Ahojte, ja som tu pred asi tyzdnom pisala, ze mam podobne priznaky ako vy. Napokon, mi to lekari, tu v Grecku, kde momentalne zijem, nazvali nie ako absces, ale ako cystu. Bolest bola neskutocna, presne ako pisete vy. Ani sadnut, ani lahnut, ani chodit, no nic. Bola som s tym u chirurga, nasledne som brala 2 druhy antibiotik, kedze podla neho to este nebolo dostatocne velke, by sme to otvorili. Asi po tyzdni som bola opat u lekara, vtedy som uz zial myslela, ze v tej cakarni nevydrzim. Mala som neskutocne zavraty, myslela som si, ze tam odpadnem. Chirurg ked ma videl, tak len skonstatoval, ze tu uz nemoze cakat ani minutu, vzal do ruky nozicek a veselo mi to, bez akehokolvke umrtvenia, praskol… Som rada, ze som nevidela, co mi z toho vytieklo, podla slov mojho priatela, ktory bol ocitym svedkom! Takto ma poslali domov, dobrat antibiotika a chodit azdy den na prevaz do blizkeho zdravotnickeho centra. Ked ma na druhy den v tom centre videl iny chirurg, tak bol v soku. Ze to mi mali operacne otvorit a vycistit, a nielen prasknut a nechat tak! No neviem, kto bol z toho na nervy viac, ci ja alebo on! Ale napokon videl, ze ak mi to stlaci, ako akne, tak mi to samo vyteka, tak skonstatoval, ze ak to budu oni v tom centre kazdy den pocas 10 dni stlacat, a vsetko vytecie, pochopitelne za podpory antibiotik, moze sa mi to uzdravit samo. Ja som vsak nechcela ostavat v takejto neistote, ze mozno sa to vylieci a skutocne som mala stastie, ze na dalsi den bol v tom centre odbornik na taketo veci. Ten ma upokojil, ze to nieje absces, ale len podkozna cysta, ze nemusim podstupit ziadnu operaciu, lebo to nieje vovnutr organizmu, ale naozaj len pod kozou. No a ze za pomoci antibiotik a pravidelnym kazdodenym precistovanim, si to organizmus dokaze vysporiadat sam… Uf, bola som naozaj stastna! Je pravda, ze momentalne beriem dva druhy antibiotik, jedny silnejsie ako druhe, ale naozaj sa uzdravujem. Teploty uz nemam, mozem sediet, lezat, chodit. Neboli ma to uz, skor je to pocit, ze tam stale mam mensi opuch, ktory podla slov lekara, casom zmizne. Tak ak Vam poniektorym smiem poradit, nemusite sa hned obavat z abscesu. Skuste najprv vyhladat odbornika, ktory sa vam na to pozrie a nikdy neviete. Napokon to nemusi byt az take vazne, ako sa na prvy pohlad zda! No a napokon, kedze stale to mam prelepene gazou, ked mi to odlepia, skusim ten Aloe Vera Emergency Spray ako prevenciu, lebo ako citam, vela ludi ma s tym pozitivne skusenosti. Vela statsia vsetkym pri uzdravovani!
Ja furt nad touto problematikou dumam, lebo je to horšia bolesť ako pôrod a prečo sa to stale vracia. Raz mi jedna znama vravela, že ona mala absces teda hnis na zadku ako taku hrčku stvrdnutu a vraj jej to chirurg narezal vyškrabal, vydezinfikoval apovedal, keby len kulilinček hnisu tam zostal, to je ako semnienko-znovu sa to zvrhne. No a ked to vytečie a nevyčista to riadne tak to je ako pohnojene, nie?
No. Ja som asi 3, 5 týždňa po lokálnej operácii a čuduj sa svete, tak ako to dobre začalo, tak sa to začína kaziť. Po 5 dňoch mi to pri poslednom stehu nahnisalo. Manželka to vytlačila a bol 1 deň pokoj. Rana ako taká sa zahojila, ale doteraz mi to niekde z okolia posledného stehu mokvá. Vždy keď sa to celkom uzavrie, tak sa tam vyzbiera hnis a opäť som na začiatku. Takže hojiť sa to chce, ale ten hnis to opäť otvorí. Veľkosť jazvy je asi 6, 5 cm a miesto, kde sa to otvára je asi 1-1, 5cm. Vyskúšal som už asi všetko. Betadine, dubovú kôru, peroxid, framikoin, bylinný zábal. A dospel som k tomu, že niečo tam ešte muselo zostať a to spôsobuje hnisanie. Takže idem opäť na chirurgiu nech sa na to pozrú. Od začiatku až do teraz som nemal žiadne bolesti ani po operácii a ani počas hojenia. Jediné čo som niekedy cítil, bolo to, že to občas svrbí. A to už viem, že rana sa zavrela a hnis sa pekne vyzbieral. Nechápem ako niektorí popisujete, že Vás rezali za živa. To snáď nie! Veď nie sme v stredoveku! Držím vám palce aj sebe a dúfam, že na druhý pokus to bude OK. Rezali ma vo vojenskej nemocnici v KE. Celkom fajn, až na to, že toho vyrezali dosť a môj lekár mi nechcel ani uveriť, že to robili v lokálnej anéstéze. Asi boli na chirurgii šikovní. No uvidíme veď aj slepí povedal.
Ahojte, práve mám manžela v nemocnici. Bola to neskutočná bolesť, skoro mi omdlel. Lekár nás zjazdil kde sme do teraz boli, ale ešte v stredu tam nič nebolo, objavil sa len vo štvrtok na celej zadnej časti. Nasadili mu infúzie, potom mu to rozrezali-nebolo treba ani injekcie a teraz mu to čistia a nasadili antibiotiká. V priebehu budúceho týždňa má ešte absolvovať vyšetrenie - presvecovanie. Poviem Vám - je to na nervy.
No mne sa po dva a pol roku pred dvomi tyždňami prevalil absces pri konečniku-recidivoval. Prvykrát sa prevalil do pošvy a teraz cez konečnik. Tie bolesti neželam nikomu-lekári ma napchavaju len antibiotikami-najprv unasyn a entizol-peroralne (ustami) a teraz po vytere z konečnika sa tam ešte aj po atb. liečbe a tyždni našli bakterie masivne escherichia coli, klebsiella sp. a zas antibiotika Zinnat 500 na 10 dní. Je mi už strašne zle z tych antibiotik, mam isť potom na chirurgiu. ale kam ? kde vas nedoničia? lebo do nitry ma už nedostane nikto a u nas v meste sa tomu nikto nevenuje. Nemáte skusenosti s trnavskou nemocnicou alebo v banskej bystrici? Ja musim isť robiť koncom juna alebo v juli ale ked ma to stihne ako naposledy v zahraniči tak koniec. A ozi-kupať sa môžem na kupaliskach aby som niečo ešte viac nepohnojila? už je to dosť a normal mam väčši starch ako pred pôrodom
Ahoj maria. Mam tiez tento problem a vyriesil som si to sam a po svojom, gafrovou masťou. Par krat som to potrel, rana sa otvorila a same to tieklo von. Dva dni som to rukou vytlačal a potom to už len podva dni trochu vytekalo na piaty den skončilo. Bolesti prešli okamžite po otvorení rany. Počas piatich dní som pil alchemilkový čaj, dva litre denne, a ranu som si tiež potieral dva krat denne odvarom alchemilky a repíka. Tiež od vtedy ako sa mi to otvorilo beriem antibiot. - amoksiklav, a detralex na hemoroidy, uzatvara rany, aj alchemilka tak isto. Ak chceš dobreho chirurga, možem ti jedneho odporučiť v BA u Milosrdných, tak vela šťastia.
Nechcu ti kazit iluze ale byl jsem na tom jak ty a tet se mi to po 2 mesicich vraci uz jsu obednany na operacu jinak se toho nezbavim
Ahoj, minuly tyzden som mal nieco podobne lokalne to rozrezali a teraz po skonceni antibiotik si to len cistim s Betadine, je to mierne opuchnute, ale mozem uz v klude sediet.
Volám sa Maja a pred troma mesiacmi som si kľudne šliapala lesom, keď bol ešte mokrý sneh a pár krát som spadla na zadok, ale nie príliž prudko, iba tak zľahka, ale už vtedy som cítila bolesť pri kostrči a malú hrudku pod kožou - akoby guličku. Večer, keď som sa osprchovala, chcela som si v pokoji ľahnúť a naučiť sa na druhý deň do školy nejaké poznámky, ale bolesť ma ubíjala tak hrozne, že som zaspala v tú noc asi na dve hodiny dokopy. Ráno si rodičia mysleli, že simulujem, tak ma poslali do školy, ale ja som v podstate nevedela už ani chodiť, tak som sa nejak dotackala na zastávku, lenže otec zbadal, že niečo nieje asi naozaj vporiadku, tak sám ma potom presviedčal, nech s ním idem, ale s veľkou bolesťou a strachom čo to je som šla. U obvodného lekára mi povedali, že musím s tým ísť na chirurgiu, šla som a tam pripravili operačný stolík a moja pohroma, ktorá trvá už tri mesiace a nočná mora zároveň sa začala. Doktor, keď to otvoril povedal, že je to prehnisané a veľmi, tak sme to liečili antibiotikami a podobne. Môj organizmus bol vždy slabí ale v tejto chvíli sa prejavil ako ten najzdravší a o dva mesiace som bola fit, tak aby ma mohli druhý krát operovať. Šla som teda na jednodňovú chirurgiu, ktorá mi lepšie vyhovovala a tam som strávila približne hodinku a pol pod lokálnou anestézou alebo narkózou. Najhoršie na tom všetkom bolo asi to, ako mi jedno chápadlo zašlo pod kožu ktorú neumrtvoval, tak preto ju odstrihol tak, že som to cítila ale potom ma bolela kosť a ja hovorím mám bolesti ako by to bolelo na kosti a doktor mi nechcel povedať aby som naň nemala ťažké srdiečko, že tá cysta siahala niekde až pod kosť, tak to povedal v čakárni len mamke. Už je to mesiac odkedy ma druhý ráz operovali ale nikdy by som to už nechcela zažiť, aj keď som mala doktora ako zo zlata, lebo my sme sa v podstate celú tú hodinu a pól nasmiali na žartoch, ktoré sme hovorili. Dnes ešte cítim prázdne miesto po cyste, ale mám plné srdce dúfania, že sa to nezopakuje.
Ahojte, no mne sa to objavilo v osemnástke, tiež to bola hrozná peripetia, hlavne tie zahanbujúce prehliadky. Tiež keď som sa dozvedela, že sa to vyskytuje u silne ochlpených obéznych mužoch so zlou hygienou, tak vám poviem, že som sa cítila dosť hrozne, keďže na hygienu dosť dbám a od chlpatého tučného chlapa mám dosť ďaleko. No v každom prípade radím všetkým, aby s tým šli čím skôr k doktorovi, pretože ja som dosť dlho váhala a nakoniec som skončila týždeň v nemocnici s hadičkou v zadku a na antibiotikách: / vyrezali mi absces asi o veľkosti pomaranča (dodnes - už je tomu 7 rokov, tam občas cítim takú dutú bolesť). V mojom prípade síce išlo o vrodený sínus (obsahoval zuby, kosti a podobné záležitosti ), tak asi preto to bolo také veľké. V každom prípade, môže sa to stať komukoľvek ( vôbec nie špinavým ľuďom ). Preto všetci tí (tie), ktorí (é) sa hanbíte alebo váhate tak ako ja, choďte s tým čím skôr k lekárovi. Vodičky, bylinky mne vôbec nepomohli, len to moje trápenie predĺžili. Držím palec!
Mna operovali pred 2 mesiacmi. Mala som absces na zadku a neuveritelne to bolelo. Po prvej operacii som mala stale vysoke teploty a museli ma na druhy den operovat zase. Tyzden som stravila v nemocnici s trubickou v zadku a potom to vyberanie stehov atd. Hrozna bolest. Potom som chodila na preplachy kazdy tyzden a asi mesiac a pol som uz doma, nadherne sa mi to hoji a vobec necitim ze som tam nieco mala. Som fakt vdacna lekarom a sestrickam ktore sa o mna dobre starali. Nie je to nic prijemne ale da sa to prezit. Vela stasia kazdemu kto ma podobny problem.
Eevee, mňa táto operácia len čaká. Mám to chápať tak, že ranu ti nezašívali a máš to otvorené? Ja sa toho strašne obávam, lebo neviem či sa dá dobre sedieť a podobne. Robí sa to pod narkózou? Ďakujem za odpovede.
Ahoj Ľuboš, no tak už som po operácii, sono ukázalo, že je tam predsa absces s reziduálnou tekutinou a chirurg to tam nenašiel, len vraj presiaknuté miesto a zostala mi diera nad trtáčom, ktorú mi teraz doma ošetrujú betadine a u kožnej som bola, a dala mi na to gél na nehojace a otvorene rany, vola sa PURILON HYDROGEL, ten sa tam vstrekne po vyčistení (teraz už peroxidom) a dúfam že rana sa zacelí do zač. júla. Chcem si ešte kúpiť špec. mať na abscesy, ak ju zoženiem napíšem či ju dostať ale najskôr v zahraničí a koľko stoji. Zatiaľ sa vrhnem na sirup z aloe -domáci od mamy. A propo: vie niekto dôvod, prečo sa tá poop. rana nezašíva a nechávajú doslova otvorenú jamku? Je to kvôli infekcii čo by mohla vzniknúť pri stehoch, alebo prečo? Súcitím s každým, kto má tento nepríjemný a veľmi bolestivý problém a držím palce na uzdravenie.
Ahoj Pavol. Robi sa to pod narkozou takze toho sa bat nemusis. Po operacii som mala bolesti asi len 2 dni ale vzdy mi dali injekciu proti bolesti a bolo to potom fajn. Ja som mala po operacii zakazane sediet dost dlho. Inak mi to zasivali ale stehy mi vyberali postupne co nebolo prijemne. Ale teraz sa citim uz super. Neboj sa. Dopadne to dobre. Vela stastia
Ahojte, tiez niesom zachlpena ani tucna a mala som to presne pred rokom. Nastastie som isla ku doktorovi po 3 dnoch, nemala som to az take velke ale velmi to bolelo. Neuspali ma, ale mi to zaziva, aj bez umrtvenia narezali. Nastastie sa mi to hned pekne zahojilo. Ak mate bolesti treba ist a prezit si to.
Mám 20 rokov a nemám žiadny zdravotný problém, okrem toho, že sa mi samovoľne vytvára hnisavé ložisko. Už 2 roky sa to sa to deje. Prídem, rozrežú to a potom sa to opakuje, nik netuší prečo. Ale posledne sa mi to objavilo na konci chrbtice ako začína zadok, na pohotovosti mi to rezal nejaký starý doktor a od vtedy mám problémy. Rezané to bolo v zime a od vtedy mám pocit, že to smrdí, smrdí ako hnis alebo krv. Je to nechutné a lekár tvrdí, že som zdravá. Netušíte prečo sa to deje?
Ahojte, vie niekto poradit nejaku dobru chirurgiu s ktorou mate skusenosti s touto operaciou, ze vam to dobre spravili? Dakujem.
Je tu niekto po operacii Bartholiniho žľazy… mna to čaka a chcela by som vediet… ci to pomoze ta operacia… dakujem
Dobrý deň, no ja som tou operáciou podstúpila, lebo som nemala úniku. Potom mi bolo dobre ale obávam sa toho, že sa to môže vrátiť. Lebo keď mám vykonávať pracovnú činnosť, tak večer mám s tým problémy. Začne to bolieť a je to nepríjemne. Teraz ma to pobolieva už asi tyždeň, tak neviem, či radšej dostať otravu krvi a nedať to preč alebo to dat preč a aj tak to dáva vediet, že ahoj som stále tu a nezbavíš sa ma.
Ja som prave po zakroku. Rezali mi to po lokalnej anestezii. Troska to pobolievalo pri preplachoch peroxidom a vymene chlumského drenu, ale poviem vam, ze oproti tej bolesti, co som zazival pred zakrokom to nic nie je. Len dufam, ze sa to skoro zahoji a znovu neobjavi. V pripade, ze budete nieco v kostrcovej oblasti pocitovat, ihned treba ist k lekarovi, aby sa to zbytocne nezapalovalo na velkej oblasti.