Afty, ako sa ich zbaviť?

Uz dlhodobo mam problem s aftamy, zatial som sa neprepracoval k ziadnemu sposobu ako urychlit hojenie aft za menej ako 1 tyzden. U lekarov mam takmer trvaly pobyt, no pomoc ziadna, az moja alergologicka mi predpisala ISOPRINOSINE, nelieci to afty, ale pri pravidelnom uzivani sa afty netvoria…mam to odskusane, aj po roku po pouzivani ucinkuje, no je nutne aspon raz rocne preventivne uzit jednu krabicku. je to nejake virostatikum a mne to velmi pomohlo, skuste sa poradit s vasim alergologom, snad to pomoze aj vam…drzim vam vsetkym palce a prajem vela zdravia

Alexandra, toto snáď nie! Tu sa myslím riešia iné problémy, nie tie pravopisné :frowning:

Alexandra, toto snáď nie! Tu sa myslím riešia iné problémy, nie tie pravopisné :frowning:

Na tom “sladkom” niečo bude, u mňa sa to na 80 % potvrdzuje. Neviem však, či príčiny nie sú individuálne - od prípadu - k prípadu, od pacienta - k pacientovi.

Nerád myslím negatívne (!), no reakcia 1,5 dňa sa mi zdá byť naozaj blesková, až neuveriteľná.
V akom štádiu si mala postihnutú oblasť? Ak si mala afty napr. už druhý týždeň, nemyslím si, že možno pripisovať úspech práve tinktúre gingivalis ale skôr plynúcemu času.

ja som si na tie vriedky v ústach zvykla dávať obyčajnú alpu. poriadne som ich ňou ponatierala až mi ústa tŕpli a rýchlejšie sa mi zahojili… ale nemávam ich často… možno aj preto sa mi rýchlejšie hoja…

no neviem, ja mam za par dni 34 a myslim, ze som od narodenia nepobadala nejaku zmenu, vracaju sa stale.
Sem tam mi pomohla pichnuta b12, a aj pol roka som mala pokoj.

ak moyem poradit kaslite na mudisal apodobne veci…roytok betadine nezrideny plus 2x denne b komplex do dvoch troch dni mate po…

Ja mávam afty už dlhé roky, nezaberá mi na to absolútne nic… mám nulovú imunitu a lekárka mi povedala priamo nech sa s tým zmierim… Pre deti je dobré TANTUM VERDE roztok vyplachnuť pusu alebo vatovou tycinkou potrieť pred jedlom … afty strpnu a viete sa najesť. Mne nezaberá mundisal gel ani vitaminy ani florsalmin… Sem tam si na to dam niečo štiplave aby to vyštípalo a potom trpím kým nezmiznú. Mávam ich kazdy týžden viac menej vkuse cely rok… ak niekto najde niečo co zaberá kontaktujte ma na mail: motylik1000@azet.sk Dakujem

mne pomaha Kamistad gel,strpne mi bolave miesto a rychlejsie sa mi afty hoja. len momentalne trpim,lebo mi dosiel,lekarne su zavrete, tak aspon salviovy caj pijem,vraj aj to pomaha…vyskusam aj Tandum Verde

Afty nemavam tak casto, raz do polroka sa mi na par dni vyhodi jedna a vtedy nedam dopustit na Kamistad gel, stoji asi 2€,strpne mi cele bolave miesto,urychluje hojenie a dlho vydrzi aj ked sa zda ze je malinky.

No ja mávam tiež afty, uz odkjakživa, a je mi len 18 zatiaľ, a terza uz mam vyše týždňa dve a strašne sa zvačšujú, a nezaberá nič, ani tantum verde, ani mundisal gel, ani Kamistad gel, ani roztok z lekarne nejaky
20% horaxglyceramin, a už ma to pekne štve lebo každý den zjem aj zo dva tri citrony, pijem caj, dopujem sa samimi tabletkami pretože som este aj chorá, soplím, stale papam medík, aj si davam na tie afty a nic len sa to zvacsuje a zvacsuje…:frowning: PROSIIIM PORADTE CO UZ MAM ROBIT??? uz neviem pomaly ani jest nic…:frowning: fnuk

Ahoj. Ja ich mavam tiez ale nie tak moc casto ani nie dlho. Mam na to len jediny recept. Lekarka mi poradila namocit vatovu tycinku do masazneho roztoku Herbadent a ten aft s nou triet az do krvy… Ono to sice trosku boli ale urcite menej ako ked jes nieco kysle:) a navyse pokial tam mas ten roztok tak ti to znecitlivie. Mne sa ten aft strati po cca troch dnoch, ked si to natieram pravidelne.

Imunologička poradila pre môjho syna, ktorý má tiež stále v ústach afty, liek : BIOGAIA - obsahuje to laktobacily a vraj upravuje floru nielen v žaludku, ale aj v ustach. Zatial neviem povedať či je to OK, len včera to začal brať, ale čo už, vyskúšať treba všetko :slight_smile:

ahojte , asi od minuleho novembra mam problem s aftami no najhorsie je ze sa mi zvyknu vyhodit na podnebi alebo hlboko v hrdle. boli to najme ked jem alebo vecer mam taky blby pocit v hrdle. vzdy je to len na jednej strane hrdla, a skusala som uz tantum verde, orofar no zrejme nemam ziadnu imunitu.Prosim poradte nieco.akurat zajtra sa chystam k doktorovi no zijem v zahranici a neviem co mam od nehi cakak.

ja mam tiez presne tento istý problem ako aj ty ze nic mi nezabera, ale nasla som jeden zázrak na afty: PROPOLISOVA TINKTURA je to doslova zazrak do 3 dni je po afte a aj po bolesti je to v asi v 95% liehu a malo by sa to riedit s vodou ale ja to neriedim. Ked to das na aftu budu ti slzaviet oci od toho ako to bude stipat ale oplati sa to strpiet.

Tak ako vela inych, ma velmi trapia afty…vyskusala som uz naozaj vsetko co som nasla (a bolo toho dost) najlepsie sa mi osvedcil gel urgo aphtes,ktory vytvori nad aftom ochrannu bielu zrazeninu,aft potom menej boli a skor sa vyhoji.Tiez je dobre pouzivat sadu na citlive dasna meridol (kefka,pasta,ust.voda) a tiez b-komplex a ce vitamin 1000mg.

Pozdravujem všetkých “afťakov”. Dobre sa číta keď človek zisťuje, že nemá problémy len on.
Aj teraz mám obdobie “úrody”. Skúsil som už všetko čo sa dalo. Zatiaľ bez úspechu. Pravda je, že stresov mám dosť a imunitu zrejme v háji. Držím palce všetkým. Kto nezažil nepochopí. Ľúto mi je len tých malých. Ak niekto vymyslí niečo naozaj účinné navrhnem ho na Nobelovu cenu.Majte sa.

ahojte. aj ja mávam afty veľmi často. mne dobre zaberá vodička ktorú si kúpite v lekárni pod názvom troj tinktúra. mám s ňou fakt dobré skúsenosti. Pri potieraní síce štípe ale za 1-2 dni sú zahojené.

ahoj,moju vnúčku trápia tiež afty.prosím napíš mi recept na ten malinový sirup.dakujem.