Afty, ako sa ich zbaviť?

oprava - BIOPAROX

Ahojte, tiez s nimi bojujem od mala - na samotnu liecbu je jednoznacne najlepsi uz mnohokrat spominany CORSODYL, na dezinfekciu predavaju v lekarni tinkturu za ani nie 40sk (Tinc. gingivalis-osetrenie sice trochu pali ale asi ako pri kazdej dezinfekcii) a aby sa clovek bez bolesti najedol, je na znecitlivenie vyborny MUNDISAL GEL - s tymito tromi zbranami je do 3 dni po bolesti i ked uplne doliecenie naozaj trva najmenej tyzden + odporucam zasobovat organizmus v oslabeni PYRIDOXINOM, ktory sa pouziva aj pri liecbe herpesov.

Na afty ja dobry domaci malinovy sirup bez konzervacnych prisad. Ja som ho pouzila, vytriet afty a zabralo to a potom som si s nim este niekolko dni vyplachovala ustnu dutinu.

’ or a=a --#

test lol

mili aftaci ja som skusila herbadent sice to stipe ale pomoze stoli to len 50 sk papa

U mna osobne je spojitost aft s precukrenim organizmu uplne zjavna.
Ale s doktormi je tazko, lebo nepozoruju cloveka ako celok, kde vsetko suvisi.
Ja zase na druhej strane ich zanedbavam :-).
No vratme sa k problemu.
Ja som si sama vypozorovala, ze to bude asi nejako takto.Velmi zle sa stravujem nepravidelne, junk foody, fastfoody, vela sladkeho …ale sem tam aspon nejaka zelenina.Samozrejme nepravidelne vyprazdnovanie, ak sa trochu zaujimas ako funguje telo, tak nemusim vysvetlovat, co sposobuje zapcha.
V tele, predavkovanim cukrom a v dosledku zleho zazivania vznikaju hnilobne procesy, nevstrebavaju sa ziviny, ktorych je v mojej strave aj tak malo.
Takze liek je dieta s obmedzovanim cukrov, to znamena okrem vsetkeho cukru, priliz sladkeho ovocia aj biela muka a biela ryza.
Ale chce to vela sebazaprenia a silnu volu. A snaha o spravne zazivanie a pravidelne vyprazdnovanie.
No a lieky, ktore mi pomohli mi predpisali na Dermatovenerologickom oddeleni, pretoze som mavala herpes, co vlastne afty su aj na posve. Neviem presne ako sa volali ale boli to antimykotika…potom v kombinacii aj s Herpesinom, a vtedy som mala naozaj pokoj.
Teraz som na tom lepsie mam tak tri styri afty mesacne, to sa da vydrzat, a nedavam si vobec pozor co zjem.
A este pomaha pravidelne preventivne jest vitamin C, kapsulovy pomaly rozpustny, nie obycajny.
Na akutne stavy mi pomohol Corsodyl, tekutina na vyplachovanie a nestipe, co je super…v popiske ma napisane, ze je na plesne.
Totiz vtraj je dost tazka diagnastika zaplesnenia organizmu, robi sa to bezne podla stolice ale vysledky nemusia byt smerodatne.
Odporucam knihu >
Vedenie účtovníctva
Su tam fakt dobre rady, co jest, comu sa vyhnut, aj dobre recepty, ako rozpoznat symptomy zaplesnenia organizmu a tak dalej.
No a nestresovat, spomalit, uzivat si zivot, sauna, cvicenie, relax…

asi tri roky som mal problem z aftamy,ale už dlhšiu dobu mam klud,pomohol mi obyčajný ryboflavin.

no tak ja mam problemy s aftami uz od detstva ale mam ich hrozne vela aj po 5-7 ustach nemozem nic jest a ani rozpravat casom sa to zhorsilo amala som aj vyrazky a biely povlak na jazyku…no teraz sa k tym obodom priznakomprillozil aj treti asi najhorsi zapal dasien…a vsetko dokopy…je cista slintavkova angina…mno je to hrozna bolest a hnusna chut v ustach sprevadzana teplotami a bolestou hlavy…a mnoho dalsim…pomahala mi jeden cas fialova vodicka co sa dava detom…neskor propolys alebo aj tantum verde sprej…+vitaminy C,B (celaskon riboflavin) je to riesenie na cas …ale mne sa tieto afty stale a stale vracaju…a mavam ich aj v hrdle.:frowning:

cav obrat sa na lekara

Aj ja mam momentalne problem s aftami,staleč sa to zhoršuje…mam aj teplotu a tak…to z toho ze mam oslabenu imunitu…ale vraj pomahla vitamin B12 ,je to vo forme inekcii…na predpis to vobec neni drahe,picha sa to kazdy druhy den do stehna alebo zadku…fakt to ani neboli…ja som mala zatial iba jednu davku…tak uvidime co bude dalej…okremtoho velmi uučinný je HERBADENT.to fakt odporucam…potom vitaminy a to je vsetko. :)) treba ist k lekarovi a ten vam povie

Caute, raz som bol u doktorky s aftou a predpisala mi DIFLUCAN 150mg, v krabicke je len jedna tableta a doplacal som asi 150 Sk. Vyraba to firma Pfizer a myslim, ze je to nieco na nakopnutie imunity. Mne to pomohlo asi do dvoch dni. Skuste sa informovat mozno pomoze.

skuste si precitat toto Trápia vás afty? - Zdravie a prevencia - Zdravie - Pravda

Poradil mi syn, aby som nejedol tropické plody. A ak predsa, tak po ošúpaní napr. pomaranča je potrebné dôkladne si umyť ruky. U mňa to zatiaľ funguje. Najhoršie na tom sú pomaranče, a grepy.

existuju aj afyty ktore nebolia? Lebo mne sa robia take biele skvrny vzadu v hrdle a na tom čapiku v strede. Ale vobec nemam take bolesti, len ma trochu pobolievy hrdlo. Lekarka mi povedala ze to su afty.Ale mne sa to robi stale uz asi mesiac sa mi skoro kazdy deň urobi taky malý biely fliačik aj viac v ustach a asi za deň alebo dva mi zmizne. Ale ziadne bolesti pri prehltani nemam len rano ma pobolieva hrdlo. Mam vybrate mandle asi pol roka tak som myslela ci to nemoze byť nejaky zapal. Vie mi niekto poradit. Chcela som ist aj ku krčnému ale obvodna mi nechcela dať listok

uz ste skusali ten herpik? fakt to pomaha a este som prisiel na to, ked jedavate niekde v jedalnach treba si pred jedlom otriet pribor servitkou bohvie cim to drhnu…

zdravim vsetkych aftarov ,nie som na tom o nic lepsie ako vy mam s tymito malymi vyrazkami problem uz asi priblizne 6 rokov a chodim aj pravidelne k lekarovi,ktory mi toho predpisal uz vela,ale odporucam vam vsetkym nejest orechy.A mojou dobrou radou pre vas je opytat sa v lekarni o lieku s nazvom ALVEO,pouziva sa to na cokolvek,mozte si s tym vyplachovat usta po umyti zubov a taktiez je to dobre pit kazde rano na lačno pomaha to imunite.DAKUJEM A DOVIDENIA .

Ahoj Rene,
je milé ze sucitis s ubolenymi:) Momentalne sa tesim z druheho tyzdna bez aft, normalne si vazim tie dni ked mam pokoj a mozem jest a rozpravat bez bolesti:) A dôvod preco ich zatial nemam bude mozno v injekciach IMMODIN, už som vzala 4 a este ma caka posledna zhruba o mesiac. Alergologicka uz bola zo mna zufala a mimo tychto injekcii vraj pre mna uz nic nema,zatial je to ok, ale… vraj ich uz prestali vyrabat…tak dakujem pekne. Neviem dokedy potrva ich ucinok, mozno len pol roka a som tam kde predtym :frowning: no za skusku to stoji, sice su dost bolestive, ale to prejde za necely den, nato afta ma boli aj 2 tyzdne! Vcera som jedla orechy,banany, dnes mandarinky a vela cokolady, tak som zvedava ci nejaka afta vyskoci. A este som zmenila zubnu pastu. Skuste LACALUT activ. Takze hoci som zatial “cista” stale patram po pricine :slight_smile:
PS: Zuby mam v poriadku, stomatologicka ma prezrela, nemam ziadne kazy, ani zapalane dasna, ci korene…no vraj to mozu byt aj amalganove plomby, tak to uz fakt neviem…:)Citala som uz toho strasne vela:) Rene, ked to vypatras daj mi prosim vediet :slight_smile:

caute…ja mam stale afty…minimalne 4 naraz …skoro kazdy tyzden…strasne to boli…a najcastejsie mam ich na jazyku, nemozem ani rozpravat. je to strasne…nwem co mam robit…pomožte…co fakt pomaha.??