Bradavice

Dobry den, Pavel, to ste naozaj s bradavicami sli do bazena? A to, ze ste tym nakazili niekolko inych ludi, ktori stupili do Vasich slapaji, ste nemysleli?

Dobrý deň, nedá mi nereagovať na váš dotaz, ja po skúsenostiach s mojou dcérou som už prestala platiť nezmyselné vypaľovanie, pretože vôbec nepomohlo, na vypaľovanie sa má údajne chodiť ešte za dlhšiu dobu, je to bolestivé pre tú osobu, ktorá absolvuje vypaľovanie. Mali sme dojem aj s dcérou, že je to výborný kšeft pre lekárov, ktorí sa tomuto venujú.

Keď som bol malý, taktiež som mal bradavice na kolene a boli dosť široké. Prvý rok som bol na vypaľovaní asi 5-6-krát zhruba každý druhý týždeň (zrejme bolo miernejšie). Načas to myslím zmizlo, ale znova narástli. Tak som druhý rok išiel znova, len do inej nemocnice a tam mi to tá lekárka teda poriadne vypálila. Zdalo sa mi, že tam mám 2-centimetrovú dieru a aj to dosť, teda poriadne to bolelo ešte niekoľko hodín. Ešte mi na to dala nejaký smradľavý hnedý krém. Plus som si to natieral takou bielou tyčinkou, qvázi fixou. Nakoľko bolo leto, tak aj lastovičníkom. Apropo tá doktorka mi povedala, že je to aj vecou mysle - teda som nemal na tie bradavice myslieť, resp. myslieť si, že ich nemám. Tie bradavice mi (myslím) ešte ten rok zmizli. Záver: to vypaľovanie asi treba absolvovať, a nech mu to doktor / doktorka vypália poriadne.

Prosím vás, čím ste si tie bradavice natierali? Moja dcéra už má bolestivé celé chodidlá

Ďakujem za túto radu, už som o nej počula. Dcéra má veľkú bradavicu na chodidle a vypaľovanie nepomáha. Synovi pomohol na ruke Duofilm, jej zas nepomáhal. Verím, že to prejde.

Aj ja mam bradavice, moja mamka nam to natiera z cibulou. Urobi dieru do cibule, nasype sol, postoji to tri dni a mozete natierat z tou stavov, co sa vytlaci z cibule.

Ja som mala bradavicu na päte, predpokladám, že som sa nakazila na kúpalisku a zhoršilo sa to po dlhšom čase natoľko, že ma chceli poslať na chirurgiu, samozrejme bez záruky. Dala som si z Talianska doniesť Verucid gel, u nás ho nebolo dostať, neviem ako to je dnes, ale pomohol mi. Stojí cca. 10 Eur, a preventívne si ho stále nechám doniesť, pretože to pomohlo aj dcére.

Trápili má bradavice veľmi dlho. Začalo to bradavičkou veľkosti špendlíkovej hlavičky a pokračovalo to tak, že donedávna som mala skoro na každom prste bradavicu ak nie dve. Bola to pre mňa nočná mora. Nikde som nemohla ukázať ruky, lebo som sa bála, že si to niekto všimne. Skúšala som asi všetko cez rôzne vodičky z lekárne, opakované vypalovanie dusíkom, citrónom a cesnakom v octe, lastovičník atď … Trápila som sa s tým 3 roky a bradavice len pribúdali. Teraz som začala používať takú tyčinku Wartner, v ktorej je nejaká kyselina. Musím povedať, že zo začiatku som to používala pravidelne, teraz už len tak na tie čo ešte nie sú poriadne zničené, ale to je moja jediná záchrana. Naozaj odporúčam, kúpite to v lekárni, ani to nie je veľmi drahé.

Priesvitny lak vobec nie je dobry - lebo clovek nevidi, ci tam este vrstva je alebo nie, co pri farebnom lahko rozoznat.

Tiez som mal vela bradavic na lavom chodidle a jednu na ukazovaku. Vypalovanie dusikom vobec nepomahalo. Skusal som aj lak na nechty ako to tu niekto pisal, ale dostal som na to alergiu a efekt bol velmi pomaly. Po roku trapenia mi sestra poradila Verumal, je iba na predpis. Po naneseni na bradavicu ju celu “rozlepta” za par tyzdnov. Jednotlive vrstvy koze schadzaju postupne dole a dostavame sa az ku korenu bradavice. Pocas liecby je miesto malicko citlive, ale urcite nie ako po liecbe dusikom. Aplikovat latku na miesto by sme mali kazdy den, co sa mi aj celkom darilo. A teraz mam konecne pokoj, dufam, ze to aspon niekto skusi a potvrdi moje slova, cize u lekarky uz ziaden dusik, ale pytajte si Verumal a uz ju neuvidite.

Dcera mala to iste, pozor nevytlacat, tym sa roznasajuu po celom tele. Pomohol Duofilm, liecba trvala aj 4 mesiace. Najskor som okolo kazdej bradavicky natrela taky biely kremik, kt. mi predpisala kozna, aby sa neznicila zdrava koza, potom kvapku duof, asi to stipalo, mala plakavala, ale pomohlo.

Citronovu koru v octe mozem potvrdit, ale davala som si ju na noc, cez den som nechala odlepene. Trvalo to asi tyzden a odpadli.

Prajem pekny vecer. Vyse dvoch rokov som mala na lavej ruke na prstenniku zo spodu bradavicu. Rok som s tym nerobila nic. Po roku som zacala s potrieranim medu na bradavicu, pouzivala som Worner baradavicnik na zmazenie, nakoniec nejake pero, po ktorom mi mala za 4 dni bradavica zmiznut, nestalo sa tak. V mnohych diskusiach som citala, ze vypalovanie nepomoze, tak som na to ani nesla. Ukazala som to kamoske, ktora pracuje v zdravotnictve, ona ma poslala za chirurgickou. Pondelok som sa objednala, dnes som tam bola, trvalo to do 15. minut aj z pripavou nastrojov na vyrezanie. Na prste mam asi 2. stehy, ktore idem vybrat o 10. dni, navyse to, co mi vyrezali, poslali na hystologicke vysetrenie. Na konci navstevy chirurgicky som sa pytala, ci sa obnovi, tak na tom mieste urcite nie, ak vam vyrezu vsetko co maju. Bola som u sukromnicky, neplatila som nic, neviem ako je to v statnom alebo v inych sukromnych ambulanciach. Zaverecny odkaz pre vsetkych, ak neviete, ci mate kurie oka alebo bradavice, chodte na chirurgiu, moze byt aj esteticka, vyrezu vam to a mate pokoj, kym sa neobjavi inde, ak sa este niekedy objavi. Prajem vam vsetkym vela zdravia a odvahy.

Dobry vecer! Ak mozete, prosim vas nechajte mu to vyrezat u chirurga, bude to na tom mieste, kde ma radikalne zbavenie a trapenie chlapceka. Dnes som na tom bola, trapila som sa so vselicim vyse dvoch rokov, na vypalovanie som nesla, bala som sa a navyse som citala, ze to aj tak korienky ostavaju stale zive. Aj chirurgicka mi dnes vravela, ze vypalovanie nic neriesi, ze tam stale ostavaju korienky, ak to dobre vyreze, ostane mu mini jazvycka, ale bude mat pokoj a nebudete sa musiet mesiace trapit ani ani vas syncek. Prajem vela stastia a spravne rozhodnutie pre vas aj synceka.

Dcérku trápila bradavica na ruke. Prečítali sme si príspevky v tejto diskusii a ďakujeme za rady. Pomohli. Kúpili sme v lekárni vodičku na kurie oká, tým sme to natreli ráno a večer. Na tú vodičku sme zároveň naniesli aj priesvitný lak na nechty. Postupne sa odlúpal vrch bradavice, korene a po troch týždňoch na ruke nie je nič. Dcérka, ktorá má päť rokov je veľmi spokojná a požiadala ma, aby som Vám toto napísala.

Precitajte si nieco o Papillomavirusoch, mala som skusku z mikrobiologie, a doteraz nechapem, ze ked tam udavaju, ze su odolne voci dez. prostriedkom, ako to, ze na ne zabera citron, cesnak a podobne :/, ale asi vyskusam.

Cobrou som si aj ja vyliecila bradavice pred 30 rokmi a uz ich mam zasa neurekom. Cobra bola vyborna mast za 1 kcs, ale uz asi 8 rokov ju nedostat kupit. Pytala som sa v lekarni aj ci nezmenila nazov, ale to je mlady personal, ani nevedia co ja vlastne chcem.

Dobry den pani Barborka. Chcela by som sa Vas spytat, ze ten priesvitny lak na nechty ste davali Verrumal? Lebo moj syncek ma tak isto kurie oko, ale on to ma pod zadkom a ja ked mu to davam ten lak, tak vermi place, “cipe” ho to, vasu dcerku to nestipalo? Lebo nam lekarka dala aj borovu masticku, ale to mame natriet az ked uz opadne dole bradavica. Lebo by som chcela len vediet, ci potom ten lak sa tak dava, ze by som mala dat najprv krem a potom lak, aby ho to nestipalo? Dakujem velmi pekne za skoru odpoved a prajem vam prijemny den.

Cau, chod za kožnou lekarkou nech ti napise Aldara krem 5% mas to do mesiaca prec a bezbolestne. ak ti to nepredpise na recept tak ak mas niekoho znameho v lekarni stoji to 70eur.

Dobrý deň Barborka prečítala som si Vás článok a chcela som sa Vás spýtať či mi nemôžete povedať akú “vodičku na kurie oká” ste použili :slight_smile: