Absces

Ako je možné že už 15 rokov sa ti to znovu a znovu obnovuje? Mne pri prvom objaveni to narezali vycistili a vsetky tie blbosti tyzden som mala pokoj a obnovilo sa mi to zas. To ma dost nastartovalo na to, aby som zmenila kliniku a doktora a poriadne si vybrala chirurga, s ktorym som si dohodla na jednodnovej chir. operaciu do mesiaca som to mala zoperovane a teraz som presne 3 tyzdne po operacii. tie dve rezania som si davala robit v Bratislave od kial som ale operovat som sa dala do Zvolena. V Ba to funguje ako na beziacom pase, nikto sa o vas dalej nestara. Vo ZV som si sice za to zaplatila v jednom medi centre, ale ten zaujem doktora o pacienta sa neda porovnat. preto sa pytam preco je mozne ze sa to znovu objavi.

Ahoj Veronika. Chcem sa spýtať či by si mi nemohla napísať kde ti to vo Zvolene robili. Ja idem tento štvrtok na operáciu do Medicentra vo Zvolene a operovať ma bude doktor Žilinčan. Mám z toho strašný stres keď čítam tieto príspevky, neviem čo si mám o tom myslieť. Ďakujem

Tak ja mám asi podobný problém, neviem, ale presne o čo ide. Vždy po nejakom období sa mi vytvorí, niekedy aj viac vredov hned ako začína zadok, čiže sa nejedná o nejaké genitálne ochorenie, ale aj tak doktori mi to z krvi nedostali aj som brala antibitoika. Raz mi to museli operačne vyberať, lebo ten vred bol veľký a bolestivý, ostala mi tam aj jazva. A teraz po asi dvoch rokoch to mam zas na tom istom mieste! A nie jeden ale asi tri. Takže zas ma čaká asi to isté: ( Len by a zaujímalo či sa to dá aj nejak dostať z krvi alebo sa to bude robiť stále, keď je oslabený organizmus: (

Skúšal niekto na hojenie použiť list Aloe vera kaktusu? Má stým niekto skúsenosť

Zaujímavé, že mňa prepustili po týždni a už sa o mňa nikto nestaral. Som pol roka po operácii a z rany mám stále výtok. Som presvedčená, že u mňa ide o zanedbanie pooperačnej starostlivosti a priskoré ukovčenie kontrol

Mne ani Wobenzin ani žiadne iné lieky nepomohli-vyhodené penieze. Snažím sa iba o to aby sa mi rana nezatvorila, kým mi z nej niečo vyteká. Akonáhle pocítim miernu bolesť už si dám ichtiolovú masť, alebo ľubovníkovú-doma vyrobenú-hnis sa postí a zasa mám chvíľu pokoj. Funguje takto už 7 mesiacov-asi zvážim návštevu lekára a operáciu laserom. odrádza ma ida prístup lekárov v mojom okolí k tomuto problému-žiadne súkromie pri vyšetrení / zástena-paraván / -stôl v prostriedku ambulancie a pohyb okolo ako na “Václaváku” Keby bolo toto poriešené, už dávno by som sa bola odhodlala.

Zaujímavé, že mne nikto po operácii nepovedal, že nesmiem sedieť-asi zvážim tmenu lekárov. Z toho čo tu čítam, tak aj az moje pooeračné problémy môže nedostatočná lekárska starostlivosť

Ja som ten istý prípad - operáciu som odkladala rok, ale teraz som už po druhej operácii - vytvorila sa mi fistula. Keby som bola pod lekárskym dozorom až do úplného vyliečenia, ako by to po správnosti malo byť, už dávno by som bola po operácii a neminula by som zbytočne veľa peňazí za masti a podobné veci. Neodkladaj návštevu lekára. Ja mám tie isté skúsenosti s prístupom lekárov, asi by bolo potrebné s tým niečo robiť, lebo tiež som návštevu odkladala kvôli prístupu lekárov a nedostatku súkromia.

Ahojte. Ja sa čudujem, že to vôbec nikto nespomenul ichtiolovú masť. Ja som takýto absces na kostrči mala len jediný krát, tri roky dozadu. 3 dni som si to natierala touto masťou, samo to prasklo, hnis som vytlačila von, potom som ešte šla na chirurgiu, kde mi s tým niečo urobili, dali tú gumenú srandičku, ktorú som hneď na druhý deň vybrala, pravidelne som si to sprchovala čistou vodou, a do týždňa to bolo fuč. Ešte jeden krát, cca rok na to (čiže t. č. pred dvoma rokmi) som znova cítila pri kostrči podobnú bolesť, zatiaľ nič vážneho, ale rýchlo som utekala do lekárne kúpiť túto ichtiolovú masť - asi sa to zľaklo a samo to zmizlo :slight_smile: takže vážne odporúčam. Poradila mi to moja babička, ktorá s tým mala, pri odchovaní troch detí, bohaté skúsenosti :slight_smile: Držím palce! Galina

Mna svrbelo a dneska mi to rezali

Ahojte. Ako vas citam, vidim ze je nas dost vela s tymto problemom. Ja som prvy vred mala este v puberte, v 16-tich rokoch. Vtedy som to vytlacila v ukrutnych bolestiach posilena ploskackou. Skoro 10 rokov som potom mala pokoj, len mensie zapaly, ktore sami zmizli. Druhy velky zapal som mala v 26tich rokoch, vtedy som z prace sla na pohotovost, lebo som nevladala chodit. 3 cm vred 1 cm tenka koza a nie a nie prasknut, neprajem nikomu. Na pohotovosti mi to prerezali, vytlacili, dali duzinku a nechali vytekat hnis par dni. Chodila som na chirurgiu na prevazy tyzden. Chirurg mi povedal, ze ak by sa mi to vracalo, okamzite dojst, antibiotikami sa to da liecit. Po 2 mesiacoch sa mi to uz aj vracalo. Hned som utekala na chirurgiu, vsak ta bolest bola neznesitelna, nechcela som to uz zazit, chcela som sa toho zbavit. Chirurg ma prezrel a odbil ma so slovami. Mate tam dierku bude to same vytekat. Skoro ma porazilo, ale fakt mi nic nedal. Ono mi to vsak naozaj samo vytieklo. Naozaj sa mi tam vytvarala mala dierka asi ako spendlikova hlavicka a vytekalo mi to. Musela som si to cistit a lepit aby z vytekajuceho hnisu som nieco nedostala. Odvtedy kazdu zimu som tymto trpela, v lete som s tym problemy nikdy nemala. Az na minule leto. Cele leto som s tym bojovala, nechodila som sa ani kupat, pretoze som sa neodvazila, pretrpela som leto, lekari bez zaujmu … chytali ma depresie. Zo zufalstva ako laik som skusila paralen, 3x denne. Na moj udiv, pomohlo to, brala som ho 2 mesiace. Vred zmizol a vyse pol roka som mala pokoj. Uz som sa tesila, ze som sa ho zbavila, ale zial nie. Zistila som, ze nesmiem prechladnut, pretoze hned sa ozve aj on. Ten vred je odozvou akehosi zapalu v krvi, znizenej imunity. Ja uz ho mam ako na beziacom pase. Ak len zacitim jemnu tupu bolest na mieste kde sa objavuje, uz aj beriem paralen. prave pred tyzdnom sa mi robil znova, hrca cervena, ale nebolelo to tak velmi, len velkost asi 3 cm a velmi tvrde. Pred vcerom som 5 hodin zehlila, na nohach cely cas, a ked som si poobede sadla, az ma zamrazilo, prasklo mi to. Rychlo sprcha, vytlacila som to este kolko som vladala v tej bolesti, vycistila Betadinom a prelepila gazou nech sa chranim pred vytekajucim hnisom. Dnes uz ani necitim, ze tam nieco predvcerom bolo, len jemne svrbenie, naznak ze sa to hoji. Ja som uz studovala o tomto vela, citala fora, bola aj u lekarov. Zmierila som sa s tym, ze hocikedy to moze prist. Som dost cistotna a nik to nema u nas v rodine, takze aj tieto tipy lekarov mi vadia. Viem, ze mam roky zapal v krvi a lekari to neriesia, takze ja to pripisujem tomu. Moja obrana je davat pozor neprechladnut, nebyt v prievane, zvysovat imunitu a ak sa ozve vredik, Paralen.

Ahoj. Pred 6 rokmi som prekonala asi 4 abcesy a kazdy jeden bol bolestivy. Prvy mal priemer asi 15 cm, a teda velmi bolel. Narezali mi ho chirurgicky a naozaj to velmi bolelo (bez anestezy! ). Dalsi som si vytlacala sama - odkedy zacal rast. Samozrejme 100% hygiena a dezinfekcia musi byt. Ak mas abces velky, neodporucam to nechat tak, lebo len bude rast a bude to taka bolest ze az. Treba zvazit navstevu lekara a dat si spravit aj krvne testy. Abcesy mozu byt sposobene napriklad zlatym stafylokokom, co treba nutne liecit. Na abcesy davaju aj antibiotika, len pozor ake - lebo ja som z nich skoncila v nemocnici s anafylaktickym sokom. Ani nepomohli. Liecili ma dlho a bezuspesne. Nakoniec som si ani nemyslela, ze sa ich niekedy zbavim. Pozitivna informacia: zabrali mi vsak homeopatika. Dostala som ich od homeopatky, a pomohli v priebehu dvoch tyzdnov. A vies co? Odvtedy som ich uz nemala! Drzim palce!

Toto som mala pred štyridsiatimi rokmi ako mladá a hlúpa baba, trpela som dva mesiace, kým som sa vybrala k lekárovi. Poslal ma na chirurgiu, urobili mi to v narkóze a išla som domov. Teraz po toľkých rokoch sa mi to urobilo znovu, ale priznám, že som riadne prechladla, asi preto. Dala som si na to takú mastičku na vyhnisanie, prasklo, vytieklo a prestalo bolieť. Neviem, či sa to ešte vráti. Mastička sa volá Fix - krém - 1, vyrobená na čisto prídodnej báze a je fakt vynikajúca.

Prosím Charlotto, jak se homeopatika jmenovala a jak se dávkují? Bojuji a stále marně, snad by mi toto také mohlo pomoci. Děkuji moc.

Mne sa absces pri konečniku utvoril už vela krát. Niekedy trpím avytečie mi pomocou mastičiek raz mi to čistili lokálne a pred dvomi rokmi mi posledný vyoperovali. Teraz sami urobil zase vytiekol mi hnis, bola som na chirurgii a lekar mi dal antibiotiká a povedal že ma bude operovať, ked to budem mať ukludnené No teraz neviem čo urobím. Poradíte mi niekto? Tažko sarozhodovať ked sa to vracia tak či tak

Ma abscesy - nech su kdekolvek - vrelo doporucujem "morsku cibulu ", kora to krasne a bezbolestne vytiahne, alebo ASEU, pomocou ktorej sa vyliecite tak, aby sa vam to neopakovalo.

Milá Charlotte ak môžeš napísať aké homeopatika Ti zabrali lebo ja tiež užívam SILICEA 9CH a nič. Ďakuejem veľmi pekne za odpoveď.

Tiež mám opakovane abces. Prosim ťa o radu, kde môžem zohnať tú ASEU. Ďakujem

Prosim vas. Vcera som si vypočul. Diagnózu sinus pilonidalis. Nemal som teploty ani nic podobne. Len som nemohol sedieť a ani lezat. Bolesť neuveriteľná a ktomu všetkému som este hemofilik. Hned v ten den mi narezanim uľavili. Teraz ale nechápem kedze mi do správy napísali sinus pilonidalis bez abscesu. Co to znamená prosim.

Dobrý deň. Ja som mala abces asi pred šiestimi mesiacmi. Musela som s tým ísť na chirurgiu, pretože som mala zimnicu a horúčky. Mala som ho už druhýkrát. Narezal mi t a vytlačil. Pol roka som chodila na prevazy a každý deň som si to musela čistiť doma Betadinom a vkladať dovnútra také papieriky, ktoré vyťahovali ten hnis. Teraz tam mam jazvu no uz mi to raz krvácalo. Doktor povedal, že je najvhodnejší čas to operatívne vybrať. Ibaže ja sa v Piešťanoch nedám operovať! Volala som do špeciálneho centra v BA ale tam už majú veľa termínov a ja nastupujem na vysokú školu a nemôžem si dovoliť byť imobilná hneď na začiatku roka. Aj tak sa bojím dať sa zoperovať, či to vôbec pomôže. Mate niekto skúsenosť s takouto operáciou? Ako ste dopadli? Je lepšie to liečiť inak? Čo mám robiť aby sa mi to nevrátilo? Ďakujem za odpoveď.