Cenník u zubára - koľko ste za čo platili

Reakcia na Jaroslav. Áno zubári už nevedia čo pýtať za úkony a nikde sa nenájde cenník konkrétny a tiež cenník poisťovni čo vlastne prepláca, ale ako som našla na nete tak len preventívnu prehliatku a amalgánové plomby a nič viac, a ešte k tomu som sa dočítala, že si môžu účtovať aj podľa toho ako majú zariadenú ambulanciu akými prístrojmi, kreslami atď. To je predsa nonsens. Môj syn bol dneska u zubára, zub ho bolel 2 týždne, ale pán zubár ho objednal o 2 týždne s boľavým zubom, lebo má veľa práce. Po 2 týždňoch ešte s boľavým zubom išiel vybral zo zuba nerva a zub zacelil. Vraj by to malo vydržať. Suma za prevedenie tohoto zákroku? 85. -€ áno dobre vidíte nie je to mýlka 85. -€

Tak ja som včera bola aj so svojimi dvoma malými deťmi na PREVENTÍVNEJ prehliadky, tak som sa objednala a tak som tam aj šla, s vedomím, že zo zákona o zdravotnom poistení mám nárok na preventívku raz do roka, deti 2x. K nám sa pridal aj môj manžel, bol tam s nami, tak vzala aj jeho. Výsledna suma akože za preventívku? 136, -€ Skoro ma porazilo. Pýtam sa, akože za čo? Odpoveď, No, spravili sme vám aj dentálnu hygienu. Na moju otázku, kto sa ma na to pýtal, či s tým súhlasim, kto ma na to vôbec upozornil, tak na to som odpoveď už nedostala. Samozrejme, že po chvíli, ako som videla dcérku v kresle, s kefkou v ruke, s natretými zubami mi bolo jasné, že jej robí aj dentálnu - ale pýtam sa, asi len tak sama seba - môžu to takto robiť? Bez opýtania, bez súhlasu, ak som sa objednala len na preventívku? Veď v dnešnej dobe 136 e nie je málo, ak s tým človek nepočíta. A to som ešte doplácala zub, ktorý mi mudr. dorobila a za ten (koreňová výplň) mi narátala 110, -€. Výsledna suma na zaplatenie 264, 90 €. Akou sumou tam figuruje poisťovňa, netuším, a ani sa to nikdy nedozviem!

Endodoncia jednokorenoveho zuba, Bratislava Petrzalka, 130 eur ale bolo tam toho viac, lebo sa mu rozpadol, chirurgicka extrakcia zadneho zubu 8smicky, inak povedané vysekanie a zasitie ma stalo zhodou okolnosti rovnako 130 eur, vstupna prehliadka 29 euro, RTG panoramaticky 15 eur, sedivych vlasov minimalne pol hlavy.

A ku komu chodíš?

Ja som za osetrenie a blombu spodnej sedmicky zaplatila 75€, na druhy den teplota, neznesitelna bolest a necitlivost brady, spodnej pery a spodnych zubov-zubar mi poskodil nerv a nechce sa k tomu priznat, ked som volala v akom som stave, ze mam prist, no za par minut mi zavolal ze musim ist k nejakemu inemu zubarovi, ze on ma uz caka ze je to tam dohodute, lebo ze on ma taky CT rontgen ako on nema-tak som tam sla-zaplatila som20€za to, ze som u neho nebola objednana-no ale ved tam ma poslal moj zubar, potom som tam zaplatila 80€ za CT snimok a nebola som vobec poucena o jeho cene, pritom som mala par dni stary panoramaticky snimok za 15€ a dalsich 20€ som platila za to, ze mi rozvrtal ten zub za ktory som pred dvoma dnami patila 75€, na dalsi den mi moj zubar zasa docasne zavrel zub, potom bolesti, potom mi ho znova otvoril a zase niecim docasne vyplnil a teraz som bola zasa na jeho dokonceni a stalom uzavreti a platila som znova 75€. takze sumar-15+75+120+75 vysledok za jeden zub 285€

Ahoj Eva dala by si mi prosím meno a číslo na toho doktora Ďakujem Katka

Pekny den prajem… ja neviem ake ceny a zubari su v Bratislave, prestahovala som sa sem z Kosic, kde za blombu som platila nejakych max 20 eur uz nepamatam, a ako byvam v Bratislave odstiepilo sa mi zo zuba a potrebovala som surne nieco s tym urobit, zubar je jediny lekar ktoreho sa nebojim:) ) No tak bola som u nejakeho sukromnika co ma poslal na RTG celeho chrupu, zaplatila som 15 eur zan, doniesla som k tomu zubarovi, a bolo mi jedno kolko zaplatim tak ma zobral, registracia u neho 20 eur, a cosi mi napackal na zub… 25 eur a po 2 dnoch odpadlo: ( ( hladala som lacnejsieho zubara ale nenasla som, ten mi to nechcel spravit ze peniazky na 2 x, si myslim ze 400 eur zohnat nieje sranda, no takze nasla som si ineho zubara a kaslala na 45 ecok co som u sukromnika nechala, tento bol na poliklinike v Petrzalke, vela zubarov a ostala som u tohoto, naozaj nikde ma nechceli vziat ze potrebujem iny papier od byvaleho zubara… presne ukony co robil, no a tu u tohoto som si dala spravit keramicke korunky za 400 eur co uz hlavne ze je to OK. a chcela som si spravit vsetky kazy, taakze opravil mi jeden… dolnu 8 cku… 34 eur tusim, len mala som vraj dost kaz a asi dlho blomba nevydrzi tak ze asi tam potom poriesi korunku hmm no a zubok sa pokazil zapal krcku ci ako, dost citlivy, dal nejaku vlozku, na jeho naklady a potom RTG iba toho zuba, a ak chcem moze liecit a naco? tak reku von, , A vraj v zlej polohe a tie 8 cky sa vraj trhaju na chirurgii ze ci chcem lebo vraj je v tej zlej polohe a moze sa vzpriecit, tak trhal mi ho ten zubar, mal malinky kratky korienok za sekundu von… ziadny problem, ale ked si vypytak 43 ci kolko presne eur za trhanie skoro som zozrala kreslo… Ako normalna cena? Keby som vedela ze si tolko vypyta idem na pohotovost trhat hrozne cosi, a ked som sa opytala ze to je taky ukon a mozem byt rada ze mi ho netrhali na chirurgii, ze keby ma posle k sukromnemu chirurgovi a platila by som aj 2x viac, ako este stale mam nervy na to ze ani neupozornil na CENU! zduchla som odtial a este hodinu som bola mimo z toho… poradte nejakeho normal zubara PLS dakujem

No boze a ako sa vola vas zubar? no mne tam na fedinovej plomboval za 34 ci ako presne v januari a v marci vytrhol za 43 eur: ( ( ( ( bez upozornenia na cenu

Ja som sa prestahovala z KE do BA tam som neplatila nic ale zubara som tam mala asi 10 rokov a normalne ceny za ukony, tu v BA vsetci chceli bud 20 alebo 10 eur… takze tu je to normalne, nasla som zubara kde som neplatila za evidenciu… ale napr zub trhal za 43 eur: (

Presne… mne predosly zubar zle zaplomboval zub, neviem cislo:) ) ale vedla ocneho, odlomilo sa z neho lebo to zle urobil a bud trhat abo von, , no a nebudem chodit strbava… takze 400 e korunky na 2 zuby vraj aby to drzalo, asik 30 e brusenie otlacky 15 eur RTG chrupu, 45 eur vysetrenie u ineho lekara lebo som sa bala nech daco zle sa nestane so zubom a ako cerstvo prestahovana som nevedela najst zubnika… takze vysledna suma paradna, : ( ( (

Bol som dnes v Poľsku u dentistu, lebo náš mudr. ozaj iba mudruje a ja som potreboval urobiť celý chrup naraz, nerobí mi to problém tam sedieť aj 2 hod. Jeho práca bola 6 zubov, z toho dva hlboké kazy, jedna injekcia, lebo mi robil štvorku a päťku pri sebe a boli to krčky, aby ma to nebolelo, lebo sú vraj dosť hlboké tiež a dve tablety od bolesti, ak to bude pobolievať aj po odznení injekcie. Zvláštne že ten môj mudr. nezistil tie hlboké a dosť hlboké kazy na preventívke pred 6-mi mesiacmi. Alebo zistil a nič nepovedal, aby to bolo drahšie neskôr! Cena v PĽR za 6 zubov, 120 éčiek. Ďakujem naši páni vydriduchovia!

Kde ordinuje ten zubar? A ako sa vola. Ti nasi sa mozu hanbit.

Nie nemôže si účtovať peniaze.

Pridám svoju skúsenosť. Preventívne prehliadky u zubára absolvujem poctivo každý rok, nemám súkromného zubára, t. j. má zmluvu s poisťovňou, aj napriek tomu platím nemalé sumy za bežné úkony - biela plomba (kompozit) stojí 30 eur, odstránenie zubného kameňa 17 eur, bielenie zubov takou tou fialovou pastou 19 eur. Vzhľadom k tomu, že si poctivo platím zdravotné poistenie, je to nechutné, ako nás štát okráda - na čo prispievame tým zdrav. poisťovniam, keď všetko u zubárov platíme? Zvláštne, že zdravotné poisťovne nikde nezverejňujú, na čo všetko má pacient u zubárov nárok. (Ešte aby sme to vedeli, že áno… ) toľko moja skúsenosť, zubár je v Novom Meste nad Váhom.

Skúste zľavové portály, dentálna hygiena stojí cca 25. -Eur.

Chodim k zubárovi, ktorý nemá zmluvu so žiadnou poisťovňou (okres Púchov) - kvalita výborná, ale drahý. V máji som platila za 3x nadstavenie zubov fotokompozitom a jednu vložku do pokazeného zuba - 230 €!

Ja dnes u zubarky za vytrhnutie 7-cky a odpilenie korunky porcelanovej za 150 eur som zaplatila 74 eur.

Nuž štát je rád, že nemusí vo veľkom dotovať aj zubných lekárov, oni si zarobia na seba sami vyťahovaním peňazí od ľudí. Veď aj tie preventívky sú o ničom, tie akurát nútia ľudí aby k zubárom šli lebo by pri tom inkasovaní by asi nemali veľa pacientov. Veď sa ani nevie koľko by sa platilo bez prehliadky, určite to nie horybilná suma od poisťovní. Nakoniec pod prehliadkou si predstavujem prehliadku celej ústnej dutiny, tkanív, jazyka. Ale niektorí vidia len kazy a mám pocti že keď je chrup už horší, vôbec sa nesnažia ho kvalitne plombovať preto aby onedlho robili korunky, či mostíky, aby zarobili. V dnešnej dobe má šťastie ten čo má zdravý chrup a nie je to len o hygiene a čistení. Niekomu sa kazia zuby od liekov, alebo genetika zohráva tiež svoju rolu. Ale aj ostatní lekári si inkasujú a nie sú to tie zrušené zajacovky. Ja by som niektorým lekárom ešte znížila platy za to ako sa chovajú k pacientom, pritom zabúdajú že vyštudovali za peniaze všetkých daňových poplatníkov.

Zubári nedávajú ani hodnoverné potvrdenky, je tam len konečná suma za plomby, injekcia, materiál, dokonca sa niektorý ani neopýta, akú plombu má dať, zapláta zub a onedlho plomba vypadne a má znova prácu.

Dobrý deň, posielam link na pre mňa veľkú profíčku v oblasti dentálnej hygieny. http://www.zzz.sk/?profil=5563
Je súkromníčka, takže si priplatíte, ale všetko to robí veľmi šetrne, opatrne, zapne Vám TV (aj stanicu si môžete vybrať :smiley: ) a vždy Vám povie či Vás to bude bolieť alebo ako to bude robiť a pod. Je to na Tehelnej v BA :slight_smile:
Pred pár rokmi som platila za plombovanie jedného zuba 50€, liečivá vložka 70€ a tak :slight_smile: