Afty, ako sa ich zbaviť?

máte to tu nejako popletené a nepochopili ste ako vidím koreň veci.to ,že to niečím potriete vás áft na dlho nezbaví… všimnite si ,veľa ludí s rozličnými chorobami Afty nemá…prečo? každý organizmus má svoj spôsob prejavenia sa oslabenia orgánov, a teda aj imunity.lepšie povedané, každý má jeden dominantný orgán už od narodenia a tento orgán vždy sa snaží prejaviť určitým príznakom na povrchu.tzn.,že ked má niekto oslab.imunitu ,nemusí mať afty, ale uplne niečo iné. inak povedané áft a iných príznakov sa zbavíte iba liečbou zvnútra,tj.za 1) každý biochemik vám povie,že každý výkív a následne choroba je následkom prekyslenia-teda krv má hodnotu mierneho PH kyslosti. Za 2)-čo na rýchlo môžem poradiť je, nasadiť pitie sody bikarbony bez hliníku. čaj.lyžičku 2-3xdenne na lačno,tak dostanete PH do stavu mierne zásaditého…soda odkysluje vnútorné prostredie. treba nekombinovať živoč.bielkoviny zo škrobmi-prispievajú k prekysleniu…a navyknúť sa ráno na lačno pijávať ovocné šťavy a ovocie najl.jablká -veľmi dobre tiež detoxikujú a odkysľujú. ovocie naopak prekysľuje vtedy keď ho zjete po jedle, ako aj iný cukor,sladkosti atď.,lebo cukor škrob a bielkovina vždy,ked sa zje spolu kvasí a bielkovina hnije. prečo?: škroby sa trávia v miernom zásaditom prostredí a živoč.bielkovina v kyslom, no ked sa tieto dve stretnú ,tak sa zneutralizujú ,tz.že trávenie je sťažené a nastáva nafukovanie a iné príznaky…a tými kvasnými procesmi sa vaše telo zbavuje tých vit. a minerálov čo potom dávate do seba tabletkami a potom sa čudujete na čo ste prišli…denne treba piť 2-3 litre vody a šťavy ,inak čistenie zvnútra nemá význam. každý pozná upchaté záchodové rúry…čím viac zanedbávame vodu splachovanie tým viac sa to tam usadzuje. :slight_smile: Za 3)- afty dozrievajú samé asi za 7dní, pokiaľ si telo doplní nasilu chýbajuci hlavne ryboflavín,zinok. prečo píšem nasilu? lebo telo afty považuje za akútny stav, a preto sa snaží rýchlo konať, aby niektoré látky neboli v disharmonií k ostatným.

Propolis som jednu dobu pouzival aj ja. Neda sa povedat ze by aj po viacerych aplikaciach prislo k zlepseniu. Prave naopak, mal som pocit ze afta sa po pouzivani propolisu zvacsuje.

Ahojte moja mama má už asi druhý mesiac pálenie na jazyku a v ústnej dutine niesu afty iba z boku trochu ako keby malá zodrety nepomáhajú jej vodičky lebo ju to velmi pali niekedy ju to pali viac niekedy menej vedeli bi ste mi poradit???z čoho to asi má a čo bi jej asi pomohlo berie vitamín A.a kyselinu listovú a B12,ale zatiaľ ešte nič nepomohlo Dakujem…

Veľmi pekne napísané. Pre úplnosť dodám ešte, čo je napísané v biblii: Neškodí to, čo do úst vchádza, ale to, čo z nich vychádza! Slovami sa dá veľmi ubližovať a preto pozor na to, čo a ako hovoríme, aby nám to nemuseli pripomínať práve afty…

Principiálnosťou a zodpovednosťou. Zodpovednosťou k sebe samému a okoliu.

Nepouzivajte penive zubne pasty s obsahom SLS (laurylsulfát).
Je takych malo, asi hnusny a drahy paradontax, mozno nejaky druh elemex a mozno niekto vie poradit aj "chutnu " zub. pastu bez SLS.

pouzivajte zubne pasty bez SLS!!!

ne jeb…asi si to ešte nemala…moja dcera to ma od malička a ma osem,takže mame s tym bohate skusenosti…a vyskušali sme skoro všetky tie pripravky a nič…je mi jej strašne luto,lebo nemože jest ani pit a ani rozpravat…pobehali sme tiež všetkych doktorov…som už zufala…neviem jej pomoct…

Aftu mam zase po dlhsej dobe a mam pocit ze je to zo sladkosti. Stale sa stravujem rovnako, ale za posledny tyzden som mala pravidelny prisun cokolady.
Zda sa mi ze zaludok sa presladil a to je dôsledok. Ale to su iba moje dohady…
Nebudem si to nicim natierat, lebo mam odsledovane ze cim viac ju osetrujem (sprtam sa v nej)tym sa hoji dlhsie. Takze odtrpim si to iba s B-komplexom…
PS: to je ako za trest…

• nepomaha, pouzival som od Curaproxu Enzycal SLS free a afty sa tvorili aj tak

Ja mam takisto afty,a pouziwala som rozne priprawky brala som wela witaminow nejlepsie riboflavin,bratal som florsalmin a kamistad gel,zatial mi najwiac pomohlo oralmedic a biogaia…utlmi to bolest ktoru citim…vela zdrawia :slight_smile:

Fajn je aj tea tree oil… ten zabera aj na herpesy a je fajn… alebo aj svedske kvapky… no i tak si myslim, ze afta potrebuje pre seba cely ten proces a la vykuknutie, stred a odchod…

Mam dobru skusenost s Protefixom, je sice dost drahy, ale funguje ako ma!

http://i-liek.sk/index.php?main_page=index&cPath=11_273

suhlasim s autorom. pri kazdej chorobe alebo neduhu musime skumat pricinu, nestacia masticky a vodicky. ale s tymi ovocnymi stavami na lacno pozor, nie kazdy to znasa a taktiez velky pozor na sodi bikarbonu!!! niekto ma malo zaludocnej kyselinya a ked bude casto uzivat sodu bikarbonu, znici si ju uplne. vedeli ste, ze palenie zahy je aj od nedostatku zaludoc. kys, nielen od prebytku? na odkyselenie organizmu je dobra kniha od Kurta Tepperweina Omladzujuce odkyslenie. na www.abeceda zdravi.cz som nasla, ze ked mame afty, je to bud zo stresu, oslabenej umunity, podobne ako herpes, ale aj z nedostatku vitaminu B a C. je to tam dobre popisane, precitajte si. ako pisu tuna viaceri, treba upravit stravu a nekombinovat potraviny , ktore nejdu k sebe -to je system oddelenej stravy. musime sa pozorovat, co nam nerobi dobre, ja napr. mavam afty z octu, ked si pokvapkam vinnym alebo jablcnym octom salat viac ako treba.

Možno Vám to pomohlo,ale ako sa hovorí,na každého človeka platí niečo iné. Môj syn bral antibiotiká a popri tom som mu dávala probiotiká biogaia. A ked ich dobral tak sa mu vytvorili v ustach afty. Ja mu dávam b-komplex a doktorka mu stále na to dá nejaku vodičku,ale neviem ako sa volá.

Prese tak mas absolutnu pravdu…cim viac sa v tom clovek vrta a pouziva vsetko mozne tak sa to hoji dlhsie…ja pouzivam len masticky na pery a prejde to…ale nemuselo by sa to vyskytovat tak casto

zuzka…to co si napisala je absolutna hlupost…ta hneda vodicka je uplna kktina…to sa vam neoplati ani skusat…pouzival som to 3 mesiace a nepomohlo mi to nic len som si tak akurad dobre poplakal pri aplikovani na afty…neodporucam vobec

mavam afty tak casto, ze sa z nich nestiham spamatat…vsetci tu pisete o vit.B, ale moja skusenost je, ze mi nepomaha v tom aby sa afty rychlejsie zahojili alebo nevytvorili. vacsinu co ste popisali som skusila, ale mam pocit, ze potzrebujem zistit vhodnu konbinaciu prevencie pripadne naslednej liecby. v kazdom pripade to co zabera jednemu, nemusi druhemu…zatial som nenasla ucinny liek na afty ani herpesy a testy na imunitu amm v poriadku, podla testov mi nic nechyba, tak drzim prsty vsetkym, ktorych afty trapia :slight_smile:

dajte si nato citrodeko to zaberie .-))mam vyskúšane

Ahojte,
mne sa teraz cez sviatky urobili afty za jednu noc 4 v ústach, na mandliach a aby to nebolo vsetko tak na perách, čo som nikdy predtým nemala tak aj tam mám teraz asi 7. Môžem vám povedať, že absolútne nemôžem dať nič do úst a bolí ma celé telo