Cenník u zubára - koľko ste za čo platili

Ahoj a kde prosim ta? Si spokojna?

Teda, z prečítaných informácií som šokovaná! Pochádzam z východného Slovenska, ale momentálne bývam v Žiline a vydala som sa tam. K zubárovi však chodím naďalej do Michaloviec, vďaka Pánu Bohu, je to úžasný zubár a človek, vždy sa všetko snaží urobiť čo najlacnejšie, je skvelý. Pre porovnanie, dnes som bola na prehliadku, vytrhol mi osmičku, vŕtal sedmičku, dal mi tam niečo na odumretie nervu, 2 injekcie na znecitlivenie a po mesiaci to dorobí, kým sa to prelieči… Okrem toho pozrel aj dve detičky, dal im darčeky (2 pastičky a omaľovanky) a platila som 10 eur. Ešte sme sa práve rozprávali, či si vezmem kartu do ZA alebo prídem o mesiac na východ… Ale teraz po Vašich skúsenostiach asi budem naďalej dochádzať do Mi. Som na rodičovskom príspevku s tretím bábätkom, manžel je učiteľ, ja by som si také sumy ani nemohla dovoliť, ach jaj, to už je naozaj hrôza! Prajem Vám všetkým čo najkvalitnejších a najlacnejších zubárov.

Ja mám zubára, ku ktorému chodím už asi 30 rokov a je to rodinný známy. V poslednej dobe tak zvyšuje ceny, teda vlastne sestrička. Asi pred piatimi rokmi mi robili tri porcelánové korunky na zadné zuby za tri tisíc korún / z toho 500 SK dočasná náhrada / , teraz 145 EUR za jednu korunku. Keď to pôjde takto ďalej budeme bezzubý národ. Myslím, že ceny robia od buka do buka, mali by mať povinnosť v ordinácii vystavený záväzný cenník s oznámením koľko platí poisťovňa a koľko pacient.

Dnes v denníku Pravda konečne napísali o praktikách zubárov, ako sa obohacujú na úkor pacienta aj poisťovní, aké škody poisťovniam vznikli.

Ja mam tiez blizko do Polska a vela veci mam z Polska, okna plastove, ktore mi robila aj znama polska firma, ktore ma vysli o 90 percent menej ako tie iste na Slovensku a nabytok, pisacie pc stoly, gaucovku a dalsie veci, rad by som vedel aj kde vy ste bol u toho zubara alebo aspon vyzera to tak z toho co ste napisal, ze aj ti stomatologovia su tam lepsi odbornejsi a lacnejsi, inac napr. ja som nedavno u svojej zubarky v Presove zaplatil za vytrhnutie stvorky 20 EUR a to ma zmluvu s poistovnou.

Dobrý deň, ja som bola s dcérou včera, krásna moderná ordinácia, výborný prístup. Robili jej jednu stoličku, biela plomba, účet 90€. Za preventívku 17€. Má 13 rokov. Prišlo mi to dosť veľa.

Tiež som platil cez 100€ za “dorobenie” stoličky, mal som z nej odlomené. Na PP chodím pravidelne, fakt neviem, prečo si platím do zdrav. poisťovne. Som zo Ža.

Asi tak marec az april tento rok som nechal u zubara cca. 900 eur za preblombovanie 7 zubov 2x trhanie a hygienu. Je to celkom dost, ale zubar ma svoj rontgen a hned vie co treba so zubom robit bez zbytocnych pokusov v mojich ustach. Na kresle zatvorim oci a nic necitim, zubar urobi co treba. Pred tym som u zubarov doslova trpel. Stavalo sa mi, ze po zablombovani alebo zavlozkovani ma zub bolel cely vikend a pod. Jedna Zubarka co som k nej chodil asi pred dvanastimi rokmi, bola sice ultra lacna, ale jej praca bolava, naozaj velmi nekvalitna a z jednym zubom som k nej chodil aj 5 raz a nakoniec to skoncilo vytrhnutim. Koli tej krave som dosiel aj o 2 zuby. Rozvrtala mi zub, ktory bol v pohode asi 3x mi tam cpala nejake sracky, napokon zistila, ze problem je vedlajsi zub. Tento relativne drahy zubar mi spravi zub a ten zub je proste dobry, hned po odozneni znecitlivenia citim, ze zub je ako novy. Ziadne pobolievanie proste nic. Nehrozi, ze by mi rozrypal zub “vedla” aj ked ja sam som si myslel ze ma boli iny zub. Proste profik, nelutujem ani jedine euro minute u neho. Moj Otec maval taky strach zo zubarov, ze mu casto krat zapadol jazyk do hrdla a museli ho kriesit. Preto tiez chodi k este asi 2x tak drahsiemu zubarovi. Pod 160 eur za zub este vraj neplatil. Ale je spokojny, a pritom je to pragmaticky typ cloveka co nerad rozhadzuje. Za kvalitu sa plati.

Dobrý večer prajem, som lekárka a nedá mi nereagovať na Vašu skúsenosť v Ba, pri vstupe do akejkoľvek zubnej ambulancie, Vám musí byť jasné, kde ste, či je to súkromná zmluvná alebo nezmluvná ambulancia. Ak je to zmluvná zubná ambulancia, už pri vypisovaní karty zároveň dávate súhlas s cenovými podmienkami tejto ambulancie a na znak súhlasu s jej cenami, dávate podpis do zdravotnej karty / toľko zo zákona / … samozrejme ešte predtým by Vás mali poučiť a poinformovať o svojich cenách, na cenníku zubnej ambulancie musia mať kolonky, kde je napísaná cena úkonu, koľko z tej sumy / celkovej / hradí poisťovňa a koľko po odpočítaní tejto sumy doplácate Vy. Napr. cena fotokompozitnej jednoplôškovej výplne je 30 eur, z toho poisťovňa hradí 10 a Váš doplatok by mal byť 20 eur, je to na dlhšie vysvetľovanie, no takto by to malo fungovať, prajem Vám pevné nervy a veľa šťastia v hľadaní. MUDr. last

Pozdravujem, ak Vám dorábali stoličku bielou plombou / fotokompozitom / v zadnom úseku chrupu tam poisťovňa nehradí nič / čiže je to pre Vás tzv. nadštandard / a Vy platíte vlastne plnú sumu zubárovi akoby ste ani poisťovňu nemali, no toto všetko by Vám Váš zubár mal vysvetliť už pri zakladaní zdravotnej karty / dokumentácie /. Prajem Vám veľa šťastia Dr. last

Vazeni. Neda mi nereagovat na vase pocity a skusenosti. Treba si hlavne zistit, ci je zubny lekar zmluvny s poistovnami (a hlavne s tou Vasou) , alebo s poistovnami zmluvy uzavrete nema. Pokial zmluvy nema, tak platite “na drevo” za vsetky ukony vratane tej ciastky, ktoru by mu inak preplacala poistovna + doplatok pacienta. V kazdom pripade treba zohladnit nehorazne peniaze, ktore musi on vrazit jednak do vybavenia ambulancie, zariadenia, vysokych cien za hmoty, dezinfekcne prostriedky, striekacky, sterilizatory, vrtacky a vsetkych ostatnych veci, ktore k praci potrebuje. Su to serepeticky, ale mega drahe! Zubar je “zdierany” firmami, ktore mu poskytuju spotrebny material … tie ceny si neviete predstavit … takze dakde sa to musi potom naratat. Navyse plat sestry, priestor, dentalna hygienicka … Samozrejme, platba za 1 vypln 100 eur je uz teda riadna palka. Ale ruku na srdce - pokial nie ste spokojni, tak nik vam nezakazuje si od svojho zubara kartu zobrat a ist inam ! A navyse, kadernicka za strih si vie tiez vypytat aj 50 eur, a vlasy dorastu o niekolko tyzdnov a ma vystudovanu tak strednu skolu. Cest praci tym zubarom, ktori robia tak, aby sa za svoju pracu nemuseli hanbit a po vykone si povedia, ze tak by to chceli mat urobene v ustach aj oni sami s ohladom na cenu vykonu.

Pred 4 dňami mi v Brezne trhali zub múdrosti, mala som tam aj zápal. Lokálna anestéza plus šitie rany po extrakcii-80e, bez bločka. S bločkom by to bolo za 105. Lieky proti bolesti som si musela predpísať sama a kedže aj po 4 dňoch som mala líce opuchnuté a mala som v tej oblasti také trhavé bolesti, tak som užila ATB zo svojej zásoby. Nechce sa mi už ku nemu chodiť druhýkrát a zase platiť, keďže mám šťastie, som doktorka a viem sa doliečiť aj sama. Čiže práca zubára za tú cenu bola dosť odfláknutá…

V tejto súvislosti vždy rozmýšľam, prečo sa v každej ambulancii nedajú dokopy aspoň 2 dentisti, na polovicu sa im znížia fixné náklady ako napr. prenájom, energie, zariadenie,… Veď len kreslo stojí ale 15 tis. euro. A poväčšinou tam stojí nevyužité.

Keď budeš čítať tento príspevok, budeš si myslieť že je z krajiny Oz. Mám 50r. Tiež som navštívila zubára, nakoľko mi živicové podlepené kovom, ako Terminátor korunky z pred 15 rokov prestali akosi fungovať. Môj zubár v Hlohovci, mi postupne stiahol korunky 8ks- ZADARMO. Injekcie -ZADARMO. Čo bolo zle, po konzultácii so mnou vytrhol 4ks zoslabené -ZADARMO. Po zhojení mi zostali 4 koly, tie následne po zhojení jemne dobrúsil a nasadil keramiku. Trvalo to síce všetko 5 mesiacov, ale to len k vôli tomu, že je strašne vyťažený. Vrchný rad zubov teraz počíta 8ks krásnych bielych keramických zúbkov. Moja voľba. A cena? Odpadneš! 544 eur za 8 zubov, z toho 4 dorobené. Nepoviem jeho meno, len treba prejsť po chodbe polikliniky v Hlohovci, po zubárskom oddelení a kde je nával tam je ten zázračný doktor - PAN zubár. Ostatný zubári len vykukujú, či sa tam nenachádza nejaký nešťastník, ktorého by mohli ošklbať. Ešte dodám, trhanie, plombovanie, kontroly všetko -ZADARMO cez VšZP poisťovňu. Nad štandart sa samozrejme pripláca, no inde berú ra 1ks keramiky aj 200 evračov. ĎAKUJEM a klaniam sa PAN Zubár!

Dobrý deň,
Alenka já tomu ani nemôžem uveriť, koľko ste zaplatili za keramické zuby? Mne Mudr. Márius Novák v Bratislave na Špitalskej 10, strhol 4ks keramické korunky, bez môjho súhlasu a vytrhol mi jednotku zub, bez toho, že by ma upozornil. Konal bez rontgenového snímka. Pichol mi 3injekcie, nič som necítila, napichol mi troj klanný nerv, mala som príšerné bolesti. Oklamal ma že mi dá urobiť keramické zuby, do Nemecka, / lebo na Slovensku vraj nevedia robiť pekné zuby / zálohu som dala 700euro. Urobil mi zuby asi doma na koleni, boli obyčajné, okolo keramiky ani nechodili, škaredé šedé a krivé, ako keby to vybral nejakej mrtvole z hrobu, ktorá celý život fajčila. Odmietla som si ich aj vyskúšat, lebo len čo sa ku mne priblížil, ma naplo na zvracanie. Katastrófa neopísateľná. Stalo sa to ešte 26 marca 2013 a do dnešného dňa, nemám ani zuby a odmieta mi vrátiť eurá. Dokonca si doktorka u ktorej robí, vyučtovala aj od poisťovne, hoci som zuby neprevzala. Chcel mi ich rýchlo nalepiť už 4. apríla 2013. Ranu po trhaní, som mala čerstvú nezahojenú. Chamtivosť, aby zarobil eurá, za každú cenu. Ozvali sa mi aj taký, ktorých oklamal o 4000euro a teraz sa schováva a nepreberá poštu, ani nezdvíha telefón.
V žiadnom prípade neodporúčam nikomu takého bezcitného, arogantného zubára POZOR!

Tak ale to mi pride extremne vela, zvlast ak su to taketo ukony. Akokolvek moze byt ten zubar dobry-fajn, ale toto je suma za ktoru sa da mat uz aj nejaku nahradu a “nielen” premblovoanie a trhanie…
Ja som si zacala riesit zuby nedavno, zatial som dala za dve nastevy cca 150euro, ale to bola aj vstupna prehliadka, RTG. Osetreny 1 zub-korenovy kanalik a dve trhania. A to je sukromna klinika bez ucasti poistovni a vybavena, aj s rtg.

Pre -Nova Dobre čítaš. Aká záloha. Ja som ne dala ani cent. A keď som mu priniesla odtlačky aj so zubami, tie som si bola vziať asi 2 km v meste, tam je totiž labak- tam mi ich najprv laborantka odskúšala, či som spokojná -tak mi ich nasadil sadol si oproti mňa a povedal: ako sa mi páčia a či mám nejaké výhrady. Predtým som bola ako baba jaga v mrázikovi a teraz pane bože. Nádhera. reku nalepte rýchlo aby mi ich nebodaj neuchmatol. To je ale zo srandy. Ešte aj tringelt som dala. Tomu Tvojmu udžbárovi ukáž tento E-mail nech sa hanbí jak pes. Smrad jeden. Želám zo srdca poriadneho zubára. Ahoj

Ale veď preventívna prehliadka má byť plne hradená zdravotnou poisťovňou!

Moja kto im káže stavat také mega sídla ambulancie spojené sbývaním aj pre štyri rodiny!

Môžem vedieť kde má ten zubár ambulanciu? Zrejme sa budeme musieť poobzerať po novom zubárovi. Ďakujem!