Acid boric 20% je dosť veľká koncentrácia, nebrať dlhšie ako 3 dni, v súčastnosti sa od nej upúšta, hoci má antiseptické účinky, lebo je jedovatá - teda ak použiť, tak čo na najmenšiu plochu + čo najkratšie (2-3dni) a pre deti vonkoncom nie - reagujem na svoj vlastný príspevok
Tiez som pocula o tom, ze ak sa k bradavici nedostane vzduch, postupne zmizne. Nam tato metoda u syna zabrala (6r.). My sme mu prsty na rukach lakovali obycajnym damskym lakom na nechty, ruzovym. Treba dodrziavat to, ze miesto ma byt nalakovane stale, ked lak schadza dole, okamzite prelakovat. Zabralo to, a je to bezbolestne! Odporucam.
Dobrý deň. Chcem sa Vás opýtať, s čím si mám potierať bradavice aby mi zmizli? Ďakujem
S tým lakom môžem potvrdiť. Ja len doplním, že najvhodnejší je priesvitný lak na nechty, bezfarebný.
Ahojte, dnes som bola na vypaľovaní tekutým dusíkom. Asi v novembri som si na pravej nohe pod veľkým palcom objavila maličký kružok sfarbený do fialova. Mám 16 rokov a z doktoriek mám panický strach, takže som to, sazmorejme, odkladala stále viac, naši o tom tiež nevedeli, lebo som sa bála, že ma vezmú k lekárovi. Dnes som sa konečne odvážila. Prišla som tam, doktor sa pozrel a povedal, že to treba vypáliť aspoň na dvakrát. Priložil mi tú dymiacu paličku na nohu a vtedy sa začalo moje peklo. Priložil mi to asi 15 krát a zakaždým som cítila, ako keby som stála niekde v antarktíde bosá na ľade. Keď som prišla domov, začalo ešte väčšie peklo, pretože ma to neskutočne bolí, vzala som 4 Ibalginy a nič z toho. Neviem chodiť a dokonca ma to bolí aj keď ležím alebo sedím a nohu vobec nenamáham. Mám na vypaľovanie prísť o týžden, ale nie som si istá, či ma tam ešte niekto dokáže dostať.
Tú bradavičku, čo má na viečku skúste podviazať vlasom. Bradavička nebude dostávať výživu, zčierne a do dvoch týždňov odpadne. Mám skúsenosť na sebe.
Ahojte, rad by som sa aj ja pridal s cerstvym poznatkom. Vcera som bol na vypalovani dusikom, a mozem povedat, ze to neboli naozaj, troska to stipka, ale vobec nie ako ihla alebo nieco take, je to naozaj jemna bolest. Hned po 4 hodinach mi to cele zmodralo, pretoze sa ucinok dostavil. Oddelilo mi to vnutorny koren od koze a pomaly sa ta bradavica vytahuje von. Takze odporucam, je to lacne a lepsie ako nejaky predrazeny vyrobok v lekarni.
Mam bradavice na genitaliach. Pomůze mi stava z citrona, lastovicnik, supka bananu a ostatne pripravky? Ci musim ist na dusik alebo laser? Pomozte prosim. Ma niekto podobne problemy?
Dusík bude dosť bolieť na tak citlivých miestach. Najprv treba skúsiť všetko, až potom ako poslednú možnosť dať laser.
Zdravím, mám dosť nepríjemný problém s bradavicami na tvári. Veľkú na líci / 3-4 mm vyrastá do výšky 2 mm / a nad obočím som mal jednu + 1 na chodidle. Bol som u kožnej na vypaľovaní. Tá na tvári zmizla na 2-3 dni tá na nohe ani trochu nad obočím zmizla na týždeň. Takto som bol na 4 vypaľovania dusíkom nič sa nezlepšilo ba naopak, ta na líci začala čím dalej tým viac rásť a nad obočím sa mi robia ďalšie 4 / malé / a už je to neznesiteľné, keďže mám zamestnanie, pri ktorom treba komunikovať a je mi blbo, keď sa každý pozerá na vás z otvorenými ústami že čo tam má. Neviete mi nejako pomôcť? Poradiť neaký prípravok? Momentálne používam prípravok Verucida, bohužial ktorý nerobí nič, len leptá pokožku, bradavicu ani trochu. Ďakujem za rady.
Ahojte. Mám 3 ročnú dcérku, ktorej sa začali vysypávať drobné, nazvala som ich pupáčiky, takmer po celom tele. Najviac ich má na brušku, hrudníku. Sú to jemné vystuplé akoby tukom navreté guľôčky. Bola som u kožnej, tá vravela že sú to bradavice, ktoré treba chirurgicky odstrániť. Nedala mi žiadnu masť, či inú radu. Bola som zhrozená! Nechcem dať malú rezať! Skúšam jej to natierať lastovičníkom, koloidným striebrom. Zatiaľ nevidieť zlepšenie, skôr mám dojem, že sa jej to rozrastá. Je to predsa dieťa a jemná pokožka. Pomôžte, neviem čo mám robiť! Ďakujem.
Čudujem sa tomu, čo Vám poradila doktorka. Môj syn mal bradavicu na nohe, kožná mu na to dala Verrumal - je to taká hustá tekutina, vonia ako lak na nechty. Kázala mi, aby som mu bradavicu obrusovala a natierala týmto roztokom. Upozornila ma na to, aby sme dávali pozor, lebo sa mu môže bradavica rozšíriť aj inde. A to sa aj synovi stalo - keď si tú bradavicu obrusoval, rozšíril si ju na ruku. Na tej ruke to tiež vyzeralo ako také malé biele pupáčiky, ako píšete. Ja som mu tie pupáčiky potierala tým Verumalom - ale opatrne iba špáratkom a odpadli mu. Skúste, môžno to pomôže aj Vašej dcérke.
Ahoj Mária, ak sú to bradavice, skús ich dcérke pretierať lakom na nechty. Keď sa lak zlúpe, natrite bradavicu znova, nech nedýcha. Zbavila som sa po 7 rokoch bradavíc týmto spôsobom a hlavne tie malinké, ktoré sa mi začali robiť medzi prstami na nohách mi zmizli do týždňa, ani sama neviem kedy. Veľa šťastia.
A netreba ist na vysetrenie? Nemozem dostat rakovinu? Dakujem.
Cibula s octom ma fakt prekvapila, asi 3 krat som si rozsiahle bradavice na chodidle potrela, scerneli mi az ku korenu a zacali odpadavat, snad sa uz nevratia.
Neštípalo ju to po potieraní Verrumalom? Ja mám tiež bradavicu v dierke nosa a tiež som to potierala Verrumalom, ale nedá sa to vydržať.
Ahoj - problem s bolestou som mala tiez - mne opakovali sedenia asi 6 krat a zakazdym to bolelo - akoby sa ta bradavica “branila”. Bradavica sa nejako nemenila. No potom mi raz jedna sestricka poradila, ze aj ked chodim na dusik (to je ta dymiaca palicka ako pises) raz tyzdenne, ze kazdy vecer si mam asi 15 min mocit nohy v slanej vode (do lavora teplu vodu a od oka soli - cca. 5 polievkovych lyzic). A to mi naozaj pomohlo - ta sol urychlila regeneraciu koze, dusik nicil bradavicu a po par sedeniach sa mi pod bradavicou vytvorila uz nova pokozka, od ktorej sa po jednom z moceni oddelila vrchna bradavica - pinzetou som ju opatrne odtiahla - nic nebolelo. Na odpadnutej pokozke som na vnutornej strane videla jemne korienky bradavice. Takze ak dusik tak jednoznacne v kombinacii s mocenim noh v slanej vode! Chce to len trpezlivost a pravidelnost - a vysledok pride!
Tak to si mal stastie, ze ta nebolelo a ze si sa jej zbavil uz po jednom sedeni. Zrejme to zavisi od velkosti bradavice a od toho aka je velka. Ja som mala asi polcentimetrovu rocnu a bolelo to riadne - apikacia dusika, ale najma po zvysok dna - akoby sa bradavica burila. Absolvovala som mnoho sedeni, ale vysledky a urychlenie ucinku liecby dusikom sa dostavilo az ked som si popritom dennodenne mocila chodidlo aj v slanej vode.
Uz som to viacerym dnes odpisala, ale napisem aj Vam, pre pripad, ze by ste dalsie prispevky necitali, kuste si zaroven kazdy vecer aj mocit chodidla v slanej vode (tak 15 min denne). Ale budte vytrvala, pravidelnost je klucova. Nebabrite si do nich a neoperujte - korienky bradavic su velmi jemne a nemate sancu ich takto vytrhnut ci odstranit. Slana voda Vam kozu “zosuveri” a tym padom podpori vytvorenie novej pokozky pod bradavicou a ta sa nakoniec sama oddeli - telo akoby ju samo oddelilo. A na miestach, kde bradvice na nohach zatial nemate, si skuste natierat kremom alebo mliekom (ja som pouzivala kakaovnikove mlieko) - aby ste predchadzali vysusenej pokozke a tak predisli mikrotrhlinkam -prote aby ste poslinili koznu barieru a nezaniesli sa bradavice aj tam.
Dobrý deň, môj 5 ročný syn má bradavice na palci nohy. Chodíme na vypaľovanie, ale bradavice stále rastú. Každý večer mu ich natieram Duofilmom ale účinok žiaden. Chcem sa spýtať ak niekto chodí na vypaľovanie ako často chodíte? Nás objednáva lekárka raz za mesiac čo sa mi zdá málo.