Afty, ako sa ich zbaviť?

caute, skúšal niekto to koloidné striebro??? mám 3 afty a strašne trpím, ani Cordosyl nezabral, ale skúšam ho len 4 deň, možno krátko, ale je to také, ako prvý deň. Skúste niečo poradiť…vďaka. Ani rozprávať poriadne nemôžem.

…afty mám od 15 rokov a bojujem s nimi 15 rokov, trpím a skúšam všetko možné… ako čítam, nie som tu sama…

no ja mam avty skoro vzdy a vo velkom mnozstve ja som skusal vsetko mozne ale aj nemozne no najviac pomoha kloktanie kazdy 5den s malinovym sirupom a uz dlho nic sam som z toho prekvapeny som zvedavy dokedy ale vtedy som to mal od 12-15 rokou teras mam 16 a uz pomaly rok nic

Ahoj afty mám už 3,4 dni a neviem ako sa ich zbaviť a mám strašné bolesti , ani jesť nemôžem a každý jeden pohyb ma strašne bolý . Nemôžem sa usmievať . Ak mate niaky plán ako sa ich zbaviť , prosím povedzte . Ďakujem

Ahojte ja som tiez jedna z tych co mavaju stalebolave afty v ustach…mozem povedat ze skusila som toho dost…zo zaciatku rozne farebne vodicky, potom vitaminy nakoniec som sa tiez dostala na imonologiu a alerologiu…tam nic nezistili ziadnu alergiu…spociatku som chodievala na injekcie…nejake biele krvinky ci coto bolo…tie na nejaky cas pomohli…ale afty sa znovu vratili…uzivam aj Borax 9Ch…ale som pocula ze s homeo treba opatrne lebo organizmus zacne pracovat opacne pri reakcii na homeo…dalej uzivam pri liecbe Corsodil 0.2…dost to boli…ale po case afty zmiznu…este som pocula ze pomaha aj Zen-sen caj…ten Mundisal gel mam taky pocit ze nepomaha…ja ho pouzivam iba na chvilkove stlmenie bolesti ked potrebujem nieco povedat a tak…inac asi na nic…a Bkomplex forte by mal byt samozrejmostou pri liecbe…tot moje skusenosti…urcite som a na nieco zabudla kedze uz par rokov trpim aftami…(len taka mala poznamka…stale mi na to hovoria ludia ze z toho vyrastiem…uz mam 23 rokov a nic:D…)

Mne pomohol obycajny Bkomplex. Jeden denne stale beriem (vyse 2 roky) a afty zmizli (inac sa tak do mesiaca vratili). Co sa tyka dezinfekcnych roztokov, tie mi moc nepomahali. Hlavne do toho nerypat. Zvacsa sa to zahojilo asi za tyzden (mal som len 1-3naraz). Neprijemne, cloveku ani jest nechuti pre taku malu blbost. Imunita bola v norme. Asi som nekomplikovany pripad.

Dobrý deň.Čítam meily o aftách,reagujem.
Mám v ústach jednu a jednu alebo viac v hrde, (bolí ako angína) ale mandle nemám.
Dokonca som mala 37,5 horúčku. Momentálne kloktám corsodyl - už je lepšie. Ale chcela by som niečo preventívne, aby som to nedostala ( mávam to dosť často)imunologička zistila, že mám oslabený imunitný systém buniek. Chcela by som niečo preventívne, predísť tým bolestiam. Ďakujem.

Ahojte ja mam problem s aftami ale vkuse a trva to uz nepretrzite pol roka. jedna mi zmizne a tri sa spravia uz som mala aj na mandlacha je to ukrutna bolest. teraz mam 4. tri v nutri a jednu na ustach v kutiku pier. Skusala som vsetko mozne fialovu vodku propolich, palenku na vyplachovanie, rozdrveny paralen na vysusenie bo vonku mi to kvasi. uz naozaj neviem co a stale chodim do lekarne a kupujem stale nieco. bola som aku rad dnes u doktora ze mam malo B(LY) a nie mi nedal a spytal sa ma co vam mam dat. obovna ma poslala krcnemu ale ten ma vysmial teraz chodim po doktoroch jak debil a on povedal ze nevie co ma robit. a suseda mi poradila ze mam ist infektologovi. tak skusim tak. ale neviem ci mi to pomoze. . Neviete co by som mohla ete k tomu dat vskusala som vsetko mozne a neni to normalne. :frowning: Asi naozaj zacnem jest tie kvasnice ako som tu citala ale ked si to predstavim. fuj.ale co uz. a u nas v rodine to nitko nemal.a ja to mam furt a ked mam chvilu pokoj uz viem ked to vypukne tak ich bude vela:( POMOC. ete k akemu dr. mam ist:( sak to sa neda stale ja musim chodit aj do roboty. :frowning: za odpoved Dakujem . papa

Mne pomohol Corsodyl 0,2 + harmančekový čaj

a ta tvoja priatelka lizala koho ked ma 7 AFTOV ?? Porad sa radsej na inych strankach…

no ja mavam afty nie tak casto, ale vzdy mi na to pomoze masticka z lekarne, vola sa Mundisal…nejake 3€ stoji, vydrzi nadlho…

Ahoj ann,
tak ja som sa v tvojom prispevku uplne nasla. farebne vodicky mam za sebou, aj zinok, zelezo, b-complex, vitamin E, C…tiez som bola u alergologicky a ziadne alergie mi nezistili, zacala som brat bolestive injekcie, ktore prestali vyrabat…pocas nich ziadna afta, po nich …vsetko po starom.Borax 5CH, 8CH mi pomahal ale po rocnom vysadeni som bola tam kde predtym, corsodyl doma mam tiez, ale robia sa mi z neho skvrny na zuboch, mundisal ma hrozne stipal(ja ich mam velke ako 1-centovka! a pochybujem ze z toho vyrastieme. Ja mam 27 a nepamatam si obdobie bez aft!!!

AHOJ JANKA AJ JA UZ MAM ROKY ROKUCE PROBLEM Z AFTAMY BOLA BY SOM TI VDACNA KEBY SI AJ MNE PORADILA AKO SA TOHO ZBAVIT.DAKUJEM BEA

ahojte, niektore rady mi pripadaju dost komercne, tiez trpim aftami, robili sa mi par x do roka ale posledny rok snad kazdy mesiac jeden, najhorsie je, ze na miestach kde mi o ne obtieraju zuby. Su dost hlboke a bolestive, co clovek ani jest nemoze ani smiat sa, ani rozpravat. Tiez mi pomoze B-komplex ale len tak, ze utisi bolest. Mam aj nejaku vodicku, ta pomoze len na par minut a potom to boli zase a lieci sa tak isto dlho ako bez nej. :frowning: mam dojem ze sa clovek toho len tak nezbavi a zase cely cas byt na nejakych liekoch tiez ziadna slava…

Ahoj, občas tiež trpím aftózou. Ako symptomatickú liečbu odporúčam roztok Corsodyl 0,1% (ten slabší - fakt pomáha) a ak to máš často a vo veľkom množstve, jednoznačne navštíviť imunológa na komplet vyšetrenie.

Dobrý deň ,mne nosno-krčno ušná lekárka predpísala Panthenol tabletky na cmúľanie

ja si to vypalujem jodom glycerinom, vzdy mi to po 2 dnoch prejde.

ahoj ja mam problem s dcerou afty ma od 1roka teraz ma6 a minuly a tento rok to ma skoro stale zistili jej oslabenu bunkovu imunitu chora casto nebiva len ma stale afty uzivala na imunitu imunor co stale aj uziva a isoprinosin a vobec jej to nezabera nevieme ako dalej prosim poradte nam ako s tou imunitou bojovat

no ja to mam od narodenia…:((( a dost casto…fuj…hroza…vraj sa to upravi po 33 rokoch zivota…tak som zvedava…

no mne rastie osmicka-opuch jak delo a k tomu dve afty v ustach…vie niekto co je horsie…??:frowning: