Velmi dobre. Tiez som chcel pripomenut ze prekyslenost organizmu moze mat vplyv na vznik aft a podla mna tiez potieranie pomoze lokalne, mozno zmierni priebeh, ale nevyriesi problem. Mal som uz vela aft, cize viem ako to vzdy prebiehalo. Tentokrat som skusal trochu experimentovat. Vyskusal som reakciu afty na rozne pripravky. Skusal som dezinfekciu alkoholo (konkretne aplou), dost dlho. Kratktdobo to aftu velmi dobre "vypalilo" a zanikla, ze po nej ostalo iba zacervenane miesto, avsak na druhy den sa jej velkost asi o stvrtinu zvacsila. Druhy krat som vyskusal ako reaguje na kysle prostredie. Pouzil som kyselinu cironovu. Bolest na chvilu ustupila, ale hned rano sa velmi zvacsila ovela viac ako pri pouziti alkoholu. Cize pre aftu priaznivo posoby kysle prostrebie. Odtial ta myslienka ze jej vznik moze mat za nasledok celkove prekyslenie. Taktiez ak prejdem po jej povrchu jazykom je kysly. Nasledne je aj velmi dobrou zivnou podou pre bakterie. Cize ako protipol som skusal zasadite latky. Lokalne som nanasal zubnu pastu a velmi zabera, rovnako ko soda bikarbona, ale tiez si myslim ze lokalna liecba je ucinna len na zmiernenie bolesti a ustupu danej afty. Nie je vobec preventivna a mozno ju ani neodstrani uplne. Na to je potrebne vnutorne uzivania za ucelom znizit prekyslenie organizmu.