A co si bral nejake lieky alebo vytamini napis
10messi10@zoznam.sk
Ahoj slavka ja beriem lieky a som natieral na postihnute miesto takou tekutinou podobne mlieku
10messi10@zoznam.sk
Myslím si, že vaše ochorenie, ktoré všetci nazývate žihlavka je mastocytoza. U nás sa nediagnostikuje. Len v zahraničí z punkcie z kože. Je to ochorenie na genetickom základe po predkoch ktorý mali bronchiálnu astmu, Pri ochorení škodí: zmena teploty, trenie, slnečné žiarenie, námaha, emočný stresm alkohol, čokoláda, orechy, jahody, rajčiny, ryby, jedy hadov a hymzu, medúzy, raka, očný kvapky obshujúce dextran, IgE-sprostredkované a z liekov kyselina acetylsalicylová, nesteroidné antiflogistiká, opioidné analgetiká, antitusika s kodeínom, prokain, atropin, skopolamin, reserpin, amfotericin B, polymysin B, d-tubokarin, chinin, rengenoskontrastné látky obsahujúce jod. Pacient by mal byť vybavení pohotovostním balíčkom pre prípad anafylaktickej reakcie s adrenalínom, doporučená dávka je 300 mg.
Bližšie si môžete o ochorení čítať na zahraničných alebo českých stránkach internetu.
Ahojte, mozno niekomu pomozem. Ja mam zihlavku ak som niekde jde sa prave kosi trava a som na slnku. Pomaha mi natriet sa Fenistil gelom, a doma po sprche kokosovym olejom. Som alergik a beriem aj liek Alerid denne.
Dobry den a ako vam ta zihlavka presla? Ja sa uz idem zblaznit.
Dobry den, ja mam tento isty problem nezabera nic co ste pisali vobec, ak bi ste vedeli co na to pomoze kludne sa mi ozvite na e-mail ja vam budem vdacny strasne, je to strasna bolestiva a az stipajuca bolest, dakujem pekne
Dobrý deň, môžem sa opýtať, ak je to ešte aktuálne, objavujú sa mi cervene flaky na dekolte od stresu, kt. vsak nesvrbia, aké lieky máte na mysli? Dakujem.
Ahoj Erik,
Ja mám úplne ten rovnaký problém už 5 rokov. Vôbec neviem čím to môže byť. Lekári nič nevedia a ani nezisťujú. Lieky som brať prestala a pretrpím to vždy sa to dá. Nevyhýbam sa ničomu, aj keď viem, čo ma potom čaká. Som z toho nešťastná keďže každý človek chce nejako vyzerať a keď sa vyhádžem cítim sa nie len esteticky zle ale aj fyzicky. Je to hrozné a už 5 rokov dúfam, že to skončí.
Dobrý deň, o aké prípravky sa jedná. Môj syn má žihľavku vyvolanú stresom.
Ahoj, ako Ti to zmizlo? Samé od seba alebo si niečo bral?
Pekný večer, ja mám žihľavku už 19 rokov s niekoľkými prestávkami. Jeden rok mi pomáhala akupresúra, 1 rok mi pomohla akupunktúra, 3 roky som bola bez žihľavky pri užívaní Prednisonu, 1, 5 roka mi pomáhal Medrol a v súčasnosti ma začína žihľavka trápiť zasa. Chcela by som znova užívať Medrol, ale lekárka mi ho už nechce predpisovať. Neviem kde nájdem odborného lekára, ktorý mi ho predpíše. Ale žiadne antihistaminiká mi nepomáhajú. Doporučujem aj Vám Medrol.
Pekný večer,
ja mám chronickú žihľavku už 19 rokov, tvorí sa mi tak ako Vám večer a v noci, počas dňa ustupuje. Antihistaminiká mi nezaberajú, na 3 roky mi pomohol Prednison, Potom na 2 roky Medrol, žihľavka sa mi objavuje zasa, ale neviem nájsť lekára ktorý by mi zasa predpísal Medrol. Napíšte mi prosím u ktorého kožného primára sa liečite a čím.
Ďakujem za pomoc.
pekný deň,poprosím o zaslanie bližšie info na prípravky proti žihlavke vyvolane stresom.
Pomozte mam 12rokov a asi mam zihlavku
Mam momentalne zihlavku, asi nejaku miernejsiu formu, ale mam ju uz druhy krat, posledny krat minuly rok a tiez bolo teplo a prislo to len z jedneho svrbenia na ruke a potom sa to nejak rozsirilo na viac casti tela. Myslim ze to mam z alkoholu, nakolko som alkoholik a fajcim tiez. Vadi mi chlad napr. z ventilatoru, ale zase pomaha mi, ked som obleceny, mam mensi pocit svrbenia. Ked si nieco rozskrabem, mozem opticky pozorovat ako sa pupiak vytvara a potom sa snazim poskriabat, mimo pupiak teda okolo pupiaku.
U doktora som nikdy nebol a ked vidim že to moc nepomaha, tak to nema ani zmysel. Je to urcite kvoli imunite a zivotnemu stylu, teray som vlastne pokusny kralik a snazim sa pisat poznamky, na co to reaguje u mna. Tiez som si vsimol, ze ked sa vytvori pupiak aj ked sa zleje dokopy a je uz rozskriabany tak potom zahynie. A vytvori sa aspon u mna vzdy na mieste zili novy, je to peknbe vidiet, ale ked som videl tie fotky na nete tak to som este v pohode, aspon co sa zihlavky tyka.
Budem rad za nejake nazory.
aké názory? veď vieš kde je problém tak ho rieš. aj tak žihľavka je tvoj najmenší problém, daj si dokopy život
Mas samozrejme pravdu, ja debil riesim zihlavku a nie alkohol
Moze pomoct biologicka liecba.
Myslim si, ze uz ma problem vyrieseny, teda aspon dufam
Stretli ste sa s tým niekto po nejakom jedle?