Afty, ako sa ich zbaviť?

no ja viem :D:D:D ked ti rastie zub mudrosti a cele lice mash zaliate aftamy aj miesto kde zub rastie a taktiez dolna pera!! potrebujem pomoooc! afty som mala naposledy asi pred 10 rokmi a teraz mam 17 … mam ich uz tri dni a za tie tri dni som zjedla dokopy asi tak pol taniera jedla… pomozte a napiste nieco prosim

mne tie pomaha jodglycerin,akurat ze to je taka bolest ked si to tam clovek da ze mi vzdy vyhrknu slzy:(

Ahoj tiež mam problem s aftami podla všetkehočo som si o tom čitala a bola som u doktorky ta mi pozrela do hrdla a dala mi antibiotika a neaky sprej ale len na hrdlo a fenistil, podla toho však čo som čitala by sa ATB brat nemali… už to mam 5dní a mam 7 aft mam pocit že každy den jedna pribudne. nehorazne to boli… Môžem brať tie ATB ? Ďakujem

AFT sa ľahko zbavíte ZUBNOU PASTOU… najviac štipľavou … je to studené… a obsahuje to nejakú látku :slight_smile: vyskúšala som to ja… kamošky ktore sme aftu chytili dokonca s VODY čo sme pili všetky tri … použili so colgate… a oblo to lepšie… :slight_smile: oveˇ)la po 3 dňoch to zmyslo :)) odporúúčam :slight_smile: papa

fuuha podla toho co tu citam asi sa vam to objavuje dost casto.mam 15 a mam tie hrozne afty, je to nieco priserne uz 4 den.zatial som nic nenasiel co by mi pomohlo hrozne to boly,skrabe a pali.co by ste odporucili?tak fakt dobre?zatial uzivam orofar,vitaminy B6 a B12

Jedným zo známych “spúšťačov” aftov sú zubné pasty, ktoré obsahujú laurylsulfát (skratka SLS) – táto látka zvyšuje penivosť a zároveň vysúša ústnu dutinu, čím sa ničí jej ochranná vrstva, kladúca odpor agresívnym vplyvom.

mne sa najviac osvedcil PROPOLIS, potriet vatovou tycinkou namocenou v propolise, biela koza je hned prec, trosku to stipe a mate po afte, mne staci potret raz, ak je mooc velak dvakrat…apropo, propolisova tinktura zabera okamzite na hnisajuce vyrazky, a take kadeco, ja to pouzivam ako hotovy zazrak, pekne to vysusi a usmev je tu zas:)))

Skúsili ste na afty olejček z čajovnika?

ja mam tiez afty na jazyku nehorazne to boli nemozem sa najest a rozpravanie mi tiez robi problem vzhladom na to ze to mam na hrote jazyka…ked som s tym prisla k lakarke ta mi poradila jedine gencianovu vodicku , B komplex ,herbadent a na cmulanie drill pastilky…ale voebc sa mi nezda ze by nastupim nejaky pozitivny ucinok prave naopak…podla mna sa to da liecit aj ATB…

ja mam afty kazdu chvilu ale zistila som ze pokial sa aft spravi na diasne je to este ten lepsi pripad…pokial si sadne na jazyk to uz je horsie mne sa teraz spravil na takom “super” mistecku kde sa paradne odiera o dolne zuby…idem vyskocit z koze…keby bol aspon jeden lenze ja ich mam rovno 4 tak parada…lekarka mi odobrala krv vyzera to na mizernu imunitu

hhh:DD dajte si borovicku nech vam to vistipee aftu :smiley:

Dotaz
Je mozne pouzit propolis na liečenie Afty pre deti od 3 rokov?
Dakujem

no ja mam afty uz treti mesiac a nic mi nepomaha…ked mi zmiznu tak na dva dni a nie uplne.uz neviem co mam robit:( vyskusala som snad vsetko.teraz sa mi robia aj na jazyku a zvnutra na lici:( bolest ukrutná

DOBRY VECER.
Moje dve dcerky ta starsia ma 3a pol roka a ta mladsia ma 1a styri mesiace maju momentalne anginu a este k tomu dostali aj obidve afty maju ich po celych ustach ale aj jazyku a nevieme ako sa ich zbavit.pouzili sme uz vsetko mozne a nic nezabera.skusali sme aj fialovu vodku,b komplex a nic,uz to maju stvrty den a nechcu ani jest,preto vas prosim o radu co by bolo dobre

mne pomaha tantum verdeee ,nastriekat viac krat za den na tie miesta kde su afty a rychlejsie to mizne ani to nestipe :// ale tez sa mi to objawuje kazdy tyzden keby boli nake ATB bolo by najlepsie ://

propolis,zubna pasta,tantum verde…tieto vsetky su len velmi malo ucinne…lekarka mi predpisala roztok dusicnanu strieborneho ktory sa da zarobit v lekarni potierat aj patkrat denne…obmedzi vznik dalsich aft…

po najnovsom vyskume som zistil ze afty tvori aj tzv SLS (Sodium-Lauryl-Sulphate) latka ktora je obsiahnuta v zubnych pastach, zvysuje penivost danej zubnej pasty. mozno by bolo dobre vyskusat pastu bez tejto latky. nasiel som CURAPROX EnzyCal rod.sk ktora neobsahuje SLS, takze vyskusam a dam vediet

Ahojte vsetci Aftaci … pripajam sa k Vam, mam tiez problem s Aftami, moja imunita bola naposledy pri imunologickom vysetreni velmi nizka,co mi potvrdilo aj alergiu na vsemozne travy a zacala som uzivat nejake tabletky na posilnenie imunity, ale zatim nepomohlo. Afty som si liecila ustnou vodou, B/kompelxom a panthenolovymi tabletkami … momentalne som vycestovana v zahranici dlhodobo a tu mi dostal do ruk Adcortyl - je to taka masticka, ktora vytvori ochranny povlak na afte … zo zaciatku to pomahalo ted som opat bezradna … tak idem opat navstivit doktora tu v zahranici … uvidim co mi predpise a dam vediet ako to zabralo … zatial prajem vela stasticka vsetkym :o)

zdravim vsetkych vo spolok.
ja tiez od nepamati hladam liek na afty, lebo viem ake to je nepripejmne a so vsetkymi “agťákmi” hlboko sucitim.
Po roznych zivotnych omyloch… som dospel k nasledovnemu:
Afta je priznak urciteho oslabenia organizmu vyplyvajuceho z viacerych pricin. Afta moze vzniknut castou konzumaciou nevhodnych potravin. Treba brat aky-taky ohlad na krvnu skupinu, ktoru mame a podla toho sa v ramci moznosti zabezpecit. Afta moze vzniknut z nedostatku spanku a prilis hektickym sposobom zivota. Dalsou pricinou mozu byt dlhodobe zapaly zubov, specialne korenov zubov, ktore nie su ani nejako bolestive, ale otravuju nam krv a zatazuju srdce. Ako hlavny problem by som asi postavil stravovanie. Vyskusanje monitorovat prisun potravy. Potom pavdepodobne vacsina z nas zisti, ze to, co jeme skor zatazi nas organizmus ako mu pomoze. :slight_smile: Urcite treba zmienit aj ustnu hygienu a cistotu vsetkeho co do ust davame…

Myslím, že mám aft, ale niesom si istý. Mám to nad prednom hornom zube a bojím sa, aby ma od toho nezečal boliet zub. Aft zvyčajne štípe ale toto ma skor bolí /na dotyk/. Ale výzorovo je to ako aft. Ked sa stým niekto stretol, dajte vedieť. Prípadne aký to ma prieeh. Ďakujem