AUGMENTÁCIA - zväčšenie prsníkov silikónovými implantátmi

Ahojte, citam tu jeden komentar za druhym v nadeji, ze mi to pomoze a nebudem sa tak bat. Termin mam o dva tyzdne 28. v BB u doktora Cervena - na konzultacii bol strasne mily, aj sestricky, vacsinou sme sa smiali a pripadalo mi to v pohode vsetko, no ako sa mi to blizi, tak zacinam mat strach uplne zo vsetkeho - v zivote som nebola v narkoze, ta bolest po tom - bojim sa, ze si ani vlasy nebudem vediet sama umyt dlhy cas. A vie mi prosim niekto povedat, ci budem schopna soferovat tyzden po operacii? Baby drzim palce vsetkym, uz viem, co je to za stres, no tesim sa napriek vsetkemu.

Ahoj Lucka. Ja som tiež nikdy nebola v narkóze a aj sem som písala, ako sa bojím a bolo to úplne zbytočné. Ani nevieš ako zaspíš, narkózy sa naozaj netreba báť. Keď ma prebrali viem, že som sa pýtala, či už som po, nechcelo sa mi tomu veriť. Marika, no bolesti. Bolesti som mala celý deň a celú noc po opke, ale na to ti dajú analgetiká aj lieky na spanie. Je pravda, že každá to znášame inak, kočka vedľa mňa behala ako srnka hneď po opke a spala celú noc. Ja som nespala vôbec a bol u mňa problém s tým tlakom. Teraz ešte beriem od bolesti tabletky, ale dá sa to vydržať. S umývaním vlasov mi pomôže muž, asi to sama nezvládnem, ale učesať sa ako - tak učešem. Teraz ma skôr bolí chrbtica, keďže ležím len na chrbte, ináč sa nedá, spánok tiež neni bohviečo, ale zdriemnem si cez deň. A na ten chrbát tiež zaberajú analgetiká. baby smelo do toho, trochu bolesti vydržíte, naozaj sa to dá prežiť a treba myslieť na to aké budete mať pekné prsia.

Ahoj Lussinka! Chodíš do roboty? Ja sa chystám po opke už o dva týždne. Nevieš náhodou, že dokedy nemôžem dvíhať viac ako 2 kilá? Inač ako sa máš? Tlak už máš vporiadku?

Do roboty nechodím, ešte som na materskej. S tým dvíhaním ti určite povie doktor čo a ako. Ja mám teraz taký problém, ledva dýcham, keďže som stiahnutá v tej podprsenke a ešte aj tým pásom, a navyše, začalo ma to všetko svrbieť. To bude asi tým, že sa to hojí. Je to hrozne nepríjemné, baby čo ste už po, aj Vás to tak svrbelo?

Ahoj Lussinka, neviem preco, ale nezobrazilo tu ani jeden prispevok, co som ti napisala. Takze este raz gratulujem! Co sa tyka dychania, neboj sa. Mne sa tiez zo zaciatku nedalo. Na piaty den som uz normalne zhlboka dychala a aj rozpravala. Aj mna to svrbelo a stipalo, ale preslo to. Prejde to aj teba. Bola som vo stvrtok na kontrole a vybratie stehov. Takze stahovaci pas mam nosit uz len v noci a aj to len jemne zopnuty. 3 tyzdne od operacie si mam kupit bavlnenu podprsenku s kosticou a kosticu si vytvarovat podla prs. Este mesiac spat na chrbate (to mi robi problemy, uz mam normane rano take stavy, ze sa idem dat na brucho alebo bok) a cvicit tiez az tak mesiac a pol po operacii.

Ahojte baby, tie co ste po operacii, mam na vas otazku. Moze operacia ako zasah do tela ovplyvnit napriklad mastenie vlasov alebo pokozky? Mne sa nenormalne zacali mastit vlasy hned po operacii. Za den ich mam mastne. To sa mi teda nestalo nikdy. Myslite, ze sa to upravi?

Ahojte. Tak ja som 5 dni po opke, bola som v Chirmed Kosice. Operoval ma dr. Magdo. Po prebudeni som mala bolesti ale nic take, co by sa nedalo vydrzat, personal bol velmi ochotny a mily. Na druhy den som bola mobilna, ziadna tragedia. Dala som si Nagor 300 ml, stredny profil, predtym som mala take plnsie dvojky, teraz to vyzera na mensie decka. Ale je to opuchnute, tak skoro povedat, lezala tam so mnou este jedna baba, davala si to iste, len vysoky profil, ona to zvladala ukazkovo, hned sa sama vedela posadit, behala ako srnka, ju operoval Dr. Kacmar, obaja su super, komunikacia a jednanie spickove, ked mate otazky piste, ivka.

No ahoj, aj mi bolo čudné, že sa neozývaš. Tak vidíš, prežila som. Mňa nič neštípe, cítim len také tlaky na prsiach. Pod pazuchami sa mi to odliepa, to bude asi tým, že mi dávali ten jemný antialergický leukoplast, lebo na obyčajný mám alergiu. Nebolí ťa chrbtica? Prsia máš rovnomerné? Ja mám dosť veľký rozdiel vo veľkosti, vraj je to tým, že jeden odpúcha skôr ako druhý. Dúfam, že sa to vyrovná. A v pravom cítim také zvieranie, ten aj skôr odpúcha, neviem či je to v poriadku. Tú chrbticu mám v hroznom stave, strašné bolesti, to je z toho spania na chrbte. Už len vydržať, dúfam že to rýchlo prejde.

Ano, presne tak, jeden mi zacal odpuchat skor ako druhy. U mna pravy skor a lavy neskor. V pravom som tiez citila zvieranie a take vybrovanie. Pytala som sa na to doktora, povedal, ze je to normalne. Teraz uz su obidva narovnako a uz ani jeden z nich ma neboli. Chrbtica ma neboli. Boli ma len rano, ked sa zobudim, ale ked vstanem, tak uz je dobre.

Ahojte, včera som bola na konzultácii u Dr. Červeňa. Navrhol mi 370 ml so stredným profilom, anatomické. Meriam 162 cm, bála som sa či nebudú veľké. Ale upokojil ma, že vzhľadom na veľkosť hrudníka to je O. K. Veľmi sa teším, len sa bojím bolesti. Som 3 mesiace po pôrode, ešte si veľmi ntenzívne pamätám tú bolesť, tak mám obavy. Ale keď to zvládlo toľko žien tak musím aj ja. Na operáciu idem 27. 11. Držte mi palce.

Ahoj včielka, keď si zvládla pôrod, tak tuto bolesť určite zvládneš. Budem ti držať palce. Nie je to až také strašne, dá sa to zvládnuť.

Ahoj, tak tento problém som mala aj ja. Dva týždne sa mi strašne mastili vlasy ale aj pleť. Ale už je to v pohode. Neboj sa určite sa to upraví.

Ja som uz mesiac po, som uplne v poriadku a bez bolesti ale to svrbenie mam stale.

1 lajk

Tak to si ma potesila, ako sa mas? Co noveho s prsiami?

Ahoj Lucka, narkozy sa vobec nemusis bat. Ja som bola tiez u Dr. Cervena a som maximalne spokojna. Som mesiac po. Vlasy som si asi 2 tyzdne nevedala umyt. A co sa tyka soferovania. Tak to som zacala po 2 tyzdnoch a trosku mi robilo problem zaradit 1 a 2. Urcite to vsetko zvladnes, budeme ti drzat palce.

Ahoj, ja som 5 dni po opke, bala som sa strasne, ale poviem ti, ze to nie je nic hrozne, po prebudeni to nebolo prijemne, citila som tlak na hrudniku, ale dostala som infuzie proti bolesti a prezila som to. Na druhy den uz pohoda, len ked vstavam z postele, tak musim zapajat brusne svaly, ruky mam vyradene, ked na to zabudnem vtedy to fakt boli, hlavne sa nezapierat do ruk! Soferovat by som nemala 3 tyzdne mi bolo povedane. Vlasy som si sama umyla v predklone v kupelni, kedze mam problem dvihat ruky, naozaj sa to da prezit ale viem pochopit, ze mas stres. Vsetky sme ho mali, ale vysledok stoji za to.

Ahoj ivka. Konečne aj nejaká kočka z KE. Ja som bola v stredu zložiť zálohu za operáciu. Idem 8. 11. Nebola si náhodou jedna z dvoch, čo sedeli u sestričky? Mňa bude tiež operovať DR. Magdo. Bude mi dávať nagor 460ml vysoký profil. Chcem take d-čka a momentálne mám asi jednotky. Bolesti sa nebojím, veď lieky existujú. Teším sa na pekné prsia. Inak čo si si brala so sebou? Misa

A nie je to skoro, 3 mesiace po pôrode? Mne odporúčali min. rok po pôrode a to som nekojila. Že vraj tie žľazy sú produktívne.

Ahoj, ano je to mozne, prave v stredu ma prepustili, bola som tam s kamaratkou, co si tiez davala to iste, u sestricky sme cakali na odvoz. Mame to stastne za sebou, teraz citim take ako pnutie, ale pomaly si zvykam. Nepotrebujes vobec nic, iba oblecenie, co sa neoblieka cez hlavu, nejaku mikinu na zips si zober. Inak ked chces vediet viac, kludne zavolaj 0903655920 a odpoviem na to, co Ta zaujima. Neboj sa, tes sa. Ja sa tesim a urcite ta troska bolesti za to stoji.

Strawberry a tá podprsenka má byť vystužená alebo nevystužená? Ja totiž môžem mať len vystuženú, v nevystuženej ma svrbia prsia, neviem čím to je. A vieš si predstaviť, keby som sa tam mala škrábať niekde na verejnosti. S tým mastením vlasov som to spozorovala aj ja a je to zaujímavé, že je to opkou. Ja som to pripisovala vysadeniu antikoncepcie. A na akú veľkosť podprsenky ti to teraz vyšlo. Lebo miery sme mali veľmi podobné a aj implantáty máme rovnaké.