Ja som to nikdy nejak specialne nestudovala, info mam len z toho, co pijem a co mam odskusane ![]()
No ja pijem teraz oveľa viac kávy ako som zvykla kedysi
To ma v práci tak naučili, keďže som tam bola ja jediná, ktorá kávu vôbec nepila, prevychovali si ma, zvykla som si rýchlo
Ale vôbec mi to nevadí, už mám z toho taký každodenný rituál, bez kávy už nezačnem pracovný deň ![]()
Ja tiež tak, predtým som až tak chuť kávy neobľuboval. Už som si tak zvykol na kávu z Coffeein, lebo aj v robote len odtiaľto šéf kupuje.
A ktora je tvoja naj odtialto? Pozeram, ze je tam dost siroky vyber, asi by som si nevedela vybrat
Ja mam tiez rada zrnkove kavy, inu by som asi nedokazala vypit. To radsej si kavu nedam ako dat si nieco instantne, len aby bolo
Ale tak poznam aj takych, co im uplne nejde o chut, ale o ten samotny ritual, ze proste nieco piju a je im totalne jedno co ![]()
Každý si tu vyberie. Našťastie si vieš pozrieť chuťové profily, ktoré má každá káva pri sebe uvedené. ![]()
Ja som dostal teraz na Vianoce pákový kávovar a zatiaľ som skúsil Tchibo a chutí. Inak aj Illy je dobrá - samozrejme zrnková je naj.
Presne tak, niet nad zrnkovú kávu. A tiež som z Coffeein objednávala viackrát a veľmi dobre. Aj darčeky vedia dávať k objednávke, čo mňa teda dosť teší, keďže zbožňujem byť obdarovaná
![]()
Skusim aj ja, uz viackrat som na nich citala aj pocula pozitivne ohlasy ![]()
No nemal som ešte zlú kávu odtiaľ. A teda najväčší plus je v tom, že si tam fakt vyberie každý. Veľa druhov a kvalitných. 100% arabica.
A podla coho vies zistit takto zo stranky, ze je kava kvalitna len z popisu?
Ja si dám kľudne aj nejakú klasickú nescu. Nie som až taký vyberavý:-)))
Tak každý podľa gusta
Ale keď raz ochutnáš kvalitu, inú už nevypiješ
Aj u mňa to bolo presne takto.
Ano, aj vo svojom okoli mam kopec ludi, ktori nepohrdnu napriklad aj turkom v dnesnej dobe
Mna osobne by takato kava okamzite zabila, to je takzvany smrtak. Ale vsak sto ludi, sto chuti. ![]()
Ľudia to pijú, lebo sú zvyknutí to piť. Tá staršia generácia má svoju vlastnú hlavu, môj otec by neskúsil inú kávu ani keby mu všetky ocenenia, ktoré tá káva dostala, strčím pod nos
Tam sa nezmení nič, ale to vo všeobecnosti, nielen čo sa kávy týka. Jeho vec, ja už sa nestarám, to ide jedným uchom dnu a druhým von ![]()
…treba skusit…ja si pozriem chutovy profil, uroven prazenia a skusam…
Dobré je napríklad sledovať si tam aj ten čas (dátum), kedy bola káva upražená, to je pre mňa smerodajné. Teda samozrejme, ak je to tam uvedené ![]()