Cenník u zubára - koľko ste za čo platili

V strede zuba ale urcite hore pri krcku, vsak? Koniec panického strachu z lekára: Návod, ako si vybrať dobrého zubára! | Vysetrenie.sk pozrite si poslednu otazku

Miešate hrušky s jablkami, zrejme máte ešte chrup vo výbornom stave. Iste tu nepíšu ľudia, ktorí si môžu dovoliť botox, umývačky riadu pod. Niektorí nemusia mať ani vodu a elektrinu. Platíme si zdravotné poistenie a bolo na kompetentných aby zaviedli pripoistenie sa kvôli drahým zubárom skôr ako oni zdvihli svoje ceny porovnateľné s bohatšími krajinami. A navyše je v doplatkoch neporiadok u niektorých zubárov. Nie je predsa problém hodiť do počítača platbu poisťovne, aký materiál sa použil ( či sa jedná o nadštandard) , aký úkon, aký zub sa robil atď a všetko vytlačiť a dať taký doklad na zaplatenie pacientovi. Ten by bol aspoň spokojný, že vie, za čo platil a vie v prípade vypadnutej plomby že ju môže reklamovať do dvoch rokov. Aby zubár netaktizoval že to je kaz a nie vypadnutá plomba po polroku - to je napr. môj prípad. Takže k dobru budú - dúfam ako je sľúbené od marca tie registračné pokladnice.
Zubárov potrebujeme a oni zase potrebujú nás - pacientov, len musí byť obojstranná spokojnosť.

Zuby sa kazia preto, lebo im chýbaju mineráala a vápnik. Vôbec to neni o cistení, ale to vám zubári nepovedia a tehotným ženám veĺa vitamínov odobera plod

HLAVNE PLATIŤ A DRŽAŤ HUBU!

Mám dojem, že tu píšu sami zubári. No ono je to pekné keď sa vypočíta koľko stojí štúdium zubára atď. Pekne to pôsobí. Takže lekár ma výdavky na štúdium. Mne študovali dve dcéry. Mailand. Skončili VŠ a chcú podnikať. Štát ich neskutočne buzeruje. Podnikateľský zámer a pod. , A potom im dá na rozbehnutie 5000 Eur s neskutočnými podmienkami. Po určitej dobe ju ten štát začne zdierať. A nemá za 15 minút u zubára 33 Eur ako som to platil ja naposledy. Druhý príklad : Bežný človek na Východe Slovenska zarobí za hodinu 3 Eura v čistom a to som pritiahol za vlasy. Za 8 hodín je to 24 Eur. No a z toho si musí zaplatiť cestovné, stravu a samozrejme občas niečo kúpiť na seba. K drahým autám a peercingom. Tie drahé autá nemajú bežní podnikatelia. Sú to väčšinou ľudia spätí s komunizmom, ktorý tu neprestal ani po roku 1990. Kradnú, podvádzajú. Tak sa správajú aj ich deti. Nehovorím o zubároch, že sú nenažraní. To nie. Sú iba zbytočne drahí. Treba vidieť aj druhú stránku veci. U zubára zaplatím 33 Eur, no potom nastupuje poisťovňa, ktorá za úkon zubárovi dopláca. Viem to, overoval som si to. Ale nie všetci zubári sú povedzme drahí, nájdu sa aj takí, ktorí vidia život bežného človeka reálne. No je ich málo.

No, tak ceny porovnatelne s bohatsimi krajinami nie su ani z daleka… To s dokladom o zaplateni mas pravdu, tak by to malo byt, ak ti tvoj tak nedava, stazuj sa. Ale to s dvojrocnou zarukou nemyslis vazne… co si kupujes oblecenie? Ked mas novu plombu a necistis, tak ti nevydrzi ani pol roka, ale to nie je chyba zubara, ale teba… To aj ludia s bypassom by mali mat zaruku? Aj ked mam chripku, tak mi ma dat obvodak zaruku alebo po operaci kolena? Vsetko je o tom ako sa o to staras. Aj ked ti mechanik opravi rucnu brzdu a ty odjazdis 100km so zatiahnutou, tak ti odide

Za 15 minut 33 eur… ja som minule zaplatil za skrinu v obchode 100e, ale to neznamena, ze ten obchod zarobi za 5 minut (ktore som tam stravil) 100e… to su take stupidne pocty…
Bezny clovek ma 3e na hodinu, to je pravda… ale v 95% pripadov, ten kto tolko zaraba, tak do 20tich rokov na vsetko kasle a ked zisti o com je zivot, tak zacne na vsetko nadavat a vypisovat na takychto forach co vsetko je na svete zle. Keby sa snazil ked bol mlady, tak by bolo vsetko ine

Je velmi zaujimave aka je ta svina genetika na Slovensku zla. 80% Slovakov ma geneticky dane, ze sa im odobera vapnik a mineraly vylucne zo zubov, ale na pocudovanie z kosti nie… fascinujuce
A tehotnym zenam sa plody tiez zameriavaju na ich ubohe zubky… na nic ine ale na zubky

To je ťažké, zubári v ambulanciách nemajú vyvesené cenníky. A môj lekár ma vopred na výšku platby sám osebe neupozorní. Vraj on nevie čo bude treba s kazom robiť. No za dva kazy v priemer 30 - 35 Eur. Vŕtanie starej vložky, vyčistenie zuba, dezinfekcia zuba, nové vložky, ich zrovnanie a pre leštenie. Ja to robím tak, že pred zákrokom požiadam aby mi lekár o neplánovom úkone keď sedím v kresle povedal, inak ho nezaplatím. A odmietam ním navrhované úkony. Zubár u mňa nie je lekár. Je podnikateľ schopný liečiť aj zdravý zub. ODPORÚČAM - Zdravotné poisťovne už majú väčšinou tzv. elektronický systém a vydávajú tzv. Grid karty. Tam sa dajú overiť úkony. A prebiehala kontrol u zubárov. 20% z nich okrádalo štát. Hipokrates sa zrejme v hrobe obráca.

Bez urážky ak sa uspokojíš s takým vysvetlením vraj krátkym a múdrym tak neviem čo si o tom mám myslieť. Alebo v tej brandži pôsobíš a zo zdravia iných profituješ.

Mate pravo na zdravotmu starostlivost podla zakona ako zidia v koncentraku Holokaust

Asi chrbtová kost- podvadzat sa da vo vela povolaniach- človek sa rozhodne či to bude robit, ak ste aj zubar, nemusite robit zbytocne ukony, jasne fin. lepšie su na tom, čo podvadzaju napr. aj pacienta. Mimochodom ja uz nechodim ani k zubarovi- nemam zapotrebi- otrasne skusenosti.

Ahojte, som tiež jedna z tých čo oklamali. Som opatrovatelka v rakúsku a nakolko tam pracujem platím si tam nemalé socialné dávky. V lani v lete som si u nás na slovensku dala urobiť zuby. Všetky doklady a účtenky som im poslala o preplatení. Poslala som všetko to čo oni žiadali a čoho som sa dočkala? ! že NEMÁM NÁROK! čo VY na to? keby, že som tam nebola volala, tak nič si nevybavujem iba ľutujem tie peniaze čo som za tie zuby dala… poradí my niekto, že o čo sa mám ešte pokúsiť? ďakujem za radu

Asi ste o fachu, mali by ste sin prečita5 článok v slov. denníku, kde sa technici idú dať dokopy proti zub. lekárom ich výroba jednej korunky trvá dlhú dobu+materiál a lekár za pár minút obrúsi, osadí, a má vo vrecku o 300% viac ako technik, veľmi ma to potešilo, že sa postavili proti nim, nevedia, čo by už pýtali a potom tak vyzerajú zuby detí u nás, keď nemá plat ako poslanec, ktorý hravo zaplatí nad štandart, pre rodiča je na odpadnutie, keď moja známa 14 roč. synovi za blonbu vypýtala 40eur… toto nieje nenažratosť?

Je skutocne pozoruhodne, ako sa zubari jednotne stavaju proti zavedeniu registracnych pokladni! Za posledne roky som vystriedal troch zubarov vyslovene pre nespokojnost, t. j. napr. vypadnuta prip. prasknuta plomba, mavnutie rukou nad hnisavym vackom, ze vsak to je "iba zacinajuca parodontoza a proti tomu mam prist s kefkou na ustnu hygienu (za 30E) ". A tak podobne, a kazdy vykon minimalne za 10% mojej penzie. Samozrejme, dokladom bol iba rukou pisany paragon s textom “dentalny vykon”! Neskorsie som potreboval osetrenie tak som nesiel do Bratislavy, ale do Pezinka. Tam stal vykon skoro polovicu, platil som kartou a na bloku z PC bol podrobny vypis lieciv a vykonu samozrejme aj s jednotkovymi cenami.
Samozrejme som nebol prekvapeny ze ma totalne preplneny stav.
Bol som sa informovat v nedalekej novej ambulancii a boli velmi ochotni prijat ma do stavu, ale zadakoval som po pohlade do vyziadaneho cennika.
Zelam dobry chrup, alebo pohodlnu protezu

Moja mama potrebovala novú zubnú náhradu. Má 73 rokov platila v Košiciach 450 E. Poistená v. Pritom svokra platila 250 E. Ako si vlastne určujú ceny náhrad. Má dôchodca nejakú zľavu ? Alebo prosím napíšte či máte skúsenosti podobné ako ja ?

Zaujala ma Edo tá veta, že je schopný liečiť aj zdravý zub. Pridávam že nielen liečiť, ale aj ničiť. Ak zubár vidí že chrup potrebuje radikálnejšie zmeny, tak sa to snaží urýchliť aby čím skôr zarobil väčšie peniažky. Nebyť tých preventívok, asi by polovica národa kašľala na svoje zuby. Nehľadia na to či ľudia majú na to peniaze. Dajú sa kontrolovať platené výkony od poisťovní, ale čo to pomôže? Ak nie je možné zmeniť zubára v menších obciach, tak vás môže akurát vyhodiť, alebo robiť zuby ešte horšie. Zubári a lekári (aj keď česť výnimkám) sa cítia stále horenosi nad pacientami a video čo som dnes videl s tým MUDr. Luptákom o daroch, to je fakt niečo.

No vieš, peto, mal by si si preštudovať aj zákony. Na plombu sa sťahuje dvojročná záruka. Ak je dobre urobená, tak môže vydržať aj 20 rokov. Chceš povedať že za pol roka, ak plomba vypadne je to vec čistenia zubov? Je to prácou zubára a použitého materiálu. Ibaže ak by niekto lúskal orechy ako Marfuška z Mrázika.

Co konkretne mas na mysli s Hippokratom?

Mozes mi prosim napisat, ktory zakon toto hovori? rad sa poucim… Ja som nasiel vsetko len v tomto zmysle Vypadnutá plomba sa dá u zubára reklamovať - www.sme.sk
A jasne, moze byt aj urobena zle a vtedy vypadne rychlo, ale ked sa nieco stane o rok… tam uz bude problem inde… a mozno ma len ta chudera plomba zlu genetiku