Ako presne si predstavujes to, ze by ti hnis “padol” za hodinu na srdce?
Peto trepes hluposti ako aj v minulosti byvaly minister tvrdil ze ciste zuby sa nekazia. Co myslis vydrzali mu tie zuby az dodnes? Stav chrupu neni len o cistote. Su ludia ktori moc hygiene nedaju, maju pekne zuby a su ludia ktorym sa kazia napriek prehnanej hygiene. Zvaz si aj to, preco by mal pacient zaplatit niekomu spickovo vybavenu ambulanciu, to by snad dokazal kazdy tak podnikat a ceny si premietnut do vykonov. Kto na to ma nech plati, ale zubarov na Slovensku je nedostatok, vystudovali za peniaze danovych poplatnikov, mnoho z nich odislo do zahranicia a ti co zostali niektori chcu este mat spickovo vybavenu ordinaciu, ktoru mu zase musi zaplatit len danovy poplatnik -pacient. Pritom ani kvalita pristrojov nezaruci rucnu kvalitu jeho prace.
Dobrý deň,
Prosila by som Vás o kontakt na toho Pána zubára z Hlohovca, ak by to bolo možné
Ďakujem za info.
Dobrý deň, mohli by ste mi poskytnúť kontakt na Pána zubára? Ďakujem za info
MUDr. Linda Borská- Ružinovská poliklinkika, Bratislava.
Musím povedať, že je veľmi šikovná, síce drahá, ale nikdy ma u nej nič nebolelo. A to ma teda dosť problémov so zubami a som tam jedna radosť. Nakolko som studentka a nemam tak vela penazi, dala som si pauzu s mojim liecenim, dopadlo to velmi zle, ako sm zistila. zanedbala som na com som pracovala vyse 5 rokov, a vsetko kvoli tomu ze zubar= mat peniaze v kapse. Dve povolania ktore moc neoblubujem Zverolekárov a Zubárov. ! s5 k ruzinovskej ambulancii, odporucam, ak si niekto potrpi na kvalitu a nie vypadnuty zub. S tym ale ide ruka v ruke velky peniaz ktorybudete musiet investovat. cca min. cena 30-50 a max. 60-80. co je pre mn dst financne narocne… : (
Mozem sa opytat na meno doktora?
Tak vám treba všetkým čo máte kadeaké poisťovne, platíme im ich blahobit, naozaj by nám nestačila jedna poisťovňa a nekrmili by sme toľko darmožráčov
Nastuduj si, co je zubny kaz… je to infekcne ochorenie, to znamena, ze je sposobene bakteriami, konkretne bakteriami v plaku… cize ak mas ciste zuby bez plaku, tak nemas kaz… velmi jednoduche a logicke… skus mi prosim napisat, ako sa urobi kaz na cistom zube. A pacient nemusi platit spickovu ambulanciu, je to na nom… moze ist do starej, 20 rokov nemodernizovanej ambulancie, ku lekarovi, co nechodi na kurzy a tomu bude zodpovedat cena (ale potom necakaj kvalitu… to je ako vo vsetkom inom)… je to kazdeho volba. A ano, vela zubarov ide do zahranicia (rovnako ako z kazdej inej skoly) , otazka je preco…
Viem co je zubny kaz, len prosim ta napis ci tie zuby napriek starostlivosti o ne, perfektnom cisteni vydrzia aspon do 70-tky. A co genetika a uzivanie niektorých liekov, ktore nicia chrup, alebo nedostatok vo vyzive. A kvalita nie je len o pristojoch, ale aj o sikovnosti, ochote a pristupu zubara. Nech poistovne prispeju na zubarom, s ktorými maju zmluvy na kvalitnejsie pristroje a nie zatazovat nakladmi pacienta. To je vsetko politika zdravotnictva, zdimat ludi poplatkami aby im doktori nezutekali a nestrajkovali. V konecnom dosledku zaplati vsetko pacient. Platime pomaly ako vyspelejsie krajiny, ale mame hlboko do vrecka, to vsak nikoho netrapi ci na to niekto ma alebo nema. Preventivkami si len nahanaju ludi do ordinacii, pretoze kto sa stara o svoje zuby ide aj dobrovolne raz do roka k zubarovi sam a nie aby mu to niekto kladol zakonom. Povinne sa chodilo za socializmu niekde.
Ano, ak sa budes starat o zuby tak ako sa ma, tak si bud ista, ze ti zuby do 70 vydrzia… Genetika je, ale vlmi velmi mala cast. Lieky, ktore skodia zubom sa uz nedavaju a o nedostatku vo vyzive mozu hovorit mozno akurat v chudobnych castiach Afriky a nie tu… vsetko su to vyhovorky. Ziadny zakon ti preventivku neriadi a ani zubari si tak ludi nenahanaju, to je vymysel poistovni. A ak ide o tie platby… Svajciarsko, co je top v zubnom na svete, poistovne v zubnom nemaju vobec, vsetko si plati clovek sam a div sa svete svajciari maju najlepsie zuby na svete… a vies preco je to tak? Lebo kaz je na 100% preventabilne ochorenie, takze kazdy co ma kaz si za to moze sam… a ked si za to moze sam, nech si to aj plati sam…
Neprirovnavaj Svajciarko k Slovensku, ved ti si kludne mozu platit zo svojich prijmov. Obcas sa v mediach objavili aj spravy ze na zubny kaz sa uz vynasiel liek, nedavno hovorili pristroji ktory lieci kaz remineralizaciou a je to udajne lacnejsie. Ale pochybujem ze by sa ujal v praxi zubarov. Povinna prehliadka u zubarov je, moze sa sice odmietnut, ale je podmienena platbami poistovni. Aj keď poistovne toho vela nehradia, ale chudobny clovek radsej ide aby co to usetril. A kazivost zubov je v krajinach odlisna. Su krajiny ktore maju nizku kazivost a su krajiny z vyssou kazivostou a nemyslim si ze je to len cistenim zubov. Preco sa castejsie kazia zuby tehotnym zenam napriek dodrziavanej hygiene aj ked nie vsetkym?
Este posledne otazky ti dam, keď tak obhajujes vybavenie ordinaciii zubarov, ktore si oni premietnu do cien vykonov a tvrdis ze ciste zuby, sa nekazia.
Ak by nexistoval ten kaz na zuboch, co by robili nasi zubari, laboranti, farmaceuti-výrobcovia roznych protetických materialov, ci oz protez alebo zubnych implantatov?
Si si isty ze tebe tie zuby vydrzia do 70-tky le vdaka tomu ze ich mas ciste? Dnes je predsa uplne logicke ze zuby si takmer kazdy cisti aj ja a predsa sa kazia.
A tak je to aj u iných chorob, ale ake by to bolo bez nich? Nepotrebovali by sme lekarov, lieky… Tu ide len o to aby si zubari svoje nadstandardne vybavenie svojej ambulancie riesili vlastnými prostriedkami a nezatazovali pacientov vysokymi cenami. Dostanu od poistovni a nik nevie kolko si vyberu od pacientov. A na to treba registracne pokladnice. pa…
Ano a obcas sa v mediach vyskytnu spravy o mimozemstanoch, ktori udajne ziju medzi nami… Liek sa vynasiel davno a vola sa zubna kefka a udajne je lacnejsi ako zubar, ale pochybujem, ze sa ujme v praxi obyvatelstva… Prehliadka je povinna, ak chces prispevok poistovne, ale nie je povinna zo zakona, ako si pisala… Svajciarsko som spomenul preto, lebo je zaujimave, ze ked si v nejakej krajine platia ludia zuby zo svojho, zazracne maju patnasobne zdravsie zuby ako napr u nas. Ano, su krajiny s nizsou a vyssou kazivostou, su aj rasy s vyssou a nizsou, ale neide ani o rasu, ani o krajinu ako taku, ale o socioekonomicke podmienky… A ak ide o tehotne… oni casto vracaju, maju chutky-sladke kysle a to vsetko sposoby, ze zuby sa demineralizuju a kaz sa spravi ovela skor… a su unavene a necistia tak ako by mali… o nic ine neide, o ziadne odoberanie vapnika ani o ziadne podobne hluposti… Proste uz pochop, ze na cistom zube sa kaz neurobi… vsetko ine su len vyhovorky
Asi stupli ceny zubnych materialov a poistovne nechcu preplacat vykony zubarov.
No, na prvu otazku (prepac, ale primitivnu) ti odpoviem takou isto (primitivnou konspiracnou) otazkou… to je ako by som tvrdil, ze sa zistilo, ze mlieko skodi, ale nemozu to zverejnit, lebo co by robili chovatelia krav… kaz bude stale, lebo ludia su lenivi cistit.
Druha, ano som si isty, ze mi vydrzia. A ano, dnes si cisti takmer kazdy, ale je rozdiel cistit a vycistit
Ja si budem cistit… usetrim, budem mat na com jest… ty sa mozes vyhovarat na blbosti a povedat si, ze aj tak sa mi pokazia… je to tvoja vec a nemusis mi uz odpisovat, ale sama sebe odpovedz na otazku, ako sa moze urobit kaz na cistom zube…
To su tiez konspiracne teorie o chutkach a vracani tehotných zien, a co ty vies o ich unave? Mozno si aj zena pod nickom peto, muzi nie su az taki pisalkovia-teda vacsinou su strucnejsi. Podla teba asi vsetci ludia co chodia k zubarovi si necistia zuby, ale ty ich budes mat dokonale do konca zivota krasne ciste, bez jedineho kazu. No tak vela stastia. Esteze sa polovice naroda kazia zuby, inak by zubari nemali co robit.
Uz fakt nemas co vymyslat? Chutky a vracanie tehotnych je konspiracna teoria? Ved to je dlhodobo znamy fakt. A myslim, ze je uplne jedno akeho som pohlavia a kolko mam rokov. Tu poslednu vetu by som obratil… esteze su zubari, lebo polovici naroda sa kazia zuby. zaujimave je, ako tu uz par dni na mna reagujes, ale na zasadnu otazku o ktoru tu ide si neodpovedala, aj ked som sa to uz trikrat spytal… ako sa moze urobit kaz na cistom zube. A odpoved “neviem” v dnesnej dobe, ked na nete najdes vsetko je trapna. Len si logicky zober, kde sa robia kazy… medzi zubami, v jamkach a ryhach zuba a na krckoch… vsetko miesta, ktore sa tazsie cistia, preto ako som pisal, je rozdiel cistit a vycistit, lebo ked si niekto prejde za minutu stred zubov, to este neznamena, ze si vycistil zuby… videla si uz niekoho, kto ma kaz na rovnej hladkej pristupnej ploche? Preco sa podla teba tam kaz neurobi? Teraz nepodryvam, ale chcem ti to polopate a logicky vysvetlit
Zubári- nenažraté pííííp to je asi všetko k pánom zubárom dôležitým a keď si zapýta za výplň 170 euro tak skoro ma porazilo u inej zubárky lacnejšie a plomba vypadla za chvíľu v podstate cca 1-2 týždne štátny zubár neexistuje kto im to aj dovolil tento biznis zo zdravím…
Nekomentujem… nekomentujem…
To je naozaj nehorázna suma, asi sa o svoje zuby nestaráš, lebo čisté zuby sa podľa diskutéra peta nekazia. A nemu že vydržia do 70-tky, lebo si ich čistí.