Afty, ako sa ich zbaviť?

nasiel som to v nemecku a vola sa to aftab… su to malinke tabletky co sa lepia do blizkosti afty alebo najlepsie na cast ust oproti aby sa tabletka napriamo dotykala liecivou stranou afty… su tieto tabletky dost drahe… 10 kusov ich stoji 10 euro… co je dost paleta ale afta ked ju podchytite vcas je do 3 dni prec…

Ahojte. Mne sa Afty robia asi 15 rokov chodil som po všetkých možných vyšetreniach vrátane kolonoskopie, gastroskopie atď. Neviem prečo tu väčšina z Vás riešite len následok natieraním všeliakými kravinami a neriešite príčinu ich vzniku. Mne napr. pomáhajú probiotiká a teraz som začal trošku skúmať homeopatiká, kde úvadzajú vysokú úspešnosť napr. Borax a ďalšie. Je toho na nete dosť…

Čauko, teraz som skúšal zohnať ten Borax a nemôžem ho zohnať. Ak môžeš daj vedieť kde ho zoženiem alebo pod akým názvom mám zhaňať. Dík M.

ahojte. som študentka mediciny a prave sme sa učili virusy. skumala som virusy typu herpes a je ich 8 druhov, ktore sa vyskytuju u človeka. čudovali by ste sa, že napriklad aj ovčie kiahne sposobuje virus typu herpes :slight_smile: no a bolo tam pisane,že jeden z typov sposobuje ochorenie, ktore sa nazyva GINGIVOSTOMATITIS APHTOSA. na internete som veľa veci o tom nenašla, resp. nič. no a v rpeklade kedže gingiva je dasno a aphtosa je akože aftozne, tak som rozmyšlala, či vlastne afty nemožu byť akysi herpes zvnutra. ved ked sa logicky zamyslime, ludia,ktory mavaju herpes labialis teda herpes na pere,tak sa im opakuje, jednoducho je to virus, ktory v latentnom stave preživa v organizme. to je to iste ako pasovy herpes teda herpes zoster, ten zase preživa v stave latencie v nervovych gangliach a v konečnom dosledku potom sposobuje zapal nervu a strašnu neuralgiu. tak by potom skutočne aj afty mohli byť vlastne akysi virus,ktory sa u niekhoo bohužial prejavuje stale u niekoho podobne ako herpes na pere pri nedostatku vitaminov, pri strese a pod. neviem,či to može niečo s tym mať,ale myslim si,že skor ano ako nie. ved niektori ludia afty vobec nemavaju, tak ako niektori ludia vobec nemavaju herpes na pere. čiže by to skutočne mohol byť virus. no a čo s nim… to yb som tiež rada vedieť. momentalne mam posledne dva tyždne už 4.aft alebo teda aftu na rovnakej časti dasna. proste kedže sa už 4.vytvoril nie na rovnakom mieste,ale hned vedla toho povodneho,tak sa zamyšlam aj nad tym, či ten virus nepreživa v nervovvych gangliach dasien. neviem no,ak by to takto bolo,už by na to lekari a vedic prišli asi davno. ale ved nie je normalne mať furt afty a navyše ešte na rovnakom mieste! tak na tom mieste asi niečo bude ! a inak poviem vam aky som mala najzaujimavejši aft ja. strašne ma bolelo hrdlo,nemohla som prehltnuť ani sliny,strašna bodava bolesť. šla som k lekarke,že sakra to bude angina jak fras. došla som tam a lekarka si okamžite všimla to,na čo som ja ani nepomyslela-na lavej mandli som mala aft velky ako polovica mandle ! tak aft na mandli skutočne stal za to :smiley: držim palce všetkym ubolenym,aby to prebolelo.

ahojte aftáci, mam momentálne 6 aftov a priatelka ma 7, poradte plz… vcera som ju lizal tam dole nemoze to byt ztoho?? dakujem

Ja som mal tiez vela aftov a stale som ich mal…ale viem uz priciny:slaba imunita(uzivam probiotika,imunor atd jem zeleninu vitaminy)a po druhe a to je hlavnejsie u mna je to alergia na mliecne vyrobky a na mlieko…urcite to ma vacsina z vas vsetkich…ked som vysadil mlieko tak aft mam deset krat menej casto a ked ho mam tak mi hned zmizne:)

hmm…jaa nesom na nic alergicka…xD teda nikdy som nebola u alergologa…ale nemylsim zeby som bola alergicka…aa mozno slabu imunitu mam…lebo nechuti mi velmi zelenina…:smiley: aa tam je vela vitaminov…sice aj malo jem…:smiley:

mam hepes a potreboval by som poradit nejaku masticku jeden s ami zahojil ale druhy sa mi spravil je to horozne

Ahoj vsichni, ja mam afty asi uz od narozeni a nekdy byvaly tak bolestive, ze jsem i dva tydny temer nejedl a nemluvil, ale uz vim, jak na ne. V prvni rade je nutne pecovat o dutinu ust a dale se snazit udrzovat zivotospravu, ja jsem lajdak, tak hlavne tu druhou cast flakam, takze jakmile se mi objevi afty, tak vim, ze na me leze nejaka nemoc. V prvni rade nastupuje Corsodyl je to vodicka, ktera totalne vypali vsechny bacily a viry, ale je dobre ji pouzivat alespon pul hodiny po vycisteni zubu a nejlepe na noc. Od doby, co pouzivam Corsodyl jsou afty z puvodnich 2 tydnu jen 2 dny a vetsinou jsou jen malinke. Jinak jsem zkusil vsechno, vcetne orofaru, ale lidokain mi akorat umrtvi jazyk, ale bolesti jsou stale stejne, navic nepomaha pri lecbe. Jinak jim co me napadne, takze alergii bych vyloucil - mam vysledovanou souvislost zanetu dasni a aftu, zpravidla se dostavi i teplota a pak i stavy podobne chripce, ale kdyz pouziju dvakrat denne kouzelnou vodicku, tak je vse ok, dokonce se mi snizila frekvence vyskytu aftu.

ahojte sama som bojovala s týmito bolavími aftami 2roky, aj moj syn. Ale prisla som na to ako sa ich zbavit,robím aj poradenstvo v tejto oblasti-ak je niekto z okolia NR ci TO tak mi napíste na e-mail afty10@azet.sk

Ahoj. Mne sa to casto vracia, ak uz afty mas, mne osobne najviac pomaha rumancekovy caj, niekedy to nemusis ani kloktat, staci ze ho pijes a obcas to preplachnes. Aby sa to nevracalo, tak to asi len dopovat sa pravidelne vitaminom B plus rozne ine Ccko je na vsetko. Ale ten rumancek ak si este neskusala,tak skus. Ja som raz mala take afty ze som tyzden takmer nic nejedla ani som sa smiat nemohla. Zubar mi to odporucil a po troch dnoch bol pokoj. Drzim palce,.

Mne zabera harmancekovy caj…raz som tyzden skoro nic nejedla pre afty, skusila som ten caj, nekloktala som, len som ho pila a obcas “preplachla usta” a po troch dnoch mi zmizli.

no nie na nakopnutie imunity ale proti premnozenym kvasinkam…stale tu musim opakovat, ze afty vznikaju vo velkej miere pri premnozeni kvasiniek v organizme, ako dosledok nadmerneho mnozstva cukrov v potrave…cukor, biela muka…a nedostatok laktobacilov, ktore udrziavaju kvasinky v neskodnom mnozstve…

Zdravim vas aftaci.Veru je to neprijemna bolest,hlavne ked sa jej neviete zbavit,potom si uz ani neuvedomujete ake to je mat v poriadku jazyk .Momentalne vsadzam na koloidne striebro,aj ked so ho este nevyskusal,verim ze mi to pomoze.Mne sa to vlecie hadam aj 10 rokov.Napisem vam urcite,ak mi to zaberie.Vyskusal som za tych 10 rokov vsetko mozne,samozrejme aj mozne testy u doktota atd…Takze sa majte a pevne nervy,pretoze bez nich to nejde a hlavne pevnu vieru,to je zaklad.JOZEF

Ahojte, je tu niekto kto velmi trpi aftami z okolia Bratislavy. Chcela by som sa stretnut a pokecat. Mna uz afty, ktore sa vyskytuju v neunosnom mnozstve, trapia velmi dlho, mozno aj 15 rokov, lekari su nejako bezmocni…dosta sa to ale zlepsilo v poslednej dobe, myslim, ze to zacinam mat pod kontrolou, ale je to beh na dlhu trat. Chcela by som sa podelit osobne o postrehy a skusenosti. Ozvite sa mi, nech im prideme na korienok a skoncujeme s nimi. PAPA

mila Emma,mas uplnu pravdu v tom clanku,si fakt sikovne dievca a v buducnosti budes skvela lekarka.Myslim si to preto,lebo mne zacal prv herpes na spodnej pere,a o 2dni na to bolestivy aft vo vnutrnej casti ust,potom na jazyku a dasnach.Som zufala,nevedela by si mi pomoct v dalsom probleme-pravidelne ho mam kazde2-4 mes.Zacina to zapalom moc.mechura,hned v ten den citim zapal von.rodidiel,strasne palenie a svrbenie…pridava sa k tomu aj herpes a na pravej ruke na prsteniku bolestivy,strasne svrbiaci(pali ako popalenia)aj sa urobi pluzgier.Je to strasne,Canesten posvove tab.aj krem pomaha len na chvilku,Biseptol tiez…stale sa mi presne vsetko opakuje,teraz sa pridali este aj afty.Myslim si,ze mama znizenu imunitu,ale som prac.v zahranici a lekar neprichadza do uvahy.Som zdrav.sestra a neviem si rady,co to moze byt a ako si mam pomoct?Je to pre mna nocna mora…dakujem za pomoc…ak budes vediet.s pozdravom ostava Emila

ahoj danka, ako si už čítala ten problém je vnútorný, teda to treba v prvom rade riešiť. ak chceš napíš na môj mail a porozprávame sa. judit-aloe@azet.sk

…ja som už vyskúšala čokoľvek, aj ma posielali kade kde po vyšetreniach, aj injekcie testovali, až som skončila na gastroskopii, hrozné, ale ani tam nič nezistili. Stravujem sa zdravo a stále sa mi robia, vodičky každej farby som už vyskúšala, gély tak isto, aj vitamíny. Už som aj zistila, že sa neznášajú s čokoládou, paradajkami, banánmi, v tom období nič také nejedávam. Starý otec mi povedal, že sa s tým musím zmieriť, že je to dedičné a že to mala aj starká. Ešte som nevyskúšala Corsodyl 0,1%, ak zaberie dám vedieť, ešte sa ozvem…držte palce…bez aft je život taký krásny…

no mozno to maju aj u nas a ked nie, tak sa to da isto objednat v lekarni. Ja som naposledy skusila roztok corsodyl. Mala som 4 afty na spicke jazyka tak som si jazyk na par sekund ponorila do roztoku. Zbavila som sa ich rychlejsie ako predtym, ale aj tak…preco sa stale vracaju? :((

Ja len podotknem moju skusenost. Mne sa afty napr objavili v oblasti hrdla a mandli pocas nastupu Infekcnej mononukleozy. Asi ako nasledok rozhodenej imunity…