kupila som dneska novu a tuto necham este tak pre istotu v starej lekarnicke co mame v garazi a hotovo. ono to nie je dobrelen pre deti, ale aj dospelyk podla mna uvita aj sa nemusi navyse tryznit
to ked viem, ze nestipe, tak som ochotna ju kupit, aj keby to bola najdrahsia dostupna dezinfekcia ale tak to chvalabohu nie je
no a to je inak v celku zaujimave, ze je prakticky cenovo dostupna a ma teda ten najdolezitejsi benefit xixi. niektore dobre veci proste vobec nemusia byt drahe
to veru nie, ono zase nie zakazdym su tie najdrahsie, alebo celkovo tie drahsie veci lepsie. to sa vobec neda riadit cenou, ze kolko co stoji. skor ako cenu treba sledovat podla mna ine parametre. dost som si zvykla sledovat napriklad recenzie od ludi, co uz maju s niecim, o co mam zaujem, skusenost.
presne ako vravis. v tejto dobe, ked fakt zdrazelo asi vsetko co mohlo, podla mna ludia viac dbaju na ceny, ale ani to nie je jediny parameter podla ktoreho sa treba riadit. zas vravi sa, ze nie sme taki bohati, aby sme kupovali len lacne veci a ma to podla mna svoj zmysel
Tak ale pokiaľ ide o zdravie a to si myslím, že v takomto prípade ide, tak sa neoplatí proste na tom šetriť. Radšej si nedoprajem kávu alebo nové náušnice ako takéto niečo.
to je jasne a myslim si, ze pri detoch to oplati este viac. clovek im dopraje skor ako sebe a povezme si tak, nie je to nejaka draha vec, ktoru by si clovek proste nemohol dovolit
To veru nie, ked som naposledy teraz nedavno kupovala, tak nejak okolo 4 eur stala ta mensia flasticka. Ono da sa kupit aj vacsia, myslim si, ze tam bude ta cena v prepocte o nieco nizsia. Vsak tak to bezne byva pri tych vacsich baleniach.
Vieš čo, ja robím tak, že rovno kupujem tú väčšiu. U nás by sa tá malá dlho neohriala. Podľa mňa všetky úrazy, čo sa dejú v okruhu 10 kilometrov sa dejú práve u nás doma
a tak to uz ma podla mna kazda mamina v oku, kolko sa z takych veci doma mina a aka je ako keby taka spotreba neviem to inak nazvat
Hej hej, hlavne je aby nieco bolo doma. U nas si to tak nejak aj priebezne kontrolujem, co sa teda hlavne datumu spotreby tyka
Mne sa koľko krát stalo, že sme už mali dezinfekciu po expirácii, ale tak čo už. Kúpila som druhú, no túto som aj tak ešte pre istotu nechala
A tak ono ani lieky sa hneď nepokazia, keď im skončí záruka. Však to zas nie je, že by to zo dňa na deň začalo byť pokazené odrazu. To aj keby si použila takúto, čo už je po nejaký čas, tak si myslím, že stále lepšie ako nepoužiť žiadnu.
Jasné. ako ja už som zopár krát bola nútená použiť aj takú, čo bola po expirácii a nestalo sa s ranou prakticky nič, takže pohodka
My tiež máme toma po expiráci a používame normálne. Stále to dezinfikuje takže minieme a kúpime novú:-)
tak ono to zase nema preco stratit ucinok podla mna. nejaky cas to isto bude fungovat. vsak keby s tym nieco bolo v neporiadku, tak to rychlo spozorujes po aplikovani na poranenie heh.
jedine co by sa mohlo stat, ze by to stipalo a to by som hned asi oplachla. lebo ak raz nestipe, tak potom asi fakt nie je nieco v poriadku
to aspon teda spoznas, ze uz s tym nieco nie je okej. ale tak ked dodrzis skladovanie a dobu pouzitia, ktora sa uvadza, ze kedy je to este okej, tak nemas do pokazit. a presne takto, ze ked budes citit, ze nieco boli, stipe, tak tak to veru pri tomto betadine byt nema.
Ešte mi napadlo, že asi má to aj vplyv to, že či máš už tú dezinfekciu otvorenú alebo ešte nie. Lebo tak otvorené vydrží kratšie, to je jasné.
ja mam taky zvyk, ze toto proste neriskujem. je po datume ci uz jedlo, potraviny, kozmetika, lieky, tak to vyhadzujem a kupim radsej nove. vsak nic nie je zase take drahe, aby som ja riskovala zdravie alebo co