Presne tak ferik
Tiež mávam občas afty a vedia ma potrápiť. Najnovšie mi však pomáha (aj pri opuchu ďasien) tento výrobok (kúpil som ho v tomto eshope) : http://www.nutrimas.sk/TEA-TREE-OIL-dentalny-roztok-10ml-d226.htm Vyskúšal som už kadečo ale tento TTO Dental nemá nepríjemnú horkú chuť a je mierne chladivý. Začínajúci zápal ďasien ustúpi do 3 dní. Pri aftách je to rôzne, záleží v akom štádiu sa to podchytí.
Treba začať potierať hneď pri prvých príznakoch niekoľkokrát denne. Popri tom je dobre úživať vit. skupiny B.
No bolo by to super, ale čo mám robiť keď afty má malé dieťa? Neviem či vie čo je ohováranie…
Pridávam sa k Edkovej rade, je to jeden zo spôsobov ako riešiť tento problém. odporúčam všetkým s aftami prečistiť si organizmus, detoxikovať a pravidelne. ale detox neznamená na jeden týždeň. radšej pomalšie a poriadne ako rýchlo a krátko. najlepšie je užívať aloe vera. vitamíny sú tiež dôležité a hlavne dať si spraviť testy na alergológii. držte sa
… ahoj, prosim Ta kde sa da kupit ta zubna pasta?.. Moja dcera, ma teraz 9 rokov, trpi neustalymi aftami od svojich dvoch rokov… dva tri tyzdne ma afty-jeden max. dva dni nema a zas dookola… ma na jazyku, podnebi, perach… byvali tak dve tri, ale teraz uz pod osem aft nejde, o bolestiach Ti asi vraviet nemusim… skusila som uz vselico a velmi sa trapim… lekari nas iuz ani neriesia… imunita vraj ok, prvky v krvy tiez a neriesia dalej… skusim tento tvoj recepr aj ten olej, aj tu pastu… dakujem za odpoved
Na afty zaberaju tri veci: palenka, kvalitny vitamin C a kvalitne probiotika. S palenkou Vam nepomozem, ale s ostatnymi ano viem Vam to dat aj lacnejsie, napiste mi email
Zdravim, mne najnovsie velmi pomohol tento pripravok s obsahom te tree oil: http://www.nutrimas.sk/TEA-TREE-OIL-dentalny-roztok-10ml-d226.htm. Odporucam.
Nakupujem na www.iherb.com
http://www.iherb.com/Vitality-Works-Oregano-Oil-Carvacrol-70-120-Liquid-Veggie-Caps/4832#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=oregano%20oil&rc=276&sr=null&ic=8
http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Periobrite-Natural-Toothpaste-Cool-Mint-4-oz-113-4g/5162#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=periobrite&rc=7&sr=null&ic=1
Ak ste dcere este nedavali spravit test na celiakiu, alebo potravinove intolerancie spravil by som urcite aj to.
Ked sa afty opakuju castejsie, treba posilnit imunitu, no ale ked sa uz objavia, mne osobne pomaha nimbova ustna voda, ktr. pouziva aj preventivne a extrakt z nimby, tento: http://www.nutrimas.sk/Alkoholovy-extrakt-z-nimbovych-listov-30ml-d48.htm
Ja mávam afty už asi rok a pól. Nikdy pred tým som ich nemala. Nevedela som z čoho ich môžem mať, zistila som to až vtedy, keď som vysadila antikoncepciu a uvedomila som si, že afty mi začali práve vtedy keď som ju začala brať. Dva mesiace som ju nebrala a afty nikde. Potom som začala brať inú HAK, no afty sa zasa objavili. Doktorka mi povedala že to môže byť alergická reakcia. Takže ja to mám určite z toho no myslím si, že každý má iný problém prečo sa mu afty objavujú. Jediné čo mi pomáha je domáca pálenka a HERBADENT. Treba si to dávať už keď je afta malinká. Najskor pálené a potom na to herbadent. Afta zmizne do jedného max dvoch dní.
Ahojte! problemy s aftamy mám momentálne aj ja!
Dakujem za vaše príspevky, niečo vyskúšam!
Lekarka len skonštatovala, že mám na lícnej stene úst vytvorené afty! Nič na to nepovedala, a samozrejme ani neliečila! Jej vysvetlenie bolo, nestresovat sa a dávať si pozor na citrusove plody! Na neumyté ovocie a zeleninu!
Momentálne ma páli cele hrdlo, ešte som k tomu dostala pravdepodobne zápa mandlí!
Idem si niečo urobiť, , , najviac sympaticka liečba sa mi pozdáva recept s liehom a klinčekami
Dakujem
Keďže som mala afty kvôli HAK, vyskúšala som “pyridoxin”. Je to v podstate len vitamín B6, ktorý udržuje sliznice zdravé ale slúži hlavne na to, že niektoré lieky ako HAK znižujú tento vitamín. Mala som aftu veľkú asi 0. 5cm. Od prvej tabletky mi afta do dvoch dní zmizla a už mesiac som žiadnu nemala. A to som afty mávala každý týždeň. Beriem ho každý deň, niekedy každý druhý deň. V lekárni stojí cca 1. 30€. Naozaj pomohlo, odporúčam aj keď presne neviete prečo máte afty, pretože človek nikdy nevie kvôli čomu sa práve jemu afty objavujú.
Urgo gel na afty- 5*!
Ja som trpel aftami, krvácaním ďasien, zádermi pri nechtoch… no a zistil som, že to süvisí so stravou. Vačšinou (u mňa určite) to súvisí s citrusovými plodmi a ich šťavami, ale môžu to byť aj iné ovocné plody (u mňa maliny) zelenina. Odporúčam jesť pár diní masovú stravu (dusené mäso, pečené, pašteky). Korenie tiež obmedzte.
Ešte by som doplnil, že u mňa naozaj všetky tie príznaky zmizli resp. sa vždy objavili keď som zjedol niečo nežiadúce. Zákerné sú najmá šťavy (napr. citrón v čaji ten ma ničil denne celé roky).
A najlepšie je ako to dnešní doktori svorne všetci zvaľujú na psychyku. Ako by ich na to školili.
Dobry vecer, citam tu mnoho clankov otom ako sa zbavit aft ale ako zistim ze sa jedna prave o aftu vseci uvadzaju ze je to bolest, mne sa zrobil pod jazykom maly pluzgierik asi pol centimetra bielej farby neboli ma to ale citim ze to tam mám som astmatik moze to mat spojitost s mojim ochorenim a ako by som sa toho zbavil.
To, v akom stave máte afty, má na svedomí práve ten 60 % lieh, ktorý je kontraindikovaný pri léziách v ústnej dutine. Afty a iné lézie na slizniciach i na koži sú 1 z prejavov nadužívania alkoholu. Skúste vysadiť úplne alkohol, dať si vitamíny skupiny B, pridať kašovitú nedráždivú stravu - paštéty, zemiakové pyré, biele rožky so smotanou, s maslom, vynechať úplne dráždidlá - citrusové plody, korenie a NAJMä alkohol. A dajte si urobiť laborat. testy - krvný obraz a pečeňové enzýmy. Pite veľa mlieka, ak na neho nemáte alergiu.
Ahojte, mam 27 rokov, problem s aftami som mal od utleho detstva. Ked som mal 15 rokov zacal som fajcit, vtedy mi afty ustupili a mal som pokoj celych 12 rokov, pokial som fajcil. Pred 5 tyzdnami som fajcit prestal a mam aftami zasypane cele usta aj hrdlo. Co som si vsimol pocas 12tich rokov fajcenia, ze vzdy ked som sa pokusal prestat a nefajcil som par dni, okamzite sa mi vyhodili afty. Teraz to iste. Pokusim sa byt silny a vydrzat, ale mam pocit, ze ak a to bude opakovat, zacnem fajcit znova. Ved vsetci viete, ze zivot s aftami nie je zivot: Mate niekto podobne skusenosti? Afty vs. fajcenie? Dakujem
Aj mne pomohol Mundisal gel, po použití trošku štípe, potom boľavé miesto trochu strpne a nenebolí tak veľmi.