Absces

mala som v mladosti abscesy na kostrčí veľa krát aj som bola operovaná dokonca 2x v narkoze. V lokálnej anesteze mi to robili viackrát. Je v tom problem, že v tom abscese sa ukladajú prebytočné veci, ktoré organizmus nezužitkuje, napr.vlasy,zrohovatená koža rybie kosti a pod.Neviem ako sa dostanú až na také miesto.Ja som preživala veľmi veľké bolesti keď sa to zapalilo.Po poslednom op. zákroku mi lekár chirurg povedal, že je potrebné to do hlbky vyškriabať. Od tedy som to nemala už ani raz.Držím Vám palce je to čudná a neprijemná záležitosť. Paula

ja som bola na operacii 6.2.2010 spravil sami hnis pri konecniku a mal velkost mandarinky.Velmi to bolelo.Nemola som ani sediet,ani chodit az kym neprisla po mna sanitka pretoze miskoro praskol.Pocas operacie nic nieje citit pretoze uspavaju.Po operacii davaju tabletky od bolesti.V nemocnici som lezala 4dni.Teraz uz mam mesiac po operacii rana sa mi pekne hoji a tak za dva tyzdne by som mohla byt uplne v poriadku…

Aj ja som po operacii mesiac…Nieje to az take strasne uz konecne sa mi rana hoji…a je mi ovela lepsie…

mato pocuj a kde Ti to robili?

Je to absces, tiež som nemal žiadnu hrču, ale bolela ma kostč a nemohol som obsediet a teraz mám asi 10 cm rez, som po operácii a chodím každý druhý deň na čistenie a to čistenie je strašne. Tak doporučujem čím skôr íst k lekárovi, lebo to bude len horšie

ahojte,aj ja man ten isty problem ako vy pilonidalna cysta s abscesom,teraz budem mat 2operaciu v dun.strede.ranu mi nechaju otvorenu ze vraj tak to bude lepsie.

Z vlastnej skúsenosti by som ti doporučil Aloe Vera Emergency spray (Spray Prvej Pomoci) od LR, 3x denne nastriekať na ranu, mne sa to zocelilo veľmi skoro a keď som to povedal lekárovi, tak sa aj on potešil a doporučil mi v tom pokračovať.Mne sa to opakovávalo dosť často, ale už mám pokoj. Držím palce.

Ahoj Mirka. Ja mam tiez ten problem, ze mam pri ritnom venceku hrcku a strasne sa bojim ist k doktorke, mam 25 a este som vobec nebola na operacii a dost mi lepi co to moze byt. Toto iste mal aj moj ocko a bojim sa ako cert svatanej vody.

Zdravim, vratilo sa mi to už tretí krát, po dlhých bolestivých dnoch som sa rozhodol ísť na operaciu, režú ma 5. 5. 2010, držte palce, dam vedieť ako to dopadlo-pre tých čo váhajú

Ak to svrbi to nebude cista, ale hemoroidy : (

Ahoj Zuzana, aj môj syn sa trápi so sinusom pilonodalis. Je po 3. operácií a stále má otvorenú ranu - už 6 týždňov. Začala som mu na ňu dávať rozdrvený skorocel. Na ranu mu dám gázu a na ňu skorocel. Má sa to takto aplikovať, alebo mu mám dať skorocel priamo na ranu? Ak vieš, poraď mi.

Ahoj Vera, aký chirurg ťa operoval? Môj syn je už po 3. operácií, operovali ho pred 6 týždňami a asi na 3cm má stále otvorenú ranu.
Môj syn má 16 rokov, takže ho vždy operovali v detskej nemocnici v BA. Hľadám chirurga, ktorý má s touto diagnózou skúsenosti.

Ahoj Helena, keď si mala ranu otvorenú, dávala si priamo na ňu skorocel, alebo si si ranu prekryla gázou a až na ňu skorocel? Môj syn je po 3. operácií abscesu pri kostrči a po 6 týždňoch má stále otvorenú ranu v dĺžke 3 cm. Lekári hovoria, že operácia znova nebola úspešná, tak som ho začala, na tvoju radu, liečiť skorocelom.

Ahojte. Ak sa mam priznat, po precitani niektorych prispevkov som mala az zimozmriavky po tele. Je to nespravodlive, ze ak sa uz raz clovek odhodla podstupit taku bolest a nechat si to vyrezat, ze sa u to po case zasa vracia! Mne sa prave prvy krat nieco take objavilo presne nad zadkom. Ale ako citam, to, co tam mam ja, nema ziadne dierky, ani naznak nejakej farby navonok. Je to hrcka velka asi ako 2 cm, boli to neskutocne ked sedim, ked chodim a v noci, pri spani uz ani nehovoriac. Problem je, ze momentalne zijem v Grecku a nemam moc doveru v tychto lekaroch, neviem ani sama preco. Cize uz len ta predstava ist k jednemu z nich mi nahana hrozu, ze az mi je do placu. Vyrobky ako skorocelovu mast, si nmyslim, ze zozeniem tu v lekarni. Pane Boze, som zufala. Je to asi 2. den dnes co to mam, a naozaj di neviem predstavit zit s tou bolestou ani den navyse! Netusim, co mam robit. A mam na vas vsetkych, co ste podstupili operaciu, ci si mozu pacienti vyziadat uplne uspanie na operacii? Ak by este toto bolo mozne, tak mozno by som to riskla.

Nie je dvakrát príjemne si priznať, že mám absces, len u mňa je blízko konečníka. Minulý rok mi ho narezali a pol roka som mala pokoj, no teraz na jar sa mi to vracia každých 10 dní a už som z toho totálne na nervy, ani chodiť, ani sedieť. Na operáciu veľmi neviem ísť, internista neodporúča anestézu, a tak sa trápim. Keď mi vytečie je mi aspoň tri štyri dni dobre a potom sa zas zbiera, ako keby nič iné nemal na práci. Nuž azda sa to niekedy zlepší, snažím sa tomu veriť

Držím palce aj na nohách, nech to dobre dopadne

Mne už dva krát rezali absces v oblasti trtáča pod lokálnou anestéziou a potom som týždeň chodil na preplachovať peroxidom. Teraz sa mi to sem tam objaví, ale hneď to riešim skorocelovou masťou a Aloe Vera koncentrátom (to je taký super krém). Keď toto aplikujem, tak sa mi to zlepší. Treba skúsiť.

Ahojte, dnes to aj mne rezali a čistili do hlbky, vyškriabávali. Doktor mi povedal, že ked sa to zahojí, tak by bolo dobré si to nechat vyoperovat, aby sa to nevrátilo. Že vraj sa to tvorí s tých malilinkých chlpkov v tej oblasti, takže prevencia je to neustále si to vyholovat. Takže uvidíme

O tých chĺpkoch vraveli aj mne, niekedy mi to pri cvičení samo vytečie, ale ten skorocel ti aj tak doporučujem spolu s Aloe, tiež ako prevenciu.

Ahojte všetci, pozorne som si čítala vaše príspevky a mam stoho strach. Už asi dva dni ma bolí nad konečníkom, mam to začervenalé a bolí to strašne na dotyk, neviem čo to je, ale nemam tam vred ale take male pluzgieriky na dotyk ich cítim. Možte mi povedat či je to ten absces, alebo niečo iné? A ešte aby som nezabudla pri stolici, ked sa utieram mam krvaví papier. Budem rada ked mi poradíte.