebo vyzera, ze nieco nie je so mnou v poriadku. Este som nebola u lekara, ale cez tuto zimu som zacala mat problemy. Myslela som, ze som prechladla, ale teda uz to trva pomerne dlho a nic nezabera.