Cenník u zubára - koľko ste za čo platili

Dobrý deň, prosim p. Alenka napište mi meno lekára na moj email keď že som dôchodkyna a mam problem z financiami. Dakujem.

Dobrý deň ve ctvrtek Me čaká komplikovaná extrakce zubu moudrosti a jeste jednoho. jsem u kubina a vubec nevim či budú neco platiť a hlavne koľko. Bude mi to robiť môj zubar u ktereho jsem registrovana. prosim vi nekdo koľko to stoji? piste pls na email janculinka23@seznam.cz

Dobrý den, bydlím v české republice a o těchto taky (odbornicích ) jsem slyšel. Pokud slovenský stát (parlament) s tím nic nebude dělat v tom případě navrhují aby lide začali chodit ke kovářovi. Po mém synovi který trvale žije na slovensku platí daně, zdravotní a socialní pojištění chce pan (zubař) za vytržení jednoho zubu 100 euro. Hnus

Mudr, Popelarova- test vitality- skoro 12 €. Bezne to stoji 3 €.

čítam tu na internete že extrakciu zuba VZP prepláca tak prečo mám ešte doplácať lekárovi. Dalej sa dozvedam že za štandardný material pri urobení korunky sa nedopláca, prečo to lekár nikdy alebo maloktorí povie. Na stomatologov by mala byť ptisnejšia kontrola a ešte prisnejšie tresty i s odobratim licencie pokiaľ sa prervini.

Manželov nebohý strýko ešte za socializmu bol zubárom - a vtedy boli ceny oooooooomnoho nižšie než sú dnes. Napriek tým ooooomnoho nižším cenám zarobil veeeeľa peňazí. Postavil veľký dom sebe a 3 deťom. Kúpil najdrahšie autá sebe, žene a 3 deťom. Fajne sa obliekali, jedli a chodili na drahé dovolenky (všetky 3 deti s partnermi a deťúrencami) a ešte stále nevedeli, čo robiť s peniazmi. Dnes išli ceny u zubárov astronomicky hore a všetko ide do ich vlastných vreciek! Myslím si, že je to ťažká bezcharakternosť zarábať na ľudskom zdraví / bolesti, na chudobnom Slovákovi a zdierať slovenské rodiny a sami si užívať vysoko nadpriemerný luxus. Parlament by mal zákonom stanoviť max % marže na materiál a úkony.

MUDr. Jozef Šesták (pracuje v DFNsP) mi urobil vysokú korunku na hlavnej žuvacej stoličke (drahú, porcelánovú). Korunka vytŕčala nad zuboradím, preto každý hryz alebo zatvorené ústa sústavne tlačili na tento vysoký zub a traumatizovali kosť. Bolesti sa postupne zvyšovali, chodila som ku nemu, aby niečo urobil, jediné, čo urobil: arogantne sa uškrnul a povedal, že mám zlú hygienu. Vravím, že si čistím zuby ráno, večer a po obede. Nepomohlo, ani tak nič so zubom a bolesťou nerobil. Po 3 rokoch šialených bolestí som dostala zápal okostnice - komplet spuchnutá tvár a krk. Všetky stoličky museli ísť von a teraz žujem len na jednej strane. Vyhodila som peniaze za porcelánovú korunku, za jednotlivé ošetrenia počas 3 rokov a nakoniec aj za extrakciu zubov kvôli zápalu okostnice, ktorú spôsobil + 3 roky šialené bolesti. MUDr. Jozef Šesták sa mi po dnes deň neospravedlnil.

Ešte som zabudla malý detail k príspevku mnou uvedenému pre 2 minútami, vraj ak by som prišla o 1 hod. neskôr, hnis by mi padol do srdca a som mŕtva.

Dobrý deň, mňa by toto isté zaujímalo tiež. Dnes som sa objednala na extrakciu a bolo mi povedané, že mám rátať do 70 eur!

Vazeni. Neda mi nereagovat na vase pocity a skusenosti. Treba si hlavne zistit, ci je zubny lekar zmluvny s poistovnami (a hlavne s tou Vasou) , alebo s poistovnami zmluvy uzavrete nema. Pokial zmluvy nema, tak platite “na drevo” za vsetky ukony vratane tej ciastky, ktoru by mu inak preplacala poistovna + doplatok pacienta. V kazdom pripade treba zohladnit nehorazne peniaze, ktore musi on vrazit jednak do vybavenia ambulancie, zariadenia, vysokych cien za hmoty, dezinfekcne prostriedky, striekacky, sterilizatory, vrtacky a vsetkych ostatnych veci, ktore k praci potrebuje. Su to serepeticky, ale mega drahe! Zubar je “zdierany” firmami, ktore mu poskytuju spotrebny material… tie ceny si neviete predstavit… takze dakde sa to musi potom naratat. Navyse plat sestry, priestor, dentalna hygienicka… Samozrejme, platba za 1 vypln 100 eur je uz teda riadna palka. Ale ruku na srdce - pokial nie ste spokojni, tak nik vam nezakazuje si od svojho zubara kartu zobrat a ist inam ! A navyse, kadernicka za strih si vie tiez vypytat aj 50 eur, a vlasy dorastu o niekolko tyzdnov a ma vystudovanu tak strednu skolu. Cest praci tym zubarom, ktori robia tak, aby sa za svoju pracu nemuseli hanbit a po vykone si povedia, ze tak by to chceli mat urobene v ustach aj oni sami s ohladom na cenu vykonu.

Nie je v tom veľký rozdiel či zubár má zmluvu s poisťovňami alebo nemá. Žmýkajú sa poisťovne aj pacienti. A prečo by malo pacienta zaujímať koľko peňazí on vrazí do vybavenia ambulancie a pod. ? Veď to je absurdné. Ak niekto podniká predajom potravín, premietne si celé zariadenie predajne do cien potravín? Riadi sa trhovými cenami a ak chce predať musí ísť aj s cenami dole. A naši lekári sa stali podnikateľmi, ktorí ale nechcú napr. registračné pokladnice. Chodiť hore dolu k zubárovi sa nedá, pretože je ich nedostatok hlavne v menších mestách. Kaderníčok tých je dostatok.

Všetko je v kompetencii našej sociálnej vlády. Stále len sľubujú aj zrušenie absurdných poplatkov a stále nerobia nič, len to odkladajú, aj zavedenie reg. pokladníc. Boja sa zrejme štrajkov lekárov. Všetko si riadi Asociácia súkromných lekárov a Slovenská komora zubných lekárov.
Nuž nech si riadia, ale nech si štúdium takých lekárov platia sami alebo asociácie a nie daňoví poplatníci. Výnimku a úctu by si zaslúžili detskí pediatri, tým je zdravie detí prednejšie.

Máme aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, bolo by namieste sa sťažovať, ale ten rieši len ozaj závažné prípady, ktoré sú zväčša medializované. Asi by ich veľmi nezaujímalo že 3 roky ste trpela a prišla o zuby.

Nuž ceny sú od nás velmi daleko, dnes som dostal zubnú náhradu a doplácal som 84ečiek, pred tromi rokmi som dostal takú istú za 20ečiek tak vie mi niekto povedať, že prečo, podotýkam, že niet rozdielu, sú rovnaké len cená je horibilná

Dobry deň reagujem na tieto sodomy-gomory na zubarov ja pracujem v zubnej ambulancii 11 rokov u nas je plomba s doplatkom poistovne od veľkosti a materiálu v relácii od 12-po 16 eur od pacienta, ťahanie zuba sa platí iba anestéza v sume 10 eur a moj doky je macher na extrakcie čiža ťahanie zubov ak je extrakcia komplikovaná a separuje korene ( pod anestéziou a pacient je v pohode a nič necíti) tak je to 25 eur naši pacienti sú spokojní sú objednaní načas a máme dobrú komunikáciu čiže sms ak má pacient termín a doktor ochorel tak to oznámim všetkým a doriešime veci na naše náklady. samozrejme že ošetrujeme aj "na poisťovňu " tu pacient neplatí za plombu ale musí mať preventívnu prehliadku za minulý rok ktorá platí na rok reálny čiže tento keď je ošetrovaný. Pacient dopláca v tomto prípade iba za podložku, čiže za materiál ktorý je mimo príspevku poisťovne nakoľko na tento materiál ktorý je drahý a kvalitný poisťovňa neprispieva a je to cca 3, 5 -4, 00 eur podľa veľkosti kanyly - vyvrtaného zuba. Vždy sa musíme informovať o cene bez toho u nás pacient do kresla nesadne ale tak isto ak nemá pacient celé roky preventívnu prehliadku a ide mimo náš pridelený obvod a chce ťahať zub - je cena od 20 - do 50 eur podľa komplikáciií viete my tiež platíme nájom, energie, hygienické pomocky máme všetko jednorázové a každý pracovný nástroj je dezinfikovaný v ultrazvukovej čističke a následne v sterilizátore, kde je balený. Vy pacienti ( česť výnimkám! ) málo viete o svete zubárov nie sme všetci hyeny ale za kvalitu sa platí a u nás platí 100% 2 ročná záruka na naše plomby nevypadnú to Vám lekár garantuje pacient ktorého ošetril pre 5 rokmi a má samozrejme dobrú hygienu "že nevidel kefku a pastu a zubnú niť iba v drogérii na regáli " tento pacient ktorý sa stará o hygienu chodí už 5 rokov iba na preventívne prehliadky a prípadne mu odstránime ultrazvukom zubný kameň a to od 8 - do 24 eur podľa úsekov ktoré sú zasiahnuté kameňom ( i úsek 6 zubov) takže toľko. sestrička

Dobry den, Rada by som sa podelila s názorom o kvalite Dr. SHILL-A, ceny su na pomery hrozné, ale co ma viac zaujímalo bol výkon, a ten je pod úroven. Za zub ktorý mi osetrovala Dr. Satalová som vyhodila zbytocne takmer 500€, blomba mi skratka vypadla a zub odisiel. Rovnako i pristup zdr. sestry. Viackrát túto ambulanciu SHILL nenavstívim. Prepácte, ale vravím za seba. Alena

Treba si umyvat zuby a nemusite davat peniaze zubarom

Standardny material je celokovova korunka… neviem, ci by si to chcel mat v ustach. A ex zuba poistovna nepreplaca, ale doplaca velmi malu cast (cca 6e)

Preco by malo pacienta zaujimat, kolko do toho vrazil? To myslis vazne? Ked ta to nezaujima a je ti to jedno, tak chod do indie, tam ti urobia zuby na ulici…

Na ulici