Začínajúca inkontinencia?

Ahojte, kedy sa u vás začala prejavovať inkontinencia? Nejdem sa pýtať na príznaky, lebo tie sú asi u každého rovnaké… Ale aký silný bol u vás únik moču na začiatku. Ako ste to riešili? Len ste to proste prijali a naučili sa s tým fungovať?

U mňa to začalo po pôrode. Najskôr som si myslela, že to je len keď kýchnem, alebo keď zakašlem, ale keďže to neprestávalo, už som vedela, že to nebude obyčajné prechladnutie.

Ahojte, pridám sa do diskusie aj ja, lebo toto je téma, ktorá sa týka mnohých z nás a myslím, že je fajn o tom otvorene hovoriť :blush: U mňa sa inkontinencia začala prejavovať po pôrode, úplne nenápadne. Postupom času sa to, bohužiaľ, trochu zhoršilo a začala som si viac všimnúť potrebu byť pripravená, doma som mala podložky alebo vložky vždy po ruke a vonku som mala so sebou taštičku s náhradou. Na začiatku som to trošku podceňovala a myslela som si, že to “prejde” samo alebo sa naučím ignorovať :expressionless:

toto akoby ste mi myslienky citali. akurat mi cez vikend mamina hovorila, ze ma problemy. nevieme, z coho sa jej to spustilo, tak reku popozeram na nete, co by to mohlo byt.

niekedy je tazke hned zistit pricinu, hlavne pri inkontinencii. moze to byt z roznych dovodov (starnutie svalov, hormonalne zmeny, infekcie, lieky alebo ine zdravotne problemy). samozrejme konzultacia s lekarom je idealna, aby sa vylucili vaznejsie problemy.