Absces

Keď som minulú nedeľu vrátil z Nemecka, vôbec som netušil, že ma ničo podobne čaká. Hneď po dvoch dňoch som cítil bolesti v oblasti kostrče. Netušil som, že to bude také vážne. Ignoroval som to do soboty, keď som už nemohol sedieť, spať na chrbte a aj chôdza a prudke pohyby mi robili problemy. Tak som si dal vygoogliť zápal kostrče. Klikol som na prvu stránku, ktorá vybehla a mal som na dlani všetky vaše príspevky. Nechcel som si pripustiť, že by to mohlo byť až také zlé V každom prípade som sa na to najhoršie pripravil. Dnes ráno som úplne ignoroval svojho obvodného lekára a šiel som rovno na pohotovosť. Tam mi hneď po obhliadke oznámili, že je to cysta a je potrebny chirurgický zákrok. Hneď bola operácia a hneď som už aj doma. Trošku to pobolieva, ale tak dúfam, že to bude dobré. Ranu nechali otvorenú, takže si trošku oddýchnem. Ten internet je niekedy fakt super vec. Vďaka vašim článkom, ktoré som si čítal včera som dnes po operácii a cítim neskutočnú úľavu, aj keď ani zďaleka nie je koniec. Ďakujem ľudia.

Tak to je super, ze sa to tak podarilo, lebo ja som skoro umrela po tomto zakroku, zlyhavali mi organy a lezala som 2 tyzdne v umelom spanku. A ako ze sa to znovu vratilo? Toho sa ja strasne bojim.

To fakt? Ja mam ist v oktobri na operaciu perianalnej fistuly a strasne sa bojim, mam to uz 2 roky a doktor mi povedal, ze sa to moze aj vratit a doba hojenia je minimalne 4 tyzdne, neviem, ci to mam riskovat, ci to stoji za to, nebudu mi to ani zasivat, ze sa to tak lepsie zahoji, 3 noci budem hospitalizovana a potom neviem ako si to budem sama prevazovat a chodit na potrebu, to uz vonkoncom, prosim o info.

Operaciu netreba odkladat - cim dlhsie problem pretrvava, tym vacsi je a to sa rovna vacsia pooperacna a rana a doba hojenia. Sama si to zo zaciatku urcite nebudes prevazovat, robia to zdravotne sestry, bud priamo v nemocnici (denne, ak budes v stave dochadzat tam) alebo potom priamo doma, existuju na to take sluzby a hradia to poistovne.

Chcel by som Vám poradiť, vyskúšajte si prikladať potrený surový zemiak, vyťahuje všetky zápaly, denne tak dvadsať minút, určite vám pomôže.

Zemiak alebo akýkoľvek liek, ktorý zápal vytiahne je pená vec, ale zápal je výsledkom dlhodobejšieho procesu v tele, môže to byť dôsledok zlého stravovania, priebeh inej súbežnej choroby, iného prekyslenia organizmu, stresu… príčinu treba hľadať u naozajstných odborníkov, hlavne zmenou životosprávy, dosť pomôže dôkladný rozbor krvi a niekto, kto sa snaží liečiť a nie predpisovať lieky.

V stredu mi to operovali a stale mi to dost krvaca, ta rana je neuveritelna, skoro zle mi doslo. Dr. mi odporucil repik, ale neviem, ked mi to tak krvaca, ci si mam davat aj tak tie obklady, neviete mi poradit? Az v pondelok idem na prevaz. Je to masaker inak.

Ahoj, môžeš mi, prosím, napísať, ako si mám vyrobiť alebo kde zoženiem tú domácu smolovú masť, pretože mne sa abscesy robia na tvári a je to strašné, nemôžem to nijak skryť a neviem z čoho sa mi to robí, už som zisťovala aj sama, aj s pomocou doktorov, ale nič mi nepomáha. Ďakujem. pekný večer prajem

Ahojte, môžete mi, prosím, poradiť, čo mám robiť. Mne sa robia abscesy tiež, ale na tvári. Je to strašné, nemôžem to nijak skryť a neviem z čoho sa mi to robí, už som zisťovala aj sama, aj s pomocou doktorov, ale nič mi nepomáha. Robí sa mi to už asi 4 roky a posledný mesiac som mala čistú pleť vďaka jednej drahej kozmetike, ale absces sa zase vrátil. Som zúfala. Poraďte, prosím. Ďakujem. Pekný večer prajem.

Ja mam po operacii sinusu pilonidalis na kostrci necele tri tyzdne. V nemocnici som lezal 5 dni a mal som zavedeny dren, aby hnis vytekal. 3 dni po prepusteni som siel k obvodnemu chirurgovi len tak skusit, ci vyberie stehy, a on mi ich na moju radost vybral, ze sa mi to pene hoji. No mne velmi skoro praskli a mam otvorenu ranu 2 / 1 cm ani neviem ako hlboku. Moc ma to trapi. Musim chodit na prevazy a cistenie rany dennodenne, zasivat sa to nemoze a bude sa to pomaly hojit. Je to predsalen na namahane miesto ta kostrc a kazdy pohyb zmenoznuje uspesne zrastanie. Po mhohych precitanych prispevkoch sa len modlim, aby sa to zahojilo a bol do smrti pokoj!

Ahoj Majo, čudujem sa, že ti stehy vybrali tak skoro, s rovnakou diagnózou som bol dnes u chirurga na kontrole (rovnako operatívne odstránené) a na vybratie stehov si ešte týždeň musím počkať. Našťastie rana je relatívne malá, kúp si Betadine mydlo aj dezinfekciu, sterilnú gázu, repíkový čaj. Treba to sprchovať aj viac razy za deň (nastriekať do rany betadinové mydlo a prúdom vody vymiť) , potom priložiť gázu namočenú v repíku a po nej gázu s trochou dez. betadine a prelepiť, nech ti to nepadá. Nehovorím, že je to slasť, ale takýmto spôsobom sa ti to pomaly zahojí.

Ahojte, nemusim ani citat vsetky prispevky, tento zdravotny problem poznam dokonale. Mam ho od 15 rokov, no a za 3 mesiace budem mat 30, ak sa to niekomu da dokopy po 1 operacii, tak si moze gratulovat. Ja mam za sebou 5 operaci a velke mnozstvo cisteni. Bolest za tie roky uz nevnimam. Je to recidivujuce ochorenie a tak som sa s tym naucil zit, chvilu je to ok a potom zas nie, no najhorsie to je v lete. Kto by chcel viac info o tom, kludne nech pise na mailovu adresu. Vsetkym skore uzdravenie! Jano.

Ahojte, som tyzden po operacii perianalaneho abscesu, chodim na prevazy, podla lekarov sa to pekne hoji. Rad by som sa spytal, ako dlho sa vam rana liecila (kym sa zacelila) a ako dlho po operacii sa da nejako fungovat. Mam sedave zamestnanie a mam trochu obavy, ako to budem zvladat.

Ahojte. Manzel je po operacii sinusu. Presne pred tyzdnom stvrtok podstupil zakrok, v sobotu ho postili domov. Ranu mal normalne zasitu. V nedelu vecer mu z otvoru po drenazi (tam, kde mal zavedenu hadicku, cez ktoru vytekala krv a hnis) zacal vytekal opat sekret. Isli sme na pohotovost, kde mu museli ranu otvorit - rozstrihli asi dva stehy, aby ten bordel mohol vytekat. Od pondelka chodievame kazdy den na prevazy. Pondelok a utorok mu to lekar dezinfikoval Betadinom, vlozil gumenny dren a sterilne prelepil. Vravel, ze hnis vyteka, to je dobre a do piatku treba pekne kazdy den chodit a ranu prevazovat. Ze to chce trpezlivost, ale je to na dobrej ceste. V stredu sme sli opat na prevaz, ale v ambulancii bol iny doktor a ten ranu vycistil iba tamponom (alebo gazou, alebo ako sa to vola … proste tu dierku vytrel), ziadna dezinfekcia, ci vyplach. Vlozil gumenny dren. Povedal, ze mozme kludne ranu sprchovat a na prevaz staci prist az piatok. Mne sa to velmi nepacilo, tak som hned povedala, ze prideme aj zajtra na prevaz. Dnes - stvrtok - sme boli opat v ambulancii. Bol tam uplne iny pan doktor, ktory ranu taktiez nedezinfikoval, nevyplachoval, dokonca nevlozil ani gumenny dren. Tiez sa vyjadril, ze ranu mozme kludne sprchovat. A mame ju prevazovat kazdy den. Na kontrolu mame prist az v pondelok. Mam z toho dost zmiesane pocity, pretoze v priebehu tyzdna som na jednu diagnozu pocula tri rozne odborne nazory a videla tri rozne lekarske postupy. Taktiez mam obavu zo sprchovania rany, kedze je otvorena. Nezanesieme tam vodou nejaky bordel? Neviete niekto poradit, kto si takymto niecim presiel? Akym sposobom mozme tuto ranu co najlepsie udrzovat v cistote? Dakujem pekne.

Dobry den, chcem sa opytat, ze ako dlho a ako casto chodievate na prevazy? A ako sa Vam o ranu staraju? My mame podobny problem, len kazdy lekar to osetroval inak a hovoril nieco ine. Dakujem.

Ja som v novembri nastupila na jednodnovu chirurgiu na operaciu hemoroidov a to som nemala robit. Moj stav nebol az taky vazny, ale mala som potrebu dat to do poriadku. Miesto toho o tri tyzdne nastalo peklo a trva dodnes. Pravdepodobne som dostala alergiu na material, ktorym sa to silo, zacala som krvacat z konecnika a museli ma operovat. Nasledne sa mi po par dnoch vytvoril perianalny abces, dalsia operacia, teraz hrozi fistula. Beriem antibiotika, hygiena je na 100%, chodim na cistenie na chirurgiu a stale to napriek tomu hnisa. Budem vdacna za kazdu pomoc ako sa toho zbavit, pretoze takto fungovat si nedokazem predstavit.

Ahoj, dufam, ze to dopadlo dobre. Ja som prave doliecila absces a lekar psotupoval podobne ako vas prvy lekar. Chodila som na prevaz kazdy druhy den, ale nemala som velmi velku ranu a Vzdy mi to vydezinfikovali a dali gumenny dren a prelepili a povedali, ze to nemam sprchovat. A to mi pride aj take logicke, kedze ide o otvorenu ranu. Zahojilo sa mi to do tyzdna. No mozno k tomu pomohlo, ze som naozaj velmi chcela, aby sa to zahojilo, lebo to prevazovanie a cistenie je fakt bolestive. Ja som cistila, len tam kde som nemala gazu a pod gazou to bolo vycistene a poriadne naBetadinolovane a teraz si to cistim Betadinovym mydlom. Mna by skor zaujimala pricina, preco sa mi to stalo. To som sa zabudla opytat.

Ahoj, chcela by som sa opýtať, ako sa darí manželovi mesiac po operácii. Mňa táto operácia čaká teraz v marci a mám z toho veľké obavy. Ďakujem.

Ahojte, tak som dalšia s touto diagnozou, som už 6 týž. po operácii. Po prepustení z nemocnice sa mi rana zapálila a museli mi ju otvoriť. Bolesť ani nebola taká veľká, len rana nechutná, zápach a atď. Denne preväz aj 3x, hygiena 100%. Lekár mi tam dával Sorbalgon, Seasorb ag, to vyťahuje bordel a zápach. Napriek tomu sa to vôbec nehojilo. Príčinou bola baktéria E-coli získaná vraj ešte v nemocnici. Potom mi lekár predpísal Framykoin a rana sa krásne vyčistila a krásne sa hojí, chce to len čas, kým sa to úplne zatvorí. Čistenia u lekára nie sú žiadna slasť, ale dá sa to prežiť, a ani to že je rana otvorená, neni až také hrozné. Operácie sa netreba báť, stačí si nájsť šikovného chirurga, lebo neni lekár ako lekár. Všetkým veľa zdravia.

Alenka, nemusíš sa báť operácie, zákrok nebolí, preto sa robí v anesteze, mne ju robili v spinálnej, bola som pri vedomí a aspoň som počula čo rozprávajú. Doma budeš potrebovať niečo na dezinf. rany, napr. Betadine, tampony na čistenie a steril. gázy na prekrytie rany. Samotná rana nebolí až tak, že by sa to nedalo prežiť. Držím palce.