Ahojte. Vie mi niekto pomoct, ako sa zbavit bradavic na perach a krku? Chodievam ku koznej na vypalovanie dusikom, ale akonahle mi vypalena bradavica odpadne, vzapati sa objavi znova, chodim ich vypalovat pravidelne kazde dva tyzdne uz od maja, ale vysledok stale ten isty a zacinam byt uz zufaly, kedze to nevyzera najlepsie. Pytal som sa tiez v lekarni na nejaky pripravok na bradavice, vraveli, ze ich je dost ale neodporucaju mi pouzivat ich na tvar, ze su skor na ruky a nohy a tak. Tak ak mi niekto vie pomoct, budem mu velmi vdacny. Dakujem.
Masticka KOBRA - neviem ci je to to iste, ale existovala mast “hadi jed”, no mylsim, ze dnes uz u nas nie je k dostaniu. Da sa nieco take kupit v Rusku pod nazvom VIBROCIL, ale pouziva sa hlavne na klby a reumu. Toho jedu tam je urcite dost, smrdi ako terarium a mne na tie klby ozaj pomaha. Tak skusim aj na bradavicu na chodidle.
Moja mamka si vyliecila bradavicu na nohe prikladanim zelenej supky z vlasskeho orecha. Pomohlo to, vycitala som to tiez z internetu. Teraz dava supku aj do mraznicky, ak by sa jej to vratilo. Mala to bolestive, chodila na vypalovanie na kozne, ale jej to nepomahalo. Takze sa chceme s vami podelit o tuto skusenost.
Dobry den, ak mozem pomoct. Mal som bradavice na rukach aj na nohach pred par rokmi. Rypal som si ich, krvacali mi a bolelo to, furt som si ich skriabal ved to asi poznete vy co mate problemy. Raz som siel do Piestan za rodinou a ako milovnik vody v tedy tej “vajcovej” vody som sa tam poriadne vymocil, pravdu povediac poriadnych par hodim som bol v tej vode ale nie zo znalosti v boji proti bradaviciam ale so zaluby. A ako som prisiel vecer domov do Bratislavy a isiel som do postele a vyzul si ponozky tak som si bradavice na nohac a na rukach stiahol ako pasku dole. Myslel som si ze to bude ako vzdy lebo vela krat som si ich odtrhol ale nastastie od vtedy som nidky nemal bradavice. Dufam, ze som pomohol. Stoji za vyskusanie. Drzim palce. Pavel z Bratislavy
Ahoj Ada. Precitala som si, co si napisala o plochych bradaviciach na tvari a uplne sa s tebou stotoznujem, pretoze mam ten isty problem a s bradavicami aj s koznou lekarkou narozdiel ja som vsak tie lieky brala, bradavice sa prestali rozmonozovat ale nezmizli tak som prestala s liecbou. Potom som vyskusala vselico (babske rady, cesnak, citrom, oil tree) ale nezabralo, teraz skusam jablcny ocot. Chcela by som sa vsak dozvediet viac o tvojej liecbe bradavic a o peceni ako to prebieha a naozaj to suvisi?
Ahojte, mne predpísal kožný primár robenú masť s kobrím jedom, nemá na tégliku názov, aby som vám všetkým pomohla, mám ju 1. deň, tak idem skúšať.
Je to až neuveriteľné. Koľko ľudí má ten istý problém a každému pomôže niečo iné. Môj syn /teraz 8-ročný/ mal bradavice na rukách a na tvári a tiež sme vyskúšali všetko možné aj nemožné, ale nič nepomáhalo. Bojovali sme asi 3 roky. Pred rokom som mu objednala salicylovú pastu a pravidelne sme to lepili presne podľa návodu - ako je na webe a verte-neverte pomohlo. Pár dní, a boli preč. Už skoro rok máme od nich pokoj. Veľmi sa teším.
Zdravím, rád by som sa podelil o moju skúsenosť. Mal som 2 bradavice, jednu veľkú na stupaji a menšiu na palci na ruke. Čítal som že po roku väčšinou samovoľne zmiznú, čo sa nestalo. Naopak sa rozšírili. Kúpil som si “Kolodium forte”, v lekárni za ~ 4€. Je to prípravok podobný Duofilmu, zaschnutím vytvorí na bradavici vrstvičku a kyselina salycilová rozruší vrchnú vrstvu kože, tá zbelie a je možné ju bez problémov odstrániť. Na zdravú kožu by sa nanášať nemal, ale aj napriek tomu že to trošku páli, naniesol som aj na asi 1 mm zdravej kože v okolí bradavice, potom som ju len obstrihol nožničkami na nechty a stiahol aj s vrstvou bradavice. Ak to je bolestivé alebo sa pustí krv, je lepšie nestrhávať, naniesť novú vrstvu a skúsiť na druhý deň. Má sa aplikovať 2x denne, ja som mohol len 1x, našťastie to stačilo. Toto som opakoval týždeň a vypadalo to nadejne, avšak ostali ešte drobné čierne zrazeninky hlbšie pod kožou a aplikovanie už bolo bolestivé. Nechal som to týždeň tak a potom som si všimol že to ide odtrhnúť a neostalo po nich vôbec nič. Po aplikovaní Kolodia som bradavice prelepil náplasťou “Omnipor”. Dúfam že to niekomu pomôže
Prosím pomôžte. Môj 6ročný syn má bradavice na krku, tie už liečime, zatiaľ neúspešne, ale prečítala som si tu nejaké odporúčania tak vyskúšam. Lenže on ich začína mať na viečku, kožná lekárka mi povedala, že tam nemôžem dávať nič, jedine chirurg, lenže toho sa moc bojím, nevie niekto nejakú miernejšiu liečbu, ktorá môže ísť aj na viečko /oko/ aby som mu neublížila?
Vyskusala som vselico od duofilmu, cez wartex bradavicnik, pure tea tree oil az po cibulovu mast. Okrem duofilmu nic nezabralo, Duofilm sice vypali bradavicu, ale nechava jazvy a flaky na kozi, ktore sa nehoja dobre. Nemala som moznost vyskusat lastovicnik, tak som sa dala na citron, prikladanie citronovej kory namocenej v octe bolo neprakticke a bolestne, navyse i zdlhave. Co mi pomohlo na moje male ploche i hnede bradavice (nie velmi velke), bolo potieranie cesnakom 2 x denne, bradavice zaschnu a odlupnu sa, niekedy to treba zopakovat este raz. Cesnak smrdi, tak som po chvili presedlala na cerstvu citronovu stavu - tu som naniesla na vatovu tycinku a bradavicu som trochu drhla 2-3 denne, staci 2-3 dni a dostavi sa to iste ako po cesnaku. Ale pozor tycinky vymienat neustale za nove, aby sa virus nepreniesol. Vela zdaru.
Dobrý večer, ja som tiež vyskúšala všeličo, ale váš citrón ešte nie. Zajtra to idem hneď vyskúšať a ak to zaberie, budem šťastná prešťastná!
Nebola ta pasta bolestiva?
Nieco na tom uduseni bude, mne zas pomohla miazga z ihlicnatych stromov, asi za 3 tyzdne boli prec a boli dost velke, mal som ich na rukach medzi prstami, a aspon to vonia.
Ahoj, môj otec mi hovoril, že mal problémy s bradavicami na rukách, začal si ich teda vypaľoval a keď si vypálil tú hlavnú, tak už s nimi nikdy problém nemal.
Môj vnuk mal tiež bradavice na rukách. Dva roky sme s nimi mali problém. Boli sme na vypaľovanie u kožnej, natierali sme to nejakým prípravkom z lekárne, ale nič nepomáhalo, Práve naopak, bradavice sa viac rozrastali a pribúdalo ich. Pomohla však náhoda. Môj vnuk pri prechádzke v meste rád zbiera z chodníka rôzne veci, preto som kúpila antibakteriálne a antivírusové mydlo na dezinfekciu rúk. Vlastne to mydlo teraz používame bežne všetci. Zbadala som, že vnukovi sa začali bradavice na rukách zmenšovať a o par týždňov všetky zmizli.
Mám ploché bradavice na oboch chodidlách na bruškách pod prstami už niekoľko rokov. Nebola som u lekára, len som si ich pemzovala, obstrihávala, dezinfikovala. Jedna zmizla, ale ďalších 15 vzniklo. Po hodinách skúmania na nete som sa dopracovala k duofilmu. Natieram 3 týždne, rozleptala som celú kožu, keďže sú rozosiate husto a nemohla niekoľko dní poriadne dostupiť. Strašný boj. Rozleptanú kožu som poctivo každý deň obstrihávala spolu s hnusnými čiernymi koreňmi. Hotová operácia každým večerom. Teraz som v štádiu, kedy sú bradavice zarovno ostatnej kože, korienky tam už nevidím, a ja neviem, či mám natierať ďalej alebo už môžem prestať. Ako budem vedieť, že sú už vyliečené? Veľmi ma to po duofilme bolí, preto sa nemôžem dočkať kedy už budem OK. Kedy ste prestali s liečbou Vy?
Mojej maličkej dcére sa bradavička urobila v dierke do nosa, na krajíčku. Potierali sme to takým priesvitným lakom Verrumal, zničilo ju to, ale koienok NIE a znovu narástla. Poraďte, s čím to odstrániť, ku kožnej neideme vypaľovať lebo by to bol pre ňu hrozný stres.
Moja 12 ročná dcéra mala takýto problém, skúšali sme všetko možné, ake nakoniec sme šli ku kožnému. Vypaloval to dusíkom a potom sme to natierali zarábanou vodičkou 14 dní, potom znova vypalovanie a znova 14 dní natierať, znova vypalovanie a natierať Verumalom - vyzerá ako priesvitný lak na nechty. Po 14 dňoch znova vypalovanie a znova Verumal. Každý večer sme to vystrihovali, veľké bradavice zmizli skôr, ale s makými to bolo hrozné, dokonca sa začali množiť. Ale lekár nás ubezpečil, že to zmizne, len máme mať trpezlivosť. Na tom vypaľovaní sme boli asi 6 krát, a minuli sme 3 Verunali. Po 5-tich mesiacoch to úplne zmizlo. Vypaľovanie dusíkom, nebolí, len je to nepríjemné. Za každé sedenie sme platili 5,- Eur. Prajem skoré uzdravenie.
Myslím, že niečo na tom dusení bude. Brat mal obrovské bradavice na rukách a tiež nepomáhalo nič. Nakoniec pomohla náhoda. Pracoval v drevárskej firme, kde prichádzal do styku s lakmi na drevo. Raz pri lakovaní nejakých dosiek si nechtiac zalakoval aj ruku, kde mal bradavice. Po určitej dobe samé odpadli a najlepšie na tom je, že sa už neobjavili. Keď som ja mala neskôr rovnaký problém, tak kožná lekárka mi hovorila o tom, že na bradavice je najlepšie zamedziť prívodu vzduchu, že je dosť možné, že tým “zalakovaním” si môj brat veľmi pomohol. Ja som to vyriešila vypaľovaním s dusíkom, ale občas sa mi stane, že narastú znova. Duofilm mi nepomohol, rozleptal mi len kožu okolo a bolo to veľmi bolestivé a zle sa mi to hojilo. Počula som už o rôznych metódach, ale Vaše páskovanie som teraz videla po prvýkrát. Neodsudzujem to, pretože si myslím, že niečo na tom môže byť. Treba skúsiť.
Skúste si v lekárni pýtať na počkanie rozrobenú borovú masť - ung. acid boric 20%, je to silá koncentrácia, pre deti asi nižšej koncentrácie, bežne v mastiach je tak v 3%, hlavne natierať to len na bradavicu, nie na kožu okolo - na čo najmenšiu plochu, (ja som mal bradavicu na konci palca vnútri, často som s palcom tukol a mal som to bolestivé) za 5 hodín vidno počiatky liečenia - je to presne ohraničené, zbelelo to, po 1 dni to slabo žltne, už to tak nebolí, dala mi to skúsená staršia lekárnička.