Cenník u zubára - koľko ste za čo platili

Aha, takze ked technik so skoncenou strednou skolou zarobi menej ako lekar, tak je zle? To myslis vazne? A to kto sa ako snazil, kym bol mlady je jedno? A ked si das urobit korunku a bude problem, tak za kym pojdes? za technikom? A ty mas vobes sajnu kolko materialu pouzije technik a kolko ho to stoji a kolko zubar a kolko ho to stoji? Postavit sa technici mozu… a potom si mozu aj sadnut. S dnesnym vybavenim sa zubar bez technika zaobide… naopak asi tazko.
A to kolko si kto vypita… na jednej strane je to nenazranost a na druhej strane, ked to tomu cloveku vadi, tak je to jeho blbost, ze tam isiel
A co maju technici a ceny zubara s tym ake maju deti zuby, ved za to moze jedine genetika… ja som uz pasty a kefky asi pred tyzdnom vyhodil, aj tak je vsetkemu na vine genetika, tak co si budem cistit

Akoze nie je mozne zmenit zubara v mensich obciach? Podla mna je to inak povedana lenivost ist inde

Bývam v malom meste na strednom Slovensku. Som dôchodca, odpracoval som 46 rokov a
vďaka Kaníkovej reforme mám dôchodok len 396€. Na hornej čelusti mám úplnú náhradu. Tá
sa však zodrala a tak som začiatkom januára 2015 navštívil zubára ku ktorému som po minulé
roky pravidelne chodil na preventívne prehliadky.
Keďže moja finančná situácia nie je dobrá, opýtal som sa lekára, či výrobu tejto zubnej náhrady
zaplatí zdravotná poisťovňa. Vysvetlil mi, že zubnú náhradu zaplatí poisťovňa raz za 5 rokov.
Keďže moja má skoro 10, posadil ma do kresla a vyhotovil odtlačok. S odtlačkom ma poslal do
zubného laboratória / na opačnom konci mesta / s ktorým spolupracuje. Odtlačok som tam
odovzdal v presvedčení, že výrobu zubnej náhrady zaplatí poisťovňa.
Keď som prišiel do laboratória asi na druhú skúšku, spolumajiteľka mi oznámila, že poisťovňa
im stále znižuje platby, preto budem musieť “niečo” doplácať. Na moju otázku koľko mám
doplácať, zdvihla oči k plafónu a narátala “niečo vyše 96 €”. Bol som nepríjemne prekvapený a
preto som sa vybral do Zdravotnej poisťovne. Tam som sa dozvedel, že poisťovňa uhrádza
lekárovi za jednu zubnú náhradu sumu 119, 50 €. Ak sa pri jej výrobe použijú drahšie
materiály, alebo zvláštne postupy, musím to zaplatiť ja. Laboratórium však tieto naviac práce
musí spočítať v súlade s “vlastným cenníkom” schváleným úradom Verejného lekára, ktorý sídli
na VÚC v B. Bystrici. Ten je kompetentný vybavovať prípadné sťažnosti pacientov. Ďalej som sa
dozvedel, že mojim partnerom pre platbu nie je laboratórium, ale zubár. Ten má spočítať na
základe faktúry od laboratória výšku môjho doplatku. Údajne mám pri platbe právo žiadať
podrobný vypis položiek za ktoré musím doplácať. Keď som s tým oboznámil zubára, dozvedel
som sa, že aj fv jeho ambulancii budem musieť doplácať / hoci v cenníku ktorý má na dverách
nie je o tom žiadna zmienka… /. Podľa mňa je vrcholne nekorektné pacientovi dodatočne
oznámiť, že bude musieť niečo doplácať.

Bývam v malom meste na strednom Slovensku. Som dôchodca, odpracoval som 46 rokov a
vďaka Kaníkovej reforme mám dôchodok len 396€. Na hornej čelusti mám úplnú náhradu. Tá
sa však zodrala a tak som začiatkom januára 2015 navštívil zubára ku ktorému som po minulé
roky pravidelne chodil na preventívne prehliadky.
Keďže moja finančná situácia nie je dobrá, opýtal som sa lekára, či výrobu tejto zubnej náhrady
zaplatí zdravotná poisťovňa. Vysvetlil mi, že zubnú náhradu zaplatí poisťovňa raz za 5 rokov.
Keďže moja má skoro 10, posadil ma do kresla a vyhotovil odtlačok. S odtlačkom ma poslal do
zubného laboratória / na opačnom konci mesta / s ktorým spolupracuje. Odtlačok som tam
odovzdal v presvedčení, že výrobu zubnej náhrady zaplatí poisťovňa.
Keď som prišiel do laboratória asi na druhú skúšku, spolumajiteľka mi oznámila, že poisťovňa
im stále znižuje platby, preto budem musieť “niečo” doplácať. Na moju otázku koľko mám
doplácať, zdvihla oči k plafónu a narátala “niečo vyše 96 €”. Bol som nepríjemne prekvapený a
preto som sa vybral do Zdravotnej poisťovne. Tam som sa dozvedel, že poisťovna uhrádza
lekárovi za jednu zubnú náhradu sumu 119, 50 €. Ak sa pri jej výrobe použijú drahšie
materiály, alebo zvláštne postupy, musím to zaplatiť ja. Laboratórium však tieto naviac práce
musí spočítať v súlade s “vlastným cenníkom” schváleným úradom Verejného lekára, ktorý sídli
na VÚC v B. Bystrici. Ten je kompetentný vybavovať prípadné sťažnosti pacientov. Ďalej som sa
dozvedel, že mojim partnerom pre platbu nie je laboratórium, ale zubár. Ten má spočítať na
základe faktúry od laboratória výšku môjho doplatku. Údajne mám pri platbe právo žiadať
podrobný vypis položiek za ktoré musím doplácať. Keď som s tým oboznámil zubára, dozvedel
som sa, že aj fv jeho ambulancii budem musieť doplácať / hoci v cenníku ktorý má na dverách
nie je o tom žiadna zmienka… /. Podľa mňa je vrcholne nekorektné pacientovi dodatočne
oznámiť, že bude musieť niečo doplácať.

Mať dôchodok 396 je super, ja mám bohužiaľ tzv. invalidný 65% v sume 200e, a za sebou 15 odpracovaných rokov, tzn, že takejto výšky sa nedožijem, aj keď mi uznajú nad 70%

Ešte pár slov k vyberaniu “poplatkov”:
Pokiaľ ide o potvrdenie o platbe v hotovosti… Samozrejme že všetci lekári používajú neevidované “príjmové doklady”, ktré si kúpia v papierníctve. Vybrané peniaze si strčia do vrecka a ani ich nenapadne, že by tieto doklady zahrnuli do učtovníctva a platili z týchto príjmov daň. A nejde o malé peniaze! Jedna nemenovaná očná lekárka mala pred časom na dverách vylepené rozhodnutie verejného lekára, podľa ktorého mohla objednávať pacientov len v čase od 13, 00 do 15, 30. Zakrátko tento dokument z dverí zmizol a sestrička k lekárke pustí len akútne prípady a tých pacientov, ktorí sa objednajú. Za jedno objednanie vlani pýtala 7 € a každý deň vyšetrila vyše 22 objednaných pacientov. Za deň si takto k platbám od poisťovne prilepšila 154 €. Za mesiac to bolo 3080 € a za rok 33880. Čo myslíte, koľko z tejto sumy priznala k zdaneniu? A divíte sa, že “nemá” peniaze na nákup elektronickej pokladne?
Obyčajný živnostník si bez pokladne ani nevrzne. Pracovníci daňových úradov behajú po jarmokoch a trhoch ako šialený v nádeji, že sa im podarí pristihnúť nejakého chudáka, čo niečo zabudol nablokovať do pokladne tovar za 1€. Rozdávajú mastné pokuty. A čo lekári? Tým sa bojí minister financií klepnúť po prstoch… Poobzerajte sa okolo seba. Čo myslíte, kto dnes väčšinou stavia rodinné domy?

Môjmu mužovi vyberal 3 nervy zo stoličky. Zaplatil 51 eur. Dostal vložku a po čase plombu. Doplatil 20 eur. Mne iný lekár vyčistil zubný kameň laserom za 8 eur. Zdalo sa mi, že manžel platil veľa, preto som volala do Unionu, kde je poistený. Bolo mi povedané, že každý zubár má iné ceny, lebo tie si každý dojednáva individuálne. Lekára neštve, aké ceny dojedná. Rozdiel mu tak či tak zaplatí pacient. Takže ako sa má pacient orientovať v takom bordeli?

Bolo by treba urobiť poriadky aj s poisťovňami, mali by zverejniť z čoho tvoria zisky z povinných zdravotných odvodov. Je to začarovaný ozaj bordel ako píšete. Na jednej strane je boj lekár-poisťovne, na druhej lekár-pacient, niektorí lekári k vôli nižším platbám od poisťovne žiadajú pacienta o zmenu poisťovne. Nie kvôli pacientovi, ale sebe. V konečnom dôsledku na všetko dopláca pacient.
Ale zase treba napísať že sa to netýka lekárov, ktorí robia poctivo, všetko v záujme pacienta.
Aj niektoré ceny u zubárov by mali zjednotiť. Pacienta nemusí zaujímať jeho vybavenie si ambulancie a hodiť si to do cien za ošetrenie zubov.

Konzultácia + RTG GRATIS
ZACHOVNA STOMATOLOGIA
Fotokompozitná výplň od 35 Euro
Scaling Ultrazvukom - odstránenie zubneho kamena 40 Euro
Ultrazvuk+scaling+pieskovanie 50 Euro
Pieskovanie 30 Euro
Ultrazvuk+scaling+pieskovanie+fluorizacia 65 Euro
Fluorizácia 15 Euro
Tvrda dentálna dlaha 90 Euro
DETSKA STOMATOLOGIA
Výplň mliecneho zuba (farebna, estetická) 20 Euro
Pečatenie fisúr (za 1 zub) 15 Euro
Fluoro - kontaktna profilaktiká (jeden obluk) 15 Euro
Vytrhnutie mliečneho zuba (extrakcia) 15 Euro
STOMATOLOGICKA CHIRURGIA
Vytrhnutie (extrakcia) zuba 35 Euro
Chirurgicke vytrhnutie (extrakcia) zuba 75 Euro
Resekcia jednokoreňového zuba 90 Euro
Resekcia viackoreňového zuba 125 Euro
Resekcia koreňového hrotu 90 Euro
ENDODONCIA
Devitalizácia 15 Euro
Endodontické liečenie jednokoreňového zuba 75 Euro
Endodonticke liečenie viackoreňového zuba (za kanálik) 65 Euro
Rekonštrukcia zuba po endodontickom liečeni 65 Euro
ESTETICKA STOMATOLOGIA
Kozmetická rekonštrukcia zuba fotokompozitným materiálom 75 Euro
Bielenie zubov násadovou matódou 75 Euro
PROTETIKA
Keramická korunka na kovovom základe od 180 Euro
Keramická korunka na zirkónoxidovom základe od 280 Euro
Skeletovaná protéza 300 Euro
Celková protéza 200 Euro
Estetická protéza na sponách do konsultacji
Estetická protéza na skrutkách do konsultacji
Estetická protéza na zásuvných spojoch do konsultacji
Teleskopická protéza
Inay / Onlay kopmozitný 150 Euro
Inlay / onlay keramický 250 Euro
Keramická fazeta 250 Euro
IMPLANTOLOGIA
Konzualtácia + RTG gratis
Chirurická čast500 Euro <br>Protetická čast 450 Euro
DANEA
ZUBNA KLINIKA
ul. Jaworzańska 40 (Wapienica)
43-382 Bielsko-Biała
e-mail: info@danea.pl
tel.
0048 512 040 800
0048 512 457 547
Kontakt na Slovensku:
00421 911 800 002

Nechcem sa zastavat lekarov, ale rozmyslali ste o tom ako funguju?
Poistovna im zaplati niejaku ciastku z toho sa plati najom, sestricka, lekar, material co mu ostane ?
Almuzna, menej ako robotnikovi co nema ziadne vzdelanie.
Ak idete s autom do autoopravovne zaplatite len za diagnostikovanie poruchy a potom dalej za odstranrnie.

Nie je to kvoli Kanikovej reforme, ale kvoli tomu, ze ste neodvadzali do socialnej poistovne, len tolko mozete dostat kolko ste odvadzali v tom bola Kanikova reforma spravodliva, teraz vsetci dostavaju rovnako aj ked malo odvadzali ! ako je mozne! ze ten co odvadzal viac ma tolko isto ako ten co neodvadzal!

Som znechutena z tychto prispevkov.
Zuby si zanedbavate a ked idete k lekarovi so zhnitym chrupom tak sa pozastavujete, ze musite za to platit. V Svajciarsku zubar trha zub 1 x za 5 rokov. Ale deti si umyvaju zuby 5 krat denne. Starajte sa o chrup a nenadavajte na zubarov. Ja na mieste poistovni by som uplne vyradila zuby z poistenia, nech si to platia v plnej miere pacienti.
A potom by sme videli ako je to s umyvanim chrupu…

Musim zareagovat, viete ak zubar zacina musi si zariadit ambulanciu. Nikto mu na to neda ani tych 5000 eur co dostali vase deti.
Zubarske kreslo vybavenie ambulancie a ostatne veci, v korunach to bolo okolo 1 500 000. Toto musi splacat v leasingu okrem toho najom elektrika, voda, material. Plat a odvody pre seba a sestricku. Este si myslite, ze sa maju tak dobre? Ano ti co si odkupili ordinacie od komunistov za 1 korunu
Nie su nenazrati, len chcu prezit lebo poistovne neplatia tak ako by mali. Ak od poistovni 3 dostane 3000 eur a vydavky su 3 500 z coho ma zit. Aj on je taky isty podnikatel ako obchodnik alebo zivnostnik,

Ubezpečujem Vás, od malička si pedantne umývam zuby 2krát denne, nefajcim a nekonzumujem vela sladkeho. Na prvý pohľad každý povie, že mám naozaj pekné zubky, že je vidno, že sa o ne staram. ALE! Mam ich natesno a vacsinu kazov mam vzdy pri medzizubnych priestoroch. Takže, prosím, nehádžte nás všetkých do jedného vreca s tými, ktorí to naozaj flákajú. A po druhé mám známych, čo sú zubármi a sami priznali, že ide predovšetkým o slušný biznis. Od zubných pást až po prácu zubárov. Ak máte napr. problémy s metabolizmom, môžete sa neviemako starať o zuby, ale tie kazy sa vytvoria.

No tak po vytrhnutý zuba, som mala celý chrup citlivý až tak, že som musela ísť na pohotovosť… tak mi p. Dr. povedala, že mám citlivé zuby, z toho, že korunky zubov mám opotrebované tak treba ich zaliať… jeden mi vyvŕtala a ihned trafila nerv tak len povrchne máličko vŕtala a zatrela a to bolo všetko ešte mi vyčistila ranu po vytrhnutom zube, mala som tam hnis a vypísala lieky… celé to stálo 12 € aj s doplatkom pohotovosť. po 24 hod. sa malo prečistiť dala pokyni ako som nič mliečne nejedla atd… čo moja p. Dr. , ňa vôbec nepoučila… no tak som bola na druhý deň u svojej zubárky a ta mi urobila úkony A02 V07 tep to neviem prečítať, som platila 47€… o týždeň zas v05 v05 ter v05 48 €… a teraz na posledy som platila v06 v05 v05 v05 tetll 77 €… behom niekoľko týždňov som u nej nechala vyše 172 € a to nepočítam vytrhnutie zubu a čistenie -neúspešné… až keď som bola na prečistený na pohotovosti tak až tam mi dala pani doktorka lieky… podotýkam čistenie u nej mňa to stálo 8 € aj tak som musela ísť na pohotovosť… ja si myslím, že je na peniaze a nie na to aby človeku pomohla… to Dr. Pántiková mi pomohla oveľa viac v NR špitálskéj…

Prečo by malo pacientov zaujímať ako fungujú lekári, ich ambulancie? prečo by mal byť pacient tým čo im všetko vynahradí. Lekári sú zastrešovaní rôznymi komorami, či je to zubná alebo komora súkromných lekárov. Riešiť problémy si majú oni spolu s poisťovňami a pridávam že aj so samosprávnym krajom a ministerstvom. Všetkých lekárov netreba hádzať do jedného vreca, ale žiaľ niektorí nehľadia na dobro pacienta, ale hlavne na svoj príjem. Nemyslím s, i že by boli takí chudáci. Ak má človek s 300Eurovým platom navštíviť zubára a popritom aj iných lekárov za poplatok pri objednaní, kto je na tom lepšie? U nás je nízka životná úroveň väčšiny ľudí oproti vyspelým krajinám. A mám pocit že zo všetkých strán sa každý snaží ošklbať len toho chudáka, nielen v zdravotníctve. V zdravotníctve je chaos, nič nie je dobre premyslené, ani pre lekárov, poisťovne a ani pre dobro pacienta.

Presne to som urobil. Najhorsi su arogantni zubari. Studovali na statnych skolach, za studium neplatili. Preco teraz kazdy nezaplati svojim ucitelom mzdu. Ved ich ucili. Skusme priklad 5rokov x 12mesiacov x 10profesorov x 1000 (mesacny plat ucitela) = 600 000Eur

Zijem v CH a asi preto tu trhaju zub 1x za 5 rokov lebo vytrhnutie jedneho zuba stoji vyse 200 eur! To by ste sa divili ake zuby tu maju aj ti bohatsi…
V prispevkoch su same reklamacie, ale ziadne konkretne informaciacie o lekaroch, kvalite a cenach.

Dobre, je tam cennik za jednotlive ukony, ale co z toho plati poistovna napr. za dochodcu, za ktoreho odvody dava stat? Ja sa domnievam, ze su to platby, ak by som nebola poistena, dakujem.

A ostatni na inych skolach za studium platia? A oni mozu odcestovat?
A s tym vypoctom nebud smiesny