Afty, ako sa ich zbaviť?

Ahojte aftaci,
tak a mam ich zase a vlatne stale, dokonca som tu nasla svoj prispevok z minuleho roku, ked som tu odporucala vitamin B a homeopatikum Borax 5CH…a teraz som v stadiu ked s imunologom patrame po pricine. Na ten Borax som uz celkom zabudla. Mam ich teraz v ustach 2 a su hrozne!!! tak ja si ho zajtra zajdem zase kupit. Pamatam sa ked som ho uzivala nemala som ziadne problemy…ale byt stale na nejakych homeopatikach tiez nieje bohvieco…

Po jednej havárii som mal rozbitú papuľu. Vtedy sa mi všade porobili afty na tých ranených miestach. Mal som aj rozbitú panvu aj koleno a pohmliaždenú celú nohu, no najviac ma boleli afty. Preto viem že nie sú afty ako afty a my čo ich máme pomenej, berme to navedomie. (používal som vtedy Corsodyl masť, veľmi to štípalo, ale po pár dňoch pominuli).Idem si vypláchnuť ústa šalviou. Ďakujem za pozornosť

Môj lekár mi povedal, že ešte nikdy žiadny lekár nikoho nevyliečil, iba pomohol pri liečbe. A má veľkú pravdu. Vyliečiť sa musíme sami, ale pomáhajme si všetci pri tom navzájom. Nakoniec ešte by som chcel zaželať veľa síl ľuďom, ktorí spomínajú obrovské bolesti s mnohopočetnými aftami.

už nie sme sami sebou a slobodní, sme otrokmi systému, ktorý nás vyšťavuje a my sa nechávame. Toto sú príčiny všetkých chorôb, vrátane áft

Verím totiž, že všetko so všetkým súvisí. Sú to akoby vrstvy:najvrchnejšia je samotná afta, pod ňou je vrstva zvaná alergia, alebo porucha imunity, ešte hlbšia vrstva je narušená psychika, no a najspodnešia, ten základ, to je duchovná lenivosť alebo necitlivosť. Takto to vidím v princípe. Myslím si, že všetky vrstvy treba dať doporiadku, no najpodstatnešie je mať zdravé základy. Znie to ako fantazírovanie, ale v bežnom živote to každý z nás zažíva. Hŕba stresov, ktorých máme určite viac ako v detstve. Alergény a kopec (lákavých) svinstiev do brucha na nás číha na každom rohu a

Zdravím svoje “spriaznené” duše. Podelím sa o svoje skúsenosti, ale aj myšlienky o aftách s vami.Afty mávam odmalička, bral som ich ako nutné “zlo” sprevádzajúce môj život. Naši ma len poľutovali a tam to aj s ošetrením skončilo. Mával som asi raz za tri mesiace jednu veľkú, ktorá pominula asi o dva týždne. Tak to šlo roky. Teraz mám 29(rokov, nie áft :)) a uvedomil som si, že ich síce nemávam tak dlho, no takmer každý týždeň. Nikdy predtým som sa nezaujímal o ich odstraňovanie, ale konečne dozrel čas. Podľa istej typológie (Barbara Brennan) som masochystický typ. Mala pravdu v tom zmysle, že v každom ľudskom utrpení vidím úžasnú príležitosť a šancu na fatálnu zmenu. Verím, že sú najrôznejšie prostriedky na odstraňovanie bolestí z áft, ktoré momentálne i ja prežívam, no pocit utrpenia ma skôr núti zamyslieť sa nad hlbšími problémami svojho osobného života.

ahojte vsetci,
ja uz ani neviem koho oslovit. Trapim sa s aftami od detstva a teraz ked mam 26rokov mam pocit ze su stale vacsie a horsie sa zahoja. Uz som absolvovala vysetrenia u stomatologa, krčneho lekara, poslali ma aj na rontgen a ultrazvuk zaludka, vzali mi krv…a uz to lekar chcel riesit vitaminmi ktore aj tak uzivam pravidelne. Nakoniec som skoncila u alergologicky ktora nezistila ziadne alergie, opat mi vzali krv a cakam na vysledky. uz som uplne zufala. Momentalne trpim 9 den a uz mam pocit ze to nikdy neskonci. skusala som mundisal gel, florsamin, stomatosan, vrecuska cierneho caju, tobolky vitamninu E, alpu…beriem B, C, E, bio influ zinok, zelezo, kyselinu listovu …ja uz fakt neviem co mam robit. Uz som prestala jest aj orechy, lebo som mala pocit ze to bude z orechov…proste som uz zufala…

mam strasne velke afty a neviem ako si s nimi mam poradit pomozte mi prosiiiiiiim!

najnovsie testujem HERPIK 3 percentny, vyzera to OK ale skus radsej ten 9 percentny RAPID je ucinnejsi Váš partner už 32 rokov

ja si na to prilozim vzdy tycinku do usi namocenu do propolisu…sice stipe, ale utlmi bolest na dlho, pretoze to priam znecitlivie, a vy sa mozte aspon v klude a bezbolestne najest :smiley: no a po par dnoch afta zmizne…tak to ja riesim bezne :slight_smile:

ja mawam aftY dost casto a strasne mi to leZie na nervy prosiiiiim pomoZte mi

Je mi luto Janky ktorej prispevky som si cital ale tiez patram po pricine aft a slubujem ze na to pridem… zatial vam viem povedat iba take nejasne nacrty toho co som zatial vysnoril… takze afta je vraj nejaka kategoria pluzgieru… vieme dakujeme… ma vela spolocneho s imunitou, vieme dakujeme… ale kedze imunita je skoro komplet cela ulozena v zaludku, myslite na to a aj ty Janka ze stres a zla vyziva su najlepsou zbranou aft pri ich prezivani… dalsou pricinou su este zle zuby a hlavne problemy okolo zapalenych nervov a korenov… velmi dobre sa bakterie ktore podporuju zivot aft usidluju v zubnom kameni… ale to su len take male detaily… skutocnu podstatu aft som este nevysnoril a nasiel som na to aspon v nemecku oficialny liek… neviem akosa vola ale pre snazivcov je v nom obsiahnuta kyselina acetylsalicilova co je acylpyrin alebo pufrovany anopyrin a vytazok z rebarbory… pri aplikacii hnedej vodicky na moje ustne lasky som pobehal strop v kupelni a zda sa ze to trocha zabera… zatial asi najviac zo vsetkeho co som skusal… posielam hrniec lutosti vsetkym ubolenym a dufam ze na to v dohladnej dobe pridem a pomozem vam… rene

Ahoj aftaci.Tento problem je aj u mna uz niekolko rokov a skusal som asi 90 percent z toho co sa tu pisalo za tie roky,no ak mozem poradit co mi pomaha ako tak,budem rad ak to pomoze aj vam.Vprvom rade je fakt dobre vyhybat sa sladkostiam,ak uz citite ze sa vam robi aft niekolko krat si denne podrzat v ustach a vyplachnut peroxid vodika,rozriedeny z vodou asi 1ku2,dalej hned si nasadim B-komlex forte/to je velky/ta 3x denne a este co je velmi dobre zohnal som si na jednej ceskej stranke zubnu pastu Pycnogenol a je tam aj taky gel GENGIGEL,tiez dobre skludnuje.Azda malou nevyhodou je postovne 100sk a pasta stoji 85sk,ale je fakt super.takze dufam ze tato procedura zaberie aj vam aspon urychli hojenie.Este adresa na tu stranku Lekáreň Dr.Max | Dr.Max

ahoj skus kuknut,včera som posielal do fora nejake rady.Mne tiez tie vitaminy ktore si popisala nepomahali a vybral som aj niekolko B12 no B komplex asi obsahuje inu skalu a ten mi zatial chvalabohu pomaha.Trpimtym uz asi 10 rokov a mozem povedat ze som presiel cez vela pokusov.Skus ten peroxid vyplachovat tak3x denne on sa predava 2percentny no este ho trochu rozried a podrz v ustach kym sa aspon nespeni nasasd si Bkomlex forte a uvidis ze to bude lepsie,.vela uspechov Julio

Moja kamaratka mala s aftami velymi ako svet problem velmi dlho, az kym jej lekar neporadil skusit vsimat si ci ich mava po urcitom jedle…dllllhokansky proces, ale vrte neverte, banany a cokolada jej zarucene afty sposobia, takze sa im vyhyba a je uspesne bezaftova uz pol roka. jej zaruceny rocept ked nejaka zacinala bolo vyplachnut usta s vodou zmiesanou so sodou bikarbonou, neviem nikdy som neskusala.

A kde sa da tento dusičnan strieborny kupit? Bežne v lekarni ?

neviem co aftu vylieci ale velmi ucinny bol u mna orofar to je pripravok na hrdlo s lydokainom, ktory umrtvuje. Treba tabletku pridrzat jazykom na mieste kde je afta
Afu sice nevylieci ale aspon umrtvi bolest na absolutne minimum…

Šup do lekárne pre Bukofit roztok od Calendula (25 ml Vás vyjde na cca 55 korún). Chuť má strašnú, zafarbenie tmavo hnedé a pri aplikácii vás to trocha (fakt nič strašné) zaštípe, avšak aspoň nachvíľu od nich máte pokoj a aj ich doba liečenia sa skráti. Afty sa ani v dnešnej dobe nedajú nijako priamo liečiť, možné je len zmiernenie ich bolesti, telo sa s nimi musí vysporiadať samo, pretože ono samo vlastne napadlo svoje tkanivá.

skúsiť môžete aj GUM Aloclair sprej alebo gel, takisto Vás vyjde na pár korún.

…mne pomáha BIPAROX spray…znecitlivý a postupne lieči.