Chcem si kupit novy telefon a kazdy ma inu cenu… kto sa ma v tom bodeli orientovat… asi by mali zaviest pravidlo, ze kazdy mobil bude mat rovnaku cenu, kazde auto tiez a aj zubari by mali mat rovnake ceny… to by bolo potom prehladne aj pre nas pomalsich
Preco by malo zubara zaujimat, ze kto kolko zaraba… mal sa lepsie ucit a mal by viac… mal ist na medicinu a mohol byt miliardar. A mohol si lepsie cistit zuby a nic z tohto tu nemusel riesit…
No, ked su zuby natesno a nechalo sa to tak, tak je to vas problem… trebalo to riesit. A to, ze si cistite zuby 2 krat denne nic neznamena, aj keby 10 krat… ide o to ako si cistite… a z toho co pisete evidentne zle.
A s tym metabolizmom… som sa dobre zasmial… aj od toho aku mam farbu vlasov mi viete povedat ako sa mi budu kazit zuby?
A este raz som sa pobavil s tou konspiraciou so zubnymi pastami… moj kamarat ma teleport, ale bohuzial automobilove spolocnosti nedovolia aby sa vyrabalo teleportov viac…
Nepleť si pojmy! Nedávaj dokopy zdravotníctvo a elektroniku či moderné technológie. Rovnako ako bohatých a chudobných a tiež poctivých lekárov a tých druhých…
Cenníky si zubári prispôsobujú podľa svojich vlastných nákladov. Je pravda že človek nevie za čo platí, pretože mnohí neinformujú ani aký materiál použije, koľko mu zaplatí poisťovňa ( tá to platí bodovým ohodnotením) , takže pacient nevie fakticky nič a zubár si inkasuje od poisťovne aj od pacienta.
Často chýba konzultácia pacienta a zubára.
Niektorí by robili najradšej úkony pri ktorých by najviac zarobili.
Presne tak, cenníky si zubári prispôsobujú podľa vlastných nákladov, ja som neplatila nič lebo mám zubky v poriadku a ešte mi aj v rámci PP grátis odstránil kameň.
Ale môj zlatúšik bol u zubára robili mu 1 zub v predu čiže musel upraviť aj dva postranné a platil cca 650 eur.
Som z Tn.
Dobrý deň. Dnes som bola vymeniť 3 plomby na predných zubov, lebo boli už šedé. Bola som v Bratislave Petržalke a platila som 210 eur. Zdalo sa mi to veľa. Ale doma ked som sa pozrela do zrkadla, bolo mi priam do plaču ako škaredo mi to spravil. Mám tam hrbolce na zubov, povrch nie je rovný. A tretí zub je taký istý aký som mala predtým nevidím tam žiadnu zmenu, taký istý flakatý. Chcela by som vedieť, či sa dá to reklamovať a ako? Musel by mi urobiť znovu tie zuby, alebo… kam sa mám obrátiť?
Alica, a u akého zubára v Petržalke si bola?
Veľmi výstižné zhodnotenie celej problematiky. Pravdivé!
Na ul. Kopčianskej č. 8. oproti železničnej stanici Petržalskej u Mudr. Márius Novák.
Tak o učení radšej nehovorme… mám neterku, ktorá sa učila na samé jednotky a nedostala na medicínu. Hlavné, že sa dostali trojkári, ktorí mali protekciu a peniaze. Síce potom vyštudovala medicínu ale nie na Slovensku ale v Prahe.
Jasne, protekcia a neterka sa nedostala, zasa same vyhovorky a lutovanie sa. Znamky neznamenaju nic. Ked sa niekto uci na strednej skole 4 hodiny denne a ma jednotky, este neznamena ze je mudrejsi ako ten co ma trojky, ale neuci sa nic. Prave naopak… Dnes firmy studentov s cercvenymi diplomami ani nechcu, lebo su to biflosi bez logiky (vacsinou)
Ale ten vrchny prispevok ti neberiem… mas pravo sa stazovat a aj sa stazuj… v kazdom povolani su taki aj taki…
Dobrý deň, pani Alenka nemohli by ste mi dať kontakt na Vášho stomatologa do mailu. Som z Bratislavy, ale tu som uz skusila viacero zubarov ale kvalita ziadna a nehorazne ceny. Potrebovala by som si dať 1 implantat, lebo po porode mi vypadol v predu zub. Dakujem. Som na rodičovskej dovolenke takže nemam peniažky na vyhadzovanie. Ďakujem
Dobrý deň, mohli by ste mi dať prosim kontakt na Vásho stomatologa v Michalovíec. Som z Vranova, byvam v Bratislave. Hľadám si súrne noveho zubara. Dakujem.
Som znechutená z teba, už podľa šzýlu písania vidno, že tu píšu inteligentní ľudia, ktorí sa určite o chrup starajú, tvoja arogancia nie je na mieste-to na okraj
A preto treba zdierať? Napr. dôchodcov? Oni nemôžu za to, že neboli pripravení na taký nízky príjem, celý život platili a odvádzali odvody na všetko, na čo si človek spomenie. Aj oni sa nejako rozbiehali a teraz z 300 € si majú ísť dať robiť zuby za neskutočné ceny. Otrasné, hnusné, neskutočné. A tie drísty o starostlivosti chrupu sú trápne, v 60-ke sa prejaví vek aj na zuboch. Je to obyčajné svinstvo, kde sú tie peniaze, ktoré každý jeden odvádzal do zdravotnej poisťovni celeeee roky? Je mi z toho na vracanie. Zajtra idem k zubárovi a vypýtam si blok, ktorý mi nikdy nedali. Prečo? Ktto berie peniaze. je to jeho psou povinnosťou. Chováme sa ako ovce, necháme sa zdierať zubármi a lekármi, držia nás ako rukojemníkov.
Tak mne dneska trhali zub. Mal som obavy stále som odkladal to a až dneska som sa odhodlal. Na to, že som nemal prehliadku som zaplatil len 25€
Takých zubárov je viac. Zub akoby len zalepia, kašlú na farbu, nevyhladia, len aby zarobili. Mám podobnú skúsenosť, všetky plomby skoro po ňom vypadávajú a pretože vidí na chupe možnosť lepšieho zárobku-nasadiť korunky na predné zuby, tak ich zaplombuje ledabolo. Žiaľ u niektorých lekárov a nielen zubárov, je zárobok na prvom mieste a venujú sa dokonca napr. viacej predaju okuliarov ako očiam. Je nedostatok lekárov, zubárov zvlášť, ak by bola väčšia konkurencia bola by aj lepšia snaha poskytnúť pacientovi kvalitnú starostlivosť.
Alica inak máte právo reklamovať, na plomby platí záruka 2 roky. Pri mojej reklámacii po dvoch mesiacoch (vypadla mi plomba) mi povedal, že tam bol kaz. Nechcelo sa mi s ním hádať, oni totiž vždy si nájdu nejaké výhovorky. Správny zubár dá pozrieť pacientovi do zrkadielka či je spokojný a povie, ak by bol problém, prídite. (taký bol jeden “ozaj pán zubár” ktorý mi ale odišiel do dôchodku)… škoda.
Chichi… a keby sa nikomu zuby nekazili načo by nám tí zubári boli? A prečo zubári šudujú za peniaze daňových poplatníkov? Asi preto že ich ľudia potrebujú. Ak ich naši ľudia potrebujú, tak by mali mať zákaz odchodu do zahraničia, inak by mali vrátiť prostriedky vynaložené na ich štúdium. Ale nestačilo by… možno by štát ušetril, umožniť zdarma štúdium iba dentálnym hygienikom? Aby sa nám tie zubiská nekazili?