Ja mám momentálne obrovskú aftu na hrdle, keď si to pozerám sa mi zdá, že celé hrdlo mám dopraskané a aftu na afte a už to trvá druhý mesiac. A tá ukrutná bolesť...aj ucho ma už bolí na tej strane. Skúšam všeličo, momentálne acidko, biele jogurty. Príčinou u mňa je asi nadmerná spotreba grapfruitov, po ktorých sa mi to vyhodilo alebo lacná zubná pasta z Kauflandu, ktorú asi vyhodím. Ale aj infekcia zo zubnej kefky vraj môže byť ,ak ju používate dlhšie ako 3 mesiace. Ďalej príčinou sú stresy a celková únava organizmu. Liekom neverím, lebo afty mám celý život, mám 49, a nikdy mi nič nepomohlo - propolis som tiež skúšala ,aj tú fialovú vodičku - tá sice raz zabrala, ale to som si stihla natrieť hneď prvý deň, ako som zistila, že mám aftu.A ešte na jedno obdobie bez áft si pamätám, to som užívala 2 balenia Geriavit Pharmaton - poradili mi to proti únave.Môžem potvrdiť, že vtedy som afty nemala a cítim sa ozaj svieža a vitálna a je tomu už 5 rokov. Držím palce a vyliečte sa čím skôr. Ja dúfam, že aj ja už spejem k tomu, že sa mi to už viac nezväčší.